דתיים חושבים שהשואה היתה לטובה

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך
מי שמציג את הדת כקשקוש זה

בדיוק אתה! מבקשים ממך דבר פשוט ביותר: אדרבא! תביא משפט אחד, שני משפטים, שלושה משפטים, אבל משהו קריא ומובן, הכולל את המשפט "השואה היתה לטובה" ואינו מעורר בחילה. כל מה שכתבתָ עד עכשיו זה: מכל אסון אפשר להפיק תועלת, למשל להפיק לקחים ולעשות כדי שהוא לא יישנה, משמע כל אסון הוא לטובה. דרסה אותי מכונית ונשארתי נכה ברגל אחת. אז לפי דבריך זה לטובה, כי להבא אזהר יותר ואשמור על שלמותה של רגלי השנייה. עכשיו אתה גם מציג את זה כתכנון גאוני של אלוהים שבדרך זו הציל את רגלי השנייה. מי אם כך מציג את הדת באור מגוחך אם לא אתה?

lordjek

New member
תראה

בתור סטודנט לרפואה משלימה, אנ אגלה לך סוד: אנשים בעולם לא מאושרים, כי הם בוחרים להסיק מסכנות בדרך שהצגת. דרסה אותי מכונית -> הפכתי נכה (לא עלינו) -> אדע להזהר אם ככה אתה רואה את פני הדברים? זו הסקת מסכנות ?!? מה שאתה מציג זה בערך כמו: אסון וורסאי -> צריך לגנוב את התוכניות מהעיריה לפני הקריסה זו אינה הסקת מקנות, וגם לא הפקת לקחים. אין פלא שהעסק מגוכח - אתה בןחר לראות אותו ככזה. אני אציג דוגמא, אשר קצת קשה, אבל מועילה לעניני נכות, כפי שסיפר לי מרה שלי לדמיון מודרך: אחד ממכריו חטף ב73´ אר.פע.ג´י לתוך הטנק. הרופאים אספו אותו עם פינצטה, מה גם שבדרך איבדו עין אחת ועוד כמה חלקים. היום אותו אדם לא רק חי, אלא גם בעל משםחה ואב לילדים. ואתם יודעים מה? בזמנו הפנוי אותו איש מסתובב בבתי חולים למיניהם, מתישב ליד מיטות של חולים אנושים ונואשים, ואומר משפטים כמו "יאללה חביבי! קח את עצמיך בידיים! אתה תצא מזה!". והוא לא משקר או אומר דברי עידוד ריקים. הוא בעצמו עשה את זה. הוא מאמין שגם אחרים יכולים!

תכנון חכם ולא מגוכך:

אלוקיך תיכנן: 1. שיהיו חולים אנושים ונואשים. 2. שיהיה צריך לעודד אותם. 3. שיהיו מלחמות עם טנקים והרבה נפגעים. 4. שהמכיר שלך יחטוף אר.פי.ג´י. לתוך הטנק. 5. שהרופאים יצטרכו לאסוף אותו עם פינצטה. 6. שאדם זה יתגבר וייצא מחוזק. 7. שאדם זה יעודד בהצלחה את החולים האנושים והנואשים. הייתי מציע לו מלכתחילה סצנריו שונה במקצת...

lordjek

New member
אין בעיה

כשדאפגוש אותו, אמליץ עליך בתור תסריטאי-משנה

lordjek

New member
dar, אנא ממך

תוכלי לסמן איפה אני נכשלתי בגזענות? אבקש זאת ממך, כי כל השאר כבר מזמן ויתרו עלי, וכעת מקובעים בשנאת זרים של עצמם.

dar האחת

New member
אם אתה יהודי דתי או לא וחושב שאתה

נבחרת ובשם היותך עם נבחר יש לך איזה שהם זכויות יתר אז אתה גזען. אני בקשתי להדגיש, שהלקח החשוב ביותר שיש להפיק מהשואה הנוראית, שאסור לאדם באשר הוא אדם לחטוא בגזענות!

lordjek

New member
צודקת

אבל אכפת לך בבקשה לראות, בעין בלתי-משוחדת אם אני אמרתי את זה באיזה מקום?

dar האחת

New member
אני בשירשור עניתי למישי והאמת לא

ראיתי התיחסות לנושא הגזענות אני צינתי זאת כעובדה ולא כתגובה

דר מותק, אמרו לי את זה בלי שום קשר!

