דמוקרטי, או דמו-קרטי?

ATAF151

New member
תשתדלו מישהו מהקואליציה שקשור לחינוך

למשל מישהו מחברי ועדת החינוך: רונית וינטראוב, אורית יצחקי, משה הרשקוביץ ורות אלרם. ומביניהם הייתי מנסה את רות אלרם כאופציה ראשונה. אבל גם כל חבר מועצה אחר כגון איתן גינצבורג באים בחשבון.

אחרי שראיתי הרגע את הכותרת בקול רענן

הרי שאני אישית הייתי ממליצה לסגור את ביה"ס. דעתי על הדמקורטיה כאמור, ידועה. אולם השלט שהצבתם על הגדר דומה בעיני כל כך לשלטים של רבין עם כפיה, שאתם מתחילים להיראות יותר כמו סכנה לדמוקרטיה. לא הייתי רוצה מוסד כזה ברעננה. משהו הריח לי לא טוב מלכתחילה, עוד כשהוקם ביה"ס. כנראה שצריך לסמוך על חוש הריח. מאחר ואני שייכת לזרמים של שמאל ודמוקרטיה, הרי שאי אפשר לטפול עלי התנגדות אידיאולוגית לחינוך דמוקרטי (למרות שאני חושבת שהמקום היחידי שהוא מתקיים זה בחינוך הממלכתי). עיקרון השוויון הוא נר לרגלי ובשמו עודדתי הקמת תיכון דתי (לא מהזרם שלי) ותל"י (כנ'ל). רק שזה נראה בעיתון היום רע, רע מאוד.

חנה, מתי תבואי לבקר ולא רק להעביר ביקורת?

את מספרת על אליטיזם, את מספרת על מצב חשבון הבנק של ההורים, את מספרת על אנשים שהם סכנה לדמוקרטיה. את גם מספרת שבחינוך הממלכתי מתקיים חינוך דמוקרטי. את יודעת מה, את צודקת. בחינוך הממלכתי של כפר סבא, מתקיים חינוך דמוקרטי. בחינוך הממלכתי של הוד השרון מתקיים חינוך דמוקרטי. בחינוך הממלכתי של חדרה מתקיים חינוך דמוקרטי. פעמיים. שני בתי ספר. בחינוך הממלכתי ברמת הגולן מתקיים חינוך דמוקרטי, בית ספר שאפילו קיבל את פרס החינוך. בחינוך הממלכתי של מודיעין מתקיים חינוך דמוקרטי. בחינוך הממלכתי המוכר שאינו רשמי של: תל אביב (שני בתי ספר) שוהם קרית אונו ואני לא אלאה את הקוראים בכל הרשימה הארוכה מאוד. באתר המכון לחינוך דמוקרטי אפשר לראות את הרשימה כולה. חבל שברעננה כרגע אין אופציה של חינוך דמוקרטי במסגרת החינוך הממלכתי. זה מגיע בתור אפשרות לכל משפחה, לכל ילד החפץ בכך. ואגב, ההורים האליטיסטים של בית הספר הדמוקרטי ברענננה, 15% מתקציבו (הדל) של בית הספר מופנה למילגות, כדי לאפשר ככל האפשר כניסה של כל החפץ בכך לבית הספר. ויש בו מגוון, לפחות כמו כל בית ספר אחר ברעננה. בית הספר האליטיסטי הזה מקיים תוכנית שילוב לילדים בעלי צרכים מיוחדים בתחום התקשורת. בית הספר האליטיסטי הזה מקיים מסגרות פרטניות ומגוונות לילדים עם לקויות למידה שונות. בית הספר הזה יכול ורוצה להפוך לעוד אופציה במערכת החינוך ברעננה. בית הספר הזה יכול ורוצה להפוך למקום למידה ותמיכה בנושא ריבוי דרכי הוראה עבור צוותי ההוראה של כלל בתי הספר. את מוזמנת בכל עת לבוא לבקר ולהתרשם, לשוחח עם הורים, מורים, ילדים. טלפון בית הספר- טל: 09-7412465

ברגע שתורידו את הכרזה סטייל-רבין-עם-כאפייה

אולי אשתכנע שמדובר בחינוך דמוקראטי ואשמח להגיע. זה, לכשיהיה סמל מוסד וביה"ס יהיה ממלכתי עם התמחות בדמוקרטיה, כמובן. יש לכם מזל שאתם פועלים מול ראש עיר שהוא - בניגוד למה שראיתי בעיתון היום לגבי ביה"ס הדמוקרטי עצמו - דמוקרט אמיתי. עמדתו בכגון זה היא שעלבון או כעס אינם תכנית עבודה של ראש עיר, ושראש העיר הוא של כל תושביו.

