דמוקרטי, או דמו-קרטי?

ATAF151

New member
מישהו יודע מה קורה עם בי"ס הדמוקרטי

בזמן האחרון יש המון שמועות בנושא בית הספר הדמוקרטי, אולי מישהו יודע את התשובות: 1. האם בית הספר יסגר בשנה הבאה? 2. האם הוא עובר למבנה אחר ברחוב אחוזה, ואם כן אז לאיפה בדיוק? 3. האם שכר הלימוד של 1500 בחודש הולך לעלות בעקבות המעבר, או דווקא לרדת בעקבות מימון חלקי ממשרד החינוך? 4. האם כיתות הגן ימשיכו להתקיים?

למה אתה שואל?

ביה"ס הדמוקרטי אינו קשור למיטב ידיעתי כרגע לרעננה, הם יושבים בגבעת חן ולא מקבלים סמל מוסד. אפשר לברר.

ATAF151

New member
הוא קשור לרעננה

נכון שכרגע הוא נמצא כחצי מטר מחוץ לרעננה, אבל הם מתייחסים אליו כבית הספר הדמוקרטי של רעננה ורוב תלמידיו הם מרעננה. לאחר שהם עזבו את קרית שרת הם עברו זמנית לאותו מבנה, וכעת בכוונתם לחזור לעיר. אולם אם הם יסגרו העירייה צריכה להיערך לקליטתם של עוד 120 תלמידים בגילאי בית ספר יסודי.

בית הספר הדמוקרטי

בית הספר יפעל בשנה הבאה במבנה אחר בתחומי רעננה. אכן, רוב תלמידיו הם תושבי רעננה ולכן ההורים רואים בחופרי האחראי למציאת פתרון לילדיהם. בימים אלו נערכים ימים פתוחים בבית הספר, אפשר להגיע להתרשם ולקבל את כל הפרטים פרטים בטלפון: 7412465

ATAF151

New member
כמה הבהרות

מתי משרד החינוך יכיר בבית הספר ומתי שכר הלימוד יופחת? בינתיים שמעתי שהולכים דווקא להעלות את שכר הלימוד. לאיזה מבנה בדיוק בית הספר עובר? מתי יעדכנו את אתר האינטרנט הגרוע של בית הספר?

esheln

New member
ביה"ס הדמוקרטי ברעננה

הורי ביה"ס נחושים להיאבק בעיריה. בכל מקרה אין כוונה להיטמע בבתי הספר הרגילים או ללכת לגלות בביה"ס הדמוקרטי בהוד השרון, עפ"י הצעה קודמת של חופרי. אם לא נקבל סיוע מהעיריה, כנראה שילדי הדמוקרטי ילמדו את חופרי דמוקרטיה מהי. בכל מקרה ההרשמה לשנה הבאה נפתחת. פרטים בטל' 09-7412465

ATAF151

New member
יש לי הצעה בשבילכם

תבקשו מחופרי לעבור לבית ספר זיו, שם יש מקום פנוי לקבל עוד מאות תלמידים. כך לא תהיה לכם עלות לשכירת מבנה, וכמו שבמגד יש מסלול של תל"י כך בזיו יהיה מסלול של דמוקרטי, ולעיריה ולמשרד החינוך יהיה קל יותר לממן אתכם, ובעתיד אני מתאר לעצמי שכל ההורים שם יעדיפו את המסלול הדמוקרטי.

esheln

New member
תודה, חשבנו על האופציה הזו

אופציה כזו נידונה עם העיריה כבר, אך הם רוצים שנעשה זאת בתנאים שלהם, למשל בלי המנהלת שלנו ושהתמלידים יחולקו לשכבות גיל רגילות ולא רב-גילאיות כמו אצלנו וכו'. הצעתם בפועל מעקרת מהשורש הרבה מעקרונותינו. אם העיריה תלך פה לקראתינו יותר, לא נפסול זאת

ATAF151

New member
לדעתי כדאי להמשיך להעמיק באפשרות הזו

כל עוד המנהלת של זיו פתוחה לרעיון הדמוקרטי, אני לא רואה בעיה שהיא תנהל גם את המסלול הדמוקרטי, ושהמנהלת של הדמוקרטי תהיה סגנית המנהלת הממונה על המסלול ועם סמכויות רחבות. בעניין הרב גילאיות, אני מניח שאפשר להגיע להסכמות, כי הרי גם בחינוך הרגיל יש ילדים שנשארים או קופצים כיתה, כלומר גם שם יש מקרים בהם יש הפרש של שנתיים באותה הכיתה.

