דת ואלימות

spiral dancing

New member
אם כך מה זה משנה?

פגיעה בגוף אין משמעותה פגיעה בצלם- הצלם נשאר וממילא הגוף אינו מושלם- הוא רק חיקוי של הצלם, מה זה משנה עוד "נזקים" שנעשה לו? הרי יש גם נזקים שקורים באופן טבעי (צלקות, בלאי, זקנה, שמש וכד')

בטח שזה משנה

חלק מההתפתחות זה התקרבות לצלם ולא התרחקות ממנו. גם חלק מהנזקים שקורים באופן טבעי אני מנסה לצמצם. שמש לדוגמא זה ממש לא נזק שחייבים להשלים איתו

spiral dancing

New member
מריטת שיער פוגעת בגוף

(אף פעם לא עשית שעווה הא?
) שעווה או מריטה (אפיליידי וכד'): מריטת שיער מחלישה את שורש השערה ולפעמים הורגת אותה- חלק מהשערות שהיו לי ברגליים לא יצמחו שוב לעולם
מריטת שיער גם הורגת את העצבים העדינים שמחוברים לשערה (בהתחלה כואב נורא אחרי כמה פעמים מדגדג)

עדיין

שורשי שערה גם כן לא פעילים באופן קבוע כל החיים. יש הרבה שורשים רדומים שמתעוררים רק לעיתים (בעצם, אם איני טועה הם הרוב), בנוסף שורשים יכולים גם להיעלם (התקרחות). לעומת זאת לא יצא לי לראות עור שמצמיח קעקועים או חורים ואין בו פגם פתולוגי של ממש. השיערה סה"כ הינה במובן מסוים סוג של פלט או חומר כיסוי שהגוף מייצר יותר מאשר חלק מהגוף עצמו (בדומה לציפורניים). שורשי השיערה הם אומנם חלק מהגוף אבל הם גם משמשים בעיקר לייצור שיער וברגע שאין צורך בו אז אין צורך גם בשורשים שמימלא לא הרבה פעמים לא פעילים בגוף כאשר הגוף לא רואה צורך להשתמש בהם (לא מפריש את ההורמונים המתאימים). חירור העור זו פגיעה באיבר מתפקד המבצע תפקיד חשוב בגוף וקיים לאורך שנות חיי האדם. חירור העור בהכרח פוגע בתפקיד הזה, ולו באופן מקומי, וזה מוכח על ידי עצם האפשרות לזיהומים עקב החירור (חדירת זיהום היא דבר בפניו העור לרוב מגן). קעקוע במובן הזה הוא כמובן ברמה נמוכה יותר מפירסינג או חירור אוזניים מכיוון שכאן אין לרוב השחטה תפקודית של ממש, אבל כאן נכנס גורם הפגיעה בצלם: אני מאמין שלאדם יש צלם. יש אנשים שנולדים עם הרבה שיער, יש שנולדים עם קצת שיער. יש אנשים שאצלהם לא צומח שיער של ממש באיזורים שאצל אחרים שעירים ביותר. על כן אנו רואים ששיעור או דילול שיער אינם חלק מהותי מהצלם האנושי. לעומת זאת טרם ראיתי אנשים שנולדו עם עור לא שלם ונחשבו בריאים. או עם ציורים צבעוניים מתחת לעור. דברים כאלו הם שינוי של הצלם בו האדם נוצר.

spiral dancing

New member
מוזר לי מאוד

שורשי השיערות ברגליים לא מתקרחים עם השנים היתה מטרה (קדומה אומנם אבל קיימת) לקיום השיערות האלה, הן לא סתם נוצרו מי אתה שתבחר שדוקא אותן צריך להוריד ואת השאר אפשר להשאיר? אני מניחה שאם כל בני האדם נולדים עם שיערות על הרגליים גם באידאה שלנו יש שיערות על הרגליים, עובדה שכ-ולם נולדים איתן, בנים ובנות (מעניין המצב אגב שגוף הגבר הוא גוף מושלם גם עם השיערות האלה, וגוף האישה לא)

