דיוני סדרות #133

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לידיעת המאזין @snirf
ראיתי היום את שני הפרקים הראשונים של עונה 2 של Prisma
זה באמת די נוראי הדודים המעצבנים לא תרגמו את הטקסט שמופיע על המסך בכל הודעות הטקסט. והולי שיט הם שולחים שם המון הודעות טקסט.
מזל באמת שאפשר במצלמה של הטלפון לתרגם את מה שעל המסך, אבל זה עדיין די מעצבן. אני צריך המון לעצור את התמונה בשביל זה.

אני מצטער אבל לא ממש מעניין אותי הסיפור של קרולה.
אני כן מרגיש רע בשבילה, אבל תנו לי יותר מאנדראה ודניאל.

די מצחיק שלרגע נראה שהם נכנסים למרובע רומנטי של אנדרה, נינה, דניאל ומיקול. כי אנדראה באמת היה בקשר רומנטי כלשהו עם כל שלושת האחרים. למרות ששניים מהם בכלל לא נמשכים לבנים על פניו.
אז מרקו גילה על הקשר של אנדראה עם דניאל. אם כי זה לא שהוא ראה יותר מידי בהודעה האחת ההיא לדעתי.
אוף קיוויתי שאנדראה יספר למרקו בעצמו. בעצם מרקו עדיין לא יודע ממש את האמת על אנדראה.
עכשיו אנדראה מחליט לעבוד במפעל של אבא שלו בשביל להתקרב אל דניאל. נראה עד כמה זה יעבוד.
אוף יש מתח נחמד בינהם אבל אני רוצה יותר קשר של ממש כבר. במיוחד לאור זה שאני יודע שזה לא שיש תקווה לעוד עונות אחרי זאת.

אני ממש רוצה שאנדראה יספר לעוד אנשים. אפילו לאמא שלו הוא לא סיפר עדיין.
היה מעודד לראות שהרבה תלמידים בבית ספר שלו תמכו בתלמיד הטרנסג'נדר.

snirf

Active member
לידיעת המאזין @snirf
ראיתי היום את שני הפרקים הראשונים של עונה 2 של Prisma
זה באמת די נוראי הדודים המעצבנים לא תרגמו את הטקסט שמופיע על המסך בכל הודעות הטקסט. והולי שיט הם שולחים שם המון הודעות טקסט.
מזל באמת שאפשר במצלמה של הטלפון לתרגם את מה שעל המסך, אבל זה עדיין די מעצבן. אני צריך המון לעצור את התמונה בשביל זה.

אני מצטער אבל לא ממש מעניין אותי הסיפור של קרולה.
אני כן מרגיש רע בשבילה, אבל תנו לי יותר מאנדראה ודניאל.

די מצחיק שלרגע נראה שהם נכנסים למרובע רומנטי של אנדרה, נינה, דניאל ומיקול. כי אנדראה באמת היה בקשר רומנטי כלשהו עם כל שלושת האחרים. למרות ששניים מהם בכלל לא נמשכים לבנים על פניו.
אז מרקו גילה על הקשר של אנדראה עם דניאל. אם כי זה לא שהוא ראה יותר מידי בהודעה האחת ההיא לדעתי.
אוף קיוויתי שאנדראה יספר למרקו בעצמו. בעצם מרקו עדיין לא יודע ממש את האמת על אנדראה.
עכשיו אנדראה מחליט לעבוד במפעל של אבא שלו בשביל להתקרב אל דניאל. נראה עד כמה זה יעבוד.
אוף יש מתח נחמד בינהם אבל אני רוצה יותר קשר של ממש כבר. במיוחד לאור זה שאני יודע שזה לא שיש תקווה לעוד עונות אחרי זאת.

אני ממש רוצה שאנדראה יספר לעוד אנשים. אפילו לאמא שלו הוא לא סיפר עדיין.
היה מעודד לראות שהרבה תלמידים בבית ספר שלו תמכו בתלמיד הטרנסג'נדר.

