דיי "שינוי" רחמו על הילדים שלנו !!!

גוססי

New member
עלה הקישור

אבל כל הענין הזה לא קשור כלל לנושא שלובן פה, דהיינו אי-השתתפותם של החרדים בשוק העבודה.

saar7650

New member
"עלה הקישור"

העניין קשור לוויכוח שלי עם וויזיני שטען כי ראה בעיתונות שחלק מהחרדים מקבלים כספים לישיבות שלא ביושר. ורק רציתי להראות לו שיבדוק טוב את הכתבה כי ישנן כתבות מגמתיות ושקריות- כמו אלה שהראיתי לך בקישור.

גוססי

New member
מי אמר שכל מה שכתוב בעיתון נכון?

אני אהיה האחרון לטעון כך, אבל כשאותם נתונים מגיעים ממספר מקורות בלתי תלויים, אזי לא ניתן לבטלם בהבל פה.

saar7650

New member
"מי אמר שכל מה שכתוב בעיתון נכון?"

חוץ מהתאריך כמעט הכל מנופח או מסולף... בעצם גם בתאריך יש לפעמים טעות דפוס... "אבל כשאותם נתונים מגיעים ממספר מקורות בלתי תלויים, אזי לא ניתן לבטלם בהבל פה." אמת- ולכן אמרתי שכדאי לבדוק את העניין, ואת אותם מקורות בלתי תלויים. אך להזכיר שתי הידיעות של ויזיני לגבי הנ"ל הובאו- האחד מהפלורליזם יהודי, שרואה בש"ס ובחרדים אנשים שעוצרים אותה ולכן כתבתה מגמתית. וגם באמצעי התקשורת האחרים שכפי שהראיתי לך גם מסלפים דברים.

tamarhp

New member
מזכיר לי

את הבדיחה.. בכל העולם אנשים הולכים לעבוד בישראל הולכים לעבודה..

saar7650

New member
"נכון"

"אז איך אתה עדיין טוען שאותו אחוז חרדים וחילונים עובדים ? נשגב מבינתי." אני מסביר לך שזה נחשב כעבודה. הם לומדים ומקבלים כסף. מבחינתך- שכר נמוך אבל הם עובדים. "אם אתה טוען שכל מי שמקבל תמורה זעומה על הלימוד שלו (שערוריה בפני עצמה)" מה שערוריה?! למה לא?... ככה מקובל בעולם התורה. אנשים שיכולים לשבת וללמוד כל היום (וזה קשה מאוד, לא כל אחד יכול) מקבלים כסף מהאוכלוסיה שעובדת יותר וכך שניהם זוכים לקיים תורה. כמו בתנ"ך מסופר על ייששכר וזבולון שיישכר היה לומד תורה וזבולון מפרנס אותו. "אם אתה טוען שכל מי שמקבל תמורה זעומה על הלימוד שלו (שערוריה בפני עצמה) מוגדר כעובד אז אכן כמעט כל החרדים עובדים. אין לזה שום משמעות, כמובן." המשמעות היא שהם עובדים בניגוד למה שאמרת... בל נשכח את השאר שעובדים בתור מוהלים משגיחי כשרות, בתחומי תקשורת, במחשבים, בתור נהגים, בתור מרצים, וכיו"ב. וכמובן את נשותיהם.

א ו ר בת

New member
אנחנו לא שוכחים לרגע

את אלה שעובדים בתור מוהלים, משגיחים, מרצים וכו'. גם לא את הנשים. אלה הם בדיוק כל אלה שמופיעים כעובדים בנתוני הביטוח הלאומי. אחוזים לא גדולים, יחסית. משכורות קטנות, יחסית. תשלומי מיסים וביטוחים נמוכים יחסית, אם בכלל - אבל עובדים. כל השאר לא עובדים. נקודה. אפילו הרב הדגול דניאל זר לא מחשיב אותם בתור עובדים.

saar7650

New member
"אנחנו לא שוכחים לרגע"

"כל השאר לא עובדים. נקודה. אפילו הרב הדגול דניאל זר לא מחשיב אותם בתור עובדים." איפה הרב דניאל זר אמר את זה?! (אגב- ה"דגול" נאמר בציניות?), כל השאר עובדים- נקודה.

א ו ר בת

New member
איכזבת אותי !

