דפדפתי לי בפורום .... ושמתי

דפדפתי לי בפורום .... ושמתי ../images/Emo23.gif

לנושא מסויים שעניין אותי , במיוחד בגלל שאני וחברתי דיברנו על הנושא לפני מס' ימים בודדים. אנשים צעירים בשנות העשרה ובשנות ה - 20 מודיעים בפה מלא שהם לא רוצים להתחתן ולא רוצים להביא לעולם ילדים. חברה שלי טוענת שלפי דעתה זה שיא האנוכיות להביא לעולם ילדים לעולם שכזה. ולהתחתן ?!?!?!?! אין בכלל על מה לדבר , למה לה ?!? בגלל שכמה משועממים פרימיטביים החליטו לפני מאות שנים על הסכם מגוחך ומשפיל שכזה? ניסיתי להבין ולא הצלחתי... איך בחורה או אישה יכולה לוותר על החוויה של ללדת ילדים ולהעניק להם חום ואהבה שרק אימא יכולה להעניק? איך בן אדם מצליח להיות החלטתי כל כך בנושא רגיש שכזה? במיוחד כשאין לו נסיון רב במערכות יחסים ארוכות וקבועות. ואולי בעצם היא לא מבינה , שבכל התהליך הזה של נגד ונגד ונגד היא מפספסת חוויות שאנשים אחרים מתפללים להם בכל לילה ויום? ובגלל האנטי הזה שלה היא לא מצליחה להבין ולראות את זה? או שהיא בעצם בן אדם יותר חזק ממני? בגלל שהיא מוכנה לוותר על דברים שאנשים אחרים בד"כ לא מוכנים לוותר עליהם בגלל הדיעה החזקה שלה? האם ההחלטה שלה שונה משלי ,בגלל שהיא נולדה לתוך מצב משפחתי אחר משלי? לגירושי הורים? לבעיות משפחתיות אחרות? טוב יותר מידי שאלות ותשובות אין לי ... מישהו יכול לעזור לי קצת?!?!

גברברת

New member
חתונה וילדים

שני דברים שלחלוטין אינם קשורים זה בזה. אני יכולה לדבר רק בשם עצמי, אני בת 38 (אוטוטו 39
) ובחרתי שלא להביא ילדים לעולם. אני יודעת שזה ישמע נורא יפה אם אני אספר שהסיבה בגינה החלטתי לא להביא ילדים לעולם הזה היא שחשבתי שאם אפשר למנוע מיצור אנושי אחר את העולם הזה אז דייני... אבל... אני מודה הסיבה האמיתית שלי היא שאני פשוט אגואיסטית, לא רוצה להיות אחראית לאדם אחר, לא רוצה שסדר היום שלי יהיה כרוך בקימות בלילה, חיתולים, טיפת חלב ואח"כ בעיות של גיל ההתבגרות. רוצה להשקיע באדם הכי חשוב בחיי שזו אני. כן כן, יודעת שאני ממש לא פולטקלי קורקט אבל תודו אני זוכה בדוז פואה על כנות לפחות לא?