אני שמח שעשית זאת כמוני ולא ויתרת :-P:כי הם מסתמסים מלא...ובהחלט אי-אפשר לוותר בעיקר על ההכתבויות של אנדראה ודניאלה|מאוהב| איך תרגמת? הורדתי אפליקציה גרועה שכל פעם מתרגמת את הטקסט בצורה אחרת...עד שאני בעצמי מנסה להבין מההקשר מה נכון |בוקס|

הספקתי 4 פרקים כפי שעדכנתי אותך, לצערי עקב בלת"מ שצץ לי- לא הצלחתי כמתוכנן לעשות בינג' לכל העונה...וכמובן שהיה לי קשה לעצור!! אבל השבוע אני מתעדף אותה כדי לסיים...שהרי לא בא לי שרצף הצפייה ייפגע.

לטעמי הקסם והאותנטיות שלה נשמרים גם בעונה הזאת...במיוחד בהתפתחות שקורית בין שניהם |מאוהב| לא הפסקתי להרגיש תסכול במהלך הצפייה מכך שאין עוד עונה, ושהיא אנדרייטד...
אני מרוצה שהחלטנו להתגבר על המשוכה שהערימו על הסדרה הזאת וכן לצפות בדרך הזאת שקיימת לפחות... גם אם התרגום לא בדיוק מוצלח...אין ברירה, ואני לא רואה איך בסוף היא תעלה באמזון בקרוב :-/כבר אבדה התקווה.

מגיב לך על 2 הפרקים שכתבת לגביהם
אני מסכים שהעונה, בניגוד לקודמת, עלילות המשנה של הדמויות האחרות שאינם דניאלה וניקולה- פחות מעניינות...
במיוחד קרולה והסיפור עם ההשלכות של הסרטון סקס :-/
זהו שלא הבנתי מה מרקו קרא בהודעה שהייתה במחשב שמתוקף כך אמר לדניאלה- "אז גם עם אחי אתה רוצה לעשות סרט סקס?" ממה הוא כבר הסיק שיש ביניהם משהו? לא זכור לי שדניאלה כתב לאנדראה משהו
וגם אני התבאסתי שככה הוא גילה עם דניאלה...במקום שהוא יבוא ויספר לו בעצמו, כמו הסצינה היפה שהייתה בינו לבין אבא שלו.
ובגלל המרמור מכל הסיפור- מרקו ממש נהיה פסיב אגרסיב העונה. וזה לא נראה שהופתע שהוא גיי/פלואידי...השאלה אם עלה איזשהו חשד מצידו באיזשהו שלב לאורך השנים, בכ"ז הם אחים תאומים, או שראה אותו מתישהו עם הבגדי נשים...? סביר להניח שתהיה סצינת פלאשבק שתסביר זאת.
אבל כן כבר הייתי רוצה ששניהם ילבנו כבר את הנושא, כי לנוכח זה- הם מאוד התרחקו העונה וחבל...

וכתבתי לי במהלך הצפייה נקודות על כל ה-4 פרקים שצפיתי ללא חלוקת מספרי פרקים...אז פשוט תקרא אחרי שתסיים 4 פרקים:
באסה שהתפקשש המפגש בין אנדראה לדניאל'ה (לאחר המתח מסיום העונה ה-1) בגלל התפוצה שעשו לסרטון סקס...המוזר הוא שעבר חודש מאז והם לא כ"כ תקשרו.
גם לא הסבירו איך ולמה נשבר לדניאל'ה הפלאפון (הייתי בטוח שיהיה פלאשבק או משהו), ואיך זה שלא נפגשו בבי"ס? זה נראה שדניאל'ה כבר לא לומד...נכון?
הייתה סצינה יפה שאנדראה מגיע למסיבה ורואה את דניאל'ה מדבר עם האקסית שלו, ומבין שדניאל'ה הסיק מי זאת מהתמונות ששלח לו חח ואח"כ הסצינה בחוץ- "אז זאת הייתה האקסית שלך אה?" הייתי מספר לך אם לא היית נעלם"
לא הבנתי למה החבר של דניאל'ה מציק לו, לדעתי לא הבנתי בגלל תרגום קלוקל...אתה הצלחת להבין? כלומר יורד עליו בגלל משיכה לגברים/משהו כזה...אבל הוא לא יודע שבסוף התברר שהפרופיל של הבחורה- זה בעצם גבר...או שכן? עכשיו נזכרתי שזה היה בעונה הקודמת, אבל השאלה אם זאת הסיבה שמציק לו עדיין...או בגלל סיבה אחרת.