גם שם

יש הבדל מהותי בין אנשים שונים. יש אנשים שנולדים כמעט ללא שיערות ברגליים. יש להם קצת מאד כאלו. יש אנשים שנולדים עם הרבה מאד כאלו. מעבר לזה, גם שיערות ברגליים אולי לא מתקרחים אבל עדיין תלויי איזון הורמונלי. ז"א שמבחינתי זה איזה תגובה אפשרית של הגוף לתנאים כאלו או אחרים. על כן, שוב: השיערות האלו אינן חלק אינטגרלי מהגוף. עור לעומת זאת זה איבר מאד מהותי מהגוף. זה איבר שהכרחי להישרדות הגוף וקיים בו עוד לפני הלידה ולרוב גם אחרי המוות. לכן קשה לי להבין למה את לא מוכנה לקבל הבדל מהותי בין איבר הקיים כל החיים ויש לו חשיבות מטבולית והגנתית מהותיים, מה שהופך אותו להכרח לכל אדם ולכן חלק ברור מהצלם, לבין פליטי תאים מתים שהייצור שלהם תלוי סביבת מחייה, משתנה מאדם לאדם ובהחלט לא מעודד על ידי הגוף בכל מצב ומצב. עור אגב, זה לא סתם איבר אינטגרלי מהגוף לדעתי, אבל אחד האיברים בעלי חשיבות השימור הגבוהה. עקירת שן למשל אפילו חמורה פחות מחורים באוזניים מבחינת הפגיעה בצלם. בגלל ששיניים פחות אינטגרליות ומהותיות מהעור. וגוף האישה לא "לא מושלם" עם שיערות. הוא פשוט יותר יפה בלי. ומכיוון שהורדת שיער אינה מהווה פגיעה בהצלם אז אין סיבה להימנע מכך למען יופי. להוריד שיער זה כמעט כמו להתקלח. הרי בהתקלחות את גם מורידה שכבות של תאים מתים מהעור שלך שבמקור היו גם חלק מההגנה שלך (כמו שיער). ולא אני בחרתי מה חשוב יותר ומה לא. הגוף, האבלוציה והאלים בחרו את זה. וגם אם איני יכול לצטט לך את האחרונים ככה סתם, הרי שני הראשונים בבירור מעדיפים את העור על פני השיער.

spiral dancing

New member
ממש לא נכון

רוב השערות לא מבדילות בין זכר ונקבה, עד שלב ההתקרחות שקורת אך ורק בראש, הסיבה שאתה רואה הבדלים בחברה המודרנית היא קצת בררנות גנטית וקצת העלמת וגילוח שיער לבנות שהוא מפריע להן. אתה לא יודע מהשפם שאולי היה להן, הן יודעות! אגב אם השיערות שלנו כל כך לא חשובות מה הן עושות שם? בשביל מה האלים תקעו לנו שיערות שלפי דבריך הן סתם מיותרות ונשים צריכות לבלות את חייהן בלרדוף אחריהן? ולמה רק נשים? לגבי זה שהן אינן חלק אינטרגלי מהגוף לעומת העור זה פשוט שטויות במיץ שמוכיחות שיש לך אפס ידע בביולוגיה, העור כל הזמן מתחדש ותאים חדשים דוחקים תאים ישנים החוצה, ככה שכמו שיש גדילה של שיערות יש גם התחדשות של העור, גם העור מתנהג בדיוק כמו שערה: נוצר תא חדש שדוחק את הקודם החוצה- פליטי תאים מתים זאת הגדרה מדוייקת לעור האנושי. "וגוף האישה לא "לא מושלם" עם שיערות. הוא פשוט יותר יפה בלי." למה? מי קבע? ועל סמך מה? ולמה הקביעה הזאת נחשבת יותר מאלו שקבעו שנשים עם עגילים יפות יותר? העור של כל האנשים זהה ומתאים את עצמו לאידאה? גם בולשיט, גם בעור יש מליוני פגמים, צלקות, שומות, נקודות חן, כתמי פיגמנטציה וכתמי לידה, גם אותם צריך להסיר כדי להיות דומים לאידאה? "ולא אני בחרתי מה חשוב יותר ומה לא. הגוף, האבלוציה והאלים בחרו את זה." פשוט תוכיח, בלי הוכחה הגיונית לטענתך היא פשוט טענה מטופשת, בעיקר כשהסוד הגדול הוא שהדבר היחיד שבאמת קבע את מה חשוב ומה לא זאת החברה המודרנית , לו היית גדל בשבט אפריקאי יכול להיות שהיית כותב לי כאן שגילוח הוא בוז לאלים ושבחורה ללא פירסינג פשוט לא כוסית