ATAF151

New member
אני קורא להורי הדמוקרטי ללכת לויתורים כואבים

ראש העיר מוכן למסלול דמוקרטי בבית ספר יסודי קיים (כנראה זיו), אני בטוח שניתן להתפשר ולהגיע להסכמה איתו. בחיים צריך לדעת להתפשר, ואם אתם תוכלו לנהל לימודים דמוקרטיים ללא תשלום של יותר מ 1500 ש"ח בחודש, כדאי ללכת לויתורים, גם כואבים. ואגב, גם אם תוותרו על איזשהו עקרון היום, אין זה אומר שלא תוכלו: 1. לממש את העקרון בדרכים עוקפות כאלו או אחרות. 2. לממש את העקרון בעתיד. אני מציע שקודם כל תתפסו את חלק מבית הספר שהוא נותן לכם, אחר כך תלחמו על מימוש כל פרט של העקרונות.

תודה על ההצעה

אבל לא ברור לנו עדיין שראש העיר אכן רציני בנושא ובטח שאי אפשר להתפשר ולהגיע להסכמה כאשר לא יודעים מה התנאים ובמה בדיוק מדובר - וזה המצב כרגע ראש העיר יצטרך להחליט מהר מה הוא מוכן ומה לא כדי שנוכל להתקדם אנחנו מאוד רוצים להיכנס לבית ספר ולהיות חלק מהמערכת העירונית ולהוריד את שכר הלימוד לאפס אבל צריכה להיות כוונה אמיתית של העירייה אני לא יודעת מאיפה המידע שיש לך, אנחנו כרגע בכל אופן עוד לא הבנו מהעירייה את מה שאתה אומר

esheln

New member
אכן, אנו מתקשים מול העיריה

מצטרף למהמרת - נשמח לדון ברצינות עם העיריה, אך כרגע אנו מתקשים לקבוע פגישה עם גורמים בעיריה, שלא לדבר על חופרי. כרגע זה רק בעיתון והחרב מונחת על צוארינו

יש לכם סמל מוסד?

אני לא מסתירה שאני אישית נגד קיומם של בתי"ס פרטיים ייחודיים, אלא אם כן הם ממלכתיים בתכלית. אני מניחה שברגע שתוכרו כממלכתי רגיל עם "התמחות" בדמוקרטיה, יגיע קץ לתנודותיכם בעיר.

ATAF151

New member
סמל המוסד מותנה במציאת מקום הולם

משרד החינוך כבר אישר את כל העניינים לגבי בית הספר, אבל הוא מתנה את סמל המוסד במעבר למקום לימודים הולם.

ATAF151

New member
חופרי טוען שהוא כן נפגש לפני שבועיים

בכל אופן אני מכיר את חופרי והוא תמיד פתוח לפגישות למכתבים ולשיחות. האינטרס של העיריה הוא שיהיה כזה מסלול, כי זה מסלול אטרקטיבי שיעלה את קרנה של מערכת החינוך בעיר.

איך שהזמן רץ כשנהנים...

חופרי נפגש איתנו לפני ארבעה שבועות, אבל מי סופר :) מאז הוא לא מעוניין להיפגש, ומפנה אותנו לגורמים אחרים בעירייה, שגם לוח הזמנים שלהם לא ממש גמיש כשמדובר בלהיפגש איתנו בקיצור, כרגע זה נראה יותר כמו "להרוויח זמן ולשמור הכל על אש קטנה" ולא כמ וניסיון אמיתי לעזור אנחנו כרגע בלוחות זמנים מאוד בעייתיים עם המבנה הנוכחי אם חופרי רציני, הוא צריך לקיים איתנו דיונים יומיומיים למציאת פתרון וזאת כדי שחינוך דמוקרטי תהיה אופציה בתוך החינוך הממלכתי ברעננה ופתוחה לכולם!! זה מה שאנחנו רוצים, ואם כולם רוצים אותו דבר אז איפה הבעיה???

ATAF151

New member
דברו איתו

אני מציע שתדברו איתו בטלפון או אפילו באי מייל, ובכל פעם שמישהו בעיריה סוחב אתכם, תגידו לו את זה. ואם הוא לא יענה לכם, אל תתעצלו, תגיעו לעיריה בלי הזמנה ותגישו לו ולכל מי שתפגשו ולעיתונות פירוט של כמה ועם מי ניסיתם לקבוע פגישה ואיך מתחמקים ממכם (אבל לא בססמאות אלא בדוגמאות). אתם גם יכולים לחפש חבר מועצה שילווה אתכם בנושא מול העיריה.

למעלה