מרקו ממש השתנה העונה...נהיה פאסיב-אגרסיב בגלל אח שלו והמירמור שלא סיפר לו.
וגם לדעתי בגלל דניאל'ה שרואה אותו בכל מקום- גם בהקשר של אחיו, וגם בהקשר של הבחורה שהוא אוהב...
ובכלל הוא נהיה די גבר כזה שמשתכר, מתנשק עם נשים, מזיין, מתחצף... שזה ההפך הגמור ממה שהיה בעונה הקודמת
אז הלך לאנדראה מבחינת גילוי רק עם אבא שלו בעונה הקודמת, כי עם האח- לא, ועם האמא- שהסתבר לו שכבר יודעת בעצמה כשנחשפה לבגדים שלו במרתף...ולא נראה שהיא כ"כ נלהבת מכך.
לגבי מרקו- סצינת הסיום הייתה מבאסת...כי סתם נערם כדור שלג בגלל שאנדראה התבייש/לא היה מספיק בטוח לספר לו...מה שגרם לריחוק מבאס ביניהם העונה, בניגוד לעונה הקודמת שהם היו כ"כ קרובים...והכל בגלל שאנדראה לא היה מספיק פתוח וכנה איתו כדי לשבת ולספר לו לפני שהכל נחשף בדרך העקיפית שגילה.

ואתה רואה כמה טוב שתרגמנו את ההודעת טקסט? נגיד שאנדראה שאל את דניאל'ה מתי המשמרות שלו וכו'...אז דניאל'ה התעצבן על למה חוקר אותו, ואנדראה כתב לו- "אז להפסיק לעשות את המאמץ?"
ובכלל היו ממש התפתחויות מעניינות בגזרתם במהלך ה-4 פרקים האלה... הסצינה לאחר משחק הכדורסל- שאמר שלא מבין את אנדראה שמצד אחד הוא גבר-גבר כזה שמשחק כדורסל, נוהג על אופנוע וכו'...אך מצד שני לובש בגדי נשים. ואז התחיל להסביר לו ולהתלוצץ עליו שלא יודע מה זה פלואידי
ואז דניאל'ה הלך וחקר בגוגל לגבי זה|מאוהב|
כל ההתפתחות ביניהם כזאת יפה...אני אוהב גם שמראים שהדמות של אנדראה היא כזאת לא חד-משמעית, שהוא לא נשי כמתבקש...אלא באמת גם וגם.
אח"כ הגיעה סצינת הקומזיץ עם המבטים ביניהם|מאוהב| התבאסתי שלא התקרבו יותר וששוב הפריעו להם...הפעם בגלל מרקו שהשתכר.
אך למרות האכזבה- הגיעה הסצינה במפעל הזכוכית שהוא לובש את הבגדי נשים כדי להוכיח לו שזה הוא היה בתמונות, ודניאל'ה מביא לו מתנה את הקלידים האלו שמתחברים לפלא' בגלל שסיפר לו שניגן כשהיה קטן
ואאזזזז הם נישקו אחד את השני בלחי ובסוף- הנשיקה האמיתית|מאוהב| אוי זאת הייתה סצינה כ"כ יפה.
ואח"כ ההסתמסויות ביניהם (שכמובן לא ניתן היה לוותר עליה ולתרגם הכל!)- שאנדראה כתב שהוא לא מפסיק לנגן כבר שעתיים...דניאלה רוצה לשמוע...אנדראה לא מוכן...ואז הם סוף סוף מדברים על להיפגש לבדם בבית ריק... ומי הורס להם? מרקו שגם "מתחלה" וקובע לזיין בחורה בבית
איזו באסה!! למה הם לא יכלו להתבודד במרתף? חבל...שלא יאכזבו אותנו, נשארו 4 פרקים לסוף...הלוואי שזה יהיה כמו מרלי שהייתה מעולה, ואומנם השאירה טעם של עוד, אבל כלל לא איכזבה- והייתה מדויקת ב-2 העונות ששודרה.
הכל נבנה בצורה כ"כ יפה , קסומה ואותנטית ביניהם...ולא כמו שלרוב קורה בסדרות שה"צד הגברי" (שלא מסוגל לקבל את זה שהוא נמשך לגברים) מתחיל להתנהג בצורה מגעילה/מסריחה לצד השני...להיות אפילו אלים לפעמים, בגלל ההתחבטויות שיש בו...אבל פה זה באמת נבנה בצורה יפה לטעמי:-]

