דיעה פוליטית

THE WIZARD 55

New member
אהלן אביעד

מי בדיוק מבכה את המחבלים? וכמה ערבים מצביעים לכחים הערבים? אני לא חושבת שיש כאן אחד שתומך במחבלים, אם אתה מדבר על הפורום הספציפי הזה כולם כאן מגנים פיגועים בכל תוקף. אני לא סובלת אותם בדיוק כמוך, תאמין לי.

aviad3333

New member
השאלה איך את מגדירה מחבל

מבחינתי מחבל זה לא רק מי שמתאבד באוטובוס. זה גם מי שיורה על שוטרים. גם מי שמיידה אבנים על רכבים סתם כי בא לו להרוג יהודי. גם מי שדוקר יהודי. גם מי שחוטף יהודי. גם מי שחוטף לחייל את הנשק. ועוד אלפי דוגמאות שאני לא בטוח שתסכימי עמי על כולן. ולו את מסכימה עמי על כולם אז אני מאושר ממש. הלוואי שכולכם תסכימו איתי שצריך להוקיע מתוכנו עבריינים, כי אז אנחנו טובים מהם, אחרת אנחנו לא. אני מגנה כל עבריין יהודי מכל סוג צורה וצבע, והייתי מצפה לאותו גינוי גורף מערביי ישראל. שהרי אם לא נגנה את אותם האנשים, הרי שתיקתי כהסכמה היא. מקווה שהבנת את עמדתי, אם לא אשמח להסביר בפרוטרוט... שמח לנהל איתך דו שיח.

THE WIZARD 55

New member
תתפלא

ההגדרה שלי למחבל היא בדיוק כמו שלך אני מוקיעה אלימות מכל צד.

aviad3333

New member
שמחתי ללמוד

מקווה שדיעה זו מייצגת את כלל חברי הפורום, ואז באמת יש בסיס משותף להידברות. ברגע שכולנו מוקיעים כל סוג של אלימות, הרי שההבדלים בינינו אינם קיימים, ואנחנו צריכים לפעול במשותף להשגת רצונותינו.

THE WIZARD 55

New member
אז עכשיו לך תשים בדיחה..../images/Emo13.gif

קצת הומור לא יזיק בפורום הטעון הזה.

Nitay112

New member
על עצמי

גיל: 18.5, לפני גיוס. איזור מגורים: בטווח הקטיושות הקצרות הדיעה הפוליטית שלי התגבשה תחילה מהמקום שבו גדלתי. אחד ההורים היה מצביע מרצ והשני עבודה כל הזמן ולכן גם אנחנו, הילדים, היינו סך הכל שמאלנים. עם הזמן נפתחתי למדיה ולאקטואליה וגיבשתי לי דעות משלי. היום אני מגדיר את עצמי יותר לכיוון מרכז. אבל עדיין שמאלני. אני בעד מדינה פלשתינאית. בעד חילופי שטחים. בעד פינוי התנחלויות. בעד חלוקת ירושלים, כשבאזורים הבעייתים צריך למצוא פתרון יצירתי. עם זאת אני בעד כניסה לעזה לפני שיהיה מאוחר מדי. בעד גדר הפרדה, אך לא במקומה הנוכחי. בעד פיעלויות נגד מחבלים, אך תוך כדי ניסיון להגיע להסכמים ולעמוד בהם. (דוגמא להסכם החנינה). בעד שחרור אסירים הדרגתי. הדיעה הפוליטית שלי לא עברה תהפוכות יותר מדיי... בבחירות האחרונות אפילו הייתי פעיל של מרצ (בגלל שיש להם במצע התייחסות לנושא הסביבתי
) (קורא פה הברה, פחות מגיב)

THE WIZARD 55

New member
תגיב יותר, תקרא פחות

ושאלה לבחור הנחמד.. כשאתה מדבר על להכנס לעזה, מה אתה חושב שיושג בזה?

בןערובה

New member
הוא חייל בשרות המדינה

הוא מקבל פקודות ומבצע ,כך נהוג בכול צבא בעולם . החיילים עושים עבודת קודש בחזית ,אם אתה מאשימה משהוא זה את הממשלה .

מותר לי

New member
כנראה שלא קראת מה שהוא כתב...

הוא לפני גיוס, משמע: אף אחד כרגע לא מכריח אותו להכנס לעזה, ולכן אם הוא חושב שצריך להכנס לשם אז יש סיבה טובה לדעה שלו וככל הנראה הוא חושב שאכן יושג בזה משהו. איפה ראית שויזארז האשימה אותו?

בןערובה

New member
נכון לרגע זה הוא אזרח

אני מצטט "אני בעד כניסה לעזה לפני שיהיה מאוחר מדי" ; אם וכאשר הוא יצתרך להכנס לעזה ,כחייל הוא יקבל פקודות ויבצע אותן ,היום זאת התוכנית שלו ומתוך הנחה פשוטה ,אם ישראל תכנס לעזה הוא כנראה ישתתף במבצע . ויזארז לא האשימה אותו היא מאשימה את המדינה .

respecta1

New member
על מה אתם מדברים?