ב"ה אם תמצאי בכל ההודעות שכתבתי בנושא זכר לזה שמדינת ישראל קמה בגלל השואה - תודיעי לי בבקשה. אני לא מבינה למה אנשים אוהבים להדביק סטיגמות - דבר ראשון, לתפוס חצי משפט. אח"כ, בגלל שהוא נאמר ע"י אדם דתי, להגיד שדתיים מצדיקים את השואה, ואח"כ להחליט שהאדם הזה חושב שמדינת ישראל קמה בגלל השואה!!! חמודה שלי, זה ששמעת איפושהו דעה כזאת, זה בכלל לא אומר שאני מסכימה איתה. בכל אופן, לא עסקתי בה ולא התייחסתי אליה בכלל בשרשור זה, כי זזה לא נושא הדיון. מה שאני טוענת פה זה שלפי האמונה שלי כל מעשיו של הקב"ה הם לטובה ולכן מן ההכרח שגם הדברים הגרועים ביותר הם לטובה בסופו של דבר!!! לא אמרתי למה הם לטובה - להפך!!! אף אחד לא יודע מה החשבונות של הקב"ה ומה הסיבה לכל דבר. אם מישהו אומר לך שהקב"ה עשה את השואה כדי שתקום מדינת ישראל - אני חותמת לך בזאת על כך שהוא שוויצר וקטן אמונה. שוויצר, כי הוא חושב שפנקס החשבונות של הקב"ה נמצא בידיו. קטן אמונה, כי הוא צריך להוכיח לעצמו למה השואה לטובה ולא מוכן פשוט להאמין שכל מעשיו של ה´ הם לטבה ולכן גם השואה לטובה בסופו של דבר. ובקשר לגזענות - אולי תואילי בטובך להאיר את עיני ולהראות לי היכן בהודעותי נרמז על גזענות כלשהי מצדי. אגב, מה שאת אומרת זה בדיוק מה שאני אומרת. ההבדל הוא שאני קוראת את דבריך ואת זורקת דברים בלי לדעת סתם כדי להגיד שהדוסים לא מוסריים. מה שאת אומרת - שצריך ללמוד את הלקחים מהשואה - תואם בדיוק את מה שאני אומרת לאורך כל השרשור, אם בכלל קראת מילה ממנו. אני טוענת שיש סיבה לשואה, אינני יודעת אותה, אבל היא לטובה, ויכול להיות (רק יכול להיות, כי אין לי שום מושג בחשבונות של ה´) שחלק מהדברים הטובים שיוצאים מהשואה הם הלקחים שנלמדים ממנה. אני לא יודעת עד כמה אני למדתי את הלקח שדיברת עליו, שכן מעולם לא הייתי גזענית.

dar האחת

New member
אז ראשית יהיה לטובה!! אם לא תשתמשי

בביטוי מותק, אני נעשית מזה חולה! אני בשום מקום לא טענתי שאת גזענית, אני הוספתי הערה לדברי התגובה! מה שלא תנסי לעשות ולהגיד שיש כאלה ואני כנראה בינהם שמוציאים דברים מהקשרם וכיוצא באלו דברים.......לומר שכל מה ....עושה לטובה אז זו בדיוק הטענה שלנו, שלי אליך!!! שלא אי אפשר בכלל לעלות על הדעת את הצרוף שואה ולטובה!! וכדאי שתפרשי לעצמך הרבה מאוד סיטואציות כבחירה רעה של אנשים כי הרי הוא מאפשר זאת...הרשות נתונה לא כן? כי אחרת קשה לי בכלל לראות אותך כאדם מוסרי! איזה רצח מתועב מסוג זה יכול להיות לטובה??? אל תתחמקי ותגידי שזה דרכיו הנסתרות מבינתך תפעילי את שיקול דעתך ואמות המידה המוסריות שלך כאדם , את עם עצמך נטו לבד ללא מסתור וללא מחבוא תנסי בסרט איריס וג´ון אומרת איריס שהחירות האמיתית היא היכולת לחשו, אז תהיי חופשייה !

Lu Tze

New member
../images/Emo26.gifשאלה למישי אחרת../images/Emo36.gif

תיאורטית, אם מישהו קרוב אליך ירצח, האם גם זה לטובה? (אני לא מנסה לתקוף או להעליב פה אף אחד, אני שואל רק כדי לוודא מסקנה שהגעתי אליה)

lordjek

New member
ברשות מישי אני אעמה את תשובתי שלי

ואגב, כל תשובותי הן תשובות שלי, ושלי בלבד. אני לא נציג שלל ועד, ציבור וקהילה. אני יכול להסכים עם דעה, ואז היא הופכת לשלי, ורק אז אגן עליה. רבותי, למה שלא תבדקו תגובות של נציגי המגזר הדתי לפיגועים?

Lu Tze

New member
הפנתי את השאלה שלי למישי כדי

לאושש מסקנה ולא מכיוון שאני מחפש את ה"עמדה הרישמית של הדתיים" (וציינתי את זה בשאלה המקורית) ואם כבר אתה עונה אז תיתן תשובה ולא הפנייה

lordjek

New member
בסדר.

"הצדקתה דין" : " ה´ נתן - ה´ לקח, יהי שם ה´ מבורך"

L7

New member
לא שמעתי תגובה כזו על מאסרו של

דרעי למשל. לפחות לא מדתיי ש"ס לא שמעתי על הצדקת הדין באף מיקרה בו אינטרסים דתיים ניפגעים. לא שמעתי על תגובה כזו מבחורה דתיה שנאנסה למשל. אתה יכול לדמיין תגובה כזו?

למעלה