"דע את האויב" שבוע 1. יום 1.

בלינקה

New member
../images/Emo24.gif

נדמה לי שזו היתה אם פי שאמרה פעם, מזמן מאד, בטח עוד טרם זמנך, שחלק מהכנה ללידה חוזרת יכולה, אולי אפילו צריכה להיות, לעבור על אירועי הלידה הקודמת, אבל לא תוך הכאה על חטא, לא תוך חרטות, אלא מתוך מטרה על לעלות על צמתים שהיו בעייתיים, ללמוד מהם ולהסיק מסקנות. וזה כל כך נכון בעיני. הלידה הקודמת היתה. את עשית בה את הדברים הכי טוב שיכולת באותו הזמן, באותן נסיבות. הכי טוב. את הבחירות המיטביות מתוך האפשרויות שעמדו בפניך בידע שהיה בידיך *אז*. אולי תמצאי חברה, אמיתית או מהוירטואליה, ותספרי לה את הלידה, לא מתוך לבכות על כמה היה רע, אלא מתוך נסיון ללמוד? אולי אפילו תכתבי (שוב?) את סיפור הלידה שלך ותנתחי אותו בעצמך? הלידה שלי היתה 21 שעות בחדר לידה, אפידורל בשמונה וחצי ס"מ וואקום. יצאתי ממנה בתחושה שעשיתי את הבחירות הנכונות, שאני, בלי קשר למה שהיה מסביב, הייתי בסדר. עם הזמן מצאתי את עצמי במצב שבו אני פתאום כבר לא כל כך בטוחה אם באמת עשיתי את הבחירות הנכונות - למה לא התעקשתי יותר על תנועה? רגע, ירידות הדופק היו לפני או אחרי האפידורל? כמה באמת ביליתי במקלחת? ועוד - פתאום התחלתי להתחרט, להרגיש רע, להרגיש שהייתי חלשה, שזו היתה לידה נוראית. לפני שנה התחלתי ללמוד בקורס להכשרת מדריכות הכנה ללידה. קיבלנו הרצאות מנשים מדהימות - המיילדות דבי גדלבר, מיכל בונשטיין, ענת תל-אורן, רותי ביטון, מאיימי שפירא הנהדרת, מד"ר יעל ארבל-דירוא. בהתחלה הרגשתי כמו שאת מתארת. כל דבר שלמדתי כאילו סובב לי את הסכין, הכאיב נורא. גם חברה טובה שמסתובבת כאן לפעמים למדה איתי, ושתינו הגבנו דומה. דווקא מתוך רצון לשנות את הגישה שלה, ולא שלי, ציטטתי את מה שאם פי כתבה פעם מזמן על ניתוח הלידה הקודמת. והתחלתי ליישם בעצמי על עצמי. להגיד שהשינוי היה קל? לא. אבל היכולת להצליח להסתכל על הלידה שלי בעיניים זרות של מדריכת הכנה ללידה עזרה לי גם לקבל שוב את ההחלטות ההן שלי כנכונות לאז ולהשלים עם עצמי, ואני חושבת (עוד לא עמד במבחן המציאות כי אני עוד לא בהריון שוב) שהגישה הזו תעזור לי לעשות את הדברים באופן מאד שונה בפעם הבאה. את אמנם לא לומדת להיות מדריכת הכנה ללידה, אבל את לומדת המון המון מתוך ההכנה הפרטית שלך ללידה השניה. קחי את ההזדמנות שנפלה בידיך לשמוע הרצאות, לעמת את המידע שאת שומעת בהן עם הידע שצברת מאז הלידה הקודמת, ונסי להביא את זה למקום טוב. יצא לי נורא ארוך, ואני חושדת שלא לגמרי מובן, אז אני אסיים רק בעוד
מחזק.

27חומד

New member
../images/Emo98.gifהמון תראפיה עצמית ולא הכאה.

