"דע את האויב" שבוע 1. יום 1.

בלינקה

New member
אולי רוני תוכל לעזור?

אני אחפש, אבל אני מניחה שהיא תצטרך מידע מכתבי עת נחשבים בעולם הרפואה כדי בכלל להתחיל להסתכל עליהם, ואני מוגבלת בגישה שלי לכאלה. מה שמזכיר לי - צריך לשלוח מחקרים לפרופ' דולברג על עיתוי חיתוך חבל הטבור.

אפשר להפנותה לאקדמיה לרפואת הנקה

The Academy of Breastfeeding Medicine. הנה פה האתר שלהם. זה ארגון ששייכים אליו אך ורק רופאים, ומתבסס אך ורק על מידע אקדמי מוכח.

debby12

New member
מנהל
פככככ הלחץ של האחיות להניק

אכן האחיות האלה, ממש "פנאטיות הנקה" עאלק חבל כל כך שהן לא מציעות תמ"ל. מעטות הנשים שמצליחות להרחיק את פטמת הבקבוק עם התמ"ל מהפה של התינוקת שלהן בבית חולים. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. כל הכבוד ששמרת על שקט בהרצאה. אני אישית עונה לזאתי ש"לא מבינה" שבקבוק או שניים של מטרנה משנים את פלורת המעיים בלי דרך חזרה ועשויים לדפוק את כל ההנקה.

צימעס

New member
למה את אומרת "בלי דרך חזרה"?

לוקח בסך הכל שנה לשקמותה
(אני לא זוכרת כמה בדיוק, ואם זה חודשים או שנה-שנתיים. אנטיביוטיקה דופקת את הפלורה בצורה דומה.)

debby12

New member
מנהל
בפורום הנקה ציטטה SWANN

את השותפה של ד"ר ג'ק ניומן במרפאת ההנקה שלהם בטורונטו כטוענת שהפלורה לא חוזרת לעצמה עד הסוף אף פעם. אולי שווה לשאול אותו לדעתו בהרצאה הקרבה שלו בארץ - זה נושא מאוד מעניין לדעתי.

ישו הנוצרי

מה זה אמור להביע הסיפורים האלה. אני ממש בעצבים - איך הצלחת להתאפק???? למה אפשר לצפות אם זה מה שמעבירים לסטודנטים לרפואה?

סיפור קורע על ישו הנוצרי

פעם הייתי בחתונה של חברה דתיה בבית הכנסת הגדול בירושלים. אחרי קבלת הפנים נכנסנו לאולם התפילה הראשי והתיישבנו על הספסלים כדי לראות את החופה. איך שאני מתיישבת על הכסא הוא קורס בקול רעש גדול תחתיי ואני נופלת על הרצפה. ומה יוצא מפי, בכלל בלי לחשוב? זעקת "ישו הנוצרי!!". איך נאמר, באי בית הכנסת הגדול היו קצת מופתעים....