הבנאדם אמר שהוא חושב שצריך להכנס לעזה, והיא שאלה אותו מה הוא חושב שישיגו מזה.. פשוט מאוד..

אושרי 7

New member
באמת לא ישיגו בזה כלום.

להכנס לעזה רגלית זה טירוף מוחלט,לא רק שזה כמו אספירין לחולה סרטן, הפירוש של זה הוא להקריב חיילים ישראלים ע"מ לחסוף בחיים פלסטינאים. לא מקובל עליי. יש לשטח מיד כל אזור שממנו נורה טיל לעבר שטח ישראל. זו הדרך היחידה לטפל בטרור. ככה גם היו צריכים לנהוג במלחמת לבנוןן.

Nitay112

New member
יושגו פחות הרוגים בעתיד. בשני הצדדים.

הגבתי פה בעבר יותר. עכשיו פחות. אני מקווה שאף אחד לא משלה את עצמו. המצע של חמאס מדבר על מחיקת מדינת ישראל מהמפה. הם מצהירים על כך שוב ושוב. הם מצהירים על זה שבכוונתם להילחם בישראל עד חורמה. הם מצהירים על כך שברצונתם לחתום על הפסקת אש למשך 10 שנים על מנת שיוכלו להתארגן למלחמה הזאת. כך שאין לי ספק שיום אחד הם יתחילו במלחמה. וכשהם יתחילו במלחמה זה יהיה כשהם ירגישו מוכנים לכך. וכשהם יהיו מוכנים לכך המלחמה תהיה בהיקף הרבה יותר גדול, עם אמצעים יותר מתוחכמים מצידם ועם מחבלים יותר מאומנים מצידם. כשמלחמה כזו תגיע היא תגבה מאות חיילים ואזרחים ישראלים הרוגים ואלפי, אם לא עשרות אלפי, מחבלים ואזרחים פלשתינאים הרוגים. אני מקווה מאוד שלא אירחנו את המועד. שלא נדבר על זה שהם מפגיזים את מדינת ישראל יומם ולילה ללא שום סיבה מצודקת. הסיבה היחידה שיש להם היא כדי להרוג יהודים וציונים רק משום שהם כאלה וללא שום קשר לכיבוש שאין בעזה. ואין שום סיבה סיבה שבעולם שמדינת ישראל תבליג על כך. כניסה עכשיו לעזה, תפיסת ציר פילדלפי והפסקת ההברחות לעזה (יש אמצעים יותר טובים היום למניעת הברחות) יגרמו לייבוש עזה מנשק. אני באמת מאמין שזה אפשרי לייבש את עזה מתחמושת. לאחר שייבשו את עזה מתחמושת יהיה צורך לפתח אותה כלכלית, לדאוג לתושבים ולהפנות את הכספים למוקומות שבאמת צריכים אותם ולא לקניית נשק. אפשרות אחרת היא באמת לחתום עם חמאס על הפסקת אש למשך 10 שנים ולהתחייב להגיע להסכם שלום עם הרש"פ בזמן הזה. ואז פשוט לתת לפת"ח לכבוש את רצועת עזה מחמאס ובעצם להפוך את הסכם האש עם חמאס ללא רלוונטי...

THE WIZARD 55

New member
אתה בטח לא זוכר את התקופה

ששישראל היתה בעזה.. למה אז היא לא השיגה את המטרות האלה? לייבש את עזה מנשק...למה אתה חושב שזה יצליח.. אולי אפשרות אחרת היא לתת להם מדינה וזהו..לא יותר קל?