AlteX

New member
אה, וכמובן, לגבי הרצונות שלי בעניין

שלרוב כנראה ידועים בפורום הזה, ולכן אני משרשר בפינת האגואיסטים...
סתם, אני חושב שלעניין הזה יש שני הבטים, בדיוק כמו להתאבדות. הרבה רואים בהתאבדות מעשה אגואיסטי, כיוון שהמתאבד לא מתחשב באלה שאוהבים אותו ונשארים בעולם הזה בלעדיו. מצד שני, גם מי שמנסה למנוע מאחר להתאבד הוא אגואיסט כי הוא לא מתחשב בסבל שהבן-אדם עובר בעולם הזה וממש לא בטוח שיש לו פתרון כלשהו לסבל הזה. בכל מקרה, אפשר להסתכל גם על חוסר רצון לעשות ילדים משני היבטים דומים. אני אישית תמיד התייחסתי לחיים כאל סוג של כלא, לטוב ולרע, ולו רק מהסיבה שלא בחרתי להיוולד ובטח שלא בחרתי את מקום וזמן הלידה שלי. כמובן זה לא אומר שאני צריך להיות מסכן ולבכות על מר גורלי, אם אני כבר כאן אני אשתדל להנות כל עוד אני כאן, והחיים באמת יכולים להיות יפים. טוב, בתקופת נטיות ההתאבדות שלי חשבתי אחרת, אבל היום אני באמת מאמין בכך שהחיים יפים. למה אני כותב את כל זה? בזמנו המצאתי לפחות איזה 10 תירוצים טובים ל"למה לא לעשות ילדים" (בסגנון "החיים הם כלא, ילד לא בוחר להיוולד"), אבל זה כל מה שהם היו - ת-י-ר-ו-צ-י-ם! היום נגמרו התירוצים, אני לא רוצה ילדים כי אני פשוט לא רוצה ילדים. כי אני לא חושב ש"כל התינוקות חמודים", האמת שכאשר אני רואה תינוק אין לי מושג מה לעשות ואיך לתקשר, ואני פשוט מעדיף להתעלם ממנו. מה לעשות, פשוט אין לי את זה. אז כולם אומרים לי שכאשר זה יהיה התינוק שלי זה יהיה ארחת. אני חושב שאם הטענה הזאת היתה נכונה, הייתי מרגיש אחרת לגבי כל העניין והייתי כן רוצה לעשות ילדים. הבעיה כאן שאי אפשר "לנסות ולראות", וכאן אני מגיע לעוד דבר חשוב - עניין האחריות - משהו שאף פעם לא אהבתי יותר מדי, ואני חושב שלעשות ילדים זאת האחריות הכי גדולה שיכולה להיות. מצד שני, זה שוב תירוץ. אם הייתי אוהב תינוקות, כנראה שהייתי גם רוצה לעשות אחד לפחות ולא הייתי חושב יותר מדי על עניין האחריות, אז בטח הייתי ממציא איזה תירוץ "בעד" במקום. אבל מה, אני יודע שאני מדגיש את עניין ה"לא רוצה ילדים" כל הזמן, וזה כבר די חוזר על עצמו בהודעות האחרונות שלי כאן, אבל האמת היא ש... כמו שאומרים: "Never Say Never!" אז נכון שהיום אני בטוח שאף פעם לא ארצה ילדים, אבל אני גם בטוח ששום דבר לא בטוח ב-100%. כמו שפעם חשבתי שהחיים בזבל של הזבל והיום אני חושב שהחיים יפים, כמו שפעם הייתי כמעט דתי והיום אני חילוני לחלוטין, כך גם אי אפשר ממש לדעת מה יוליד יום... (תרתי משמע...). דרך אגב, הוזכר כאן עניין ההורים שרוצים נכדים. ההורים שלי כבר מזמן ויתרו אפילו על הנסיון לשכנע אותי. מה לעשות, אני תמיד הייתי נגד כל מה שקשור לציפיות ההורים מהילדים. אז נכון שהם גידלו אותי ונתנו לי המון, אבל הם בחרו לעשות את זה ולעשות אותי, ואני לא חייב להם בתמורה לזה שום שדבר שמנוגד לרצונות האמיתיים והאישיים שלי. אני מאוד אוהב את ההורים שלי, אבל הם בטח שלא יכולים לקבוע לי את החיים והחיים שלי לא יהיו אף פעם תלויים בציפיות שלהם. אז מה, גם זה אגואיזם?

מה? לא מפריע לך שלכל החברות שלך יש

ולך אין? אם בנוסף את גם לא בדיאטה בכלל צפוי לך בידוד חברתי...

כל הכבוד!

גישה נהדרת! ושתדעי לך שאת לא אגואיסטית כל כך כמו שאת חושבת כי יש אמהות שעושות בידיוק מה שאת עושה ויש להם ילדים זה אומר שהכל בא על הילד.

../images/Emo186.gifחביבתי

גם לי בגיל ההתבגרות היו מחשבות כאלה בעקבות חווית השואה של הורי.אבל כשהגעתי לגיל 23 הרגשתי שאני בשלה להעניק מעצמי ליצורים חמודים נוספים כולל אהובי דאז. כך שכחתי את אהבתי הראשונית אהבת עצמי והנחתצי אותה במקום הראוי לה. חשבתי ששני ילדים וכלב מספיק וראוי לי . אבל שוב עברו ימים ולשמחתי 7 ילדים חמודים לי ואושרי רב. כמה טוב שהתבגרתי והתגברתי על האנוכיות שהייתה משמידה את העולם לו היו רבים הולכים בעקבותייך. ועדיין לא מאוחר מדי גם עבורך..............

אנשים שלא רוצים להביא ילדים

עדיף לעולם הזה שאת מדברת עליו שלא יביאו ילדים. אף לא מאוחר להם, כי שעתם לעולם לא תגיע...

גברברת

New member
../images/Emo12.gif וואי הפכתי משמידת עולם

אני בשונה ממך מאמינה שאדם צריך ללכת עם הרגשתו הפנימית ולא לנקוט פעולות כנגד מה ש"הבטן" שלו אומרת לו. אני מאמינה שאם הייתי אונסת את עצמי להביא ילד לעולם, אזי סביר להניח שהוא / היא לא היו זוכים לתשומת לב, אהבה ותמיכה להם אני מאמינה זכאי כל ילד שמישהו בחר להביא לעולם. עוד וידוי קטנטן, אני אדם טוטלי ומעולם לא ניגשתי למלא משימה אם לא הרגשתי שיש ביכולתי למלאה במלוא המרץ והאנרגיה וככזו אני מודה בחרתי שלא למלא את תרומתי להמשכיות קיומנו בעולם... (והמקטרגים יגידו.. טוב עשית פחות מפלצת בעולמנו
.. הגנטיקה , הגנטיקה)

זאת ועוד

חתיכת חולי חברתי שכמותך, את צריכה לעבוד קשה מאוד, כדי שתוכלי לשלם מסים שיאפשרו למשפחות עם 7 ילדים לקבל לפחות את הקצבה המוקטנת...

gl33

New member
מורידה בפניך את הכובע!