לפניכן קדמה הסצינה שאנדראה מחליט בבת-אחת לעשות מה שמרגיש ולהופיע בבי"ס עם עפרון בעיניים ולק...ובעצם מצהיר בפרהסיה על מה שהוא.
כפי שכבר כתבתי מעלה- חבל שלא השקיעו העונה בדמויות המשנה, כי בעונה הקודמת העלילות של השאר כן היו מעניינות, ומלבד הנכה...יש גם את הסיפור של נינה עם הבת 13...שאני מאוד מקווה שלא מכוונים שיקרה משהו ביניהן...אלא שהיא רק תעזור לה עם כל הלבטים שלה/יציאה מהארון

לא יודע איך תסתיים העונה...אבל שמת לב שלפרק האחרון נבחר צבע שחור? מאוד מקווה שזה לא מבשר רעות...
ואומנם אין עוד עונות נוספות, וחבל..אבל לפני כמה ימים שמעתי במקרה שיר חדש (ומאוד אהבתי) של שון מנדס- HEART OF GOLD
ולא יכולתי שלא לפנטז איך זה מתאים היה להיות כשיר סיום עונה מושלם עם איזה קולאז' כזה של סצינות בין אנדריאה ודניאל'ה על איך הקשר ביניהם מתפתח ככל שעובר הזמן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני שמח שעשית זאת כמוני ולא ויתרת :-P:כי הם מסתמסים מלא...ובהחלט אי-אפשר לוותר בעיקר על ההכתבויות של אנדראה ודניאלה|מאוהב| איך תרגמת? הורדתי אפליקציה גרועה שכל פעם מתרגמת את הטקסט בצורה אחרת...עד שאני בעצמי מנסה להבין מההקשר מה נכון |בוקס|
הטרנסלייט של גוגל המובנה עובד מעולה.
קודם כל בחיפוש גוגל שבטלפון (שאצלי היה מובנה מההתחלה) לוחצים על המצלמה
WhatsApp Image 2024-11-03 at 21.40.03.jpeg

אז בוחרים למטה באופציה של translate
WhatsApp Image 2024-11-03 at 21.39.15.jpeg

ואז הוא מזהה את השפה שמופיעה מולו ומתרגם אותה לאיזו שפה שאתה רוצה.
WhatsApp Image 2024-11-03 at 21.39.15 (1).jpeg

snirf

Active member
הטרנסלייט של גוגל המובנה עובד מעולה.
קודם כל בחיפוש גוגל שבטלפון (שאצלי היה מובנה מההתחלה) לוחצים על המצלמה
צפה בקובץ המצורף 119657

אז בוחרים למטה באופציה של translate
צפה בקובץ המצורף 119658

ואז הוא מזהה את השפה שמופיעה מולו ומתרגם אותה לאיזו שפה שאתה רוצה.
צפה בקובץ המצורף 119659

תודה! זה בהחלט מוצלח לעומת האפליקציה שהורדתי...מתרגם במהירות ובצורה טובה
ואין לך מה להגיב/להתייחס לגבי מה שכתבתי על ה-2 פרקים שכן צפית? :-P: לגבי השאר- תקרא בהמשך, כשתסיים עוד 2 פרקים

נערך לאחרונה ב:
גם העונה החדשה מתחילה טוב. האל מתעורר אחרי הפיצוץ ולא זוכר מה קרה. בינתיים כל העקבות מובילים לכיוון טרודבריג' (ראש הממשלה הבריטי שהוא מעין גרסה בדיונית של טראמפ דווקא), או לפחות אנגליה. ביה"ח נאטם. מג רוילן, חברת הפרלמנט השמרנית, נעלמת באופן חשוד.

