דתיים בכאילו

טולטולית... (זה TULTULIT,לא?..)

צהריים טובים
את יודעת, השאלה שלך היא במקומה. אני אשתדל לענות לך בתור אדם ולא רק בתור דתייה, אוקיי? כשהייתי קטנה, הבטתי בחרדים. בשבילי הם תמיד היו מודל לחיקוי. משהו שאני צריכה להיות. זה נובע מהתפיסה המעוותת שדתיים הם בעיקר מין חיקוי עלוב, "חפיפניקים", "עושים מה שבא להם". אז בשבילי הם היו מושלמים. הם הרי הולכים לפי התורה, ואני בטוחה שהתורה היא מושלמת, אז זו נוסחא פשוטה: אתה חרדי = אתה שומר מצוות ב-ד-י-ו-ק לפי התורה - התורה זה דבר מושלם = אתה אדם מושלם. את חושבת שזה באמת היה ככה? כשגדלתי קצת יותר ראיתי ילדים חרדים שהתעללו בחברים שלהם. ראיתי ילדים שהתעללו בסתם חתולים ברחוב. ואז, בערך בגיל 7, הבנתי שלא אני הבעיה. אני מניחה שבגלל שאני דתיה ואת לא, גם את מצפה ממני להיות "יותר טובה" ממך. או הדוגמא הקלאסית - לקום למישהו מבוגר באוטובוס. ממני יצפו לזה, נכון?... בקשר לאותן ילדות בבני עקיבא... יש ויש. את לא יכולה לקחת כמה אנשים ולהשוות אותם לכולם. כי זה לא ממש ככה. יש את אלו שאכן רק מחכות שיגמר בי"ס כדי לשים מכנסיים או להרים את השרוולים. יש כאלו. אבל יש גם אחרות. תביטי בפורום הזה. בכל פינה את רק תקראי את המשפט "דתי זה בפנים". אז נכון שאני יכולה להרצות לך שעות למה דתי ח-י-י-ב להיות גם בחוץ ולא רק "בפנים", אבל יש כאלו שזה קצת קשה להם. חוץ מזה, יש "זרמים" לא רק בחסידות
יש דתיים "שלמים", יש חצי ויש רבע. ואני אומרת את זה די בציניות, כי מבחינתי הדת זה לא "קח מה שבא לך". זה הכל. וזה אפילו לא או הכל או כלום. זה הכל. נקודה. גם אם תקחי מישהו סופר מאמין וסופר "צדיק" תראי שתמיד יש מה לשפר. אז אולי להן יש פשוט קצת יותר מה לשפר, נכון?... (לא שחס וחלילה לבוש מראה על מי אתה - אבל לפי התשובה שלהן...) טוב, זה מתחיל להיות ארוך ויש לי יותר מדי מה לומר אז אני אסיים בזה
יום מקסים לך

toltolit

New member
דתיים בכאילו

שלום למשתתפי הפורום! אני חדשה כאן ועדיין לא מתמצאת בפורום הזה, אבל עקב מעורבותי בפרויקט (עליו בין הייתר גם אני אחראית) של גישור בין בני נוער דתיים וחילוניים עלתה בראשי שאלה, או יותר נכון נושא שאני חייבת להבין. באותו פרויקט של גישור דתיים חילוניים משתתפות שלוש קבוצות של בני נוער. האחת מהנוער העובד והלומד (בני נוער חילוניים). השנייה מבני עקיבא (בני נוער דתיים). והשלישית- מועצת הנוער העירונית (קבוצה מעורבת). במהלך הפגישה הגיעו בנות מבני עקיבא והיו בקבוצה שלי. ראיתי שהן לבושות בחולצה קצרה ובחצאית יותר קצרה מהברך. לפי הכרותי (הלא מעמיקה לצערי) עם הדת אני יודעת שנערות דתיות הולכות בד"כ עם חולצות 3/4 וחצאית מתחת לברך. לכן ברגע שראיתי נערות אלה שאלתי אותן מדוע הן הולכות בלבוש כזה (משום שחשבתי שיכול להיות שהן מאמינות שהן יכולות ללכת בלבוש פחות צנוע או שהן משתייכות לזרם אחר...) אך מה שהן ענו לי זה: "אנחנו מתלבשות ככה רק בביה"ס כשאנחנו חייבות". וזה גרם לי לתהות......מדוע יש דברים של צביעות כזו גדולה בדת שאמורה להיות דבר יפה ורוחני. האם גם הדתיים תופסים זאת בתור צביעות? האם גם לכם זה מפריע? אתם עושים משהו כדי למנוע את זה? ממה אתם חושבים שזה נובע? כי אני אישית חושבת שזה נובע מכך שאין לנער/ה כל כך זכות בחירה. מזה שהן פשוט נולדות לתרבות כזו. אני לא אומרת שאצל חילונים לא נולדים לתרבות חילונית ואז פשוט ממשיכים בה משום שזהו דבר שקורה בשתי החברות. אך ההבל בין החברה החילונית לדתית (תקנו אותי אם אני טועה-משום שהכל רשום מנוקדת מבט שלי) הוא שבחברה החילונית נותנים לנוער פתיחות ללמוד על החברה הדתית ואז לבצע בחירות לבד,אך לפי הכירותי עם הדת גם במשפחות הפחות שמרניות חוג החברים והסביבה של הנוער הדתי הוא נוער דתי אחר והמשפחות אינן מעודדות ואפילו אוסרות או מונעות את התערבבותם ולימודם על ועם החילוניים. אשמח אם תענו לי ותגיבו (ואם יש לי טעויות אז גם תתקנו אותי).

