טולטולית... (זה TULTULIT,לא?..)
צהריים טובים
את יודעת, השאלה שלך היא במקומה. אני אשתדל לענות לך בתור אדם ולא רק בתור דתייה, אוקיי? כשהייתי קטנה, הבטתי בחרדים. בשבילי הם תמיד היו מודל לחיקוי. משהו שאני צריכה להיות. זה נובע מהתפיסה המעוותת שדתיים הם בעיקר מין חיקוי עלוב, "חפיפניקים", "עושים מה שבא להם". אז בשבילי הם היו מושלמים. הם הרי הולכים לפי התורה, ואני בטוחה שהתורה היא מושלמת, אז זו נוסחא פשוטה: אתה חרדי = אתה שומר מצוות ב-ד-י-ו-ק לפי התורה - התורה זה דבר מושלם = אתה אדם מושלם. את חושבת שזה באמת היה ככה? כשגדלתי קצת יותר ראיתי ילדים חרדים שהתעללו בחברים שלהם. ראיתי ילדים שהתעללו בסתם חתולים ברחוב. ואז, בערך בגיל 7, הבנתי שלא אני הבעיה. אני מניחה שבגלל שאני דתיה ואת לא, גם את מצפה ממני להיות "יותר טובה" ממך. או הדוגמא הקלאסית - לקום למישהו מבוגר באוטובוס. ממני יצפו לזה, נכון?... בקשר לאותן ילדות בבני עקיבא... יש ויש. את לא יכולה לקחת כמה אנשים ולהשוות אותם לכולם. כי זה לא ממש ככה. יש את אלו שאכן רק מחכות שיגמר בי"ס כדי לשים מכנסיים או להרים את השרוולים. יש כאלו. אבל יש גם אחרות. תביטי בפורום הזה. בכל פינה את רק תקראי את המשפט "דתי זה בפנים". אז נכון שאני יכולה להרצות לך שעות למה דתי ח-י-י-ב להיות גם בחוץ ולא רק "בפנים", אבל יש כאלו שזה קצת קשה להם. חוץ מזה, יש "זרמים" לא רק בחסידות
יש דתיים "שלמים", יש חצי ויש רבע. ואני אומרת את זה די בציניות, כי מבחינתי הדת זה לא "קח מה שבא לך". זה הכל. וזה אפילו לא או הכל או כלום. זה הכל. נקודה. גם אם תקחי מישהו סופר מאמין וסופר "צדיק" תראי שתמיד יש מה לשפר. אז אולי להן יש פשוט קצת יותר מה לשפר, נכון?... (לא שחס וחלילה לבוש מראה על מי אתה - אבל לפי התשובה שלהן...) טוב, זה מתחיל להיות ארוך ויש לי יותר מדי מה לומר אז אני אסיים בזה
יום מקסים לך
צהריים טובים