דיעה פוליטית

THE WIZARD 55

New member
אני לא שמאל ולא ימין ולא מרכז

אני אדם שמתייחס לכל נושא לגופו של עניין מבלי להכניס את כל השנאה, והעבר האפל אני הולכת אחרי הצדק, אחרי המוסר, המצפון אני לא מבדילה בין יהודי/ערבי כשאני שופטת אני מאוד אובייקטיבית ותמיד מתבוננת בשני צידי המטבע אז אל תגיד לי מי אני ומה אני.. שוקרן

respecta1

New member
בתיאוריה מאוד יפה אבל את ממש לא מתנהגת ככה

ואת יודעת את זה.. ובסדר אין אדם אחד שמתנהג ככה, יש לך דעות שמאלניות רק תזהרי לא להתקרב לשמאל קיצוני..כי הגבול בין זה לזה עשו אותו מאוד קטן ובלתי נראה

respecta1

New member
תודה רבה שהשוואת אותי לארגון שרצח מאות

מבני עמי דבר אחד בטוח אין לך, יכולת לנהל דו שיח, ברגע שאומרים משהו שלא מוצא חן בעיניך את בורחת אם איזה יציאה מטומטמת כמו זו..

THE WIZARD 55

New member
אף פעם לא ברחתי. אתה חסר נימוס

אלמנטרי. ולכן אתה מקבל תגובות כאלה. אל תגיב להודעה זאת. אני במילא לא מתכוונת להגיב לך יותר

dragon74

New member
עזוב אותה

אתה לא מכיר אותה, ואתה אורח פה. לפחות תתנהג בנימוס.

respecta1

New member
אורח פה? אני פה לפני שהיא באה

לא התנהגתי בנימוס? לא התנהגתי בנימוס רק אחרי שהיא אמרה "אין לי כוח אליך,זה כמו לדבר לחמאס" אז תעשה\תעשי טובה..

respecta1

New member
אה ואני מחשיב את עצמי

ימין מתון ואפילו מרכז נוטה ימין, אין לי בעיה עם ערבי, אין לי בעיה שתהיה להם מדינה ברשות ואפילו לתת להם את הערים הערביות שבגדה המערבית, לתת משהו מירושליים לא, אבל עיר כמו חברון כן.. ואת כל הגדה המערבית בשום פנים ואופן..פשוט שטח יותר מדי גדול בשביל לתת למישהו שלא הוכיח את עצמו כרוצה שלום אפילו לא פעם אחת.. ואני פה מגיב בעוינות כי אני רואה פה הרבה הסתה ורוב האנשים פה זה שמאל קיצוני אם לא ימין לאומני פלסטינאי, והדרך שלי זה אם הם רוצים שלום אז אהלן וסהלן, אבל כל עוד הם רוצים מלחמה אז לתת להם את המלחמה שהם כל כך משתוקקים לה שזה כולל חיסולים גם מהדרג המדיני כניסה לעזה ליומיים - ארבעה ימים (לא צריך להתקע שם בשביל להשיג את מה שרוצים) וכמובן לא לשחרר ולא אסיר אחד כל עוד יש בידיהם את גלעד שליט.

mike00

New member
../images/Emo13.gif

בן 30,מנהל מספר חנויות במרכזי קניות בצפון אמריקה. באתי מבית מאוד ימני,אפילו ימני קיצוני.. עם הזמן הבנתי שיש שני צדדים לסכסוך הזה ונסיתי להבין את המניעים של "הצד השני"... יש לי הרבה חברים ערבים שלמדתי להסתדר איתם יפה מאוד למרות הבדלי התרבות והחינוך השונה שקיבלנו ואנחנו מדברים הרבה על המצב במזרח התיכון ועל פתרונות אפשריים.. אני נגד תרבות המתאבדים,נגד ההסתה שקיימת בעיתונות ובטלוויזיה הפלסטינית[ואני עוקב אחריהן בעזרת תרגום של כמה חברים],ואם כל זה אני גם נגד תרבות ה"ערבי טוב זה ערבי מת".... אנחנו כבר כאן,שני העמים,הגיע הזמן שנמצא את הנוסחה לחיות ביחד אחרת גם הילדים שלנו הצטרכו להלחם אחד בשני וחבל.. פעם אמרתי לחברה מסכנין שאם אני הייתי צריך לעשות את הסכם השלום מולה היא היתה מקבלת את השליטה על כל המדינה מכיוון שאני יודע שהיא לא היתה "זורקת אותנו לים" או פוגעת בזכויות של היהודים בשום דרך.....ההיפך...אני מאמין שהיא היתה דואגת לעם היהודי הרבה יותר טוב מאשר המנהיגים שלנו.... לסיום אני רואה את עצמי ימני מתון בדיעותי שמוכן להקשיב ולהדבר,העיקר להגיע לפתרון לבעיה..

respecta1

New member
חח אחי אתה מגדיר את עצמך כימין מתון?