כל אחד רואה מהרהורי ליבו

אין שום קשר בין הכרזה לרבין/כאפייה וכד' את רואה מה שאת רוצה לראות ומה שיש לך בראש אני לא רואה ראש עיר לכל התושבים בית הספר קיים שנה חמישית ואין שום תמיכה של העירייה ראשי עיר שהם למען התושבים לוקחים את הפרויקט הזה ותוך שנה יש בית ספר דמוקרטי לתפארת העיר ראי מהשנתיים האחרונות את הדוגמאות של אולגה ושל פרדס חנה ראשי עיר שהרימו את הכפפה - דאגו לתת לבתי הספר שאך קמו סמל מוסד של מוסד קיים בעיר ומייד בית הספר הופך מוכר ורשמי ונגמר דיון האליטיזם בשנייה אבל חופרי מעוניין להמשיך עם תדמית האליטיזם ולכן הוא לא מרים את הכפפה הזו. ואגב, מזמינה את כל מי שמביע את דעתו בפורום ואינו מבין בנושא לבוא ולבקר אז אולי אפשר יהיה לנהל דיון אמיתי, ולא גיבוב של סיסמאות

סיקרנת אותי עם הכרזה הזאת, אז רצתי לחפש אותה

פייר, התאכזבתי. אני מצרף את תמונת הכרזה כפי שמופיעה בעיתון. זה רבין עם כאפיה? זה שלט מחאה. מותר לגמרי בתוך כללי המשחק הדמוקרטי. חוקי לחלוטין. לא מסית. לא מבין מה את רוצה. ההתלהמות בנושא השלט, מעמידה בסימן שאלה את שאר הדברים שכתבת עליהם. אולי אם בענין השלט הגזמת, אז גם בשאר התאורים?

שלט מחאה זה שלט שמופנה לרשות

כאן יש פניה מסיתה ומכוערת נגד פרסונה - ולא נגד הרשות, ושמעמידה את ה"אמת" של מי שהציב את הכרזה במצג שווא של אמת יחידה, מוחלטת. יש "טובים" (הורי הדמוקרטי?) ויש "רע" (ראש העיר? דומני שהמאבק היה נגד מועצה אזורית דרום השרון ומשרד החינוך, ברובו). זו אינה התלהמות. ההתלהמות היא השלט עצמו. גם על ההסתה הפרסונלית, בעניינים מורכבים ורב מערכתיים, נגד רבין אמרו בזמנו שהיא לגיטימית. מעולם לא חשבתי שהדמוקרטי ברעננה קם ע"י חבורה שדמוקרטיה היא בין ערכיה, אולם זה מבחינתי שיא השיאים של האנטי-דמוקרטיות, היעדר מוחלט של הבנה של תהליכים דנ=מוקרטיים ושל כללי היסוד של הדמוקרטיה, בכללם כבוד האדם (גם כשהוא לא נותן להם מה שהם רוצים או כשהם מנסים להפוך אותו בלחץ מאיים להיות מי שיתן להם את מה שהם רוצים). נו, באמת.

בשם הדמוקרטיה

... ואני מהרהרת לי מאין הנחרצות וחוסר הכבוד הזה המופנה אל קהל אנשים שאינך מכירה???? נו, באמת.

