דירוג המשתחררים מצה"ל

yonatan31

New member
רעיון רע.

קרבי אכן מחרף נפשו יותר, הוא צריך לקבל משכורת צבאית ומענק שחרור גבוה יותר. אבל בהחלט לא ראוי ולא הוגן למשוך את זה עמוק לאזרחות. המטרה היא לשרת בצה"ל ולא לסווג את אזרחי ישראל לסוג א' סוג ב' וסוג ג'.

StrengthHonor

New member
רעיון מעפן

במקום זה צריך לתת לחיילים שמשרתים יותר רווחה המודל של ה "חברה מיליטריסטית גברית שמעריצה כוח" (תרגום חופשי : חברה אידיאלית) ויחסיה עם הצבא מבוסס על מי שמשרת ומוכן להסתכן למען עמו מגיע מעמד ויחוס מיוחדים.

Caraya

New member
כן?

מי שמוכן להסתכן למען עמו צריך לקבל מעמד ויחוס מיוחדים? ומה לגבי נשים, למשל, שבשבילן זה כמעט בלתי אפשרי להגיע לקרבי? הן לנצח יהיו סוג ב'? ומה לגבי נכים? הם לא יכולים ללכת לגבעתי. הם לא יכולים ללכת בכלל. חלקם בגלל תאונות שקרו להם בזמן שירות סדיר בצה"ל. ובנים למשפחות שכולות, שאמא שלהם תאבד את השפיות מצער ודאגה אם הם ילכו לקרבי, גם הם אזרחים סוג ב'? ומה לגבי אנשים שדווקא מסוגלים לשרת בקרבי, אבל הצבא פשוט מעדיף אותם בתפקידים אחרים? הצבא מנסה ליצור כאן מדינה שבה כל האזרחים שווים, אבל יש כאלה ששווים יותר. "חוות החיות" של ג'ורג' אורוול, קראת פעם? אני ממליץ לך. רואים שם יפה מאוד מה התוצאות של גישה כזו. חברה מיליטריסטית שמעריצה כח היא חברה אידיאלית? חבל שלא נולדת לפני 70 שנה בגרמניה או איטליה. אני חושב שהיית נהנה. אני רק מקווה בשבילך שלא היית נולד יהודי, כי אז היית פחות נהנה.

שוב, זה יפסל בבגד"ץ, זה נוגד את עקרון

השיוויון שכן, הצבא במהותו הוא גוף שאמור לפחות להיות שיוויוני.

Fleddermaus

New member
הצבא ממש לא שוויוני

בצבא יש היררכיה ברורה והכרחית, על בסיס דרגה, ותק, וגם איכות השירות. לא כולם מתאימים לשירות איכותי, אבל זה לא אומר שאלה שמגיעים לשם לא ראויים לתגמול בהתאם.

Caraya

New member
אמרת את מילת הקסם

תגמול בהתאם. לתת ללוחמים קרביים עדיפות במשטרה, בחברות אבטחה, במשרד הבטחון וכו'- זה הגיוני. לתת להם שקל וחצי הנחה על לאפה שווארמה- זה לא קשור לכלום וסתם יוצר אפליה מרגיזה.

Fleddermaus

New member
למה לא לתת להם עדיפות גם בעבודות אחרות?

מפקדים ביחידות קרביות עשויים להיות אחראיים יותר ומנוסים יותר מפקידים, ולכן הגיוני להעדיף אותם. על ההטבה בשווארמה אפשר באמת לוותר.

עדיף שייתנו תנאים טובים בשירות מאשר לאחריו

אך בנוגע לתעודות, אני בעד, בתנאי שהן סמל הצהרתי בלבד

Caraya

New member
זה פשוט קומון-סנס

גם ככה במקומות עבודה היום אוהבים אנשים עם דרגה גבוהה בצה"ל כי זה מדד לאיכות (מוצדק או לא- על זה אפשר להתווכח). זו לא אפליה כי זה דברים רלבנטיים לתפקידים מסויימים. אין מה לעשות, מישהו שהיה מ"פ בצבא מתאים לתפקידי ניהול יותר ממי שהיה פקיד בקרייה או ספר צבאי. אלו דברים שקורים גם ככה באזרחות ולא צריך את התעודות האלו בשביל זה.

StrengthHonor

New member
טוב היקום לא שוויוני

(וטוב שכך , אחרת היקום שלנו היה למציאות כמו שדף נייר אפור זה לאמנות)

StrengthHonor

New member
0___________________ם

ומה לגבי נשים, למשל, שבשבילן זה כמעט בלתי אפשרי להגיע לקרבי? הן לנצח יהיו סוג ב'? D= אם אתה מאמין שהן לא יוכלו לשרת הרי אתה כבר מאמין שהם סוג ב' עכשיו! אני לעומתך לא זכר פמיניסט שכמוך. ומה לגבי נכים? הם לא יכולים ללכת לגבעתי. הם לא יכולים ללכת בכלל. חלקם בגלל תאונות שקרו להם בזמן שירות סדיר בצה"ל. נכים גם לא יכולים לעשות הרבה דברים , החברה שמה אותם במעמד מיוחד גם ככה. ובנים למשפחות שכולות, שאמא שלהם תאבד את השפיות מצער ודאגה אם הם ילכו לקרבי, גם הם אזרחים סוג ב'? לא נראה לי שמאפשרים בכלל לבנים ממשפחות שכולות ללכת לקרבי ומה לגבי אנשים שדווקא מסוגלים לשרת בקרבי, אבל הצבא פשוט מעדיף אותם בתפקידים אחרים? ומה זה קשור? תבין אתה עכשיו מדבר לא מתוך הגיון אלא מתוך אינסטינקט שמאלאני מוטבע של לקפוץ על אנשים שמזכירים שמץ של משהו לא לטעמם, אתה עובד בהייטק אתה מקבל הרבה כסף נכון? אתה עובד בשמירה אתה לא מקבל הרבה כסף נכון ( למרות שיש שמאלאנים שמאמינים שזה לא מצב טוב ויש להנציח את החולשה החברתית של ה"פרולטריון" או "הברגים הקטנים" כנראה כדי להחזיק בכוח אם נסתכל על ההיסטוריה) אותו דבר בצבא : אתה בצבא אתה צריך לקבל הטבות גדולות בזמן השירות. וחוות החיות באה לבקר בכלל את האינסטינקט הטבוע בשמאלאנים של "שווים ושוים יותר" החזירים לדוגמה הם המגה אולטרה שמאלאנים , הילדים מהמעמד הבינוני של צפון ת"א שהשיגו שלטון ועצבניים שמישהו לא מקשיב להם. חברה מיליטריסטית שמעריצה כח היא חברה אידיאלית? חבל שלא נולדת לפני 70 שנה בגרמניה או איטליה. אני חושב שהיית נהנה. אני רק מקווה בשבילך שלא היית נולד יהודי, כי אז היית פחות נהנה. דמגוגיה מעפנה , ואם החברה הייתה כזאת אבל לא גזענית?

BORNTOKILL10

New member
המצפן שלך הוא האינסטיקט השמאלני.

וזאת טעות מרה שאתה חייב לטפל בה במיידית .

למעלה