"דע את האויב" שבוע 1. יום 1.

תNר

New member
הי BLUE - דונט בי בלו../images/Emo13.gif

אבל הבנות כתבו לך יפה - תנתחי, תחקרי ואפילו תבכי... עוד תראי איזו לידה נהדרת תצמח לך מהתובנות הללו. רציתי רק להוסיף שככל הנראה היתה לנו לידה שהתפתחה באופן זהה. רק שהיכן ששאלת "למה, בעצם, לא ניסו קודם להפסיק לי את הפיטוצין ולסובב אותי על הצד?" - זה בדיוק מה שעשו לי והצילו את רחמי מהסכין. זה כבר תלוי ברופא. כששאלתי את אחת המילדות למחרת היום איך זה שרופא אחד פסק "תורידו אותה לניתוח" ורופא אחר (מנהל חדרי הלידה) נכנס, אמר לי להסתובב על הצד, עשה מה שעשה שם בפנים וחזל"ש אותי ללידה רגילה, אותה מיילדת אמרה לי - תראי, הראשון הוא מאוד זהיר ואילו לשני יש פשוט יותר נסיון. אז ניצלתי מניתוח הודות לנסיונו המלומד של רופא. גם זה משהו, אני מניחה.

bluehorizon

New member
יום 4 - שמעתן על אפיזיוטומיה כפולה?

שאלוהים ישמור אותי. עברנו היום על מה עושים במקרה של פריעת כתפיים - כשהכתפיים לא יוצאות. היו שם מנוברים יותר עדינים, אבל אז הוא הגיע לאפיזיוטומיה כפולה. יעני - חתך אחד ימינה, חתך אחד שמאלה, תחוב יד פנימה ושחרר כתף אחורית. לא הצליח כלום? דוחפים את הראש בחזרה פנימה והולכים לקיסרי. מזעזע. שאלתי האם שכיחות פריעות כתפיים לא נמוכה יותר בתנוחות לידה שאינן שכיבה על הגב. הוא אמר שהוא מניח שכן, אבל הוא לא מכיר סטטיסטיקות, כי בדרך כלל המחקרים הם בעיתונים של מיילדות. יופי. תנוחות לידה אחרות הן לא עניין לרופאים. רק למיילדות. באותה הרצאה הוא מספר לנו שבארה"ב נהוג לעשות אפיזיוטומיה מדיאלית. כלומר דוך אחורה לכיוון הרקטום. הוא אמר שזה מגדיל את הסיכוי לפגיעה בפי הטבעת, אבל זה פחות כואב, וההחלמה מהירה יותר. אני שואלת מה ההיגיון? הרי אפיזיוטומיה נועדה למנוע פגיעה בפי הטבעת, לא? התשובה שלו היתה, שאם מדינה מפותחת כמו ארה"ב עושה את זה, הם בטח יודעים מה הם עושים. זו רק אני, או שיש כאן איזו בעיה? לא בשבילי, גינקולוגיה. זה לא מקצוע לאימהות. 6 שנים התמחות, תורנויות עד גיל 45. עם כל חיבתי העזה לרפואה, אני רוצה להכין לילדים שלי ארוחת ערב.

mise

New member
וואוו. רק עכשיו קראתי את השרשור.

אני בהלם. קודם כל, קבלי
גדול. לא פשוט לעבור את זה לאור הלידה הראשונה שעברת, אבל כמו שכתבו לך כבר - יש לך הזדמנות לעבד את זה. זה טוב שאת בוכה, שאת מפרקת וכותבת, את משחררת את זה ממך, את לומדת מזה, את מתקנת ועם התיקון שאת עושה לעצמך את מתקנת גם את החויה של בנך. אני חושבת שהשאלות שאת שואלת בשעור דוקא חשובות. אני חושבת שלא כדאי שהתשובות שלהם ירפו את ידיך להמשיך להקשות, כי מספיק שהשאלות האלו יעוררו מחשבה ושאלה בקרב אחד, רק אחד מהסטודנטים שנמצאים איתך, דיינו. מספיק אחד שלא יפעל כמו אוטומט בפרקטיקה, שישפיע על קולגות ועל יולדות. אני רוצה לתקן את הרופא שדיבר על אפיזיוטומיה מדיאלית, כאילו זה פחות כואב וההחלמה מהירה יותר. אמא שלי עברה חיתוך עד פי הטבעת, שנקרע בעת החיתוך. ההחלמה ארכה יותר משנה, לוותה בכאב יומיומי, שלא לדבר על חוסר יכולת להכנס לשירותים ופחד איום מהמעמד שהובילו לפחד לאכול שמא תווצר צואה. לא מדברת עוד על הטראומה וכל התופעות הנלוות. מאוד מעניין מה שאת כותבת. תמשיכי. גם אני מצביעה בעד בלוג.

צימעס

New member
לגבי ההצבעה

לי כיף לקבל את זה פה, יחד עם הדיון שמתעורר, ולא ללכת במיוחד לבלוג אחר בו פחות נוח לקרוא את הדיון שנלווה לכל פוסט. > מתמקדת בעיקר <

mise

New member
צימעס, אחד הדברים שאני אוהבת בך

זו התכליתיות.

