דייטים בחשיכה

KallaGLP

New member
האמת - את צודקת, הכי טוב להכיר מישהו במסגרת תחביב משותף.

אמנם את בעלי הראשון הכרתי בצבא (שזו אמנם פעילות משותפת, אך לא תחביב משותף), אבל את בעלי השני הכרתי במסגרת קבוצת משחקי תפקידים בטכניון שלשם התחלתי ללכת בהזמנת ידיד קרוב במקביל להחלטה להתגרש וצורך בשינוי בחיים. שלושה חודשים אחרי שקיבלתי את הגט הרשמי (פשוט כי זה פרק הזמן המינימלי שחייבים להמתין בין לבין) כבר הייתי נשואה שוב. עברו מאז 24 שנים, ואנחנו עדיין ביחד ואפילו ממשיכים לשחק יחדיו משחקי תפקידים.
אז בהחלט, מניסיון, זו דרך מצוינת להכיר, במיוחד למישהו שמסעדות ובתי קפה זה "לא כוס התה שלו".

iris mom of two

New member
האירוניה היא

שאת בעלי פגשתי בפגישה עוורת, לפני 28 שנים כמעט. הלכנו לפאב. השיחה קלחה, והיה לנו נעים יחד.
&nbsp
28 שנים אחר כך, ושרותים לדבר עדיין מסעדה, או לקחת את הכלב לטיול זה עדיין אחלה דייט. בעצם יש לנו קטע של הום דיפוט, שדי ריק בשבת בערב. אבל זה כי איכשהו תמיד צריכים משהו דווקא אז

KallaGLP

New member
טיול עם הכלב זה בהחלט אחלה בילוי משותף.

אבל מה - אחרי שבמהלך השיפוצים של הבית, מעל חודשיים כמעט גרתי בהום דיפו ובנוסף גם סבלתי מכל הפאשלות שעשו, לא תתפסי אותי מחפשת לבלות דווקא שם
.
מודה ומתוודה - מעולם לא הייתי בפגישה עוורת או בפגישה שמישהו ארגן או שידך לי. את החבר הממש רציני הראשון שהיה לי פגשתי במסיבת ריקודים כשהייתי תלמידת תיכון, היינו יחד שנתיים ואחר כך פגשתי בצבא את מי שהפך לבעלי הראשון, ואחריו את בעלי השני במסגרת משחקי תפקידים. בלי קשר, בסופו של דבר לא חשוב איך מכירים, אלא את מי מכירים ומה קורה הלאה.

iris mom of two

New member
בדיוק

הייתי רק בפגישה עוורת אחת. בתקופה שכאלו נחשבו ללוזרים. שמחה שיצאתי, הרווחתי בגדול.
&nbsp
הום דיפוט דווקא היו טובים אלינו, אבל מעולם לא השתמשתי בקבלנים שלהם.

KallaGLP

New member
סובל מ-ADHD?

יהיו מלא מצבים שתצטרך לשבת עם בת זוג במשך שעתיים על הכיסא במקום אחד, אין מנוס מזה. אם זה עד כדי כך קשה לך, אולי קודם כל כדאי לטפל בקושי ואחר כך לחפש בת זוג?
ולגבי להאביס - זו לגמרי בחירה שלך. אפשר לשתות ולאכול משהו קל.
אתה מסבך את החיים יותר מדי, בטח ובטח בשביל דייט ראשון.

metm98

New member
אני לא חושב שזה ADHD, סתם סלידה מהמולה וריחות של מסעדות.

עד שהשרשור הזה העמיד אותי במקום, באמת חשבתי שהרעיונות שהעלתי היו תחליפים מצוינים לדייט ראשון.

luckydude

Active member
השאלה היא ״למה לא״ מסעדה או בית קפה. נראה לי שאתה מחמיץ קצת

את המטרה של דייט ראשון. בעיקרון זה כדי לראות אם יש כימיה בין המינים. בשביל זה צריך להיות במקום נינוח ודווקא בלי לזוז יותר מדי. אם יש קליק ביניכם אז אל תדאג, יהיו מספיק הזדמנויות לפעילויות העשרה מגוונות... ואחר כך אולי אפילו lifetime של antiquing, rock climbing ו- walks on the beach

בכלל, אם היא ממש מוצאת חן בעינך (ואתה בעינה) אז שעתיים של פטפוט על כס כפה או ארוחה יכול אולי להיות חוויה מהנה אפילו

אז היא באמת לא מתאימה לך, ואין מה להתאבל.

