דפדפתי לי בפורום .... ושמתי

אנשים פה....../images/Emo41.gif

מגיעים דעתם ואני מביעה דעתי לדעתם. ולא אנסה לשכנע, אני פשוט מטבעי אדם דעתן.

ההבדל בינך לבין החברה שלך

הוא שהיא מבקרת ובוחנת כל דבר, כולל המוסכמות, ואת לעומת זאת מאמצת אותן בצורה עיוורת. יכול להיות, שאדם אחר יבחן את הדברים ויגיע למסקנה, שהמוסכמות מתאימות לו. אבל את לא השקעת בזה שום מחשבה. את חוזרת מילה במילה על מה ששמעת מהמבוגרים: "חוויה של ללדת ילדים ולהעניק להם חום ואהבה שרק אמא יכולה להעניק". אני אומרת את זה, כי המינוח שלך נדוש. אכן, זה מה שרוב האנשים חושבים ועושים, אבל האם הם באמת בוחרים בזה? לא נראה לי, הרוב פשוט חוזרים על מה שאמרו להם שהם צריכים לעשות. לידה דרך אגב, זאת חוויה לא נעימה, כואבת ומטישה פיזית. ואני אומרת את זה מניסיון. זאת ועוד: חום ואהבה לילדים יכול לתת גם אבא, אפילו אבא חורג. גם את זה אני אומרת מניסיון, אז די לקלישאות, את רק בת 21, תיצרי משהו משל עצמך. תוספת לגברברת: וויתור על הלידה הוא בכלל לא מעשה אגואיסטי, אם כבר אזי להביא ילדים לעולם זה אגואיסטי. הרי איש לא שואל אותם אם זה מה שהם רוצים.

חבל שאת ממהרת לשפוט בן אדם

שאת לא ממש מכירה ומנסה לנתח את אופיו בצורה עיוורת שכזאת. אולי רוב הבחורות בנות 21 לא משקיעות ולא צריכות להשקיע בזמנים אלו מחשבות רבות על הנושא, אבל לצערי הרב בחיים שלי הייתי צריכה ואני עדיין צריכה לחיות את הנושא כל יום ויום , בגלל מצב כולשהוא שלא ניראה לי מתאים לפרט כאן בפורום. ולמה את יוצרת ישר גישה שלילית על העולם ועל החיים ? יש הרבה אנשים שמאוד טוב וכיף להם בחיים ...אגב! גם אני לא בחרתי להיוולד , אבל זה קרה ווואלה אני שמחה. ועדיין לא הבנתי את הסתירה בהודעה שלך " לידה דרך אגב,זאת חוויה לא נעימה, כואבת ומטישה פיזית, ואני אומרת את זה מניסיון" " להביא ילדים לעולם זה אגואיסטי" אז מה ניסית להעביר פה , שאת אומנם חווית את הנסיון אבל את טוענת שזה בעצם היה מעשה אגואיסטי , אז למה עשית אותו?

מצטערת מותק!

כולנו כאן מסיקים מסקנות על סמך הודעה אחת - שתיים, ובמקרים הגרועים המסקנות הן לא על האדם, אלא על בן זוגו שאפילו לא כתב כאן. ולפי מה שופטים? לפי המלים. המסקנות שלי לגביך נבעו מהניסוח האולטרה שטאנצי שבחרת לעצמך. במשפט על החוויה והחום של אמא לא הייתה מילה אחת מקורית, שלא נאנסה מליון פעם על ידי כתבי "לאישה" ובעלי טורים משפחתיים באינטרנט. בכל אופן, אני לא מבקרת את כולם, וביקורתיות סלקטיבית מעידה על כושר שיפוט, לא על גישה שלילית אל העולם. ולמה ילדתי? כי התפנצ'ר לי ונכנסתי להריון, והיה נראה לי פחות מוסרי להרוג את העובר, מאשר להחליט בשמו. מקווה שזה מיישב לך את התהייה.

שוב בלי להכניס יותר מידי חיים

אישיים אל תוך הפורום, הדרך שבחרת היא שונה לגמרי מזאת שהצגת שאת חושבת שהיא נכונה! ויש לי עוד משהו לומר , אבל אני ממש לא רוצה לערב את ילדך בשיחה הזאת. שיהיה לך המון בהצלחה בגידול הילד !

איך הגעת לזה?