נו באמת

אם את רוצה להתמשיך להתלהם ולהתווכח עם עצמך אז זה חסר טעם. אם את טוענת שוב ושוב ש:"הסוד הגדול הוא שהדבר היחיד שבאמת קבע את מה חשוב ומה לא זאת החברה המודרנית" ז את באמת כבר מראש משוכנעת ובאת להטיף לכך. ציפית שכולם יסכימו עם זה? לא אני לא מסכים עם זה. ונימוק שלי לא תלוי בהעדפות היופי האישיים שלי גם אם את רוצה להמשיך להאמין בכך. אני באמת לא מבין מה קרה לך שאת כל כך כועסת וממשיכה עם הפניית אמירות כגון "שטויות" "אפס ידע" וכו' כלפי מה שאנשים אומרים, אבל אם תמשיכי להגיב ככה אני פשוט לא אמשיך את הדיון הזה איתך. שאלת שאלה? בחרתי לענות לך ולדון על זה. לא תדעי לקיים תרבות דיון - לא יהיה דיון. למקרה שבכל זאת תועילי להקשיב, הנה עוד פעם ההסבר: 1) כשאמרתי שיש הבדלי שיעור בין אנשים ממש לא התכוונתי להבדלים בין גברים לנשים. זה מה שאת מראש בוחרת לראות. אני התכוונתי להבדלים גנטיים בין אנשים שונים. לי למשל בחוג החברים שלי יש שני אנשים שלאחד מהם המון שיער ולשני כמעט אין בכלל. בדיוק, כמעט ואין ביער בכלל בגוף. כן, יש אנשים כאלו וזה לא פגם גנטי או מחלה. אצל אנשים שונים גם צומחת רמת שיעור שונה במקומות שונים. אם את רוצה דוגמאות ספציפיות אז לי למשל יש לא מעט שיער על הרגליים ובבית השחי אבל כמעט ואין שיער על החזה. יש אנשים שאצלהם זה הפוך. אני לא אמרתי רק נשים. פשוט אמרתי ששיער בכלל זה לא חלק מהותי מהגוף. אז אם מישהו רוצי להוריד אותו מכל סיבה שבעולם (כמו אסטטיקה ולא משנה כרגע מאיפה היא באה) אז אין בעיה שיעשה זאת. בין אם גבר ובין אם אישה יורידו שיערות זה לא פגיעה בהצלם. אם לנשים יש סיבה תרבותית לעשות זאת - אז שיעשו. 2) לגבי העור: מה שאת מתאר זאת התנהגות האפידרמיס. זוהי השכבה החיצונית של העור וממש לא רק היא נפגעת בפירסינג. מקלחת חמה למשל מורידה חלק מהתאים המתים בשכבה החיצונית. בגלל זה מקלחת שקולה בערך לגילוח שיער. הקביעה שנשים עם עגילים יפות יותר לא נחשבת פחות. אני עצמי מקבל שנשים עם קעקועים יכולות להיות יפות יותר. פשוט קעקוע זה משהו שאני לא חושב שלגיטימי לעשות למען יופי. הורדת שיער זה חסר משמעות אמיתית על כן אפשר. קעקוע לא משפיע רק על האפידרמיס. כל שכן פירסינג שמחורר גם את הדרמיס ולעיתים גם דברים נוספים. הדרמיס הוא לא שכבה הדוחקת תאים החוצה. זאת שכבה עדינה האחראית על תהליכים חשובים של הגנה חיסונית וכן על חילוף חומרים (ויטמין D). השמדת שיערות לא תהרוג בן אדם. השמדת תאים מתים באפידרמיס (מבלי להשמיד את שכבת הצמיחה התחתונה) ספק אם תהרוג בן אדם (זאת כוויה ממדרגה ראשונה). על אדם ששרד ללא דרמיס טרם שמעתי (בשונה מאנשים השורדים ללא שיער). לכן האבולוציה והגוף קבעו (ולא החברה) שהעור חשוב יותר. האבולוציה כי בלי העור האדם לא שורד ובלי שיער כן. והגוף כי הוא משקיע הרבה יותר בשימור העור של מאשר השיער (ע"ע: רגנרציה, צילוק, רמת הכאב בחיתוך לעומת תלישת שיער וכו'). 3) לגבי אי שלמות העור: אני רואה שיש לך רעיון משלך לגבי איך אמורה להיראות האמונה באידאה, אם כך למה את בכלל מתווכחת איתי? אם היית שמה לב לטיעונים שלי היית רואה שמכיוון שאנשים נולדים באופן תקין עם נקודות חן שונות ומשונות הרי זה לא חלק מהותי מהצלם וגם לא מפריע לצלם. זה משהו לא משמעותי כמו שיערות שאפשר איתו ואפשר בלעדיו זה לא קשור מהותית לצלם. צלקות זה באמת יותר בעיה. לכן אני משתדל לא לצלק את עצמי ללא צורך. לא רואה הבדל מהותי בין צלקת לפירסינג. על כן לא הולך לעשות אף אחד מהם בכוונת תחילה. 4) ההוכחה הטובה ביותר לכך שהטענה שלי היא לא תלויית תרבות היא, שהיא לא מחובית רק לבני אדם. לפי הקריטריונים שלי את יכולה לקבוע גם אילו פעולות המבצע חייזר שמלעולם לא ראית, פוגעות בצלם שלו ואיזה לא.

spiral dancing

New member
או! או! סוף סוף!

