דעה אחרת על סקר הגזענות בציבור היהודי

דעה אחרת על סקר הגזענות בציבור היהודי

יאיר שלג טוען שהערבים אזרחי ישראל אשמים בגזענות של היהודים אליהם. למען האמת הוא אפילו לא חושב שזה גזענות. באמת מעניין איך הוא מגדיר את הטענה שציבור מסויים הוא "טיפש"...

מוחמד5

New member
חחחחחח

אחלה לוק לגזען המתחדש . בשיא חוצפתו מטיף לנו מה לעשות ואיך להתנהג. חוצפן שילך לבער את הגזענות (שאין לה שם אחר ואין לה שום הסברים ושום תירוץ לא יחזק אותה) בביתו ובחצרו הארחורית והקדמית.

גידעון1

New member
זאת לא גזענות במלא מובן המילה

האיבה לערבים לא זהה כמו לאדם שחור כי הוא שחור או אישה כי היא אישה. זה נובע מנסיבות הסכסוך וזה משליך על חיי היום יום. ציטוט מדבריו "כאשר נחשפים יותר ויותר ערבים ישראלים המסייעים לארגוני טרור, ובעיקר כאשר האליטה הפוליטית והאינטלקטואלית של ערביי ישראל ממקדת את מאבקה לא בהבטחת שוויון זכויות אזרחי (מאבק שכל ישראלי הגון צריך להיות שותף לו), אלא בערעור עקרוני על אופייה של ישראל כמדינת העם היהודי - אין פלא שהרוב היהודי מגיב בהחרפת העוינות" לזה הייתי מוסיף את התמיכה הגדולה של הערבים בחיזבאללה ותמיכה בחטיפת חיילים. אלו הדברים שיוצרים איבה ולא סתם כך יש איבה כלפי הערבים כלומר האיבה לא נובעת מגזענות

גידעון1

New member
מוחמד עשה טובה תן לסלטעון לנהל את הדיון

הוא עושה זאת הרבה יותר טוב ממך ובכלל למרות שאני לא מסכים עם דעותיו אני הרבה יותר נהנה לנהל איתו דיאלוג מאשר איתך. אני לא אומר זאת כדי להעליב אותך אלא בגלל שאני לא מבין מה אתה רוצה כשאתה כותב.

בסקר הופיעה בפירוש שאלה

"האם לדעתך הערבים פחות חכמים" והיה גם "האם ערבים פחות נקיים" ולצערי רוב הציבור ענה על כך ב"כן" - ואין לכך שום הסבר מניח את הדעת שאינו מסריח מגזענות.

לא קשור..הוא אמר שהכתב טען שערבים טיפשים..

ואיזה רוב הציבור? הדוח הזה מבוסס על הזיותיו של כותב הדוח..בדרך כלל בסקרים לפחות כתוב על כמה אנשים שאלו וכו' וכו'.. ופה לא היה כתוב אפילו את זה ואני אתפלא אם הם בכלל שאלו מישהו..

ועזוב, רק שתבין את הצביעות של אנשים פה

כי נראה שאתה כמו וויז לא פנאט וכדומה.. שהיה סקר כמו זה של מכון סקרים שנחשב גם שמאלני ותוצאות היו הרבה יותר גבוהות על המגזר הערבי, אנשים פה אמרו שזה לא אמין ושזה 500 איש.. וואלה קיבלתי את הטענה וגם כתבתי את זה כי באמת אי אפשר להכליל מ500 איש על ציבור שלם פה אפילו לא הודיעו את מי שאלו, שום מכון סקרים לא עשה סקר כזה.. אלא זה איזה דוח של כביכול ארגון זכויות אדם שמבסס את הדוח הזה על אלוהים יודע מה.. ובכל זאת מתייחסים לדוח הזה כאילו זה מדע מבוסס