כדאי שתחפש את ההגדרה לימין, אם אתה אומר "פעם אמרתי לחברה מסכנין שאם אני הייתי צריך לעשות את הסכם השלום מולה היא היתה מקבלת את השליטה על כל המדינה מכיוון שאני יודע שהיא לא היתה "זורקת אותנו לים" או פוגעת בזכויות של היהודים בשום דרך.....ההיפך...אני מאמין שהיא היתה דואגת לעם היהודי הרבה יותר טוב מאשר המנהיגים שלנו...." אתה ממש לא ימני מתון, אתה יותר שמאל קיצוני..

תשובות:

טוב, אז אני סטודנט למדעי המדינה בן 26, הדיעות שלי כבר היו בכל מקום. שהתחלתי לגבש את הדיעות הפוליטיות שלי הייתי ימני יותר, לאחר רצח רבין הפכתי לשמאלני יותר והפיגועים יותר "מירכזו" אותי אבל אני לא יכול להגיד שהיתה לי אז אג'נדה משלי, משהו מסודר ומנומק כמו היום, זה התפתח בערך מגיל 18 עד ככה 22-23. אז הגעתי למסקנה שם הימין וגם השמאל טועים בגדול והדיעות שלי לא נופלות לא לכאן לא ולא לשם, גם אז הבנתי שהקיטלוגים לשמאל וימין הם לא חשובים וצריך להתייחס לכגל נושא ולכל סיטואציה על פי הנסיבות והמציאות וושינוי עמדות בהתאם לסיטואציה בניגוד לעקשנות על אותה דיעה ויהי מה במשך שנים לא מלמד על יציבות על על טיפשות, אסור להשאר תקועים. מעבר לזה דיעות קיצוניות הן מימין והן משמאל זה כבר שיא הטימטום ואטימות, מלחתחילה ראיית העולם של אנשים קיצוניים היא עקומה ומעוותת מאחר והיא נטולת כל פרספקטיבה. העמדה שלי היא מאד "ריאל פוליטיק" ועומדת על כמה בסיסים כבר כמה שנים: - אין שום סיכוי לשלום או הסדר עם הפלשתינים (זה לא עיניין של אופטימיות או פסימיות, הכל עיניין של ניתוח קר של המציאות ושל שני הצדדים. אין גם פרטנר בצד השני, הפלשתינים מעולם לא יתנו לישראל שום תמורה. - ארץ ישראל השלמה לא רלוונטית, מכון להיום הרעיון הזה מת, יש כאן עם אחר הוא לא ילך ואם ישראל תמשיך לשלוט על עם אחר ולא תשמר את הרוב היהודי סופה הוא רק עיניין של זמן, חובה להפרד מהלפלשתים דמוגרפית וטריטוריאלית, לא קווי 67', אלא קווי הפרדה אמיתיים בין העמים על פי פיזורם בשטח היום - גם בלי שלום או "תמורה" - צדק זה טוב ויפה בבית המשפט, כאן זה פשוט לא חשוב ולא רלוונטי, אין "שלנו" ואין "שלהם", איפה שאני נמצא עכשיו זה שלי והיכן שהפלשתינים שלהם. כל השאר יש להשאיר לספרי ההיסטוריה או לאלוהים לקבוע מה של מי, לא לנו לקבוע. - המציאות היא או לשקוע בבוץ או לקבוע את גורלך לבדך והצד השני יבחר איך להתמודד עם השינויים, אני בוחר ולקבוע את גורלי לבדי.