פרע כתפיים - מישי קראה לי ???

בלידה של רואי שלי היה לנו פרע כתפיים, אחושילינג. לא תינוק מקרוזומי, לידה שנייה - בלידה ראשונה תינוק קטן בכמעט 800 גרם, אבל שלב לחיצות בן 4 דקות.. רואי נולד בבית, תודה לאל, כי בבי"ח לא הייתי בהכרח מסיימת את הלידה הזו עם תינוק בריא ושלם, ועם פרינאום ש ל ם !!!, תודה לאלוהי יולדות ומיילדות הבית... בוצעו מס' מנוברות, בראשן גסקין כמובן - מעניין אם בבי"ח בכלל מלמדים גסקין מנובר, ניחוש לא פרוע - לא. בסוף המיילדת הכניסה יד מתחת לסקרום וחילצה כתף אחורית, לדבריה היה לה מקום והיא אפילו לא חשבה על אפי. האפגר בגיל דקה היה 6 או 7, התינוק חומצן קמעא, אפגר בחמש דקות - 10 עגול ונחמד... אני רק מדמיינת לעצמי את המק'רוברטס שהיו מבצעים בי בבי"ח וחוטפת חום. זה גם נורא נוח לאפי המק'רוברטס הזה...

שָׂרָה

New member
זה לא מק'רוברטס זה ז'אבנלי

גם לי היה שלב לחיצות ארוך משהו כמו 3 דקות. אמאלה מה היו עושים איתי עם התינוק הענק הנתקע במצג עורף לאחור?

שרה, התכוונתי לגמרי למק'רוברטס

אולי אני טיפוס אופטימי
אבל נדמה לי שמק'רוברטס ואפי היו מוציאים את התינוק אצלי בבי"ח, לא נראה לי שהיו מגיעים איתי לז'אבנלי. תקראי לי אופטימית חסרת תקנה...

debby12

New member
מנהל
אפשר תרגום ל"עמך"?

מה זה מק'רוברטס? זה אפיזיוטומיה מיוחדת שעושים רק לג'וליה רוברטס? וז'באנלי?

שָׂרָה

New member
תרגום ל"עמך"

מק'רוברטס (תנוחת ג'וק הפוך וקירוב הברכיים לבטן) ז'באנלי (דוחף את התינוק בחזרה לרחם)

debby12

New member
מנהל
זה אני יודעת

תמרון גסקין Gaskin Manouver - זו שיטה לפתור מצב של תקיעת כתפיים כשהראש של התינוק בחוץ אבל הכתפיים "תקועות" בתעלת הלידה. המיילדת מעמידה את היולדת על ארבע ועושה איזושהי מניפולציה עם היד שעוזרת לשחרר אותו (אל תשאלי אותי איזו כי אין לי מושג) זה קרוי על שמה של המיילדת האגדית אינה מיי גסקין שהמציאה אותו (ואני פגשתי אותה בהפגנה והתחבקתי איתה גם
- לא יכולה להתאפק מלהשוויץ) קבלי קישור לדוגמא (וגם מדביקה אותו כי בטח לא ייצא http://www.inamay.com/gaskin_maneuver.php)

בלינקה

New member
מעמידה על שש

מכניסה יד, ומחלצת כתף כתף. על שש פשוט יש יותר מקום ליד. והיא מספרת שיא למדה את זה מאיזה מיילדת אנלפבתית במדינה דרום אמריקאית, שאמרה שאלוהים לימד אותם לעשות את זה

שָׂרָה

New member
השאלה ההגיונית היא

למה לא לתת לה ללדת על שש מלכתחילה ואז במילא לא תהייה בעיה של תקיעת כתפיים?

בלינקה

New member
זו שאלה טובה, אבל לא לתשובה הזו ../images/Emo8.gif

גם בשש עלולה להיות תקיעת כתפיים, פשוט יותר קל לחלץ ככה.

אם פי 3

New member
כי לפעמים מתאימה תנוחה אחרת

ללדת בתנוחה חופשית, זה איך שבא לגוף. לא תמיד על שש. (וגם, כאמור, זה לא היה מונע את התקיעה, זו רק תנוחה שבה נוח לחלץ)

שָׂרָה

New member
כתוב באיזה מקום שהסיבה לתקיעת

כתפיים לא רק התנוחת ג'וק הפוך זה גם בגלל שהרופא 'מחלץ' את התינוק ודוחפים על הבטן של האמא ודורשים ממנה ללחוץ בכל הכוח. כך הראש יוצא לפני שהגוף הסתובב בצורה שנמנעת מלהתקע בכתפיים.

בלינקה

New member
לא חושבת שזה נכון

תקראי על תקיעת הכתפיים של זוהר כרמי, לא לחצו לה על הבטן. גם אנטומית אני לא בטוחה שזה נכון, הראש הוא בד"כ זה שמסתובב, ולא כל הגוף יחד עם הראש, עד כמה שאני יודעת.

למעלה