Nitay112

New member
זוכר גם זוכר

מלכתחילה לא הייתי בעד נסיגה מציר פילדלפי בדיוק מהסיבה של ההברחות. ניסו פעם לייבש את עזה. נתחיל בעובדה קטנה - כמות הנשק שהסתובב בעזה בזמן שצה"ל שהה בציר פילדלפי הייתה נמוכה משמעותית מהכמות שמסתובבת שם כיום. כמו כן, פיתוח האמצעים לגילוי מנהרות היה אז בחיתוליו ונידונו כל מני פתרונות שונים לחשיפת מנהרות. אני משוכנע שכיום ניתן להקטין באופן משמעותי ביותר את כמות ההברחות משום שהטכנולוגיה התפתחה. ברור שהכי טוב זה לתת להם מדינה וזהו. אם זה היה כל כך פשוט וקל זה היה קורה. בסוף תהיה מדינה פלשתינאית. השאלה היא מתי. אם המתי הזה יבוא אחרי שהחמאס יחליט לנסות להשמיד את ישראל או לפני. עכשיו כנראה פספסנו את האפשרות להיכנס לעזה. כניסה לעזה תהרוס את המשא ומתן. ואני לחלוטין בעד לתת למשא ומתן סיכוי. במידה של כישלון המשא ומתן התוצאות יהיו הרסניות בעתיד. ובמיוחד בעזה. ולכן יהיה צורך להכנס לשם. נסגנו מעזה. עזה כבר לא תחת כיבוש. אז מדוע ממשיכים להוציא פיגועים משם? מדוע יורים על ערים ישראליות? הפלשתינים כמובן משתמשים בתירוץ התמוה שכל עוד הגדה תחת כיבוש אז הם ילחמו גם בעזה. או בתירוץ הממש לא משכנע שאלה פעולות תגובה נגד ישראל. לא זכור לי שפלשתיני נהרג בעזה בשבוע האחרון והם ממשיכים לירות. אני מוכן להתערב פה עם כל אחד. אם הפלשתינים יפסיקו לירות מעזה ישראל תפסיק. אם אנחנו נפסיק הפלשתינים לא יפסיקו. שיגידו יפה תודה שנסגנו ויתחילו לבנות את הכלכלה שלהם, את מערכת הבריאות והשירותים לאזרח. עזה יכלה להיות היום במצב כלכלי פנטסטי. אבל למישהו בעזה יש אינטרס לשמור את העם עני ולקנות עם הכסף נשק. שקט בעזה היה מדרבן את ישראל לצאת גם מאיו"ש. אז מה האינטרס הפלשתיני להמשיך ולירות על אזרחים תמימים מתוך עזה? כי חמאס וג'יהאד חיים בפנטזיה של להשמיד אותנו ולהרוג כמה שיותר מאיתנו. הם חיים באשליה שזה יקרה מתישהו. ואנחנו היינו צריכים להקדים תרופה למכה ולחסל את התקווה הזאת שלהם ולמנוע הרג בקנה מידה גדול יותר בעתיד. אני באמת ובתמים חושב שזה היה מונע הרג מיותר בעתיד. עם כמה שזה עצוב להגיד כזה דבר. ד"א. אם זה היה תלוי בי מזמן הייתה מדינה פלשתינאית...

THE WIZARD 55

New member
אתה צודק

גם אני שואלת את השאלה, מדוע ממשיכים לירות אחרי הנסיגה מעזה ואני מצדיקה אותך לגבי זה שהיא יכלה לפרוח אלמלא היתה עוסקת בשיקום במקום לקנות נשק ולחלק את הכספים בין המנהיגים שם. נקווה שבמהירה תקום מדינה פלסטינית.

מותר לי

New member
רוצה תשובות? ../images/Emo3.gif

אז ככה... אני בגיל טוב, טוב מאד, בדיוק הגיל שמתאים לי! התעסוקה שלי כרגע זה לעשות "ביפ ביפ ביפ" ולפעמים "ביפ ביפ ביפ" אבל מהר יותר מהראשון
הדעה הפוליטית שלי עברה המווווון תהפוכות... היא התחילה ממה שהאכילו אותי, לא בדקתי בעצמי, לא חקרתי, הנתונים שלי נלקחו רק מהסביבה הקרובה לי מאד, גם לא ניסיתי לפקוח עיניים ולבדוק אם הם צודקים או טועים אחר כך הבנתי שדעה פוליטית אמורה להגיע מתוכי ולא ממה שהסביבה שלי חושבת אז עצרתי, היתה לי אז תקופה "ניטרלית" של לא-לפה-ולא-לשם, כמו אמא שנמאס לה כבר מהמריבות של הילדים והיא צועקת להם "תריבו בחדר סגור כמה שאתם רוצים ותעזבו אותי בשקט!"
והדעה שלי ממש לא הושפעה מבית אבא (הם בכלל ימניים יחסית קיצוניים..) אני לא משתנה בהתאם למדינה או בהתאם לדעות הרווחות היום את הדעה הפוליטית שלי, כמו את דרך החיים שלי, זה משהו שגיבשתי לעצמי עם השנים, משהו שבא מההתבוננות שלי במציאות אותה אני מכירה, משהו שבא מתוך עצמי, ולכן הסביבה לא רלוונטית לזה. שיהיה גם לך יום מקסים

ינשוף4

New member
אני חושב שהעמדה שהציג יובל

מסכמת גם את העמדה שלי. (ההבדל ברקע- הגיל בערך כפול). במישור האזרחי- הדעות יותר קיצוניות. גם בכיוון הדרישה לשיויון, וגם בבקורת על המצב החוקי הקיים, שנותן עדיפות, לדעתי, לשלום העבריינים האלימים, או אלו שמסכנים אחרים, על פני ההגנה לכלל האזרחים (או זכות ההתגוננות שלהם). וכפי שכתבתי- השתיכותם המגזרית של אותם עבריינים רלוונטית רק לאחר שנעצרו.

THE WIZARD 55

New member
גם את הכינוי שלך מכירה מזמן:)

אף פעם לא הצטיירת כאדם קיצוני בעיניי ראיתי בך אדם מתון שניתן לנהל איתה שיחה עניינית.

למעלה