תNר

New member
ואולי דווקא "משה הקדוש"?../images/Emo8.gif

בכל מקרה - 'צחקתותי המונים

27חומד

New member
שני דברים,

המלצות וחיזוקים לחשיבות של הנקה לאחר לידה אפשר למצוא באתר של ILCA וLLLוארגון הבריאות העולמי והמלצות לבי"ח ידידותי לתינוק שגם הוא נמצא שם. אח"כ אני אשתדל לחפש לך, כרגע אין לי זמן, אבל זה לא בעיה למצוא שם אלה אתרים ידידותיים למניקה
דבר שני, האופן שבו היא אמרה מה שאמרה מעצבן. האחיות סופסוף למדו לעודד הנקה כמה שיותר סמוך ללידה או לעודד הנקה בכלל וזה טוב. יחד עם זה צריך לזכור שלא תמיד האמא יכולה/רוצה/פנויה רגשית או פיסית להניק מייד. גם לא כמה שעות לאחר מכן. ולכן לרוב אם תינוק יקבל מעט תמ"ל - וזה חשוב לזכור, מעט לא 60 מ"ל, כי הוא לא צריך כ"כ הרבה, בצורת אכילה נכונה לתינוק יונק, לא בבקבוק הזוועתיים שחברות התמ"ל מספקות עם פתח ענק שממנו נשפך התחליף כמו מים, אלא בצורה נכונה, אפילו רק כמה כפיות בלי בקבוק כדי לספק את צרכיו עד שהאם תוכל להניק, סביר שההנקה לא תהרס. יש גם חשיבות לתת לאם את האפשרות להתאושש ולרצות להניק ולא לתת תחושה שאם עכשיו לא תניקי כבר לא תניקי לעולם, כי גם זה לא נכון וזה לחץ לא בריא שיכול לאחר לידהלגרום לרגש שלילי להנקה. יש פה קו עדין בין החשיבות להנקה כמה שיותר סמוך ללידה לבין מתן מרווח לאם כך שתרגיש שלא הכל אבוד וזה בסדר. מבחינת חשיבות לעתיד, ליום השני ללידה ולהנקה בו, יש חשיבות גבוהה יותר מבחינת למידת הגוף את ייצור החלב מאשר ליום הראשון. עובדה היא שיש נשים שעלו על דרך המלך עם ההנקה גם לאחר שהימים הראשונםי בבי"ח נראו אבודים. חשוב מאד להיות קשובים לאם כדי שההנקה תצליח.

bluehorizon

New member
"דע את האויב" שבוע 1. יום 3.

1. הרצאה אחרת, יש שיפור בסטטיסטיקות לטובתי. עלינו מ-30% ל-50%. זה רק מלמד אותי כמה הסטטיסטיקות האלה הן נפנופי ידיים. 2. הרצאה על ניטור עוברי. המרצה מסבירה שמעולם לא הוכח שניטור רציף במהלך הלידה משפר את ה-outcome של התינוק. אני שואלת אז למה ממשיכים לעשות את זה? היא מרימה שתי ידיים לצדדים ומושכת בכתפיים. אין לה מושג. מוזר, לא? בשביל מה עושים מחקרים אם לא בשביל לגבש דרך פעולה? 3. משהו מוזר לי. שעתיים דיברנו על ירידות בדופק העובר במוניטור. אני חושבת על הלידה של הזאטוט. הפעם הראשונה שהוא הוריד דופק היתה כשהייתי בפתיחה 9.5 (זאת אומרת, הייתי כבר 6 שעות בפתיחה של 9.5 עם ראש גבוה), כנראה (לפי מה שלמדתי היום) בגלל עודף פיטוצין ובגלל האפידורל. היה די מפחיד. ירידת דופק עמוקה ויחסית ממושכת (אולי דקות, אולי פחות. קשה לי להגיד, עם ההיסטריה שהיתה מסביב). מייד התנפלו עלי עם הסקלפל. למה, בעצם, לא ניסו קודם להפסיק לי את הפיטוצין ולסובב אותי על הצד? לא שהיה הרבה סיכוי כבר בשלב הזה, אבל פתאום נדמה לי שהם היו מאד חמים על הסכין. עוד לפני שעזבנו את החדר לכיוון החדר ניתוח הדופק חזר לנורמה. זה לא שינה את ההחלטה לנתח. אחרי ההרצאה ביקשתי מהמרצה (בכירה מאד בחדר לידה, מאד מאד נחמדה) אם אפשר להציק לה עם שאלות על הלידה שלי איזה יום. היא אמרה שבשמחה, ושכשיש לנו קצת זמן פנוי היא תשמח לדבר איתי. מאד מעניין אותי מה יהיה לה להגיד. לא בשביל לתקוף אותה, אלא בשביל להתייעץ. 4. אני חייבת לעשות משהו בשביל להפסיק לבלות את כל הדרך הביתה בלבכות באוטו. אני לעולם לא אצליח להעביר ככה שישה שבועות.

כן, בניק המקורי אני עוד בארון.

אבל לא בטוח שתזכרי אותו. פשוט את החתונה שלך אי אפשר לשכוח, וגם לא את המקווה בגני חוגה

טלימה

New member
../images/Emo9.gif

בדיוק יצא לי לחתן שם זוג לפני חודש בחתונה שאותה האיש שלי צילם. זיכרונות מתוקים.

למעלה