אני לא הייתי יוצאת עם מישהו שלא רוצה לצאת למסעדות אף פעם. בעלי לא אוהב מסעדות מקסיקניות אז אנחנו לא הולכים לכאלה כמעט אף פעם, וכבר זה נראה לי הקרבה גדולה מצדי
. הבחורה הספציפית הזאת כנראה לא שותפה לסלידה שלך ממסעדות ומבתי קפה - ועדיף שתמצא מישהי שכן שותפה לה.

ilanvag

New member
אוי, אתה מזכיר לי כמה סיפורים משעשעים

סיפור ראשון:

בטח לפני כ-20 שנה, הרבה לפני שהיכרתי את אשתי. קבעתי לדייט עם מישהי, וזה היה אחרי יום שבו התרוצצתי מפגישה לפגישה עם לקוחות (קיימים ופוטנציאליים), לא אכלתי כלום, והייתי מורעב. שאלתי את הבחורה אם היא רוצה לאכול משהו, ודי מהר התברר ששנינו אוהבים סושי, אז נסענו למסעדת סושי בצפון תל-אביב.

החשבון ששילמתי באותו ערב יכול -- גם כיום, 20 שנה אחרי -- להאכיל לפחות 5-6 נפשות לשובע, בלי בעיה. היה מדובר בהרבה הרבה מאות שקלים (אממה, היה לי אז עסק משגשג, הכסף זרם כמו מים, ולא עשיתי חשבון). בדיעבד, התברר שכנראה עשיתי "רושם" נכון, כי לבחורה לא היה אכפת להיפגש שוב (וכנראה שגם הרכב האמריקני המפואר שאיתו אספתי אותה -- שהוא ממוצע בארה"ב אבל ממש לא בישראל -- עשה רושם מתאים). אני פחות התלהבתי, ולאותו ערב לא היה המשך.

סיפור שני:

ידידת משפחה פה בארה"ב, אמריקנית שהיא גולד-דיגרית מקצועית, כבר גרושה פעמיים, שהקריטריון שלה לפגישה ראשונה עם גבר זה אך ורק באם הוא לוקח אותה למסעדה סופר-יקרה (חשבון של הרבה מאות דולרים), ו/או מפגש במועדון הגולף היוקרתי בו היא חברה (בשביל ללכוד גברים אשר ארנקם תפוח, כי זה הקריטריון היחיד שרלבנטי), וכדומה.

בשנים שבהן "יצאתי", קרי בזמנים שבהם מתרחש הסיפור הראשון, גם נפגשתי עם לא מעט שכאלה בישראל; חלק עברו את משוכת הטלפון, ומה שהן באמת חיפשו התברר בפגישה הראשונה; וחלק סיננתי עוד בטלפון -- זכורה לי לפרטי פרטים שיחה עם מישהי שהציגה את עצמה בתור "יפהפיה מדהימה, ברמה של דוגמנית מהשורה הראשונה", אשר אין לה שום כוונה לעבוד בחיים, והיא מחפשת זיווג עשיר אשר יפרנס אותה, בעוד היא תלד כמה ילדים (שהיא תגדל בעזרת נאני צמודה, כמובן), ותבלה את ימיה בקניות ובבילויים עם חברות בבתי קפה. אה, כן, היא גם הבטיחה "לפנק היטב וכל הזמן" את הבעל המיועד, ועשתה את זה בקול מפתה וסקסי במיוחד בטלפון. אני רציני, כל מה שכתבתי כאן זה בדיוק מה שהיא אמרה לי בשיחת הטלפון. הודיתי לה על הכנות, ואמרתי לה שזה לא מתאים לי.

