דפדפתי לי בפורום .... ושמתי

לא רוצה ילדים!!!!!!!!!!!!!!!!

גברברת, דנטל...וכל השאר. איזה כיף לקרוא על אנשים שמספיק מחוברים לעצמם בכדי לשאול את עצמן על אמת מה הם רוצים בחיים במקום לחשוב ולהתחשב בשטיפות המוח החברתיות/דתיות/לאומניות..במה סבא וסבתא ואמא ואבא מצפים .. תענוג! אני בחרתי שלא להביא ילדים לעולם. טוב לי ואני מאושרת ללא הכלא הזה - בשבילי (כמוך דנטל!) אין כלא גדול ונורא ממעשה ידי האדם עצמו- ילדים. הבחירה להביא ילדים אינה ברורה לי בשום דרך אבל אני מקבלת את זה שרבים מאיתנו חשים את הצורך הזה, להתרבות ולהעניק ולהיכנס למיקום ה"הורה" בחייהם.שיהיה להם המון בהצלחה ושיראו מכך רק אושר. שמחה לראות שיש כאן נשים שמוכנות להיות כנות ואמיתיות ולהגיד בפה מלא- לא מתאים לנו!!! שמחה גם לראות שרוב האנשים (חוץ מכמה צרי מוח) מוכנים לקבל את זה (גם אם אינם מבינים) שלא כולנו אותו דבר, שיש נשים וגברים שבוחרים אחרת, שזה לגיטימי ונכון והגיוני שכך יהיה. האדם הוא לא שטאנץ, גם אם כל הזמן מנסים להפוך אותנו לכאלה. חיים מלאי מימוש עצמי לכוןלנו- כל אחד ואחת בדרכה שלה. אמן!

אגואיזם ואלטרואיזם....

יש לי משפט שאומר :
מוטב להיות אגואיסט מאושר וממומש על פני אלטרואיסט אומלל ומסכן
אגואיסט אינה מילה רעה. להיות מודע לעצמך, לרצונותיך, לתחושותיך העמוקים ביותר- זו מתנה גדולה וראויה להערכה..צריך הרבה אומץ כדי להיות כנה ואמיתי עם עצמך ועם החברה שבסביבך ולבחור לך את הדרך הנכונה רק לך ולאושר שלך. אם זה אגואיסט- אז אני אגואיסטית גאה. גאה באמת.

rhorly

New member
לגברברת - אני איתך, צודקת לגמרי

אני גם בת 31 וגם אני מסיבות אגואיסטיות לא רוצה להביא ילדים, לא יודעת האם זה ישתנה בקרוב, אבל נכון לעכשיו גם לי לא בא להיות אחראית על אדם אחר, לדאוג לו 24 שעות ביממה, לשנות את כל סדר היום ובכלל לשנות את כל החיים, הרי בסך הכל ילד אי אפשר להחזיר למכולת, זה לכל החיים.... ובכלל באירופה אין את האובססיה הזאת כמו בישראל על להביא ילדים, כאילו זה הפך בארץ להיות ממש חובה.

תרשי לי?!....../images/Emo41.gif

אני מבינה את מה שאת אומרת וחושבת כמוך וזה מצער אותי בדיוק באותה מידה....(נראה לי :) ) בכל אופן נראה לי שזה באמת מחוסר בגרות שלה בחיים ובמער' יחסים וחבל... ומצד שני זה יכול להיות גם מהמציאות בה היא גדלה וחונכה. אני לא יודעת מה את יכולה להציע לה אבל זה מצער לדעת שיהיו פחות בדור הבא...

נעמייה

New member
חוסר בגרות??

לא נראה לי שאם בחורה החליטה שהיא לא רוצה להביא ילדים זה מעיד על חוסר בגרות שלה. יש מספר לא מבוטל של אנשים שמחליטים שהם לא רוצים ילדים (גברים ונשים כאחד) מכל מיני סיבות ולא משנה מה הן. אני לא רואה טעם לשכנע אותם שכן כדאי להביא ילדים. דבר כזה צריך לבוא מבפנים, מתוך רצון כן ואמיתי ולא מתוך שכנוע. ואם אין להם את הרצון הזה, כל שנותר הוא לכבד את ההחלטה שלהם. מכבדת

שניה....../images/Emo9.gif../images/Emo41.gif

חסכים הם סג מסויים של חוסר בגרות. זה משהו שלא העבירו בילדות וזה נושא אותך לכל אורך השנים. אם אתה מכיר בזה ודואג עצמך זה שלב אחד קדימה. ואם לא זה גם חוסר בגרות. שיש לך בעיה ואתה לא מכיר בה... זה לא רע, ולא טוב זה פשוט חבל.

קשה לי....../images/Emo41.gif

לראות או להאמין לזה כי לא נתקלתי בתופעה, אבל אולי את צודקת. אבל זה עדיין נראה לי מוזר.

אני ינסה להעמיק....../images/Emo41.gif

סקארלט התכוונתי להגיד שאם למשהו היו חסכים אז חסכו ממנו שלבים בהתפתחות ובהתבגרות שלו ולכן הוא פחות בוגר ממישהו שהדבר לא נחסך ממנו. וברור שבעקבות זאת הוא פחות מודע ובעל ניסיון והבנה בנושא המדובר. ולא תהיה לו המודעות שלאדם אחר יש ולאותו נושא. בעצם חידדת את מה שאמרתי ואני חידדתי את דברייך בחזרה.
וחוסר מודעות זה לא בהכרח חסך ילדות זה יכול להית גם שאדם לא רוצה לראות מה שקורה, במילים אחרות- הדחקה.