snirf

Active member
PRISMA2

נותרו 2 פרקים אחרונים:cry: התכנון שלי הוא להמשיך היום את הבינג' ולסיים את העונה.
וול אז הסצינה בים המחישה שאומנם דני חמוד עם אנדרה (עדיף עם קיצורי השמות האלה חח) אבל יש לו אישו שיראו אותם יחד בפרהסיה...זה כמובן התפוצץ במסיבת ההאלווין כשחברי הלהקה רואים אותו בתחפושת נשית ביותר- ודני בעקבות זה בורח ונעלם...
כבר חששתי שחברי הלהקה יעליבו/יקראו לו "הומו" לאנדרה אבל זה לא קרה...ובכ"ז דני הובך וברח .
ממש נפער פער גדול בין האחים- מתי הם כבר ילבנו את העניינים ויחזרו להיות האחים התאומים שהיו? נשארו 2 פרקים!
מרקו נהיה עם יותר בטחון לעומת עונה קודמת...וזה כמובן מקרין על קרולה ועל מימוש הרצון שלו בה עוד מאז...והם שוכבים.
אבל היא מגלה כמה הוא השתנה והפך להיות זיין ומנפנפת אותו...בוא נראה כמה הוא רציני ויתאפס על עצמו.

מנגד, כמראה הפוכה- אנדרה הופך להיות ממש נשי...דווקא אהבתי יותר כשהיה "גם וגם", אבל כעת כשהוא מתאפר, עונד עגילים ועומד על שלו (מול אמא שלו למשל לפני שהלכו לכנסיה)...הוא באמת הולך יותר לכיוון הנשי, על אף שאמר שאין לו כוונה לעבור שינוי מין כשניהל שיחה עם הידידה שלו שכן מתכוונת לעבור את השינוי.

דני ניצל את העובדה שיש לו בית ריק והזמין את אנדרה...אבל אנדרה לא פראייר אחרי מה שקרה בהאלווין ומוכיח אותו על כך שרק רוצה שיהיו יחד בסתר...אהבתי שהוא לא היה פראייר ורצה את דני בכל מחיר.
דני נכנס למצב דיכאון כזה ובצדק...אין לו חברים, להקה, לימודים (לא הבנתי למה עזב את הלימודים וצריך ללמוד בלימודי ערב) , לא את השחייה (הסבירו בכלל למה הוא לא ממשיך עם זה?)...וחששתי שהוא ירצה לחזור/להיות עם אנדרה מהסיבה הזאת של הבדידות- ולא רציתי שזה יהיה כך...
אך מצד שני עכשיו כשהכל התהפך לקראת סוף פרק 6- מחתימים אותם כלהקה וחזרו להיות לו חברים...אז זה יהיה אתגר שהוא ירצה/יהיה מסוגל להתעמת עם כולם בשביל אנדרה מממ...אז נראה מה יהיה
במיוחד שבסוף הפרק הוא שוכב עם המורה לשחייה הזאת...למרות שזה היה נחמד שהיא עודדה אותו כשרקדו סלסה
אה וזה היה ברור שהמפיק ההוא נוכל...
ובסוף כן הלכו עם הכיוון של נינה והבת13...שהתנשקו במסיבה

נערך לאחרונה ב:

snirf

Active member
למה אנדרה הסכים לעזור לללהקה עם כל הנושא של הסמים? ועוד עכשיו כשגילה שיש משהו בין דני למורה לשחייה:confused:
אומנם בין מרקו לקרולה זה מתכנס למקום טוב עושה רושם...אך אני בספק אם יהיה הפי-אנדינג לאנדרה ודני בזמן שנותר:cry:
ייתכן שהוא ייתפכח ויבין שזאת הייתה התאהבות שלא יכולה לקרות...שכן הפערים ביניהם גדולים מדי, וזה יהיה תלוש לטעמי אם פתאום בבת-אחת דני ירגיש מספיק מוכן ואמיץ להתעמת עם כולם בשבילו מממ
ייתכן שיסיימו בכך שהם לא יחד- כל אחד בגזרתו, כלומר, אנדרה כבר מצא את הנישה עם החבורה שלו שהם יותר כמוהו...אך ישאירו איזה ניצוץ/רמז שזה עוד לא נגמר ביניהם ויכול להיות שעוד יש סיכוי, אם רוצים להשאיר איזושהי תקווה בצופים...אך לפרק נבחר צבע השחור אז...חושש מכך o_O

באיזשהו מקום הפרק הרגיש לי די סתמי ממ גם ביחס לעובדה שדי הרבה דמויות היו ברומא ולא באמת קרה בעקבות כך איזה מאורע חשוב, וגם ביחס לעובדה שזה פרק לפני הסוף...

