דם יהודי אינו הפקר - הוא מטבע העובר

פריפטס

New member
נו באמת...

לא כל כך הבנת את הרעיון, או יותר נכון, את הסיבה- למה נטפלתי לשגיאת ההקלדה המקרית. קרא בבקשה את כל השרשור, ואל תצעק עלי רק כי אני שמאלני.

locutos

New member
נתתי לך שתי דקות שלמות...

ולא נטפלת לשגיאה. *איזו בגרות

פריפטס

New member
תגיד

אתה שם לב שלא משנה מה אני אגיד אתה כל הזמן תתקוף אותי? אתה באמת פתטי- רק מחפש מה השני עושה לא בסדר. נו באמת. זה מגוחך. אני עוצר כאן את ה"דיון" המטופש.

locutos

New member
אני מצטער

נסחפתי קצת. הסכמתי איתך פעם אחת, אל תיעלב.

זאת הייתה הודעה ממש לא במקום

שגיאות הכתיב של אדם ממש לא קשורות, בטח ובטח שלא בהודעה שכולם רואים. בייחוד לא לאור העובדה שלכוווווולם כאן יש שגיאות כתיב, ככה זה כשכותבים מהר או מתבלבלים לפעמים. אם אתה רוצה להגיב על הנושא שמדברים עליו אז נשמח לקרוא כל דבר, אבל אני קוראת לכל יושבי הפורום הזה - לא רק לך אלא לכ(ווווווווו)ל מי שקורא את ההודעה הזו להתחיל לנשום לפני שהם כותבים שטויות מתוך כעס או בגלל זאין להם משהו חכם יותר להגיד.

Zack DA

New member
לא מדויק

הדבר די מעבר ל"מקובל", ונוהגים להתייחס אליו ברמה המשפטית. כלומר הנשיא בעצם הופך את זה ל- 25 שנה בכל מקרה. זה כמו שהנשיא יסרב להטיל על ח"כ את מלאכת הרכבת הממשלה. ברמה המשפטית, מקובל להתייחס לעונש עצמו כתקופה של 25 שנה. מובא כשירות לציבור.

פריפטס

New member
עובדתית- לא נכון

לדוגמה: עזר וויצמן סירב לקצוב את עונשם של אסירים במאסר עולם ובכך מנע את שיחרורם. הוא יכול (וזה קורה) לקצוב עונשים שונים. בד"כ אם העונש הוא לא 25 שנה זה משהו קרוב (24, 26...). בכל זאת- זה לא כמו שהנשיא יסרב להטיל על ח"כ את מלאכת הרכבת הממשלה, דבר, שאגב- גם הוא אינו מובן מאליו. על הנשיא להפעיל שיקול דעת בפעולה זו. אמנם יש מצבים "קלים" (ראה בחירות 2003) אך לעיתים הנשיא נתקל בהתלבטות קשה לגבי בחירת המועמד המתאים.

פריפטס

New member
לא מקרה חד פעמי

הכוונה היא שזה קורה, ושאם הנשיא רוצה ביכולתו לקצוב גם 30 או 50 שנה, או לא לקצוב בכלל (מה שאומר שהאסיר יהיה במאסר כל ימי חייו) עד שהנשיא הבא יחליט אם לקצוב או לא... בקיצור- זה לא דבר "אוטומטי" שהנשיא עושה.

Zack DA

New member
זה דבר אוטומטי לחלוטין.... נו באמת

תשאל משפטן. משפטן אמיתי, ולא צוציק שמעתיק פסקה מאתרי אינטרנט מוזרים.

Zack DA

New member
אתה אפילו לא קורא את דברי

כי אפילו ציינתי ששאלתי. ולמרות שזה היה מלפני שנים, החוק לא השתנה ב- 180 מעלות.

בחוק המדובר, הזמן חשוב מאוד,

שכן בסופו של דבר, זה תלוי מי הנשיא ומה המדיניות שלו. הרי הוא לא חייב להיות חותמת גומי ויכול להפעיל את שיקול דעתו.

Zack DA

New member
הכל אופן לא נעשה תיקון

בשנים האחרונות. וגם לא הגיוני שיהיה תיקון לעניין כל כל מהותי.

אז ככה

קודם כל אם זה פורום נוער ליכוד אני חושב שלגילאי 17 זה בדיוק המקום, חוץ מזה לא ממש התייחסת לנקודה שרציתי להעביר מלכתחילה ודבר שלישי מאסר עולם הוא באמת לעולם (כמשמעו) ניתן לקצוב אותו וזו הסיבה שלפעמים נותנים מספר מאסרי עולם כך שאם אחד נקצב האחרים תקפים. וזה ממשפטן.

Zack DA

New member
זו בדיוק הפואנטה שלי ../images/Emo45.gif

זה לא ש"אולי אחד נקצב אז יש את האחרים". כשעוברות 25 שנה - הוא נקצב. ואז יש את האחרים.

טוב זה לא כזה משנה

ואני לא יודע אם אנחנו מבינים אחד את השני או לא אז אני פשוט ארשום את מה שאני יודע בצורה הכי ברורה : עונש מאסר עולם הוא ללא הגבלת זמן, בדר"כ עונש זה נקצב ע"י הנשיא, במקרים בהם בית המשפט חושש מקציבה שכזאת הוא חורץ עונש של מספר מאסרי עולם, במקרה כזה, בוא נגיד 2 מאסרי עולם, יתכן והנשיא יקצוב את מאסר העולם ואז האסיר יהיה בכלא 25 שנה (הקצבה) ועוד אנסוף(מאסר העולם הלא קצוב), לדעתי זה עדיין לעולם. לא סביר שיקצבו ליגאל עמיר 5 מאסרי עולם או כמה שזה לא יהיה. חוץ מזה שבאמת עבר החוק הזה שאיתי דיבר עליו.

למעלה