אתה שואל איפה הוא אמר את זה ? לא קראת את הניתוח החדשני שלו ? אתה הורס לו את כל התזה. עכשיו הוא צריך לשנות את האחוז מ 95-97 ל 100.

saar7650

New member
"איכזבת אותי !"

טוב- אני ברור שאני לא מקבל את הדיעה הזו. אבל אני חושב שהוא לא התכווין לחישובים שאת נתת אלא בא להגיד פה שבחברה החרדית עובדים באחוזים גבוהים ולא כמו שחושבים בחברות אחרות.

א ו ר בת

New member
לא שמת לב למרכאות ?

זה לא אני נתתי. זה הוא נתן. מה אתה רוצה להגיד ? שהוא התכוון להגיד 70 אחוז ויצא לו 95-97 ? עצוב. וה 95-97 הזה לא יצא לו במקרה. שים לב למניפולציה המכוערת שהוא עשה. םשוט שקרן.

saar7650

New member
"לא שמת לב למרכאות ?"

לא שמתי לב. אבל תוכלי לתת קישור לזה?

א ו ר בת

New member
בבקשה

כאן. עכשיו תגיד לי - למה שאני אאמין למילה אחת מכל מה שהוא כותב כשהוא מתחיל בשקר כזה בוטה ? זה לא שהוא מפנה אותנו לנתונים או משהו. הוא פשוט מציין "נתונים". ולפי ההתחלה הוא בפירוש ממציא אותם.

saar7650

New member
"בבקשה"

סתם מעניין אותי לדעת איך את יודעת שהוא משקר? כי באמת אם יש 1,500,000 דתיים וחרדים במדינה, ומתוכם 50,000 לומדים, אז אחוז העובדים הוא 95%.

א ו ר בת

New member
אתה שואל ברצינות ???????

"...כמה חרדים יש במדינה? בעלי תשובה, חרדים ודתיים לא-חרדים? כמיליון וחצי, כן ירבו בן פורת יוסף." – נניח לרגע שזה נכון. מה זה כולל ? דתיים – שאף אחד לא אומר שהם לא עובדים. אם הוא מדבר על מיליון וחצי אז נמצאים שם גם חלק מהמסורתיים והעיקר – כ-ו-ל-ם. כולל תינוק שהוכנס אתמול בבריתו של אברהם אבינו. ואני לא צריכה לספר לך מה אחוז התינוקות והילדים אצל החרדים. בא הרב הגאון, לקח רק את בחורי הישיבות והאברכים (שאגב – גם מספרם של אלה גדול יותר), החסיר אותם מ"כל החרדים", חילק במיליון וחצי וקבל בערך 95-97 אחוז ! זאת אומרת שה 97 אחוזים ה"עובדים" האלה כוללים את כל השאר שהם – דתיים חרדים וגם חלק מהמסורתיים * מגיל שנייה ועד גיל 120. * זה שאתה לא הבנת את זה זה מאוד מדאיג. זו שטיפת מוח מניפולטיבית מן המדרגה הראשונה ועכשיו אין לי ספק שהרבה נופלים בפח שלה.

saar7650

New member
"אתה שואל ברצינות ???????"

אז מלבד בחורי הישיבות כל חרדי עובד! על זה יש מחלוקת?! או שגם פה את לא מסכימה? וכמו שאמרתי כבר- גם בחורי הישיבות נכללים בתור עובדים (אם נסכים שלימוד =לעבודה וכמו שאני מבין את עדיין חולקת עליי בנושא).

tamarhp

New member
אז אולי אתה מציע

שנגביל את מספר הילדים למשפחה, כמו בסין?

גוססי2

New member
השיטה הסינית לא מתאימה לנו

אבל אין שום סיבה טובה לעודד ילודה ע"י תשלום קצבאות ילדים. מי שרוצה לגדל 10 ילדים שיעשה זאת על חשבונו, לא על חשבונם של אלה שהולידו רק 2 כי אין להם כסף ליותר...

