דירוג המשתחררים מצה"ל

Fleddermaus

New member
דירוג המשתחררים מצה"ל

יפחית את ההשתמטות ויעלה את המוטיבציה לשירות משמעותי? אפלייה? מה דעתכם\ן?

Fleddermaus

New member
אני אתחיל

יש בזה אלמנט אפלייתי. לא כל אחד יכול לשרת בקרבי, וכל שירות בצה"ל הוא ראוי לשבח. אף על פי כן, נכון הוא שלוחמים מחרפים את נפשם בעוד הרבה מהשאר לא, וזה משמעותי. כל עוד זה לא יהיה בסיס לאפלייה באזרחות, אני בעד.

בג"ץ יפסול את זה

זה פוגע בעקרון השיוויון שרות בצבא הוא שרות נקודה.. גם ככה יש הפלייה מספיק בין הטייסים וחיל האוויר לבין שאר החיילות.

Caraya

New member
קצת מרגיז אותי, האמת

אני מתגייס עוד כמה חודשים לחיל המודיעין, ליחידת האזנה. 6 שנים השקעתי בלימודי ערבית בתיכון, עשיתי בגרות 5 יחידות בערבית שכללה גם יחידה אחת על תרבות האיסלאם, וכל זה כי ידעתי שאני רוצה להגיע בסופו של דבר למודיעין. השתתפתי כמעט שנתיים במיונים של החיל שתיזזו אותי מיליון פעם לבית השריון, בית אליהו ואפילו לבסיס חיל הים בחיפה ל-3 ימים ובאופן כללי די דפקו לי את הבגרויות. השירות שלי הולך להיות בבסיס סגור ואני אחזור הביתה פעם בשבועיים. אני הולך לשרת בתפקיד שהצבא מאוד מאוד צריך כרגע (וכל מי שקרא איזו פרשנות או שתיים על מלחמת לבנון השנייה יודע את זה). למה לעזאזל הצבא צריך לתת לי הרגשה שאני שווה פחות מחייל קרבי? אני לא חושב שאני תורם פחות מהם. יותר מזה, הצבא חסם לי את המיונים לכל יחידות החי"ר בגלל שהייתי ממוין למודיעין. אתם מבינים? הצבא בעצמו אומר לי שהוא רוצה אותי במודיעין ולא קרבי ואח"כ עוד אומר לי- אתה פרזיט, תסתכל על החבר'ה שלך בקרבי שבאמת נותנים את עצמם למדינה ותלמד יא זבל משתמט. מה אני, איזה צפונבון שביקש מאבא שיסדר לו להיות טבח או ספר צבאי?

Caraya

New member
ודרך אגב

אם המדד של הצבא למשמעות השירות של חייל הוא כמה סיכנת את החיים שלך, אז אני חושב שלכל החיילים שעשו טירונות בבסיס זיקים מגיעה תעודת שחרור לא זהב אלא פלטינה או יהלום, הם ישנים באוהלים בלי שום מיגון מהקסאמים בזמן שהמפקדים שלהם ישנים במבני בטון.

כי זה אולי בגלל

שהחברה שלנו היא חברה מיליטרסיטית גברית שמעריצה כוח?! טבח זה דווקא לא פשוט בצבא, הם הראשונים שפותחים תבסיס והם האחרונים ללכת, אל תזלזלו בטחבים, למרות ששמעתי שחומר לא הכי טוב מגיע לשם..

StrengthHonor

New member
שהחברה שלנו היא חברה מיליטרסיטית גברית שמעריצ

תנקה את הסבון מהמוח , ותראה מה יש לך במכנסיים.

זה כי מה לעשות, אתה באמת נותן פחות מחייל קרבי

גם החייל הכי חכם עם התפקיד הכי משמעותי בבסיס הכי סודי נותן מעצמו פחות מלוחם, ובכל מקרה חייו לא נחשפים לסכנה, שלא לדבר על התנאים המאוד מאוד לא קלים שיש לרוב הלוחמים, ומצטער להודיע לך, יציאה פעם בשבועיים מגלילות לא משתווה לשמירה 2-2 ברצועת עזה, מה לעשות, אלה החיים

Caraya

New member
נותן מעצמי פחות?!