בוא נבדוק... הנה תוצאות שני הסקרים

הסקר על היהוד הדו"ח השנתי של האגודה לזכויות האזרח חושף גזענות חריפה של הציבור היהודי כלפי המגזר הערבי בישראל. 75 אחוזים לא יגורו עם ערבי בבניין משותף. 61 אחוזים לא יאפשרו לערבי לבקר בביתם ויותר ממחצית מהציבור תומך בהפרדה במקומות הבילוי. בקרב הנוער המצב גרוע לא פחות: הנוער היהודי סבור שהערבים "לא נקיים, לא חכמים ואלימים". הסקר על "בני המגזר" סקר של המרכז הערבי למחקר חברתי יישומי, מצא כי רוב מכריע בקרב ערביי ישראל סבור כי הצד הפלסטיני במו"מ מול ישראל אינו רשאי להסכים בשמם בנושאי הליבה. מבין נתוני הסקר: 65.6% מהנשאלים סברו כי הצד הפלסטיני אינו רשאי להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית, רוב מכריע (78.9%) סבר כי אין לפלסטינים הרשות לוותר על זכות השיבה ורוב גדול יותר (81%) סבר כי אין מקום לוויתורים בנושא ירושלים. חלק מהתוצאות אפשר בהחלט להסביר כריאקציה לקיבעון הפאן-ערבי שפשוט מסרב עד היום לקבל את העובדה שהגיעו לפה כמה וכמה יהוד, רובם לפני קרוב ל- 100 שנה שזה המון זמן, ושאותם יהוד אכן מתעקשים וימשיכו להתעקש שמגיעות להם כאן בדיוק אותם זכויות כמו של אלה שחיו כאן במשך 10 דורות. אבל.... לגבי "לא נקיים" ו"לא חכמים" - גזענות, ושום דבר לא מתרץ.. אין ויכוח שאת הערבים לא שאלו שאלות הקשורות לגזענות. תוצאות הסקר שלהם רק מבטאות עמדות פוליטיות נוקשות.

עמדות פוליטיות לאומניות פלסטיניות

שמזה לא קשה להבין על שאר הדברים ולעומת ה"דוח" הסקר הזה בא אפילו מארגון לא אוביקטיבי ערבי ובכל זאת פירסם נתונים שכאלה.. לעומת זה פה מדובר בדוח,שלא כתוב אפילו על פי מה הוא מבוסס כי הוא בעצם לא מבוסס על כלום חוץ מאשר ההזיות של אותו כותב דוח מארגון של כביכול זכויות אזרח שזה בעצם ארגון שמאל אם לא שמאל קיצוני.. רק שתבין, אתה הרי יהודי בחברה ישראלית לפי הדוח הזה 3 מתוך 4 האנשים שאתה מכיר לא היו מוכנים לגור עם ערבי באותו בניין, ו3\4 מבני הנוער שאתה מכיר חושבים שערבים הם לא נקיים ומלוכלכים (נו באמת) אגב..כמה נוח..בדיוק 75 אחוז 3\4..אוי איזה הזוי..נראה לי גם כשכותב הדוח כתב את זה הוא לא חשב שיכתב על זה באיזה שהוא מקום..

מה שכתוב הוא...

יותר מחמישים אחוזים מהנשאלים בסקר של המרכז למאבק בגזענות שפורסם בחודש מרס 2007 הצהירו כי לא יסכימו לגור בבניין משותף עם ערבים, לא יהיו מוכנים שיהיו להם חברים ערבים שיבקרו בביתם, מסכימים כי יש להפריד בין ערבים ליהודים במקומות הבילוי וסבורים כי ישראל צריכה לעודד את האזרחים הערבים להגר מהמדינה. כלומר אלה לא הזיות של הכותב - התבצע סקר ואלה תוצאותיו העגומות. אתה טוען שהסקר בנוי לא נכון? נערך לא נכון? נו, אז זה לא 75%. זה "רק" 50%. עדיין חמור.

לפי חיפוש קצר

המרכז למאבק בגזענות זה האתר הזה http://www.no-racism.org/english/ יש שם סקר בערבית מישהו יכול לתרגם מה כתוב שם ? בכל מקרה סקירה קטנה של האתר, בוא נגיד ככה בלשון המעטה ועוד איזה מעטה..לא בדיוק נראה אתר אוביטקטיבי וממש לא נראה שיא האמינות בוא נגיד ככה

אלא מה.. ארגון אחר לא היה מנסח שאלות באופן

שהתשובות יוכלו להצביע אך ורק על גזענות. זה מה שהסקר בדק, ולא דעות פוליטיות. זה כנראה מה שמפריע לך. אני לא הייתי ממהר כמוך להסיק שהאגודה לזכויות האזרח והעיתונות בישראל ימהרו לאמץ סקר שלא נערך..... ו.. אם אתה טוען שתוצאות הסקר הזה מצוצות מהאצבע.. זה אומר שרוב הציבור היהודי לא מעוניין בהפרדה במקומות בילוי, ושיקבל בשמחה ערבי בבניין משותף. ורוב בני הנוער בהחלט לא חושבים שהערבים "פחות נקיים" או "פחות חכמים"... נו טוב. הבעייה היא שאני זוכר סקר דומה שנערך גם בשנות ה- 80.. גם אז רוב בני הנוער סברו שערבים זה "פרימיטיבים, רוצחים..".. וכנראה שלא הרבה נעשה בנדון. (נוסיף לזה את העובדה שרוב הערבים שנראו בחדשות אכן רשפו שנאה והיו רוצחים בפוטנציה או בפועל - ונגיע לעובדות המצערות).

