דק....מאוד דק....
בשביל שהציבור היהודי ישנה את הגזענות שאני מודה שאכן קיימת צריכים לקרות עוד הרבה מאוד דברים שלא קשורים לציבור היהודי אלא לציבור שסובב אותו... כמו שכבר אמרתי אני מבין היטב למה הציבור היהודי חושב את מה שהוא חושב על הערבים,אני לא אומר שזה בסדר אבל אני בהחלט מבין את הסיבות שהביאו אותו לכך... אני יודע שהציבור היהודי שחי פה לפני 65 שנים הסתדר היטב עם הערבים פה,המפנה חל לפני 60 שנה כשהערבים החליטו שזה לא מתאים להם "הדו-קיום" הזה...... כשהייתי ילד היו אומרים לי "בישלת דייסה?עכשיו תאכל אותה"..... אני גם מאוד מזדהה עם הדברים של דיכטר...."מי שמדבר על נכבה תבוא עליו נכבה".... אני מאמין שאם הציבור הערבי בישראל וההנהגה שלו לא יקבלו את העובדות שקיימות המצב שלהם רק יילך ויחמיר... אני לא חושב לרגע שהם צריכים לחגוג את חגיגות הקמת המדינה,אבל בין זה לבין ציון היום הזה כיום אבל המצב רחוק מאוד.. בתור אזרחי ישראל,ועוד כאלה ששואפים לשיוויון מלא,לדעתי הם חייבים לקבל את המציאות הקיימת ולהפסיק לבכות. היהודים כבר מזמן קיבלו את המציאות,דווקא הערבים פה ומסביב לנו לא מוכנים לקבל את המציאות הקיימת.. ולסיום,משהו שקראתי בטוקבק אתמול כתגובה לכתבה על דבריו של דיכטר בנוגע לנכבה.. הבחור הנחמד רשם שם שהבעיה של היהודים ושל ערביי ישראל נמצאת רק בתחילתה...אנחנו עדיין מדינה צעירה ושינויים כאלה יכולים לקחת עוד 100 ואולי 200 שנה.... אני בהחלט מסכים עם הבחור שכתב את זה.....אולי לנו זה נראה כאילו יש פתרונות קסם למצב שאנחנו נמצאים בו אבל לפי ההיסטוריה של האנושות זה עוד יקח לנו הרבה מאוד שנים...