"דע את האויב" שבוע 1. יום 1.

bluehorizon

New member
"דע את האויב" שבוע 1. יום 1.

סבב גינקולוגיה. התחלתי היום. באתי קרבית. חוויות: 1. שיעור באנטומיה של האגן. הרופא מסביר על מנובר שעוזר להרחיב את מוצא האגן בסנטימטר אחד (ואו...) - הרופא - "המפרק הסקרו-איליאק (בין העצם האחורית לצדדיות) יכול לנוע, ואפשר להשתמש בו כדי להרחיב את מוצא האגן. נגיד ליולדת לעשות היפר-פלקציה של הרגליים - להוציא את הרגליים מהרגליות של המיטה, ולקחת אותן אליה". אני - "האם התנועה של המפרק לא מוגבלת כשהיולדת שוכבת על הגב?" הרופא - ????? (מסתכל עלי במבט שואל). אני - "אם היולדת שוכבת על הסקרום - זה לא מגביל את התנועה של המפרקים שלו ?" הרופא - "קודם כל המזרון רך. דבר שני, בשביל זה היא לוקחת את הרגליים אליה, זה מרחיב". אני מחליטה שאין טעם בדיון. 2. סיור בבניין. מגיעים לחדר לידה עם ג'קוזי. אחד הסטודנטים הבנים שואל בטון מזלזל "בשביל מה צריך ג'קוזי?" המדריכה שלנו, רופאה (בהריון ראשון) עונה לו: "יש נשים עם כל מיני העדפות משונות". אני נושכת את השפתיים חזק. כשהיא הולכת אני מסבירה לו שזה עוזר לשיכוך כאבים. הוא שואל אותי "אבל בשביל זה יש אפידורל, לא?" 3. שיעור אחרון להיום. אני קרועה מגעגועים הביתה לילד שלי. נושא השיעור - "תהליך הלידה" . דווקא המרצה עושה לי רושם טוב. טוב נו, מכירה את החומר. מדברת על הספינות, וכן-עבר/לא-עבר-ספינות. יש לי פלשבקים מהלידה. הוא מעולם לא עבר את הספינות. לא ירד ממינוס שתיים. ואז היא מזכירה משהו על לנל"ק. אני מרימה את הראש - מה שהיא אמרה היה "אם היולדת היא אחרי קיסרי קודם אלקטיבי, למשל עקב מצג עכוז, הסיכויים שלה ללנל"ק מוצלח הם טובים - 70%. אבל אם היולדת מטר חמישים וטיפונת, עם לידה קודמת שלא התקדמה, שהגיעה לפתיחה מלאה והעובר לא עבר את האגן" - (היה רק חסר שהיא תגיד - "וקוראים לה bluehorizon") - "אז סיכויי ההצלחה יורדים ל-30%. נשכתי את השפתיים. זה היה סוף ההרצאה. ארזתי מהר מהר ויצאתי החוצה. הצלחתי להגיע בדיוק עד האוטו ואז התחלתי לבכות. לא הייתי צריכה הסבר טוב יותר ל-למה אני לעולם לא אחזור לחדר לידה רגיל. מצד שני - אם אלה הסטטיסטיקות, מי יאפשר לי לידה במקום אחר? אני זועמת נורא. אפילו לא יודעת להגיד בדיוק למה. אין לי איפה לפרוק את העניין מלבד כאן. צפו לדיווחים תכופים מסוג זה ב-6 השבועות הקרובים.
 

tamarama

New member
נשמע מתסכל, וגם מרתק ומעורר תקווה

כלומר שיהיו גם כמוך במערכת (הבנתי נכון שאת רופאה?). אני אישית אשמח מאוד לקרוא דיווחים נוספים כאלה!
 

אשכר ש

New member
../images/Emo24.gif גדול

קשה מאוד להיות חלק ממערכת שלא תמיד מסכימים איתה. אני מאמינה שתצליחי למצוא את הדרך ללנל"ק המוצלח שלך. אין דבר כזה "מי יאפשר לי", רק את מחליטה איפה תלדי. אם לא עם מיילדת אז עם רופא ויש שיגידו גם לבד. אני יכולה להבין את הזעם, את שומעת דברים שאת יודעת שצריכים להיות אחרת. את נפגעת בלידתך בגלל שזה לא אחרת וזה מכעיס. תרגישי חופשיה לפרוק כאן את רגשותייך ולתת דיווחים, אני בטוחה שזה מעניין רבות מאיתנו. שוב
 

אום נטע

New member
תפתחי בלוג!!!