tamarhp

New member
מלאכית, את צודקת מאד!!

אבל תשתדלי לשרשר.. תודה. מנהלי הפורום - אפשר לחבר את ההודעה הזו לשירשור המתאים כדי שהיא לא תלך לאיבוד?

toltolit

New member
לא מצפה ליותר

כנראה שלא הבנת אותי נכון ברגע שאמרת שאני מצפה ממכם ליותר כי אני ממש ממש לא! אני בכלל לא תופסת מאנשים דתיים כ"יותר טובים" או משהו כזה.... אני יודעת שחברה היא לא הכללה ולכן איני יכולה להכליל את כל הדתיים-ובניגוד להרבה אנשים שרושמים ואומרים דברים אלה אני באמת מתכוונת. אני רואה המון דתיים שאני בזה למעשיהם משום שהם "חוסמים" את המחשבה שלהם בקטע של "מי שלא כמונו לא טוב" (לפעמים אפילו לא במודע) ולעומת זאת אני מכירה דתיים ודתיות שהם אנשים נפלאים ומדהימים ואני מבלה איתם המון. כמו כן ישנם גם חילוניים שהם אנשים "חסומים" וקוראים לדתיים בשמות כמו "פינגוינים" "דויסלה" והרשימה עוד ארוכה.... אך יש גם את החילוניים שגם הם אנשים מדהימים- אני שופטת אדם לפי מי שהוא ואני בהחלט לא יצפה ממך להתנהג טוב יותר באוטובוס או לכבד אנשים יותר, ואני אראה זאת באותה צורה אצל כל האנשים מכל הסוגים המינים והגזעים. במיקוד לנושא- אני מסכימה שדתי הוא בפנים אך כאשר היא רושמת שברגע שהיא עוזבת את ביה"ס היא תהפוך חילונית- לדעתי היא אינה דתייה. אולי זו בעיה עם ביה"ס, אם משפחתה, עם הסביבה- בכל מקרה זו בעיה- אך אם היא מעדיפה להקטין ראש והיא שלמה עם זה ככה זו החלטה שלה. יום נעים לכולם : )

