דתיים בכאילו

VeNuS123

New member
ועוד משהו

אומנם יש את החממה הדתית אבל מי שרוצה לדעת על החיים החילוניים לא צריך לחפש יותר מידי ואילו עם ההיכרות שלי עם חילונים גם הם לא ממש יודעים הרבה על הדתיים ועל הדת...

lala897

New member
אני גם חושבת ככה

הדתיים יודעים יותר על החילונים מאשר החילונים על הדתיים.

tamarhp

New member
דתי

זה אדם שמאמין ומקיים מצוות. לא מקיימים מצוות איך שנוח לנו. אם חזיר זה טעים לי, אני אוכל? לא! למה? כי זה מה שההלכה אמרה! ואם שרוול ארוך לא נוח לי אני אלבש שרוול קצר? לא!! זה לא משנה איך את מגדירה את עצמך. את עדיין עוברת על הלכות..

lali37

New member
זאת אכן צביעות!

ומה שעניתי לטיקי נכון גם לפה!!!!!!

tamarhp

New member
לללליייי!!!

מה את עושה פה?!? עוקבת אחרי, הא?
ברוכה הבאה!!! ולכל מי שקורא את ההודעה הזו - תסתכלו בחתימות שלי ושל ללי!!

tamarhp

New member
אני מסכימה.

אם מישהי מאמינה שיש אלוקים והוא משגיח בכל רגע על מעשיה, שהוא נתן את התורה וברא את העולם, וצריך לקיים את המצוות, איך היא יכולה לעבור עליהן? אני אישית הולכת עם חצאיות ארוכות, שרוול 3/4 ולא צמוד. כי זה מה שההלכה אומרת. אדם "דתי" לדעתי זה אדם שמאמין שיש בורא לעולם שנתן לנו מצוות ומשגיח עלינו, וגם מקיים את המצוות. בלי קשר לזרם אליו הוא שייך או למשפחה בה הוא נולד. ובקשר לדתיים והחילונים - כמו שאמרו למעלה, הדתיים יודעים הרבה יותר על החילונים מאשר החילונים על הדתיים. ואלישבע - אני ממש לא מסכימה איתך. אבל עם מיכל כבר התייאשתי..

lali37

New member
את עוברת על הלכות! במודע!

אבל את דתיה
אבל את חושבת שזה בסדר
איפה ההגיון פה

VeNuS123

New member
אם זה כתוב בהלכה אז בבקשב תראי לי

איפה?? בתנ"ך זה לא כתוב וגם בגמרא לא בגמרא הדבר היחידי שכתוב שקשור לצניעות זה הסיפור עם האישה שהלכה בשוק עם חולצה אדומה ראה אותה רב לקח אותה לסימטה צדדית וקרע ממנה את החולצה (אני לא בטוחה ב100% בכל הפרטים כי קראתי את זה מזמן אבל זה העיקרון) כי אדום לא היה צנוע כי הוא משך את העין- עכשו אני כששמעתי את הסיפור תגובתי ה1 היתה: " מה ולקרוע ממנה את החולצה יותר צנוע??" וגם בקשר למכנס- נאמר שאסור לאישה ללבוש בגד של גבר ואסור לגבר ללבוש בגד אישה מכנס לא נחשב כבגד של גבר בכול העולם (ר' ערך סקוטלנד וכו') אז מה שם עדין אסור לבנות ללבוש מכנס? יש מכנסי בנות שבנים לא ילבשו ויש מכנסי בנים שבנות לא ילבשו ויש מכנסי יוני סקס ששני המינים ילבשו עכשו אני דיברתי פעם על זה עם איזשהו רב ולא היה לו מה להגיד לי בקשר לזה- ועוד נק' יש פעמים שמכנסים צנועים הרבה יותר מחצאית!!

saar7650

New member
מכנסיים,חצאיות ושאר עניין צניעות-

כאשר אישה הולכת עם מכנס רואים את חיטוב הגוף מה שאין כן בשמלה (בוודאי שאני מדבר על שמלה צנועה ולא על מיני). מלבד זאת האיסור של "לא ילבש גבר כלי אישה ואישה כלי גבר"- ברוב העולם נהוג שגברים הולכים עם מכנסיים ואישה עם שמלה. אם כי לצערינו בדורות האחרונים פרצו גדרות הצניעות וכל המושגים התערבבו. וכן גם ברוב העולם (אני לא מדבר על מדינה ספציפית כמו סקוטלנד שהיא יוצאת דופן) נוהגות נשים ללבוש שמלות וגברים מכנסיים. הלאה-"הדבר היחידי שכתוב שקשור לצניעות זה הסיפור עם האישה שהלכה בשוק עם חולצה אדומה ראה אותה רב לקח אותה לסימטה צדדית וקרע ממנה את החולצה". לא זכור לי סיפור כזה- מקווה שתפנה אותי לקישור המתאים. אם כי סיפורי צניעות רבים יש בגמרא- על אלעזר בן דורדיא שלא הייתה פרוצה שלא היה עימה בסופו של דבר חזר בתשובה ונהיה ל-ר' אלעזר בן דורדיא! ר-ב-י! מסופר על עוד חכמים בסגנון זה. כמו כן- עניין פאה (כיסוי ראש) לאישה ולגבר כתוב במפורש בגמרא. ועוד ועוד...

yoyo10

New member
בכל זאת אני חושבת

שבתקופת התנך היה נהוג ללכת עם גלביות לא היו אז מיכנסים והמונחים של מה זה בגד נשי ומה זה גברי מוגדרים על ידי אנשים ומשתנים בהתאם לזמן ולמקום

saar7650

New member
נכון!

אבל היום אין לאף אחד ספק (תקני אותי אם אני טועה) שגבר לובש מכנסיים ואישה שמלה. כמו שציינתי גם מבחינת צניעות השמלה עדיפה על מכנס. שוב- ברור שאני מדבר על שמלה צנועה ולא על שמלות חשופות.

yoyo10

New member
אבל כמו שאמרתי זה תלוי זמן ומקום

ולדעתי יש מכנסים רחבות כאלה שהרבה יותר צנועות ונוחות מחצאית

lala897

New member
נכון.

יש בזה משהו. האיסור לא ללבוש מכנסיים הוא לא מלבוש גבר כי כיום זה לא לבוש גבר אלא בגלל שזה צמוד.

lali37

New member
נכון, אתם צודקים

כיום השתנה כל הקטע של מלבוש גבר ומלבוש אישה אבל אם תצא הלכה שבנות יכולות ללכת עם מכנסים הכל יהיה גרוע יותר, הצניעות תדרדר. עכשו זה ללכת עם חצאית או עם מכנס אבל אם יתירו ללכת עם מכנס אז מה יקרה?! ימצאו משהו יותר גרוע! וחוץ מזה התרוץ של מכנס יורת צנוע מחצאיות מסוימות, אז תלוי איזה מכנס ואיזהחצאית. אבל הפתרון הוא לא להתיר ללכת עם מכנסיים אלא ללכת עם חצאית שיותר צנועה מכל מכנס שהוא

lala897

New member
מאה אחוז!!!!

את ממש צודקת ולכן עדיף לא ללכת אם מכנסיים בכלל ולא משנה כמה רחבות כי זה כמו פירצה בגדר.(חח אני מתחילה עם המשלים שלי..)

למעלה