גם לפרוק, גם לקבל תמיכה וגם לתעד ולהשכיל את הקוראות המתעניינות! טלילה (קוראת מכורה של בלוג שוליית המיילדת בבאופן ... )
 

27חומד

New member
מצד אחד מבינה את התיסכול,

מצד שני, זה מה שהם יודעים כי זה מה שלימדו אותם. כלומר, אנשים כמוך - הדור הבא - צריכים ללמוד ולתקן. תקני אותי אם אני טועה, אבל הרבה פעמים המרצים לא תמיד מעודכנים לגמרי בחומר הכי חדש ובמחקרים הכי עדכניים. כשהרופא אומר שאם אישה לוקחת את הרגליים אליה היא מרחיבה את האגן הוא צודק. בתוך המציאות שלו שכמעט כל לידה מתרחשת על הגב עם אפידורל, זו אחת הדרכים של האישה לסייע לעצמה וללידה. אנחו גם מלמדות את התנוחה הזו בשיעורי הכנה ללידה כחלק מהתנוחות העדיפות ללידה עם אפידרול, אין מה לעשות היא עדיפה על פני שכיבה על הגב עם רגליים בארכובות ואם את רוצה להוסיף אז גם שיקחו את הידיים אחורה כדי לאפשר לבית החזה לעלות ואז הרחם עולה ורצפת האגן עולה ונפתחת. הסטודנט - מה ראה? לידות בסרטים? כמה לידות "רגילות" בבי"ח אם בכלל? גם הוא חושב שזו הנורמה והוא גם צודק. את תראי בסבב הזה, כמה נשים מגיעות מפוקסות על אפידורל, נשים מגיעות לבי"ח כדי שיילדו אותם, לא כדי ללדת. הלנל"ק - נתון לפרוטוקולים מאד מחמירים מתוך חששות וכסת"חים. גם זו מציאות. חלקה אגב אכן נכון. הכל מתסכל ונובע מהשילוב של מציאות חדרי הלידה, עם הפטרונות הרפואית ועם ציבור מאד גדול של נשים שנוח להן לבוא להיות מטופלות ושידאגו להן. לדעתי את יכולה לגרום לשינוי ע"י הבאת מחקרים חדשים לכיתה, למרצים, להציע חומרי קריאה אפילו כמו טבעי ללדת או לידה פעילה, שהרופאים (גם לעתיד) ידעו מה קוראות היולדות בבתי לפני הלידה. השינוי לא בטוח שיבוא מהדור הקודם אלא מהדור החדש. כמו בהנקה, לקח ולוקח זמן לשנות גישה של אנשי רפואה שגודלו עם האמונה שתמ"ל וידע מדעי עדיף על חלב אם. ולא רק הם היו צריכים ללמוד מחדש, גם הציבור, האמהות, הסבתות, בני הזוג. וואו יצא לי ארוך. מקווה שקצת תתעודדי ותראי בזה חוויה מלמדת ולא רק מדכאת.
 

bluehorizon

New member
אין לי ברירה

אלא לראות בזה חוויה מלמדת. אני נבחנת על זה בסוף... לגבי הלנל"ק - מכירה טוב טוב את החומר התיאורטי (ומביאה כאן קישורים מפעם לפעם). יש לכאן ויש לכאן, תלוי אם המאמר נכתב ע"י מיילדות או ע"י רופאים. ועוד משהו - איך, קיבינימט, במחלקת נשים, לא מסוגלים למצוא לשתי אימהות חדר לשאוב בו?
 