הבנתי אותך טוב מאד../images/Emo13.gif

זה הולך ככה - בתור חברה, בתור זרם מסויים, ממני מצפים ליותר. לא בתור אני עצמי, אלא בתור מה שאני מייצגת. בדיוק כמו שלא תצפי מחרדי ללכת לאיזה מועדון ובדיוק כמו שתתפלאי אם תראי חילוני שם תפילין (טוב, אולי קצת פחות). זו לא בדיוק החלטה שלה, ולא, זה ל-א בסדר. למה? כשאני רואה אנשים דתיים רבים עם אנשים שונים מהם בדת - זה מכאיב לי. כי אני רק אומרת לעצמי מה האנשים האלו חושבים עלינו עכשיו, על ה"דתיים"... הם מקבלים רושם מוטעה מקבוצה מסויימת (ובכל חברה יש הפגמים בייצור שלה, סליחה על ההשוואה). אני נמצאת כרגע בשירות לאומי במקום שבו הבנות לא ממש דתיות. זה סיפור ארוך איך הגעתי לכאן כי זה לא מקום המתאים לי. בכל-אופן, הבנות כאן אפילו לא מתביישות ללכת עם מכנסיים. לא שזה מפריע לי - שיעשו מה שבא להן, אבל הן באו למסגרת מסויימת, עם כללים מסויימים. הן מייצגות כאן את הציבור הדתי, את מבינה? כבר שמעתי את השומרים שלנו בכניסה אומרים אחד לשני "מתערב איתך שאני יכול להשכיב כאן את כל הבנות שירות לאומי"... ותאמיני לי, אם הן היו מסתובבות כאן כמו שההסכם שלהן מחייב אותן (ז"א, כמוני, למשל) אף אחד מהמאבטחים לא היה חושב עליהן ככה. הן פשוט מוציאות שם רע על כל הבנות שירות, ועל כל הדתיות בכלל. וזה מה שמכאיב בעסק הזה. כי רק מכאלו דברים נוצרת השנאה. נוצר הקרע. מאנשים שאולי הם קצת עיוורים למה שהם עושים, ואולי קצת לא מכבדים את התואר... יום מקסים

lala897

New member
זה אחת הבעיות שיש בשירות לאומי..

אין שם שמירה על צניעות, הבנות רחוקות מהבית ומהמסגרת, השירות לאומי נערך הרבה פעמים במקומות שלא עושות טוב לבחורות רווקות. אני שמעתי על הרבה סיפורים של הטרדות מיניות שקרו במסגרת של שירות לאומי.

yoyo10

New member
הבחורות בת 18 הם יכולת להגן על

האינטרסים שלהן ולהתמודד עם העולם ללא צורך במיסגרת

lala897

New member
זה לא נכון.

כל בנאדם שיש לו מה לעשות רק 3-5 שעות ביום וחוץ מהשעות האלה הוא מחורפן מחוסר מעש- זה לא טוב לו. כמובן הבנות שזה לא טוב בשבילהם זה בנות שמלכתחילה לא מאד חזקות ויודעות מה הם רוצות מעצמן.

yoyo10

New member
תראי אני הייתי מורה חיילת בצבא

וזאת מיסגרת דומה באפי שלה לשרות לאומי ואני חושבת שאני הייתי מספיק אחראית למעשים שלי והיו לי כבר דעות למה אני רוצה ולא רוצה באותו שלב של החיים

lala897

New member
טוב אז-

א. אנילא מכירה מהזה מורה חיילת בצבא אז אני לאיודעת. ב. את היית אחראית וידעת מה את רוצה ונראה לי שגם מלאכית עומדת במצב הזה אבל יש כאלה שלא.. מה לעשות.

yoyo10

New member
יש לי שאלה למה את מתייחסת אל עצמך

כאל שגרירה הבן אדם הוא קודם כל אינדיבידואל ומייצג את עצמו לא כולם מקוטלגים לפי קטגוריה ולא הכל שחור ולבן ואמנונה באל באה מה
ולא בגלל מיכנסיים אוחצאית באורך זה או אחר אני חושבת שבהתעסקות בדברים השוליים האלה זה מוציא שם רע לדת היהודית

lala897

New member
הלכות בדת היהודית הם חלק נכבד

מאד מאד ולא חלק שולי. מי שמזלזל בהלכות האמונה שלו לא כ"כ חזקה.

yoyo10

New member
לא ההלכות אלה הפרוש

יש המון זרמים בדת וחבל שלא מכבדים אחד את השני אם בחורה מרגישה מספיק בנח ללבוש מיכנס והיא עדיין מרגישה דתייה זאת זכותה או חולצה מעל המרפק אני לא חושבת שהפרוש הכל כך מצומצם של ההלכות זה יהדות

lala897

New member
מכנסיים- תלוי איזה

מכנסיים צמודות זה נוגד את ההלכה. שרוול הרבה מעל המרפק גם נוגד את ההלכה.