THE WIZARD 55

New member
יפה יובל

אני מכירה את הכינוי שלך די הרבה זמן, התראינו בדי הרבה מקומות ולא ידעתי מי מסתתר מאחרי הכינוי. נעים מאוד..הרשמת אותי:)

בןערובה

New member
___

בן 29 מהצפון בא מבית של ליכוד ,כמו כן מלחמת לבנון הראשונה חיזקה את מעמד המפלגה בביתי . אני אישית גיבשתי את עמדותיי מקראת ספרים לימודי היסטוריה וכל זאת עומד תחת עננת הליכוד ,כך שבאמת היה קשה לסלק סטיגמות על ערבים ועל השמאל . היום ברור לי ,הפיתרון היחידי נעוץ בטרגדיות של שני העמים : 1.טרגדיית השואה שעבר העם היהודי . 2.הטרגדיה של העם הפלסטיני מ48 . בקונפליקט הזה בין הפלסטינים ובין הישראלים נוצר מצב ציני (שבוודאי צריך לבדוק) היות ושני העמים נמצאים באותה בעיה . היהודים לא ישכחו מהר את הטבח שעשו בהם הגרמנים ולכן דעותייהם לא יזוזו מ"מ במשא ומתן ,מתוך תחושה ששואה שניה עלולה לקרות . העם הפלסטיני עבר טרגדיה דומה שלא באשמתו 48' ,הפלסטינים שכבר פה לא מוכנים לוותר על מ"מ במשא ומתן הרקע ההסטורי שלהם לא מאפשר להם לוותר .

respecta1

New member
טרגדיה דומה? תגיד לי אתה בסדר?

פינו אותם מבתי האבן שלהם, אתה משווה את זה לרצח 6 מיליון אנשים באכזרויות לא יאמנת ואחרי התעללויות שלא נראו בעבר כמוהם?!

בןערובה

New member
הסבר

אני לא יודע כמה אתה יודע על המלחמה ההיא ב48' ,מה שאני יכול לספר לך וזה על קצה המזלג אלפי פלסטינאים גורשו מבתייהם עכו ,חיפה ,טבריה ,יפו והרשימה עוד ארוכה . פליטים אלו גורשו בלי כלום בהשפלה והגיעו למדינות ירדן ,סוריה ,לבנון עד כאן הייתי צריך לסיים אבל תחושת הרדיפה מצידם לא פסקה עד לרגע הזה . אני לא משווה איזה עם סבל יותר הרי אז אנחנו מנצחים זה לא חכמה ,מה שרציתי לתאר הוא הבעיה שלנו כיהודים והבעיה שלהם כפלסטינאים ואימון שנדרש עלמ להגיע להסכם תלוי בפחד הפלסטיני מנכבה נוספת ואנחנו היהודים משואה נוספת .

respecta1

New member
מי התחיל את המלחמה ההיא תזכיר לי?

אחרי שהם פותחים מלחמה על כמה חברה עם מקלות במטרה לעשות בהם טבח, הם לא יכולים לבכות אם הכמה חברה האלה משפילים אותם ובשביל להתיישב במדינה אז הם מגרשים אותם מבתי האבן שלהם ולמה אלפי יהודים גורשו בהשפלה מביתיהם בשטחים רק מלפני 5 שנים? תעשה לי טובה, אין ספור אנשים במהלך ההיסטוריה גורשו מבתיהם, אתה לא יכולה בשום פנים ואופן להשוות בין דבר כזה (וכן השוואת אמרת..הפלסטינאים עברו טרגדיה דומה ב48) לבין רצח של לא פחות מ7 מיליון איש שזו כמות שלא מתקבלת על הדעת וזה אחרי התעללויות אכזריות ברמה שהאנושות לא ראתה וכל זה רק על זה שהם יהודים, אז תעשה טובה. העם הפלסטינאי לא עבר שום טרגדיה, הוא לא קיים מספיק זמן בשביל שיהיה אצלו טרגדיה =\, הם עברו כמה מלחמות.. שהם פתחו את כולן.. ומה לעשות גם נוצחו בכולם..

אושרי 7

New member
אין שום בדל של מקום להשוואה בין המקרים.

הפלסטינים המיטו על עצמם והרוויחו ביושר כל אסון שנחת עליהם - "אין מוכשרים מהם (הערבים) להביא את עצמם למצב שידפקו אותם" (סמי מיכאל). את המלחמה ב 48 פתחו הערבים בעצמם ומן הראוי שהם ישלמו עליה את המחיר. הם לא גורשו, הם ברחו בפקודת מנהיגיהם לאחר שאלה האחרונים הבטיחו לבני עמם שיחזרו לבתיהם לאחר שיסיימו לזרוק את היהודים לים. (אם כבר, מה שעשו ליהודי גוש קטיף, זה גירוש, במובן העמוק והאמיתי של המילה, בניגוד למה שקרה ב 48). "אתה לא משווה מי סבל יותר?" מה זו הדמגוגיה בגרוש הזו? אתה לא משווה בגלל שאתה כבר יודע את התשובה.

למעלה