אם פי 3

New member
אל תתני לזה לדכא אותך

הרבה מהסיבות לכך שהתינוק לא התקדם, נובעות מניהול לידה. הסבירות שבאמת האגן שלך צר מדי, הוא נמוך עד כדי הימור שלי, שזה לא נכון (זה קיים, אבל נדיר). ושאלה אישית - המרצה השתמשה במושג "לנל"ק" או ב-VBAC?
 

debby12

New member
מנהל
ויי איזה יופי כתבת

מקווה שתממשי את איומך ותפרקי פה הרבה יען כי זה מעניין מסקרן (ולמרבה הצער גם מעצבן) הצטערתי איתך על הבאסה על הלידה שלא הלכה כמו שרצית. אבל אבל אבל - את ממש לא נשמעת כאחת שמכניעים-מפחידים אותה בקלות ולכן לדעתי את מקרה קלאסי ל"ויבק היי". לא הבנתי את השאלה מי יאפשר לך את לידה במקום אחר. התשובה היא את לעצמך כמובן (היו לנו פה הרבה לנלק"ים ביתיים, חלק אפילו unassisted בלי מיילדת). דווקא נראה לי שאת באחלה מקום לענות כי לא מזלזלים בך. על השאלה "בשביל מה יש אפידורל" הייתי עונה בשלווה יחסית - יש *רבות* שלא מעוניינות בסיכונים שהוא טומן בחובו.
 

הילהל

New member
מבינה את הקושי שלך ../images/Emo24.gif

לשנות מערכת שלמה זה קשה. מתחילים בקטן, בכל מיני מקומות, ומקווים שהגלים הקטנים שמתעוררים יהפכו לסערה של שינוי. (את לא רוצה לדעת איזה הערות דביליות פלטו מיילדות שנכנסו לחדר שלי, דברים כמו "תראו איך המקלחון מוצף, מה המשוגעת הזו עשתה שם?") אז אמרו. סיננתי והקשבתי רק לעצמי ולדולה שלי. אנחנו זקוקות עדיין למערכת הרפואית שתציל חיים. צריך רק לגרום לה להפסיק לסכן חיים.
 

אם פי 3

New member
../images/Emo45.gif ברשימה

(למרות שאני שייכת לרשימת ה"קיסרי בגלל עכוז" אבל הגובה שלי הוא משהו בין 1.50-1.54 עם לנל"ק נפלא....)
 

bluehorizon

New member
"דע את האויב" שבוע 1. יום 2.

הרצאה על משכב הלידה. מרצה רופאה בתחילת ההתמחות שלה. מגיעה לחלק על הנקה - "אני ממש לא אוהבת את הלחץ הגדול של האחיות על הנשים להניק. הן מכריחות נשים עייפות אחרי לידה ואפילו אחרי ניתוח קיסרי ללכת להניק במקום לנוח. אני לא מבינה בשביל מה זה טוב. לא יקרה כלום אם התינוק יקבל בקבוק או שניים של מטרנה או סימילק, הוא לא יהיה רעב, כולם יהיו רגועים, והאמא תוכל להניק אחר כך".
אני לא יכולה יותר. אחר כך קצת התווכחתי עם איזה פרופסור (דווקא נחמד) על זה שברוב המקרים הריון הוא דווקא לא אחת המחלות המסוכנות ביותר בחיי האישה, אלא מצב פיזיולוגי תקין. רבאק - כולנו נולדנו, לא? לא יכולתי להתאפק ושאלתי מה יותר מסוכן - הריון ולידה או נסיעה ברכב? הוא צחק. הוא יודע את התשובה. חבל לי שכל הסטודנטים שאיתי, שלא ילדו מעולם, מקבלים את הרושם הזה דווקא.
 

בלינקה

New member
יש מצב לתת לרופאה מחקרים?

יש מצב שאת תעבירי הרצאה? (מותר לשאול במה את הולכת להתמחות?)
 

bluehorizon

New member
הממ

אני יכולה לתת לה מחקרים, אבל יש לי תחושה שאין טעם לנסות "לבלבל אותה עם העובדות". יש לך קישור למחקרים רלוונטים בשבילי? ביטלו את ההרצאות שסטודנטים מעבירים אצלנו, ככה שלא תהיה לי "במה" רשמית להתבטא בה. במה אני הולכת להתמחות? שאלה טובה. במה שיאפשר לי חיים נורמלים עם המשפחה שלי מעבר לעבודה. לאחרונה יש לי חשק להיות רופאת ילדים ולעשות תואר יועצת הנקה מוסמכת, אבל זה יכול להשתנות עוד אלף פעמים.
 
למעלה