toltolit

New member
לא מצפה ליותר

כנראה שלא הבנת אותי נכון ברגע שאמרת שאני מצפה ממכם ליותר כי אני ממש ממש לא! אני בכלל לא תופסת מאנשים דתיים כ"יותר טובים" או משהו כזה.... אני יודעת שחברה היא לא הכללה ולכן איני יכולה להכליל את כל הדתיים-ובניגוד להרבה אנשים שרושמים ואומרים דברים אלה אני באמת מתכוונת. אני רואה המון דתיים שאני בזה למעשיהם משום שהם "חוסמים" את המחשבה שלהם בקטע של "מי שלא כמונו לא טוב" (לפעמים אפילו לא במודע) ולעומת זאת אני מכירה דתיים ודתיות שהם אנשים נפלאים ומדהימים ואני מבלה איתם המון. כמו כן ישנם גם חילוניים שהם אנשים "חסומים" וקוראים לדתיים בשמות כמו "פינגוינים" "דויסלה" והרשימה עוד ארוכה.... אך יש גם את החילוניים שגם הם אנשים מדהימים- אני שופטת אדם לפי מי שהוא ואני בהחלט לא יצפה ממך להתנהג טוב יותר באוטובוס או לכבד אנשים יותר, ואני אראה זאת באותה צורה אצל כל האנשים מכל הסוגים המינים והגזעים. במיקוד לנושא- אני מסכימה שדתי הוא בפנים אך כאשר היא רושמת שברגע שהיא עוזבת את ביה"ס היא תהפוך חילונית- לדעתי היא אינה דתייה. אולי זו בעיה עם ביה"ס, אם משפחתה, עם הסביבה- בכל מקרה זו בעיה- אך אם היא מעדיפה להקטין ראש והיא שלמה עם זה ככה זו החלטה שלה. יום נעים לכולם : )

tiki tiki

New member
אז ככה...

אם הבנתי נכון את מה שרשמת, אמרת שיש דתיים שקוראים לעצמם דתיים אבל מתנהגים ההפך לגמרי- ואת חושבת ככה רק בגלל שראית בנות שהולכות עם חולצה קצרה וחצאית טיפה מעל הברך, אז אני חייבת להגיד לך שזה שטויות במיץ!!! אני הולכת עם חולצה מעל המרפק, ואני הולכת עם חצאיות עד לברך וקורה לפעמים שהחצאית טיפה עולה- לא סוף העולם..ואני גם הולכת עם מכנס, אבל אני כן דתיה ואני מתנהגת שונה מאוד מאשר רוב החילונים שאני מכירה- ואת גם אמרת שאין לנו זכות בחירה ואפשרות להתערב עם חילונים וללמוד על התרבות החילונית, שוב: שטויות! אני מכירה הרבה חילונים ויש לי קשר די טוב איתם- אפילו יותר מאשר עם חלק מהחברות הדתיות שלי.והורים שלי מעודדים את זה!!! אז יכול להיות שהבנתי את מה שכתבת בכלל לא נכון..אבל הייתי חייבת לכתוב לך..

lali37

New member
התשובה שלך כ"כ לא ענינית!

את אחת מהבנות האלה שהולכות כמו שאסור לפי ההלכה אבל הן דתיות! זה ממש לא תשובה! את ממש לא צריכה להתגאות בזה! הבנות האלה, שהולכות ככה, הן תופעה בחברה הן ממשיכות לקרוא לעצמן דתיות מה שגורם לסטיגמה רעה על הנוער הדתי...

VeNuS123

New member
אני ממש לא מסכימה!!!

בדת יש כל מיני זרמים כמו שיש כל מיני חצרות אצל החרידים וכל אחד עם המינהגים שלו... אני מסכימה עם זה שזו מעין צביעות שבבצפר הן הולכות בצורה אחת ומיחוץ לבצפר בדרך אחרת וגם אני הייתי כזו כי לבצפר יש דרישות מסוימות ומי שלא יקיים את הדרישות לא יוכל ללמוד שם ומי שרוצה ללמוד יתלבש כדרישות ביהצפר..ואחרי שעות בצפר הן יתלבשו איך שנוח להן או לפי צו האופנה... אבל זה לא אומר שהן לא דתיות!! יש הבדל בחינוך שניתן בין הדתיים לחילונים ואפשר לראות את זה בדפוסי דיבור לרוב והתנהגות ועוד ולכן לא רק לבוש עושה את הבנאדם הוא רק עושה את הרושם הריאשוני... אני אישית לא הולכת עם שרוול 3/4 כי זה לא נוח לי ואני גם לא הולכת עם חצאית קצרה רק עם ארוכה אבל מצד שני אני הולכת עם מכנסיים ועם חולצות עם שרוול שבקושי אפשר לכנות אותו שרוול אבל זה כי נוח לי וזהו אני אתלבש איך שנוח לי ואני עדין מגדירה את עצמי כדתיה!!

למעלה