אמרתי שאני חושבת שיש דרך נכונה? או שאת שוב בוחנת את העולם בתבניות הדיכוטומיות: אם אני לא מדברת במונחים לאישה-סטייל על חווית הלידה וחום האמא, אז אני נגד הולדה באופן נחרץ? הדרך הנכונה היחידה בעיני, היא בחינה מעמיקה ומשוחררת, עד כמה שניתן, מסטריאוטיפים ושטיפות מוח, של האופציות הקיימות, ובחירה מפוכחת באחת מהן. בניגוד למה שכתבת למטה, אני לא חושבת שלהביא ילדים לעולם זה רע ולא להביא אותם זה טוב. אני רק חושבת, שהבאת ילדים לעולם הוא צעד שעדיף שיבוא אחרי חשיבה ***באמת*** עצמאית, ולא רק בליווי דקלום סיסמאות של אחרים.

על סמך ההודעה שלך הגעתי לזה...

וויתור על הלידה הוא בכלל לא מעשה אגואיסטי, אם כבר אז להביא ילדים לעולם זה אגואיסטי " - ציטוט מההודעה הראשונה שלך. ובהודעה השנייה כתבת שיש לך ילד. אז הדבר היחיד שניתן להבין זה... שמבחינה אחת , את חושבת שלהביא לעולם ילדים זה מעשה איגואיסטי, אבל כשזה קרה בפתח ביתך זה לא היה פתאום צעד איגואיסטי? הרי בסופו של דבר את זאת שהחליטה ללדת ילד ולא משנה באיזה סיטואציה היית. וכן די ידוע לי שהצעד של הבאת ילדים לעולם הוא לא משהו מהיום למחר... הרי מן הסתם במידה והייתי חושבת בצורה בהמתית כשכזאת הייתי כבר עכשיו עם 2 ילדים והשלישי בדרך. ובבקשה לא לומר דברים שלא צייצתי לגבם. לא זכור לי שכתבתי שום הודעה בה הזכרתי גיל, זמן , מיקום שאישה אמורה ללדת, כי אין דבר כזה ! הנושא היה למה אנשים מגיל צעיר מחליטים לא להביא ילדים לעולם ולא מבינים שהחיים הם מסלול ארוך ומפותל והכול עוד יכול להשתנות לטובה או לרעה. כמו שאלכס סיכם את ההודעה שלו -NEVER SAY NEVER

../images/Emo45.gif מסכים.

בלתי, בשבילי זה מעניין לקרוא את דעותייך הבלתי שיגרתיות. הפעם אני אפילו מסכים איתן.

m i s h i

New member
אז מה אם "המינוח שלה נדוש"??

מה זה השטויות האלו?? ואם היא מאמינה ב"מונחים הנדושים האלו"??? היא צריכה להמציא משו חדש כדי להאמין בו? אף פעם לא שמעתי כאלו שטויות....

יש אנשים שלא מתאים להם לחיות

סוג חיים שלאחר כן מתאים. לכן אותם אנשים עושים מה שבראש שלהם ( ושיהיה להם לבריאות) רק חבל שבאותה הזדמנות הם מנסים להוכיח משום מה שהדרך שלהם היא הטובה יותר והאחרים שלא חושבים כמוהם הם אלו שחיים "במונחים נדושים". נו שיהיה...

יכול להיות שהיא מאמינה בהם

השאלה היא למה. האם היא באמת בחנה, בלי דעה קדומה, את כל האפשרויות, או שפשוט אימצה צורת חשיבה הכי בנאלית שיש, ואפילו מלים משלה אין לה כדי לבטא את הזדהותה עם צורת חשיבה זו. כשיש אדם שלא חושב כמוה, היא מיד חושבת שזאת תוצאה של דפיקות. אז תסלחו לי שאני לא מאמינה במקרה הזה בחשיבה באמת עצמאית.

ובפעם השנייה , למה את מכניסה

מילים שאפילו לא אמרתי? סבבה דיון, דעות שונות אבל נסי בבקשה לא להכניס אוצר מילים לא מנומס, שאני אפילו לא הזכרתי במהלך השיחה. דפיקות?!?!? מתי אני אמרתי שמי שבוחרת לא ללדת היא דפוקה?!? או מי שלא שחושב כמוני הוא הדפוק?!? חוץ מזה את יודעת בכלל מה אני חושבת על הנושא? הנושא בכלל עליי? לאאאאאאאאאאאאאאאא! את זאת שכתבת שאני הולכת עפ"י "מונחים נדושים" רק בגלל שאני לא חושבת כמוך. אז במידה ונדוש אצלך זה רצון לילד אז כן אני מאוד נדושה וכנראה גם את, כי גם לך יש ילד.

m i s h i

New member
"כשיש אדם שלא חושב כמוה"??

