דת? אלהים? על החיים ועל התרבות

vizini

New member
כלומר לצורך המטרה גם השקר כשר?

והלא כשזה הלם את מטרותיו, לא היסס האל להוקיע את דרכי הגויים. אז למה לא אמר את האמת כשמדובר בעניין חסר חשיבות מעשית? האם לא צפה שיגיע יום ואנשים יוכלו לראות, על סמך תצפיות, מה באמת היה הסדר הנכון של הדברים? הוא היה צריך לדעת שלשקר אין רגליים... אבל אנחנו סוטים מהנקודה. דווקא העניין שאתה העלית, הסיפורים המסופוטמיים, קרובים הרבה יותר לנושא הדיון, והוא כזכור מקורות הדת (היהודית). לאיזה סיפורים מסופוטמיים אתה מתכוון? האם יש לך איזה קישור?

masorti

New member
מה כאן ענין השקר?

וכי השאלה המדעית היתה הרלוונטית כאן? הובא סיפור בקוים כלליים, תוך התאמה לתפישת העולם של השומעים. באותם מקומות בהם היה חשוב ליצור הפרדה מדרכי הגויים - שם הודגש ענין זה והיה דיוק כחוט השערה. כתבתי שאתה תוכל ודאי למצוא סיפורים מסופוטמיים דומים. שאני אעשה לך את העבודה? נ.ב. לא ניהלנו כבר את הדיון הזה באלף צורות בפורומי הויכוח בין דתיים לאנטי-דתיים? הרי לא תצליח להעביר אותי למחנה שלך, אז בשביל מה טחינת המים?

masorti

New member
נ.ב. כאן לא פורום נטעים/אתיאיזם..

אז לא נראה לי ראוי להמשיך בויכוח הזה שעיקרו נסיונך לקעקע את הדת.

vizini

New member
לקעקע את הדת? מה פתאום?

חשבתי שאנו עוסקים במקורות הדת.

masorti

New member
איזו תמימות נפלאה...

בטח עליך נאמר "איש צדיק תמים היה בדורותיו".

vizini

New member
לא, זה דווקא נאמר על נח.

עלי נאמר: "והייתם כאלוהים, יודעי טוב ורע".

masorti

New member
זה נאמר על כולנו...

למיטב זכרוני, לא רק אתה הינך מצאצאי הזוג שאכל מפרי עץ-הדעת.

לא מטרידות אותי הדעות שלו

מטרידים אותי הטיעונים, שאינם יורדים לעומק העניין...

אי אפשר

להפריך תאוריות במדע לשיטתתך? אוי ואבוי לנו אם אתה מתעסק במדע! הרי מה זה כל המחקרים שנעשים חדשות לבקרים?

חמורגרם

New member
בוא לא נסטה מהנושא

בוא לא ניכנס לדיון בנושא "מהות המדע", שענינו רכיב אחד אחר של התרבות האנושית, וניצמד לענין התיאולוגיה והדתות שהוא נושא הדיון. מה בדיוק ובברור מפריע לך בתמונת התפתחות החיים-התפתחות המין האנושי- התפתחות התרבות האנושית-התפתחות התיאולוגיה-התפתחות הדתות ?

הסברתי מה הרגיז אותי

מה לא מובן לך בדבריי? מי שמתחיל את מאמרו בהמעטת ערך האינטליגנציה של קוראיו, אל יעמיד פני תם. המושגים והתפישות שאתה מתנאה בהם מוכרים לי מקדמת דנן, ואני מניחה שגם לרוב קוראי הפורום. לא חידשת והם ברי הפרכה, או לפחות שווים הרהור חוזר. אלא שלא אתכתש עמך בגינם, כי בעיני ´הוויכוח לשם הוויכוח´ אינו מפרה.

masorti

New member
אין צורך שתתכתשי עם החמורגרם...

אני עושה את זה מצוין. נ.ב. מזל שהוא מכנה את עצמו "חמור גרם". אילו הייתי פונה אליו כך ביוזמתי, הייתי מואשם בגסות רוח ובחריגה מכללי הפורום.

חמורגרם

New member
בתקוה שיפוג הרוגז

למקרא דבריך אני מתחיל לחשוש שהאינטליגנציה שלי פגומה, כי איני מצליח להבין כיצד וממה משתקפים ממאמרי המעטת ערך אינטליגנציה של מאן דהוא, וארשת פני תם. בנוסף, כל הכבוד על שהמושגים והתפישות שהבעתי מוכרים לך מזה זמן רב, אך אני מסופק שהם מוכרים גם לרוב קוראי הפורום, כי אפילו לי - הכותב - הם התבררו בתהליך של לימוד שהחל רק מאז שפורסמה הטיוטה הראשונה של הגנום האנושי והתגבשו לכדי הגדרה וכתיבה רק לפני כשנה, בתחילה באנגלית במסגרת אקדמית מסוימת ורק לאחרונה בעברית. בכל אופן, איחולים כנים שיהיה לך אך טוב באמונותיך.

masorti

New member
נפלתי ברצפה מצחוק...

המסקנה שאנשים מנסים לשמר את תרבותם התבררה לך רק מתוך פרסום הגנום האנושי. בדיחה מצוינת.....

חמורגרם

New member
שמח ומבדח

אני שמח שהייתי גורם מיטיב עמך כאשר ייחסת לי משהו מוזר ונגרם לך לצחוק. איך זה שייך לנושא הנדון ?

masorti

New member
שייך מאוד...

אתה מתייחס למשתתפי הפורום כאל גלמים גמורים, ומצפה שנשתה בצמא את דבריך.

חמורגרם

New member
מעשה שהיה, באמת.

לפני זמן רב נהגתי בתל-אביב. כשנכנסתי לרח´ יבנה התחלתי להתקדם בו ראיתי קבוצת הולכי רגל המבקשת לחצות את הרחוב. בלמתי, והוריתי להם לחצות. הם אמנם עברו מהמדרכה משמאלי למדרכה מימיני, אך אישה מבוגרת אחת התחרטה באמצע הרחוב, נגשה אל חלון מכוניתי ואמרה : "אל תשחק לי את הג´נטלמן...", וחזרה אל המדרכה משמאלי. אז למדתי שיש מרי-נפש בעולמנו...

למעלה