גמני כמוך, מהלידה עצמה יצאתי כמנצחת. הילדה בריאה. נקודה. הכל מתגמד. היא בסדר, היא פה, היא בריאה. גם עכשיו אני מתחילה לבכות וזה לא קשור להורמונים. זה קשור לזה שלא איבדתי אותה, שקור לאהבה העצומה שיכלה לא להיות לי. באותה נקודת זמן, עם אותו ידע שהיה לי, עם הסיטואציה שהיו בה דברים שקשורים אלי וקשורים בעקיפין, עשיתי בחירתו נכנות לאז. לקח לי (לנו) זמן להבין, ללמוד ,לסלוח לעצמנו. להגיד שמה שיש בבית, מתרוצץ וצוחק ומאושר הוא הקובע. ועכשיו? עכשיו משהו אחר. חשיבה אחרת, ידע אחר, רצון אחר. נראה איך יהיה בפועל. וגם הפעם אני מאמינה, אעשה את הבחירות הנכונות לי ולעובר כדי לחזור הביתה בידיים מלאות. זו השורה התחתונה. זהמה שחשוב. כי אם כדי שיהיה לי עוד ילד בריא בבית אני חייבת לעבור את אותה לידה שוב ,אני אעשה את זה. זה מחיר שאני מוכנה לשלם. אבל אני אהיה מודעת למחיר. בגללך אני בוכה.

בלינקה

New member
זה לא אני, זה ההורמונים ../images/Emo3.gif

הפעם תצאי גם עם ילד/ה בריא/ה וגם עם לידה בריאה.

debby12

New member
מנהל
רוצה לדבר על נקודה מההודעה שלך

לפי הודעתך אין חולק שכדי "לצאת מזה עם ילד בריא" (שמתי מרכאות כי הגישה לא מתאימה לי) צריך ללדת לבית חולים, ולכן כנגזר מזה לסבול את התוצאות הנלוות. בפורום הזה יש (או לפחות היו פעם) לא מעטות שחולקות על הנחת היסוד הזו. ועוד משהו. מבלי להכיר או לומר שום דבר על המקרה שלך, יש לדעתי מקרים רבים (מדי) בהם נשים חיות בתחושה ש"בזכות בית החולים יש להן ילד חי/בריא". ואת זה אני אומרת בתור אחת שסירבה לניתוח קיסרי חירום חירום (ובזכות זה גם היא וגם התינוקת סיימו את הלידה עוד יותר בריאות מאשר איתו). לרוב הנשים לא מתאים לקבל החלטה עצמאית שעשויה להיות בניגוד לעמדת הצוות הרפואי - וזה לגיטימי. אבל עדיין לדעתי זה לא משנה את העובדה שהרבה מאוד מקרים של טענת "בית החולים הציל לי את הילד" אינם נכונים אובייקטיבית <אם כי כמובן אין דרך לבדוק את זה - חוץ מבמקרים כמו שלי שפרקטית אינם קיימים>. אני מקווה שאפשר יהיה לנהל על זה דיון בלי להתלהם, כי בדיוק עבור הטריטוריה הזו הוקם הפורום הזה. בפורומים אחרים טענות כאלה הן טאבו.

בלינקה

New member
אני לא קראתי את זה בדבריה

קראתי "הלידה היתה טובה כי התנוקת היתה בריאה", ולא "הלידה היתה טובה כי אלמלא הייתי בבי"ח לא היתה לי ילדה בריאה". איתי, אגב, אין לך ויכוח, על אף שעד שלא יהיו מרכזי לידה בארץ אני כנראה אלד בבתי היולדות הקיימים, בתוך מסגרת בי"ח

debby12

New member
מנהל
אולי. אני קראתי אחרת

קראתי "לקח לי זמן לסלוח לעצמי" וגם "זה מחיר שאני מוכנה לשלם". ולכן אני קראתי את זה כאילו היא אומרת: התוצאה היתה טובה אבל הלידה היתה "לא-משהו" (בלשון המעטה). אבל, לידה לא מוצלחת זה מחיר (הכרחי מן הסתם) שאני מוכנה לשלם בשביל ילד בריא. כאשר ההיקש הלוגי הוא שאם זה לא היה הכרחי - ברור שהיתה בוחרת ללדת אחרת. לא שמה דברים בפיה - רק מציינת איך זה "נקרא" לי.

בלינקה

New member
יש שתי אפשרויות:

1. אני מכירה את חומד, חברתי היקרה, ולכן יודעת בדיוק למה היא התכוונה. 2. הקריאה שלך עוברת מסננת מאד כבדה של חשדנות. אולי שילוב של שתיהן

debby12

New member
מנהל
אה ועוד

מכבדת עד מאוד את בחירתך שלך ללדת בבית חולים, בהיעדר מרכז לידה. השאלה היא האם בחירתך מבוססת על דעתך כי "זה הכרחי כדי לצאת מזה עם תינוק בריא" או מסיבות אחרות. אם נסתכל על אותה שאלה הפוך - האם לדעתך מי שיולדת בבית בלידה low risk מגדילה את הסיכון ל"תינוק לא בריא"?