../images/Emo6.gif

על הסקר בשנות ה80, תן לי לנחש בקשה איזה סוג של ארגון עשה את הסקר הזה.. ארגון אחר? מה הקשר בדיוק, הארגון הזה אנטי ישראל עזבו קודם כל אני רוצה לראות תיכון שנתנו להם להכנס ולעשות סקר ככזה, את מי הם בדיוק שאלו תגיד לי.. כתוב פה על פי סקר של הארגון הזה, איפה יש פה סקר חיפשתי באתר לא מצאתי שיש כזה סקר, לעומת זה כולה ארגון של 18 איש (כולם ערבים) והזוי לגמרי נו באמת, זה הזוי ונראה שטעיתי בשיפוט של מה שאמרתי בהודעה הראשונה אליך

עופר ידידי חבל על הטרחה

מה שלא ייתיישב עם התיאוריה ייענה תמיד בצורה ברורה- "המקור לא אמין" . אגב, אני לא ראיתי את התוספות העסיסיות האחרות, שמרבית בני הנוער חושבים גם שהערבים "לא תרבותיים" ולא נקיים". ואתה יודע מה, לפחות לגבי ה"לא תרבותיים" אני לא מאשים את הנוער על שזה מה שהוא חושב. מאיפה להם לדעת על התרבותיות של הערבים? האם בבתי הספר ובטלוויזיה מוצגת באופן ברור התרבות הערבית המפוארת? משהו מן השירה ומהמחקר הבלשני הקדומים? משהו מן הפילוסופיה והמדעים של ימי הביניים? משהו מן הסיפורת והשירה המודרנית הערבית בכלל, והפלסטינית בפרט? הלואי שהיינו לומדים עליהם כמו שבמערכת החינוך הערבית לומדים על ערכי התרבות של המגזר היהודי. לכן האחריות לחלק ניכר מהגזענות היא על הממסד ולא על בני הנוער עצמם.

mike00

New member
במערכת החינוך הערבית לומדים

על ערכי התרבות של המגזר היהודי???בוא ננסה לנחש מה היה קורה אילולא היו מכניסים את זה לתבנית הלימודים של משרד החינוך......בטח היו מלמדים שם בוטניקה....

למה נראה לך שלא?

אחד מהדפוסים הנפוצים אצל ישראלים זה כשחושפים בפניהם עוול שהצד שלהם עשה באופן חד וחלק ומבחירתו, ואין להם איך להצדיק את זה, התגובה היא ש"זה גם מה ש'הם' היו עושים אם רק היו יכולים". ככה מעבירים את הדיון מישור המציאות למישור ה"אם לסבתא היו גלגלים". כשאנחנו מדברים על ספקולציות הרי לא צריך להוכיח כלום, אפשר להגיד מה שרוצים, וככה להסיט את הדיון ממה שקרה אל "מה היה יכול לקרות אם וכאשר". אני רוצה לראות גנב בבית המשפט שיגיד " אני פרצתי לשכן שלי כי הוא, אם רק לא היה לי פלדלת, היה גם כן פורץ לי"... ההוכחה לטעות שלך היא שהערבים בארץ נאבקים על כך שיוכלו ללמוד גם את מורשתם לצד התרבות הישראלית, ולא במקומה.

אוי וואי ווי לאן הגענו

סלטעון הפנאט מדבר על פאנטיות אה שכחתי שאתה מאוד אוביקטיבי אתה הרי לפי דברך "מגנה" פיגועים רצחניים ונוראיים של ארגוני הטרור הפלסטינים גיב מי א ברייק..גם זה..אם זה לא היה כזה עצוב זה היה מצחיק סלטעון, תפעיל את השמץ של ההגיון שנשאר לך.. אתה הרי גר לצערנו בתוך החברה הישראלית ומכיר ישראלים ובטח גם כמה בני נוער אם אחיינים או סתם, 3 מתוך 4 בני נוער שאתה מכיר חושבים שערבים "מלוכלכים וטיפשים"? תעשה טובה..הפאנטיות שלך מדהימה

למעלה