© Tweety ©

New member
איזה בולשיט

וזה פשוט בולשיט. אני לא תומכת במפלגת "שינוי" בכלל לא ויש לי ביקורת קשה כלפיה. אני מסכימה שגם הציבור החרדי כמו חלק רחב מאוכלסיית ישראל נמצא במצוקה כלכלית. אבל למה אתם מתעלמים מכמות הכסף שהולכת לישיבות?! בכל תקציב בכל חוק נשפכים מיליוני שקלים ובחינם פשוט בחינם. בואו ניקח חלק מהכסף הזה וניתן לילדים שלכם שיהיה להם מה לאכול,שיהיה להם במה לשחק לא לכם שתשבו בישיבה ותעשו כאילו אתם לומדים תורה ואולי רק אולי תצאו לעבוד? אולי תרוויחו את כספכם ביושר. די כבר לפלוגת הצער הזו שמוקמת ע"י הציבור החרדי כל פעם שאומרים "שינוי" או "טומי לפיד" אם הייתם קצת משתחררים מהצורת חיים הפרמטיבית שלכם שינוי לא הייתה קמה. למה אני שאני שונה ממכם צרכה לעבוד ולקרוע את התחת בשביל משכורת מצוצמצת מאוד ואתם לא עושים דבר?! אהה?

אחים יקרים משניאים אתכם אחד על

השני ומפלגים ביננו חבל מאוד מומלץ לקרוא באתר התקשורת והחרידם על מנת להבין עד כמה מטעים בתקשורת ועד כמה מסיטים ומסיתים כנגד הציבור החרדי והדתי כסף לישיבות זה פסיק קטן ממליארד שקל!!!! ויותר שהולך על רשעות השידור שמשמיצה ומפלגת את העם ועוד מחריכים את בעלי הרכבים לשלם אגרת רדיו "תרומה" לרשעות השידור שתמשיך ללכלך על הדת והדתיים והחרדים ולגרום שינאת אחים וגם הכסף לישיבות הוא פסיק קטן ממה שנותנים לאוניברסיטאות (לא שאני נגד) אבל מחממים אתכם כנגד הדת והדתיים בו בזמן שאם אדם יחשוב לעצמו בצורה הגיונית יראה שמה שמחזיק באופן רעיוני את עם ישראל זה רק השורשים שלנו כאן שבנויים עלך התנ"ך שנלמד בצורה הנכונה בישיבות ולא כפי שהוא מוצג בסילוף בבתי הספר החילונים בתור סיפורי אלף לילה ולילה הציבור היחיד שלא עוזב ולא יורד מהארץ כמעט זה הציבור החרדי והדתי לאומי! לא בגלל שיש להם איזה לב יותר טוב או מידות יותר טובות אלא פשוט בגלל השורשים שנשרשו בתוכינו מלימוד התורה והתנ"ך חבל שמשחיתים את הנוער החילוני מפילים אותו לסמים ואז כדי לכסות על הפשעים הכי גרועים שנעשים לעם היהודי בידי רשעות השידור ומשרד הלא חינוך אז מאשימים את הדתיים והחרדים, תראו לאיזה שפל המדינה הגיעה? כמו בגרמניה ועוד ארצות כאשר היה מצב רע האשימו את היהודים גם בארץ האלימות גואה הסמים מופצים בכל בית ספר התאבדויות דכאונות וכדי שלא ישימו לב ויראו לאיזה פי פחת דרדרו את העם היקר שלנו את עם ישראל אז מאשימים את הדתיים. חבל מאוד וכואב מאוד!!!!!!! אני אוהב את החילונים אני אוהב את כל אחי אני רוצה בטובתו של כל יהודי באשר הוא אבל דמי רותח על העוול הנורא שנעשה פה לעין כל אבל מכסים את העניים של החילונים כדי שלא יתפכחו מהשקר הגדול שהמימטה עלינו התחיה הלאומית ללא תורה!! אני בעד תחייה לאומית כל יהודי בעד אבל בתנאי שהיא תהיה על פי התורה ולא מסולפת ובלא הבורא רק עם הבורא נצליח!!!!!!! בלי הבורא אין כלום רק שאול וחול וחול!!! התעוררו אחים כל הסימנים מראים שאנו לקראת הגולה עד מתי נעצום עיניים? אני רציני מאוד מטעים אתכם לא יהיה שלום לעולם עם הערבים READ MY LEAPS לא יעזרו כל ההונדות והודנות והשטויות בואו נתעורר אחים בדקו את האמת אין זמן הגאולה קרובה מאוד מי שרוצה לדבר איתי מוזמן במזר פרטי או טל שלי 055331186 בערב לילה טוב לכולם

למעלה