בלינקה

New member
מסיבות של תחושת נינוחות

כבר דיברנו על זה כאן פעם. אני דווקא ממפיצות בטיחות לידות בית לעומת לידות בי"ח (גם ב"הריון ולידה" גם בשיחות עם מיילדות).

debby12

New member
מנהל
אכן וזוכרת

ולכן נראה לי שגם את חולקת על נק' מוצא של "לידת בית חולים הכרחית להגדלת הסיכוי לתינוק בריא". אגב, מה שלא כתבתי והייתי צריכה לכתוב הוא שכמובן אני גם מכבדת את זכותך ללדת בבית חולים גם אם *יש* מרכזי לידה (היי, אני אפילו מכבדת רצון לקיסרי אלקטיבי, גם אם זו נראית לי בחירה שגויה)

בלינקה

New member
נכון

ומכיוון שאני מכירה את חומד, אני יודעת שגם היא חולקת על נקודת המוצא הזו, ולכן היה לי כ"כ מוזר שהצלחת לקרוא לתוך ההודעה שלה אמירה שכזו (וחזרתי וקראתי את ההודעה שלה ועדיין לא מצליחה להבין).

27חומד

New member
אז אני אסביר שוב,

אני לא חושבת שכדי ללדת ילד בריא חייבים בי"ח. גם לא חושבת שכדי ללדת ילד בריא חייבים פרוטוקולים של בי"ח. לא חושבת שזה משתמע ממה שאמרתי. בלינקה מכירה את סיפור הלידה שלי שבקצרה נגמר בואקום בגלל מצוקה עוברית, בגלל שלא היה דופק, בגלל שלהשאיר אותה בפנים יכול היה במקרה הטוב להגמר במוות ובמקרה הרע בשיתוק מוחין. באותה נקודת זמן כמו שאמרתי, הרגשתי הכי טוב בעולם כי הילדה שלי היתה בסדר וזה מה שהיה חשוב. לי, אני, הכי חשוב בלידה לחזור הביתה עם ילד בריא. זה לא סותר את הרצון ללדת בדרך שאני בוחרת. זה אומר שבמהלך הלידה אני אשנה בחירות, או אחליט החלטות שיתאימו למהלך הלידה ולמצב בו אהיה והעובר יהיה. לצורך העניין אם את רוצה השוואה, אני בחיים לא אבחר ללדת בקיסרי, אבל אם העובר יהיה עכוז אני אעדיף קיסרי על צוות רפואי שלא יילד עכוז מימיו. בראייה לאחור, אני יכולה להאשים את עצמי מפה ועד קץ הימים על חלק מהבחירות שעשיתי, אולי לא התכוננתי מספיק ללידה ,אולי לא למדתי מספיק על התמודדות עם צירים, אולי פחדתי מדי מהלידה עצמה ולא ניסיתי להתמודד אלא בחרתי/ברחתי לאפידורל. הכל אני יודעת לא בדיעבד אלא גם אחרי שנה של קורס מדריכות הכנה ללידה. בקורס הזה למדתי איפה היו הטעויות שלי ואיפה של הצוות הרפואי ואיפה של כולנו ביחד בתוך מציאות חדרי הלידה כפי שהיא כיום בארץ. העניין הוא כמו שבלינקה אמרה (ואני זו שהיא הזכירה), לא לחיות באשמה כי באותו רגע אכן עשיתי את הבחירות לפי מה שידעתי, אלא ללמוד מהן לפעם הבאה. לעבוד על הלידה הקודמת כדי שהבאה עלינו לטובה תהיה אחרת. ולחלק האחרון של דברי, אם אתקל שוב במצב רפואי עם עובר במצוקה, אז כן, אני אעשה עוד ואקום, עוד חתך גדול ככל שיהיה כדי שהילד יהיה בסדר. זה לא אומר ולא סותר שעד שתהיה מצוקה אם בכלל, אני לא אעשה כל מה שאני יודעת היום כדי ללדת כמו שאני רוצה. זה אומר שאם תתגלה בעיה בלידה, כזו שאני אגיע למסקנה שאני צריכה עזרה, אני לא אהסס. החיים של הילד שלי חשובים מכל סיפור לידה עטור ניצחון, ללא תפרים, ללא רופא, ללא מוניטור , ללא וללא. לחיות ברגשיאשמה זה קל, בפורום המקביל לשנו קל למצוא כאלה, העניין הוא לעזוב את האשמה וללמוד ממנה הלאה.