סלחי לי,אבל בנתיים את היחידה שקוטלת את הדעה שלה... ורק בגלל שהיא הסבירה את דעותיה ע"י מונחים נדושים!... סליחה באמת שהיא לא המציאה משו חדש!!!...

להביא ילדים לעולם זה אגואיסטי../images/Emo6.gif

באמת למה לא שאלנו אותם אם הם רוצים להגיע לעולם זה. זבוב יודע מה תפקידו וגם יתוש פיל וגירפה-רק אנו החושבים לא יודעים את האמת הפשוטה. האנושות היא תולדה של לידות מזה דורי דורות. אף אחד לא נשאל אם הוא רוצה להוולד.כשהגיע לגיל הבינה היל לחשוב אך תקראו את הקוף העירום תבינו שלא מותר האדם מן הבהמה וגם הוא רוצה להביא צאצאים כמו כל חיה אחרת כי זה טבעו. אהה..הוא גם נבון ובעל יתרונות נהדר.שיביא צאצאים והם עוד יאדירו יותר את כוח האנושות בהמצאות וגם בכשלונות. בקיצור-תנו לילד להחליט אם רצה או לא רצה להגיע לעולם בזה שתתנו לו להולד ולהחליט לבד.

"אגואיסטי"

אין פירושו בהכרח הרסני או מזיק. אפשר להביא לעולם ילד, ואחר כך להיות אלטרואיסט דגול. אני פשוט לא אוהבת את השטאנץ של "נתינה", אנחנו בסופו של דבר מביאים ילדים בשביל עצמנו, אין בזה דבר רע, אבל זה שיקול שלנו שנעשה למעננו. ההשוואות לבעלי חיים אינן תקפות בעיני מי שמאמין, שאנחנו קצת יותר מקופים עם מחשב. הסדר החברתי של בני האדם שונה מזה של בעלי החיים. המשכיות אינה מחייבת, שכל אחד יביא ילדים. היא רק דורשת ששיעור הלידות לא יפול מרף מסוים. כל עוד תהיה שטיפת מוח אינטנסיבית, שגורמת לכל מי שלא רוצה להביא ילדים, להיתפס כחריג בצורה שלילית, לא אני ולא את לא נדע, האם מדובר בדחף טבעי או בהבנייה חברתית.

AlteX

New member
אם לא הייתי מותר מהבהמה...

הייתי עכשיו מסתובב ברחוב ומחפש מישהי לפזר את הזרע שלי על הביציות שלה - לא פחות ולא יותר. סליחה על הבוטות, אבל זה בדיוק התפקיד שלי מבחינת הטבע. לעומת זאת, אני מותר מהבהמה בכך שיש לי את החופש לבחור גם בדרך שהטבע לא ייעד עבורי, אם זה ע"י בחירת בת זוג קבועה לכל החיים איתה אעשה ואגדל את ילדיי ואם זה ע"י בחירה שלא לעשות ילדים בכלל. המשפט "תנו לילד להחליט אם רצה או לא רצה להגיע לעולם בזה שתתנו לו להוולד ולהחליט לבד" הוא מאוד בעייתי, כיוון שמי בדיוק יתן לילד הזה את הזכות לסיים את חייו מרצונו אם לא יחפוץ בהם? מעניין אם את תהיי מוכנה שילדך יתאבד כיוון שהחליט שלא רצה להיוולד? בתור הקבלה, אולי לא הכי מוצלחת אבל בכל זאת, אני מביא את המקרה הבא: נאמר ויום אחד את חוזרת הביתה ומסתבר לך שאימך מצאה לך חתן - מישהו שלא הכרת כלל לפני זה, וכבר חתמה בשמך על הסכם נישואין איתו, כך שבעצם היא חיתנה אותך בכח. כשתשאלי מה פתאום היא מחליטה בשבילך עם מי להתחתן, היא פשוט תגיד: "לא החלטתי בשבילך, נתתי לך להחליט האם את רוצה או לא רוצה להתחתן איתו בכך שקודם כל חיתנתי אותך ואח"כ נתתי לך להחליט לבד...".

למעלה