דירוג המשתחררים מצה"ל

לדעתי צבא עממי לא עובד

וצה"ל מוכיח את זה כל יום מחדש,(ובלבנון הוא נתן לנו את האמא של ההוכחות) וכן, צבא מקצועי יעבוד הרבה יותר טוב, ואפילו יותר זול, מהמכונה המסורבלת והמגושמת שנקראת צבא-הגנה-לישראל

BORNTOKILL10

New member
פרט , נמק .

איך בדיוק צבא מקצועי יעבור יותר טוב ואיך לעזאזל יהיה יותר זול ...... [הזוי לגמרי]

קודם כל, בדרך כלל מקצועני טוב יותר מחובבני

או "התנדבותי", או "עממי", צה"ל היום צבא חובבני, השכבה המקצועית בו מאוד מאוד דקה, דבר שהופך אותו למאוד לא יעיל לגבי הזול...על פי החוק, צה"ל מחויב לגייס הרבה יותר אנשים ממה שהוא צריך, הרבה הרבה יותר, זו הסיבה שאנחנו רואים מסלולי שירות של שבוע-שבוע וכדומה, על כל חייל כזה מתבזבז בחודש בערך אלף ומשהו שקל(משכורת+הוצאות) מינימום, במקום שהחייל הלא מועיל הזה, יהיה אזרח וישלם מיסים בסך של נניח כאלפיים שקל בחודש(למעשה אולי אפילו יותר, אבל נניח) ככה שצה"ל מפסיד בכל חודש, על כל חייל שאין לו תפקיד נדרש, 3,000 שקלים תכפיל את זה בעשרת אלפים(כמובן שיש הרבה יותר מאלה) הרי שהמדינה מפסידה 30 מיליון שקל, כל חודש, על עשרת אלפים ג'ובניקים חסרי ערך שמשרתים בצה"ל...ועוד לא דיברנו על אנשי הקבע שמפקדים על האנשים הללו, ובכלל לא ניסינו להתחקות אחרי המספר האמיתי של החיילים המיותרים בצה"ל...כך שההפסד הכספי הוא אסטרונומי, כלומר, צבא חובה הוא עול כבד על תקציב המדינה, ואילו צבא מקצועי יהיה יקר(באחוזים מהתקציב) פחות!

Caraya

New member
צבא מקצועי הוא אסון חברתי

בצבא מקצועי מי הולך להיות חייל? השכבות החלשות. במדינות כמו ארה"ב שאין בהן גיוס חובה הצבא מפתה נערים מבתים עניים ומבטיח להם כבוד, לימודים אקדמאיים בחינם ומשכורת יפה. המחיר היחידי שהם צריכים לשלם הוא סיכון החיים שלהם. ואין להם ברירה, כי אין להם כסף ללמוד באוניברסיטה. הצבא הוא הדרך שלהם לצאת ממעגל העוני. אז מה שבתכל'ס קורה שם זה שהעניים נהרגים בעיראק ואפגניסטן והעשירים נשארים בבית ומתעשרים מהנפט. רק זה מה שחסר לנו.

S h a y D u

New member
לא נכון...

בצבא יש הרבה תפקידים טובים ומיוחדים שלא תמצא כשכיר באזרחות ! כך שהטענה שרק השכבות החלשות ימלאו את הצבא, כושלת. כהצבא יהפוך להיות מקצועי, גם השכר של אנשיו יהיה מן הסתם גבוה יותר... כך שהביקוש לעבוד בו יהיה בהתאם לכך וגם אנשים ממעמד הביניים ישתלבו בצבא - והרבה ! ואני מתוודא כבר עכשיו: אילו הצבא היה צבא מקצועי ולא צבא עממי, כמפתח תוכנה הייתי מעדיף לעסוק בכך בצבא כקצין-קבע מאשר באיזו חברה אזרחית (ועניין גובה המשכורת לא משנה לי). ומדוע? כי בצבא יש תפקידים יותר מעניינים, הפיתוח מתמקד בפיתוח למען מטרות צבאיות (כגון מערכות בקרה ושליטה של חמ"ן/חה"א/אגף התקשוב וכו') ששונה מפיתוח של מוצרים בחברת הייטק אזרחית.