אום נטע

New member
../images/Emo45.gif מזדהה עם התהליך שעברת

גם אני הגעתי לא מוכנה מספיק ללידה הראשונה ועקב כך הלידה של בכורתי התנהלה באופן שהשאיר אותי עם חרטות אחר כך, אפילו שהיתה מאוד בסדר בסקאלה של לידות בית חולים. לקראת הלידה השניה הייתי חייבת ללמוד ולהתכונן היטב, ולו בשביל לשכנע את אבו נטע ואת אמא שלי (שבאה ללידה) שלידת בית היא בטוחה עבורי ועבור בתי. ועדיין, תמיד יכולים להיות מצבים שלא התכוננת אליהם והחלטות שתיאלצי לקחת על סמך מידע שינתן לך באותו הרגע מבלי שתהיה לך אפשרות לקחת את הזמן בשביל לשקול. הנחתות ובלת"מים הם חלק מהחיים.

צימעס

New member
תבכי. תבכי. זה הכי מנקה שיש ../images/Emo24.gif

יותר טוב משתצברי כעס וג'יפות אחרות בתוכך. על הדרך, כל ה&%#&&$ האלה יעזרו לך לעבד את הלידה שלך, ולהתכונן לזו שאחריה.

debby12

New member
מנהל
תבכי חופשי

זה מה שנשים רבות (מדי) עושות במשך שנים אחרי לידה כל פעם שזה איכשהו עולה
. להיפך, לך יש אפילו הזדמנות לזכך את זה - אחרי 6 שבועות אני משערת שחלק מהכאב יקהה. משגע ומתסכל הסיפורים שלך "מהצד השני". יש לי תחושה למה ממשיכים עם המוניטור למרות שאין שום הוכחה שמשפר אאוטקאם של מצב התינוק. סיבה משפטית - זה יעני מוכיח שאין רשלנות כי "ניטרו את דופק התינוק". ו2 סיבות מעשיות-מערכתיות - ככה היולדת חלילה לא מסתובבת להם בין הרגליים אלא קשורה למקום כמו שצריך ונוח לצוות; וגם: נותן לצוות יותר תפקיד מה לעשות - לקרוא את המוניטור. אם יש יולדת תנועתית בלי שום ניטור - בשביל מה צריך רופאים? (רמז - בשביל כלום ברוב הגדול של המקרים. בין הפותרים נכונה תוגרל אפיזיוטומיה עד באר שבע). חוצמזה הניטור איכשהו עוזר לצוות להתמודד עם הפחד הנורא שבו הם שרויים שהיולדת והתינוקת עומדים להתפוצץ/להתפגר בכל רגע נתון. בבחינת - יש ניטור אז הכל Under control (אז מה אם זה לא משפר את מצב התינוק? זה עוזר לעצבים הרופפים של הצוות. תאמיני לי - עדיף לסדר וואליום לצוות במקום מוניטור - לפחות זה לא כופת את היולדת....) יקירתי - את פשוט חייבת להתמחות ברפואת נשים - אחרת את משאירה את כל יולדות בתי החולים בידי החבר'ה האלה שמרצים לך....

../images/Emo24.gifמסכימה עם על מי שכתבה לך ש..

את חושבת נפלא כותבת נפלא מרגישה (לא מובן מאליו...) ומרגשת. ושהלוואי שתישארי בתחום....

pregy

New member
../images/Emo24.gif חשבתי לכתוב לך לנסות

להפסיק לקחת את כל מה שאת שומעת בשעורים באופן כל כך אישי... אבל אז נזכרתי בקורס הדולות שלי... בכמה שבמהלכו הבנתי המון על חוויית הלידה הראשונה שלי, ועל איך אני רוצה שהלידה / הלידות הבאות שלי יהיו שונות... אני חושבת שווה לך לשוחח עם הרופאה הזו, שווה לך אולי גם לשבת עם מי שהיה אתך בלידה ולעבד עוד קצת את החוויות מהלידה שלך. לא כדי להפוך ולנסות לשנות את מה שהיה, אלא לטובת הלידות העתידיות שלך, לטובת ההתקדמות שלך כאמא, כאשה.... בינתיים אני אישית מאד נהנית לקרוא את העדכונים שלך, ומקווה שתצליחי להחזיק שם מעמד

SaraGubits

New member
אבל לא פלא שהיא לוקחת ללב

בכל הרצאה היא רואה איך היא יכלה להמנע מהניתוח המיותר! עלאק, זה הגוף שלה!!

למעלה