סליחה? לפי מה בדיוק אתה קובע את זה? מה אתה יודע עלי? אולי כדי להתגייס אני מוותר על דברים שרוב האנשים לא צריכים לוותר עליהם, אולי יש לי התלבטויות ושיקולים שלאחרים אין ובכל זאת אני בוחר לשרת (והיום כ"כ קל להשתמט שמי שהולך לצבא בהחלט בוחר לעשות את זה)? מה אתה יודע על מה שאני כן נותן או לא נותן מעצמי לצבא? ומה זה קשור בכלל לכמה שאני מסכן את החיים שלי בתפקיד או לא? רק זה מה שחייל יכול לתת למדינה שלו, את הנכונות לסכן את החיים? וזה שחייל במודיעין יודע דברים שחייל רגיל לא יודע, זה לא סיכון עצמי? אני לא מזלזל במה שחיילים קרביים נותנים למדינה, אל תזלזל בי בבקשה.

לכולם יש התלבטיות, לכולם יש שיקולים שלאחרים

אין, כולם מיוחדים, גם אתה, לא הטלתי ספק בכך אפילו לא לשנייה אבל, אם תשווה את השירות המיועד שלך בחיל המודיעין, לשירות האפשרי(או הלא אפשרי) בחיל קרבי, היית בוודאי רואה שהשירות בקרבי היה הרבה יותר קשה, הרבה יותר מתיש, ובקיצור הרבה יותר ברוב המדדים של שירות צבאי(אם כי, כפי שאמרת, לא בכולם) "וזה שחייל במודיעין יודע דברים שחייל רגיל לא יודע, זה לא סיכון עצמי?", מממ, לא

Caraya

New member
יש כאן דיסוננס

אתה אומר שבתפקיד שאני עומד לשרת בו אני לא נותן לצבא את המקסימום שאני יכול. אז למה הצבא רוצה אותי דווקא שם? זה לא הגיוני. הצבא הרי רוצה למצות מכל חייל את כל מה שהוא יכול לקבל. אז אם הצבא אומר לי בצורה הכי ברורה שיש שהוא רוצה שאני אלך למודיעין ולא לקרבי (ע"י זה שהוא חסם לי את כל המיונים ליחידות שדה כל עוד אני ממויין למודיעין, למרות שיש לי פרופיל קרבי), זה אומר שבתפקיד הזה אני תורם את המקסימום שלי. אם הייתי הולך לקרבי הייתי מבחינת הצבא חייל שלא נתן את המקסימום. אז אני עומד להתגייס למקום שהצבא הכי רוצה אותי בו, ואני לא מוכן לקבל את זה שיתייחסו אלי כחייל סוג ב'.

לא נכון, לא אמרתי את זה

וגם לא אמרתי שאתה חייל סוג ב' מה שכן אמרתי, ומה שאני אומר, שחייל קרבי משקעי מעצמו הרבה יותר מהחייל הכי מובחר והכי תורם והכי משמעותי בחיל המודיעין, או בכל חיל לא קרבי לכן, מגיע לחייל איזשהו ציון על השקעתו ולא רק על תפוקתו

M e g g i

New member
מתוך ההבנה שכל תפקיד בצה"ל חשוב ולאחר

קריאת הודעתו של קראיה דירוג המשתחחרים הוא לא צעד חיובי. כן צריך לשים
מי התגייס ומי השתמט! אך אסור לנו לרדת לפרטים לגבי תוכן התפקיד בצבא. ז"א לנו, כציבור, אין את הזכות להחליט למי היה שירות משמעותי יותר! גם ככה צה"ל עצמו "קובע" זאת ע"י גובה המשכורת הצבאית. לדעתי במדינתנו הזקוקה כ"כ להגנה משתמטים צריכים להיות סוג ב' או אפילו סוג ז'. אבל בתוך כל אלו שכן התגייסו אין לערוך דירוגים למינהם. אל תשכחו שגם טבחים צריך... חוץ מזה שבכלל אין לנו דרך להחליט ע"פ מה לדרג. כאזרחים, שיקולי הצבא נסתרים מעיניינו.

Fleddermaus

New member
מה?

אז מה ההבדל בינך ובין המשתמטים? הצבא זה לא משחק יוקרה, המטרה היא לתת ולתרום למדינה. לאלה שעלולים להיהרג בשירות בהחלט מגיע, לדעתי, הטבות (לא מוגזמות) באזרחות.

ממש לא.

שהצבא יקבל אותו כמו שאני. בסופו של דבר הצבא הוא שמחחליט איפה אשרת, זה שהוא לא בוחר שאשרת בקרבי, זה לא צריך להוריד ממני מהטבות.

Fleddermaus

New member
אי תיגמול קרביים יגרום לירידה במוטיבציה

אתה כקפיטליסט אמור להבין את זה. מה לעשות, שירות בקריה הוא לא כמו שירות ברמאללה, למרות שגם זה וגם זה ממלאים את החובה האזרחית. יש הבדל בין להגן על המדינה לבין לבשל לאלה שמגנים על המדינה (ולא שלא צריך גם את אלה).

למעלה