Caraya

New member
לא מסכים איתך

צה"ל אף פעם לא יוכל להציע לקצינים את משכורות העתק והתנאים שמציעים בחברות היי-טק. אין למדינה כ"כ הרבה כסף. אם אתה אזרח טוב ומוכן להרוויח משכורת נמוכה יותר כדי לשרת בתפקיד שיתרום לביטחון המדינה- אז מגיע לך כל הכבוד, אבל אני לא חושב שיהיו הרבה אנשים שיעשו כמוך. מי כן ילך לצבא? אנשים שאין להם כסף ללמוד באוניברסיטה. אנשים שמוכנים להסתפק במשכורות הצנועות יחסית שהצבא מציע בגלל שזה הדבר הכי טוב שהם יכולים להשיג. אז יש לזה צד חיובי- צעירים מהשכבות החלשות ישתלבו גם בדרגים הגבוהים בצבא, מה שלא כ"כ קורה היום. הם יקבלו הזדמנות לעבודה מכובדת ויציאה ממעגל העוני. אבל הצד השלילי של העניין הוא שהצעירים מהשכבות החלשות יהיו היחידים שמאיישים את חילות השדה, היחידים שממש מסכנים את החיים שלהם למען המדינה. כיום עוד יש איכשהוא איזון וגם העשירים מתגייסים לצבא (ביישובים כמו סביון ושוהם שיעור המתגייסים הוא כמעט 100%), אבל ברגע שזו לא תהיה חובה- מי הפראייר שיבזבז 3 שנים בשירות צבאי אם יש לו ברירה אחרת?

StrengthHonor

New member
יש בזה משהו

הבעייה היא שזה צעד מסוכן לעשות, יש לך רעיון איך לבדוק את זה? האם אתה היית משרת בצבא מקצועי?

צעד מסוכן...רוב העולם מורב מצבאות מקצועיים

אפשר לקחת מודל מכל מדינה אחרת בעולם, כפי שלקחנו את המודל של צה"ל משוויץ(לא מדינה מתאימה במיוחד לסגנון הישראלי) וכן, אם הייתה לי אפשרות הייתי חותם קבע בצה"ל בתור לוחם

BORNTOKILL10

New member
אולי תסביר את ההיגיון שלך.

כי זוהי אכן עמדה אנטישמית. אם אתה ימני, מדוע אתה רוצה שיבטלו גיוס חובה לצבא ישראל ? בדרך כלל כזאת היא עמדת השמאל הקיצוני ושאר האנטישמים מרחבי העולם.

כיוון שגיוס חובה פוגע בישראל

ואני, כישראלי בעל דעות ימניות, בעד ביטול דברים שפוגעים בבני עמי, בארצי ובצבא ארצי

כיוון שהוא מבזבז כספי מיסים

פוגע בזכויות האזרחים, פוגע בכלכלה הישראלית, וגורם לצה"ל להיות צבא לא מקצועי, לא יעיל ולא טוב

BORNTOKILL10

New member
איך קשורים כאן מיסים

לגיוס לצבא ? ואיך מתרחשת פגיעה בכלכלה [בגלל גיוס חובה לצבא] ? תעשה טובה ותפשט את הדברים, במקום לדבר בכלליות. כי אני לא מבין את ההקשר של זה לבין יעילות צבא מקצועי וגיוס. אם טעית, תגיד טעיתי.

ביקשת, קיבלת

איך קשורים מיסים לגיוס חובה? צה"ל מגייס אנשים שהוא לא צריך, בגלל החוק, והוא צריך לשלם עליהם משכורות ולשלם על ההוצאות "תפעול" שלהם, כמו אוכל מדים וכו', הכסף הזה בא מכספי המיסים, והכסף הזה מגיע לאנשים שצה"ל לא צריך, לכן זהו ביזבוז כספי משלם המיסים, פשוט וקל לגבי פגיעה בכלכלה, בגלל שחיילים רבים מגוייסים ללא צורך, נמנעת מהם עבודה במשרה מלאה, לכן, הם גם לא תורמים בצבא, וגם לא משתתפים בכוח העבודה במשק, ולכן התוצר הלאומי של ישראל קטן הבנת? השכלת? אחלה

M e g g i

New member
איזו אופצייה טובה יותר אתה מציע?

הלוואי שיכולנו להרשות לעצמנו צבא מקצועי..

למעלה