בשם הדמוקרטיה

נציגי הציבור הדמוקרטי גולשים (שלא לדבר - מטיחים רפש) בניק עלום? דמוקרטיה מעניינת

ATAF151

New member
מדוע את כל כך מעודדת את תל"י

מה כל כך טוב בתל"י? הרי מדובר בזרם שמוביל לבדלנות של עולים חדשים מהמערכת הציבורית הרגילה שנראית בעיניהם כמערכת בעייתית, אלימה ונחותה. הם מצד אחד מקבלים את כל המימון הממלכתי הרגיל ומצד שני מקבלים גם המון תרומות פרטיות מאנשים של היהדות הקונסרווטיבית וכך מקיימים חינוך חצי פרטי במימון ציבורי מלא. מה שמרגיז אצלם הוא ש 95% מתוכנית הלימודים שלהם זהה לתוכנית הממלכתית הרגילה, ולא הגיוני להקים זרם נפרד לחלוטין בשביל עוד קורס או שניים שהם לומדים ביהדות מתקדמת. אצל הדמוקרטיים לעומת זאת מדובר בשוני ממשי מהחינוך הממלכתי ולא סתם בעוד איזה קורס פה ושם בדמוקרטיה, ואצלם גם אין תרומות מעשירים מחו"ל.

lul5

New member
מי אמר שהורי בילדים של זיו יסכימו לקבל זאת

אתם מנהלים משא ומתן בלי לשאול את דעת ההורים של בי"ס זיו ובכן אני כהורה לילדים בבי"ס זיו מתנגד להכניס מיטה חולה לבי"ס בריא אין לנו עיניין לחנך את ילדינו תחת האליטיסטיות והבדלנות של הורי בי"ס הדמוקרטי וגם משרד החינוך בטח יתנגד לכך הכי בריא שימצאו להם מסגרת נפרדת ויעזבו את החינוך הממלכתי בשקט

ATAF151

New member
במה את מסכימה כל כך

הדמוקרטיים כבר היום לא עושים שום מבחני קבלה, ולהיפך הם מתגאים ומשוויצים בכל מיני ילדים עם לקויות כגון כבדי שמיעה שנמצאים אצלם, ובכל מיני ילדים בעייתיים שנפלטו מהחינוך הרגיל ואצלם פורחים. הדבר היחידי שבעייתי אצלם הוא שכר הלימוד, אבל הם משתוקקים לקבל מבנה ומימון מלא מהעיריה וממשרד החינוך ולא לקחת שכר לימוד. אם כך מה הבעיה? מדוע את מעדיפה להשאיר חדרים ריקים בזיו ולא לתת אותם לדמוקרטיים?

lulyK

New member
גם אני תקשה להבין.

וגם אם נגיד, חנה, שאת זוכרת לילדי בית הספר הדמוקרטי את מה שאת קוראת לו "חטא" ההקמה (ועל זה אפשר להתווכח), את באמת חושבת ש-140 ילדים צריכים לשלם היום מחיר על מעשה של קבוצה קטנה של הורים לפני אי אילו שנים?

ATAF151

New member
ההקמה היא לא חטא

כמו שכולנו יודעים במדינה שלנו לפעמים אתה צריך לקום ולעשות מעשה גם אם פירושו שיהיה שכר לימוד, כי האלטרנטיבה היא ששום דבר לא יעשה.

החינוך ברעננה כולו דמוקרטי

ולגבי ביה"ס - רק חלק מילדיו רעננים ואני מניחה שימצאו להם פתרונות במסגרת הממלכתית. אידיאולוגית, תפיסתית ומעשית, אני אישית נגד חינוך בדלני מכל סוג שהוא, שבהגדרה גם אינו מחנך לדמוקרטיה (מעצם בדלנותו). אני לא לבד בעמדתי זו, כידוע. גם ראש העיר הנוכחי וגם קודמו העדיפו את החינוך הממלכתי, המחנך מעצם ממלכתיותו לפלורליזם ולערכי שוויון. וכמותם לא מעט ממנהיגינו.

תסבירי בבקשה את נושא הבדלנות

מדוע זהות אישית שונה היא בדלנות, ובמה שמירה על זהות אישית מנוגדת לדמוקרטיה? בדמוקרטיה יש מקום להשמיע את קולי, גם אם הוא שונה מקולך. את בטח זוכרת את אמירתו של וולטר, אם אני לא טועה: אני מתנגד לדעתך לחלוטין, אבל אלחם עד טיפת דמי האחרונה על זכותך לבטא אותה.

ATAF151

New member
אין שום בדלנות או אליטיסטיות

הכוונה היא להשתלב נניח בזיו ולקבל מימון מלא ממשרד החינוך ומהעיריה וכמובן להפסיק לקחת שכר לימוד (ומבחני קבלה הם כבר היום לא עושים). אז איזה אליטיזם יש פה?

למעלה