על הבחירה והדבקות בה ועל ההצהרה שכך בחרת.

GoD bless You

New member
גברברת, מהו סדר היום שלך?

מוזר לי לקרוא את ההודעה שלך, לגבי "לא להביא ילד לעולם".

AlteX

New member
"אנוכיות שהיתה משמידה את העולם"???

"עדיין לא מאוחר מדיי עבורך???" אני מקווה מאוד שעדיין לא מאוחר מדי עבורך להתחיל לקבל אחרים ולכבד את דרכיהם... אל תדאגי לעולם, הוא מאוד רחוק מלהיות מושמד בגלל שלא יהיו בו מספיק אנשים. את יודעת מה, אם לא יהיו בו בכלל אנשים אולי רק יהיה טוב יותר, כי לפחות מה שעדיין נשאר מהטבע לא ייהרס. אבל מה שמאיים על העולם האנושי הוא לא אי-קיום של אותם האנשים שיכלו להיוולד אם כל אחד היה עושה איזו עשירייה, אלא דווקא קיום אנשים מסויימים (בין לאדן הוא דוגמא אחת מיני רבות) שמאיימים על העולם הרבה יותר. כדי שדבריי לא יוצאו מהקשרם, אני רק אדגיש שאין בכוונתי לרמוז משהו על היכולת שלך לחנך ילדים, אני בטוח שאת עושה את זה נהדר וילדייך יגדלו להיות אנשים דגולים שיתרמו רבות לעולם הזה, אבל בבקשה אל תצפי מאנשים אחרים להיות כמוך ואל תטיחי בהם האשמות שווא רק בגלל שהם לא בחרו בדרך שלך.

coaxcable

New member
למה אנוכיות? היא לא רוצה

כמו שאת בודאי לא תרצי משהו אחר...נכון או לא? היא לא רוצה להקים משפחה אז? פףףף אנוכיות.....ךא אנוכיות...היא מעדיפה חיי בדידות כאלו ואחרים ותמיד צריך להבין שיקולים של אנשים...

tookmy

New member
מה שמשמיד את העולם

הוא עודף אוכלוסיה ולא מחסור באוכלוסיה. לו רבים היו הולכים בעקבותיה של גברברת, אולי היתה יורדת מעט אוכלוסית העולם, שזה לא נורא, אבל בינתיים אין סכנה כזו, לצערנו, כיון שעדיין מרבית האנשים רוצים להביא ילדים לעולם, כולל אותי, אגב. מה שמטריד אותי בהודעה שלך הוא האטימות לא רק לגברברת ולמי שמרגיש כמוה אלא גם לילדים- עדיף בעיינייך ילדים שיוולדו להורים שלא מאד רוצים ילדים? כמה אנשים מביאים ילדים לעולם ואינם מטפלים בהם היטב?! הרי אילו הגיעו למסקנה של גברברת במחשבה בוגרת היו נמענעים מלהתעלל בחסרי ישע או להזניח אותם. דברנוסף שנובע מההודעה שלך הוא חוסר קבלת השונה לא רק מהחלטה. יש המוני המונים של אנשים שמתקשים, גם אם רוצים, להביא ילדים לעולם. לצערי גישה כמו שלך מכניסה אותם למירוץ של מוכרחים גם אלא הולך, ואז מתחילים להיכנס לטיפולים כואבים ויקרים, כי מוכרחים, כי אין אפשרות להגיד אוקיי, לא הלך לי, אני יכול לוותר, אני יכול לנסות אימוץ, אני יכול להיות דוד נפא ומשקיען או בייביסיטר לילדים של חברים שלי. לא, מוכרחים בכל מחיר. לחץ שמופעל לא רק על מי שלא רוצה ומחליט במודע שלא רוצה, אלא גם על מי שמחליט שרוצה אבל לא יכול. מה עם העובדה שלא כולנו נולדנו דומים? את נותנתדוגה "טבעית" את הקופים בהמשך השרשור, אבל לא ראיתי שהקופים פחות מקבלים חברתית קופה שלא נכנסת להריון מסיבה כלשהי, וגם אצל בעלי חיים יש כל מיני תופעות שלא בהכרח ראוי לחקות אותן כמו חתולה שאוכלת את גוריה לאחר ההמלטה, ככה שלתת דוגמאות רק ממה שמוצא חן בעינייך ולהשתמש במונח "טבעי" זה קצת בעייתי.

אוקה

New member
../images/Emo140.gifאפשר חתימה?!

אני גם חושבת כמוך ובחברה שלנו זה ממש לא קל להביע את עמדתי (שהיא כמו שלך) בפומבי. אמא לי נורא רומזת לי שהיא רוצה שיהיו לי ילדים ושאני אתחתן...זה נובע מזה שיש לה בת אוטיסטית (אחותי) שלעולם לא תביא ילדים או תתחתן ואילו אני "המוצלחת" זה הסיכוי היחידי שלה לראות נכדים. אכן בעיה. בינתיים אני עוד צעירה ואין בעיות אבל אני צופה בעיות איתה.

למעלה