AlteX

New member
גם לי יש חסכים רבים...

למשל, אני מניח שמישהו שגדל כיתום עוד מהגיל הרך עבר הרבה יותר קשיים בחיים ממני, והיה לו צורך להתגבר עליהם ולשרוד במצבים מאוד קשים, מה שבסופו של דבר אולי עשה אותו הרבה יותר בוגר. אז הנה, יש לי חסך - גדלתי בבית מלא אהבה ולא נאלצתי להתמודד עם מצבים קשים במשך ההתבגרות. אז אני פחות בוגר. את אומרת שזה "חבל" - למה? האם זה אומר שחבל שכל הילדים לא גדלו עם קשיים שהיו הופכים אותם לבוגרים יותר? לא, זה לא חבל. זה פשוט המצב. כמו שאמרת - לא רע ולא טוב, אבל גם לא חבל. קבלי את המצב שלי בדיוק כמו שאת מקבלת את המצב שלך, זה הכל. קבלי את המצב שלי גם אם במילון שלך הוא מוגדר כ"לא בוגר". אני מאמין שהבגרות האמיתית היא בקבלה אמיתית של עצמינו ושל אחרים, ולא במוכנות שלנו לעשות ילדים.

אני יסביר....../images/Emo41.gif

את עצמי שוב... תראה אמרתי חבל על הנושא שבחור\ה לא רוצים להביא ילדים לעולם ואני עדיין בשלי כי לתת למישהו אחר חיים זה היעוד מבחינתי של בני האדם. לא עבודה, לא לימודים, לא תואר, לא זוגיות אפילו, ואני אומרת אפילו כי לדעתי זה דבר מאוד מאוד חשוב. אבל!, לא כמו להמשיך את הדור שלך. זה מבחינתי כמו להגיד תודה להורים שלך בצורה אמיתית (אגב מי שמכיר אותי יודע שאני לא קשורה להורים שלי בשיט... שזה גם חסך מאוד גדול שלי שאני לומדת להתמודד איתו...) ואני רוצה גם לתקן אותי או אותך ולהגיד שאני מקבלת כל אדם כמו שהוא ובגלל זה הגיע החבל, כי כל אדם הוא אדם ואני מקבלת ומכבד גם אנשים שפוגעים בי ואין לי שנאה כלפי אף אדם ואני מקווה שלאף אחד אין כלפיי... ואם העניקו לך חיים אני חושבת שמחובתו של אדם להחזיר אותה. לא בקטע הפנאט אלא בקטע העמוק של העניין.

AlteX

New member
ואני עדיין לא מסכים...

מהסיבה הפשוטה שלדעתי הייעוד של בני האדם צריך להקבע אך ורק על-ידיהם. לכל אחד מאיתנו יש זכות לקבוע את הייעוד שלו בלי שום קשר לאחרים. אז אני מבין שלעשות ילדים זה מאוד מאוד חשוב לך, זה חשוב לך יותר מעבודה ולימודים וכו', אבל אצלי אישית הדבר הכי חשוב הוא להנות מהחיים וזהו וזה לגיטימי באותה מידה. אז נכון שאני, למשל, מאוד אוהב תרבות מערבית ולא ממש מתחבר לתרבות מזרחית, ואני יכול להגיד ש"חבל" לי שלא כל האנשים בעולם מתנהגים כמו שמקובל בתרבות המערבית, אבל מצד שני - לא חבל בכלל - העולם שלנו היה מאוד משעמם אם כולם היו מתנהגים אותו דבר. זאת לדעתי קבלה אמיתית. לראות דווקא את היופי במי שנראה/מתנהג/חושב/מעדיף אחרת, כל עוד אותה התנהגות או חשיבה או העדפה לא פוגעת באף אחד. בקיצור, לקבל בזכות היותו שונה ולא על אף היותו שונה. אז אני עדיין מתעקש על כך שעניין הילדים זה עניין אישי, עניין של העדפות אישיות ואין לכך שום קשר למוסר וחובות מוסריים. אם כבר, אז ההורים שלי הרי בחרו לעשות אותי, ולכן לגדל אותי היתה חובה שלהם, ואני לא חייב להם שום דבר בתמורה. אם יום אחד אני אחליט לעשות ילד, אני אהיה אחראי עליו ותהיה חובה מלאה עליי לגדל אותו, והוא לא יהיה חייב לי שום דבר בתמורה מבחינתי. אני חושב שרוב האנשים שעושים ילדים, עושים אותם קודם כל בשביל עצמם ולא מתוך מטרה נעלה כלשהי. דרך אגב, אני מקבל כל אדם פרט לאלה שלא מקבלים אחרים.

לא משנה...../images/Emo41.gif

לא ירדת לסוף דעתי ומההודעה שלך השתמע שלו הבנת אותי בכלל. אבל חפיף לא משנה... שיהיה יום טוב

גברברת

New member
ואני תוהה מתי אנחנו נלמד לכבד את

העובדה שיש אנשים שחושבים אחרת. ושאין כל צורך לנסות לתרץ את דרך מחשבתם השונה... אלא פשוט לקבלה.

גברברת

New member
צודקת לגמרי לגבי העניין שזה מכניס

אבל עדיין מותר להעיר לגבי המהות לא???

למעלה