דרושה מילה עברית

צימעס

New member
לגבי 1 - מה ההבדל מטמפון?

ולגבי הסטריליות - הוסיפי לשיקול את ההבדל בין להכניס לגוף זהורית, ובין להכניס לגוף גומי/סיליקון. לא מתאזן?

ססילי

New member
בעיניי, לא מתאזן

ההבדל מטמפון, בעיקר כנראה בהתייבשות החלקית של הדם, וגם בזמן המומלץ לשימוש (טמפונים - עד 6 שעות, גביעונית עד 12). [וסליחה על התשובה המאוחרת, לא הייתי פה]

למה?

קראתי קצת בשירשור של החברות של צימעס, ואף אחת לא התלוננה על זיהום או על סימפטום בעייתי כלשהו. וגוף האדם הוא מקום בהחלט לא סטרילי. למזלינו.

ססילי

New member
החברות של צימעס (כבודן במקומן מונח)

אינן מדגם מייצג. אני גם לא משוכנעת שאם היו נתקלות בזיהום או סימפטום בעייתי כלשהו, היו יודעות לקשר אותו לגביעונית, וגם רואות לנכון לדווח לנו עליו. (זה נכון כמובן גם לסמפטומים דומים שמקורם בטמפון). גוף האדם אינו מקום סטרילי, אבל זיהומים אינם דבר חריג, ורצוי להשתדל להקטין את הסיכון (תלוי במחיר כמובן). ועוד נקודה: בקישור כתוב שהגביעונית "אינה קשורה לתסמונת הלם הרעל" - כיוון שזו תסמונת נדירה ביותר (מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהי שלקתה בה?) אני לא משוכנעת שנעשו מחקרים מסודרים להצביע או להפריך קשר בינה לבין הגביעונית, ואפילו לא שכמות המשתמשות מאפשרת בכלל מחקר כזה (אם לוקה בתסמין אישה אחת ממאה אלף - סתם זרקתי מספר - יהיה קשה לבצע מחקר כזה במשתמשות הגביעונית). [ושוב סליחה על התשובה המאוחרת]

יש לך הרבה הנחות

שנראות לי שגויות, ואני לא מבין על מה את מבססת אותן. "הדם שנצבר... (וכפי שהדגישו, לא מתייבש) הוא מרבץ חיידקים שלא נראה לי בריא להחזיק בתוך הגוף." על סמך מה את קובעת את זה? האם הוא יותר מזיק מהדם הקרוש בטמפון שבא במגע עם הגוף? האם את יודעת אם בכלל מתפתחים שם חיידקים מזיקים ואחרי כמה זמן? עובדה שנשים שהשתמשו לא היו להם זיהומים. "אני חושבת שרחיצה רגילה במים וסבון לא תמיד יכולה לחטא אותו מספיק." על סמך מה את קובעת את זה? "החברות של צימעס אינן מדגם מייצג". בהחלט כן. כלומר, אם נניח מתוך X משתמשות טמפון שאת מכירה יש Y נשים שמדווחות על זיהומים, ומתוך X משתמשות בקיפר יש פחות (או בכלל לא) דיווחים על זיהומים אז זה מדבר בעד עצמו.

ססילי

New member
זולל יקר זולל חביב,

על מה יצא הקצף? נדמה היה לי שדוקא הסברתי את הנימוקים שהביאו אותי למסקנות שהצגתי, והקפדתי להציג כדעתי האישית. בוא נעשה עסק: אני אמשיך להשתמש באמצעים החביבים עלי, ואתה תבחר לך אמצעים כרצונך להשתמש בהם בכל עניין. סגרנו?

עִידן

New member
חומד (../images/Emo124.gif אוח! מותר ../images/Emo48.gif

לקרוא לה ככה?), כמשתמשת פוטנציאלית, כדי שתתחילי לעודד גם את.

אוֹחַ

New member
עד שנגמלנו מ'קוקי מאילת'...

ולגבי התוכן- אני בעד שלי. ואת, עד שאת לא מחליפה את החתימה, על כל הקונוטציות המגעילות שלה, אין לך מה לדבר איתי.

צימעס

New member
תהרגי אותי, אני לא מבינה

למה את תומכת מבגמה השוביניסטית להתיחס לוסת כאל איכס, ולנדות נשים בגללה.

טויסRאס

New member
גם

אבל גם כי אני לא רואה שום דבר פמיניסטי בדיון בהפרשות הווסת שלי, כמו שאיני רואה שום דבר פמיניסטי בדיון בשתינה שלי, בקקי שלי, בקיאה שלי או בזיעה שלי. דיון בעצם המחזור החודשי, משמעותו ומקומו בחיי ובהגדרתי העצמית, מצד שני, יהיה מקובל עלי בהחלט.

Mנטה

New member
קיא, בבקשה.

הווסת וכל שאר ההפרשות (כמו גם הפורום) הפכו ל"איחס" רק בגלל שהעולם שובניסטי ועדיין מאוד שובניסטית הרפואה שבו.

גנגי

New member
לא נכון.

כל הפרשות הגוף נחשבות על ידי העולם המערבי איכסיות, ואילו בסין, למשל, מתייחסים אליהן בשוויון נפש. אבל עובדה היא גם שבסין יותר מסריח מאשר במקומות אחרים שביקרתי בהם. הרבה יותר. אם לא אכפת לכם, אנחנו לא בסין.

גנגי

New member
זה לא קשור לפמיניזם

אלא לפילוסופית חיים. אני מבקשת להזכיר לך ששאר ההפרשות משותפות לכלל האוכלוסייה, בלי הבדל של גזע, מין, צבע, דת, השקפת עולם וגובה.

lexigali

New member
לא נכון.

הדיון בהפרשות בכלל נחשב ל"איכס". לאו דווקא של נשים.

למעלה