אז למה כל הסיפורים הארוכים הללו? כמה סיבות:
1. מצטרף לכל מי שכתבו כאן שהגזמת בטירוף -- בהנחה ומה שכתבת מדויק, וזה אכן מה שהצעת לה. שיעור ריקוד זוגי או מועדון יוגה בפגישה ראשונה? אתה רציני, או שזו בדיחה?
2. איכשהו, כבר אז לפני 20 שנה, ולמרות שהיו לי יכולות כלכליות -- באיזשהו מקום התחלתי להרגיש כמו פראייר שמממן ארוחות יוקרה בדייט הראשון (אותה מסעדת סושי לא הייתה המקרה היחיד...), ונמאס לי. הכלל שקבעתי אז הוא שדייט ראשון יהיה בבית קפה, על כוס קפה בלבד, מכסימום חתיכת עוגה עם זה. שום ארוחות ושום בטיח. איכשהו הבנתי כבר אז, והיום אני יודע די בוודאות, שזו דרך מעולה לנפנף גולד-דיגריות שרק מחפשות מישהו שיוציא אותן למסעדות יוקרה, ומשאיר את הרציניות שבאמת רוצות להכיר אותך, ומוכנות "להסתפק" בכוס קפה.

אז זו ההצעה שלי עבורך, מכאן ואילך -- עזוב את הפלצנות ועזוב את הנסיונות להיות מיוחד ושונה. פשוט קבע פגישה עם הבחורה לכוס קפה, אפילו בסטארבקס או משהו דומה; ואפילו הגדירו מראש שהפגישה אמורה להיארך שעה אחת בלבד (כדי שאף אחד לא ירגיש לא נעים לחתוך באמצע, אם לא מתאים לו/לה). אם לשני הצדדים מתאים, תמיד אפשר להיפגש שוב (או לשבת יותר משעה, אם כיף); אבל עצם העובדה שמראש קובעים פגישה לשעה בלבד, נותנת לצד השני את האפשרות של "אני חייב לרוץ, יש לי עוד מחויבות", או משהו בסגנון.

ואת כל הרעיונות המקוריים/מיוחדים שלך תשאיר לפגישה החמישית או העשירית, אחרי שאתה כבר מכיר קצת את הבחורה (ולא רק על סמך הפרופיל שלה), ויכול להעריך מה הנקודות הרגישות אצלה, מה "יעבור" ומה לא... בין אם כי זה בכלל לא מעניין אותה ואף פעם לא יעבור, ובין אם כי זה פשוט עוד מוקדם מדי...

שיהיה בהצלחה

Midriff

New member
אפרופו סיפורים

בימי חיילותי, חברה שלי שהגיע מאחד המקומות היותר עשירים בארץ אירגנה לי בליינד דייט עם ידיד שלה. הבחור הגיע עם האוטו (המאוד מאוד יקר) של אבא, לקח אותי למקום נחשב בתל אביב, והחנה את האוטו במקום שכולם יראו (אבל גם הוא יוכל לפקח עליו מהמסעדה). במהלך הארוחה הוא לא הפסיק לספר לי על כל מיני דברים שהוא עשה ועושה (שמחייבים המון כסף, לא דברים שעמך יכולים להרשות לעצמם).
בסוף הדייט אמרתי לו שלא יצא מזה שום דבר. למחרת החברה סיפרה שזו הייתה פעם ראשונה אי פעם שמישהי אמרה לא לבחור והוא היה פשוט בהלם..

לגבי העיצות אני עם מה שאמרו פה, קפה או כוס יין מאפשרים בריחה מהירה אם זה לא עובד או המשך לארוחה אם זה עובד לשני הצדדים.

פגישה ראשונה בסטארבקס? גם זה לא נראה לי לעניין.

זה לא ממש "בית קפה" ואין שם איך לשבת ולשוחח באופן נורמלי (לפחות לא בסניפים שהיו בסביבה שלי).
גם לקבוע מראש כמה זמן הפגישה תיארך לא נראה לי, ופוצי משהו. אבל אולי למי שפוץ זו דרך טובה למצוא מישהי שמוכנה להיות עם פוץ.

John the Savage

New member
ברוך הבא לעולם ההיכרויות באינטרט

הייתי שם לפני כמה שנים ספורות. זה מאתגר ולפעמים מאד מתסכל, אבל בסופו של דבר פגשתי ככה את אישתי.