יאללה מזדרז לצפות בפרק אחרון של כשעה...:cry:מקווה שיסגרו את כל הקצוות ולא יהיה סוף מאכזב

snirf

Active member
וואיייי איזו באסההה התסריטאים היו כ"כ בטוחים בעצמם שיהיה המשך שהם השאירו את סוף העונה ככה? עם סיום כ"כ פתוח? כ"כ מעצבןןן :confused: אוף! אם כך- איך אף רשת אחרת לא רכשה את הסדרה או משהו?:cry:
השאירו ממש מתח בסוף- הכל הסתבך עם כל נושא הסמים...ונראה שהדילרים האלו התבלבלו וחשבו שמרקו הוא אנדרהo_O
שבכלל היה אמור לטוס לתחרות, אבל בגלל קרולה הוא לקח את האופנוע ומשם החל הבילבול...
לפחות "בזכות" מסלול הסמים שהסתבך- בגזרתנו קיבלנו את הנחת שרצינו בגזרת הזוג, יצרו סיטואציה כך שהם יהיו מבודדים בקרוון בגשם ו...ישכבו סוף סוף:-]
הסצינה כשלעצמה הייתה פסדר...יכלו יותר
אבל ההמשך בבוקר היה חמוד, במיוחד הבלונדיני שלא הופתע ואמר לחבר השני ש-איך הוא לא שם לב לכך? חח ואז דני יוצא מהקרוון של אנדרה ושניהם מחוייכים ומבויישים...זה היה חמוד...|מאוהב|לפחות זה קיבלנו בסוף העונה, חצי נחמה.

מקווה שמחר יהיה לי זמן, רוצה לחקור אם עשו ריאיון עם היוצר...אולי שיתף מה היו הרעיונות שלו לעונה 3...יש גם ביוטוב ריאיונות עם השחקנים הראשיים מטעם אמזון וכאלה... אם גם אתה מוצא משהו מעניין- תעדכן ;)
באסה שכך נגמרה האפיזודה של PRISMA בצליל צורם שכזה ובסוף פתוח שכזה...ובכ"ז נהניתי מהסדרה ואני שמח שצפיתי בה בדיעבד, וגם שלא ויתרתי על העונה ה-2 על אף הערמת הקשיים שהייתה...

רוצה לציין את ההזדמנות כדי ממש לפרגן לשחקן הראשי שכאמור זה התפקיד הראשון שלו והוא ממש הוכיח יכולות משחק מרשימות ב-2 התפקידים השונים שגילם של שני האחים...👌וגם היה צריך להתלבש כאישה...וגם ללמוד שחיה ולהביע יכולות...בקיצור- תפקיד לא פשוט בכלל הוא קיבל במסגרת הסדרה! מסוקרן לראות אותו בתפקידים נוספים
כנ"ל לגבי דני- שראיתי אותו אגב גם בסדרה איטלקית אחרת, סדרת שואה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ואין לך מה להגיב/להתייחס לגבי מה שכתבתי על ה-2 פרקים שכן צפית? :-P: לגבי השאר- תקרא בהמשך, כשתסיים עוד 2 פרקים
בגלל שראית הכל אז אני מפחד להכנס לקרוא, אני אקרא אחרי שאני אמשיך, מה שלא הספקתי לעשות היום. ומחר גם כנראה לא יהיה לי זמן.
אולי תהיה מתקפה אירנית מספיק רצינית שיבטלו לי את העבודה מחר (אבל לא כל כך רצינית - כלומר ברמה שאני עדיין אוכל לצפות בסדרות ולא לחפור בין הריסות)

למעלה