ההודעה הקודמת נקטעה באמצעה
הנה מהתחלה: תתבגר! צוציק? מה זה קשור? קודם כל, אני מכירה מספיק אנשים בני 15 שיותר חכמים מאנשים בני 50. דבר שני - כנראה שטעיתי בפורום, חשבתי שאני בפורום נוער הליכוד. לכותב המקורי - לא, דמם של 13 ישראלים יהודים אינו יקר יותר מדמו של יהודי ישראלי שמאלני אחד. ההבדל הוא ששחרור העצירים הללו עלול להבאי סוף סוף למשהו שחשבתי שהממשלה הנוכחית לעלום לא תעשה (וכל הכבוד לאריאל שרון!) - שלום. הלילה מפנים מאחזים, ואולי, ממש אולי, ממשלת ישראל סוף סוף תתעשת ותלך עד הסוף וכנ"ל לגבי ממשלות הערבים. שחרור הרוצחים הערבים לא יפגע בנו - ואם זה הויתור שצריך לעשות בשביל השקט המיוחל - אני מוכנה לעשות אותו! מה זה עוזר לי בכלל שהם בכלא שלי? זה לא נותן לי כלום. אני סתם מבזבזת כסף. אתם חייבים ללמוד להתגבר על הצורך הזה בנקמה, כי הוא גורר אנשים למקומות אפלים. זה קרה, ואין מה לעשות עכשיו, וכן, מגיע להם עונש, אבל אם זו הדרך ליצור יחסי אמון ביננו לבין הערבים ולהביע את תמכתינו בממשל הבא - אז זה הדבר הנכון לעשות. ובאשר ליגאל עמיר - אם נשחרר אותו לא יהיה שלום, אם נשחרר אותו לא יהיה מי שירסן אותו לפני הפעם הבאה, אם נשחרר אותו בלתי אפשרי יהיה להעביר ליהודים הישראלים מסר על מה צודק ומה לא. לא אנחנו נחנך את הערבים, לפחות לא את הרוצחים שבינהם - אבל אנחנו חייבים להיות אלה שנשמור על עצמנו. וההבדל בין דמם של 13 הישראלים לדמו של יצחק רבין - עם כל הכבוד וזכרון הנרצחים, הרצח של ראש ממשלה יותר רציני כי הוא פוגע במדינה שלמה - הוא מערער את הבטחון, פוגע בכלכלה, מציג את ישראל באור עוד יותר שלילי כלפי חוץ, מזעזע את הממשלה ואת כל סדרי המדינה, פוגע בכל סדר היום המדיני, מחסל כל סיכוי לשלום עם ערבים, קורע את העם ודופק לחלוטין את כל המצב שלנו לכמה שנים טובות. אני חוזרת ואומרת - התבגרתי, אני כבר לא ילדה בגן, אני יודעת שאי אפשר להחזיר מתים, אני יודעת שאי אפשר לקבל הכל בחיים, אני יודעת שיש גם אנשים רעים - ואני משתדלת להתרחק מהם. אם לוותר להם פעם אחת בשביל סיכוי לשינוי אמיתי בהם ובי ובכל מה שמסביב - אני חייבת לעשות את הויתור הזה, ואני מציעה שגם אתה תנסה לחשוב על זה ככה. רק תנסה....