בנוסף לכל מה שאמרו לך עד עכשיו, צריך להבין איך זה נראה מנקודת המבט של הבחורה. לא יודע בן כמה אתה ובת כמה היא, אבל בהנחה שלא מדובר בגיל מאד מבוגר, כשבחורה שנראית טוב מפרסמת את הפרופיל שלה באתר היכרויות היא מקבלת כמות עצומה של פניות מגברים. לדוגמה, באתר match.com, באזור מטרופולין גדול, זה לא חריג לקבל 100 פניות רק ביום הראשון.

אז בתור גבר באתר היכרויות, התחושה היא שצריך לאכול חצץ ולהוציא עשן עד שמישהי תטרח להתייחס אליך בכלל, וגם אם כן, יסננו אותך בקלות על שזה בכלל יגיע לדייט ראשון. אבל זה לא אומר שלבחורות באתרי היכרויות קל. השפע של הפניות זה רק אשליה. חלק מאד גדול מאותן פניות שהן מקבלות הן או מגברים שלא מממש רוצים קשר רציני או מסוגלים לפתח קשר כזה, או כל מיני טיפוסים מוזרים. ולא תמיד קל לדעת מי אתה על בסיס הפרופיל בלבד.

אז תיקח בחשבון שכשאתה מתכתב עם מישהי, זה מה שהיא חוותה בחמישה-עשרה הדייטים הקודמים. אז כל נורת אזהרה וכל דבר שניראה טיפה מוזר או חריג יכול לגרום לה לחשוב שגם אתה אחד מאלו, ולגרום לה לסנן אותך בשניה.

metm98

New member
כיף לשמוע שזה הצליח לזוגתך ולך!

לא הייתי מודע ליחסי הכוחות באתרים האלו (בנתיים ניסיתי רק ב OKC), אבל נראה לי שאתרי היכרויות סובלים מאותה בעית מוץ מצטבר שנלווית לשימוש ב-COVERITY (למי שמכיר). כלומר ככל שעובר הזמן האנשים היותר אטרקטיבים (פנימית וחיצונית) מוצאים אחד את השני ואילו הפחות מבוקשים (כמוני, כנראה) והבררנים מדי נשארים. זה הופך את משימת החיפוש ליותר בעייתי עם הזמן, ויתכן שהאתגר המתסכל שחווית לפני כמה שנים הוא בגדר נוסטלגיה נעימה בהשוואה להיום.

בינתיים לא אכלתי חצץ והוצאתי עשן אלא ציפיתי ל"מחבב" הדדי לפני שפניתי לצד השני. אני קצת נאיבי, וחשבתי שככה זה אמור לעבוד. בהתחשב באחוזי ההצלחה, כנראה שזאת לא אסטרטגיה נבונה במיוחד.

John the Savage

New member
ניסיתי בזמנו כמעט את כל האתרים

כולל גם כמה וכמה אתרים בתשלום. עם OKC התחלתי יחסית מאוחר. לי לא היתה שם הצלחה גדולה, אבל יכול להיות שזה בגלל שלא השקעתי שם מספיק מאמץ. שמעתי מאנשים אחרים שפגשו את בני/בנות הזוג שלהם ב-OKC. זה אתר גדול עם המון חברים, אבל יש בו כמה מוזרויות: הרבה מהשאלות מאד חודרניות, הקטע של סיווג האופי מוזר. ויש שם גם את עניין דירוג החברים באתר, ורק לאחר שמספיק בחורות נתנו לפרופיל שלך ציון טוב הוא מתחיל להראות יותר פרופילים של בחורות שמדורגות גבוה.

match.com זה אתר מאד גדול עם המון לקוחות, כך שיש שם המון הזדמנויות להיכרויות, אבל גם מרגיש הכי כמו "שוק בשר". בעיקר בגלל שכל אחד יכול לפנות לכל אחת ולהפך ללא מגבלה. מה שכן, בערים הגדולות הם מארגנים גם כל מיני מפגשים ופעילויות שזה נחמד (פגשתי ידידה טובה שלי ב"חוג בישול" שהם אירגנו).

jdate לפחות באזור המפרץ מאכזב מבחינת מספר החברים. אחרי תקופה קצרה ראיתי בעיקר את אותם הפרופילים שוב ושוב.

eharmony - בהתחלה נרתעתי ממנו בעיקר בגלל שמייסד האתר ניראה קצת כמו מטיף דתי מהסוג שמחבב ילדים, וגם מרגיש שיש בו סממנים דתיים שמשפיעים על העיצוב שלו. אבל בסופו של דבר זה דווקא האתר שעבד הכי טוב בשבילי, בין השאר דווקא משום שהם מראים מספר פרופילים מוגבל כל יום כך שזה מרגיש פחות "שוק בשר", ויש יותר סיכוי לקבל "חיוך" ולא רק לשלוח.

chemistry.com - איום ונורא. לא להתקרב.

ואגב, כן, מכיר את coverity יותר מידי טוב. אבל אני כבר לא עובד שם יותר.

placid1

New member
נצל״ש: מתוך התשובות שקיבלת עולה

שבדייט הראשון (ואולי מעבר לכך) הבחור מצופה לשלם על היציאה וזה נחשב לסוג של מדד להתאמה זוגית.
מאחר ולא יצאתי לדייט כבר יותר מעשרים שנה, וגם כשיצאתי לא זוכרת שזו היתה הנורמה וגם אם לפעמים הבחור שילם, זה לא היה משהו שהדייר היה קם ונופל עליו, מעניין אותי האם זה אכן נכון גם בימים אלו?
ואם אכן זו הציפייה, אז מה קורה בדייט בין בני זוג מאותו המין?

metm98

New member
שאלה יפה!

ככלל אצבע, ועל סמך המדגםציק הצנוע שלי, הייתי אומר שבקליפורניה זה מובן מאליו שהבחור משלם על הכל, ובמסאצוסטס רוב הבנות מעדיפות לשלם על עצמן.
אם אי פעם אתיאש מהמין הנשי ואחליף ליגה, אחזור לעדכן בנוגע להומוסקסואלים.

GeJuFan

New member
יש לי כלל: אני משלמת על עצמי בדייטים

במיוחד הראשונים. גם אם זה רק כוס קפה.
בחור שיצאתי איתו לפני שנתיים היה לגמרי בשוק מכך אבל לגמרי התלהב מהסיבות שעמדו מאחורי זה.
&nbsp
לצערי אבל, רוב הנשים שאני מכירה, בעיקר הישראליות משום מה!, לא שותפות לדעתי בעניין.

3rd CYR

New member
לא יודעת, לשתיכן

כל אחד ומי שהוא/היא מכירים. הניסיון שלי שונה מזה של ג'וגו' -- אישית, אני מכירה יותר גברים מנשים בישראל שלא נוח להם. תמיד תמיד הצעתי לשלם על עצמי בדייט. רוב הגברים התעקשו. הצעתי שוב, ואם התעקשו שוב אז הנחתי להם שלם (לעיתים קרובות הסתבר שאנחנו גם לא באותו ראש בדברים אחרים, ולא רק בעניין של מי משלם אז לא יצא מזה כלום).
&nbsp
לשאלתה של פלסיד - יש לי ידיה טובה ושכשהיא יוצאת עם בנות מי שיזמה את הדייט היא זו שמשלמת על שתיהן ואז בדייט הבא הבחורה השניה היא זו שמשלמת על שתיהן. כאמור, אין לי מושג אם זה הנוהג הקבוע או שזה הדינימקה שהבחורה הספציפית יוצרת.
&nbsp
&nbsp

GeJuFan

New member
כבר לא זוכרת מה דעתם

של גברים ישראלים בנושא- גם לא כל כך מעניין אותי. לא יצאתי לדייט עם גבר ישראלי כבר הרבה לפני שעברתי (וחזרתי) מארה״ב.
אני כבר מהדייט הראשון שלי אי שם בגיל 15 (14?) בחרתי לשלם על עצמי. האמת כשאני חושבת על זה הגברים הישראלים שאיתם יצאתי תמיד נלחמו איתי על התשלום, כאילו פגעתי להם באגו.

ilanvag

New member
לפחות עבורי -- תמיד הצעתי לשלם.

אם הבחורה רצתה לשלם בעצמה אז לא התעקשתי, וגם אמרתי לה שאני מאוד מעריך את זה.
&nbsp
בזיכרון מעומעם (בכל זאת עברו כ-20 שנה מאז) -- בודדות בכלל הציעו...

למעלה