אחרי שנים רבות של חיפושים... תשובה טובה! למה היא טובה? כי אי אפשר להתווכח איתה למה אי אפשר להתווכח איתה? כי היא לא מכילה "אני לא אוהב", "אני מעדיף" ושאר הערות שפיזרת פה בדיון... היא מכילה השערות פילוסופיה אמונה דתית ותאוריית חיים, היא לא מכילה טעם אישי כי היא אישית שלך והיא סוף סוף שלמה בכל המובנים ולא מכילה חצי הצהרות סתומות, חצי סתם טעם אישי והעדפה, וחצאי אמיתות וחצאי דיעות כל הכבוד, זאת היתה תשובה מקיפה מנומקת ורלוונטית

Discordia

New member
אי אפשר להתווכח איתה?

דווקא הנושאים שהכי קל להתווכח עליהם הם נושאים בלי 'טעם אישי' שמדברים על מציאות 'אובייקטיבית', כי ברגע שהכל סובייקטיבי- 'אני מאמין', 'הטעם שלי' אי אפשר להתווכח על זה. כמו שנאמר, על טעם וריח אין מה להתווכח.

ויותר ברצינות:

אני חושב שהכוונה היתה לכך שהשאלה פנתה לנקודת מבט פילוסופית תאולוגית ולא נקודת מבט של טעם אישי אסטטי. ז"א: "מה אתם מאמינים\חושבים שנכון" ולא "מה נראה לכם נחמד"

Fairy24

New member
חלק מהנשיות הקדושה

לדעתי דאגה למראה וטיפוח הגוף והמראה הוא חלק מזה. אני אישית לא יכולה לסבול שיער מיותר ואפילו נגעלת מעצמי ככה, אבל אני רואה את זה טבעי, חלק מהאופי המטופח, החזק והמחושל של האישה (אני די בטוחה אפילו שפטנט החוט הומצא כבר בתקופה המטריאכלית). זה לא מזיק, רק מכאיב בצורה קלה והתוצאות אחרי זה טובות, כמו הריון, כמו כאב שלומדים ממנו אחר כך וכמו הרבה דברים, זה לא תמיד שלילי וזה אפילו תורם לאופי החזק של האישה (או גבר, לא פוסלת, אבל בדרך כלל אישה וגם חלק מהנשיות). אחרי שכבר הגוף מתרגל ונהיה חזק, אין יותר סיבה לכאב והשיער נהיה דליל יותר ויותר עד שהשיער לא צומח. לדעתי זה טבעי מאוד ויש הבדל גדול בין זה לבין פירסינג.

spiral dancing

New member
אנחנו מסתובבים במעגלים

איך את יכולה להגיד שמותר לאישה לסבול כאב למען היופי אבל (שוב שוב שוב) לרדת על פירסינג?!?! עגילים נחשבים תכשיט עדין ומסורתי מאוד לאישה, למה להוריד שיערות אסור לה ולעשות חורים באוזניים כן? הרבה אנשים חושבים שעגילים זה יפה, אפילו סקסי, האמת שרוב מי שאני מכירה חושב ככה, אז אולי חלק מ"האופי המטופח החזק והמחושל של האישה" זה גם לסבול את הכאב של הפירסינג כדי להיות יפה יותר? "הגוף מתרגל ונהיה חזק" בפירסינג החור מבריא לחלוטין ולא מטריד את האישה יותר לעולם- אז אפילו עדיף, גם יפה וגם אין כאב מתמשך...

spiral dancing

New member
אגב לי עשו עגילים בגיל 6

ולכל הבנות שאני מכירה יש חורים באוזניים, אלו שאין להם מאוד מתבאסות כשהן הולכות לעשות שופינג תכשיטים

Fairy24

New member
זה לא ממש מבריא

כן, זה מפסיק לכאוב בזמן כלשהו, אבל תמיד תמיד יש הגבלות וכאב חזק אם חוטפים מכה או שנתפס שיער וכל זה וצריך להתלבש בצורה מיוחדת ומגבילה, להתפשט בצורה מגבילה, להסתדר בצורה מגבילה, לפעמים אפילו לקנות בגדים בהגבלה, כמו הרבה עם עגיל בטבור שקונות\ים חולצות רחבות כי זה בדרך כלל לא יפה שזה בולט ועוד הרבה דברים בסגנון. זה משפיע על התפקוד, אדם עם פירסינג לא יכול להיות אדם חופשי לגמרי ובנוסף לזה גם מקבל חסימות בהילה ועוד כל מיני הפתעות. במקום לחשל ולחזק את הגוף, הגוף פשוט מוגבל במשך כל הזמן הזה, לעומת זאת בהסרת שיער מרגישים את החופש, בעיקר אחרי ההסרה, שבמקרה גם עדיין כואב.

Fairy24

New member
ושכחתי לומר

שגם פירסינג זה נורא יפה והתכשיטים מאוד יפים, אבל כשמורידים אותם והגוף במצב ה"טבעי" הוא לא ממש יפה, התכשיט רק חודר ומסתיר את הגוף שמתעוות.

Fairy24

New member
אז ככה

בקעקועים אני רואה יופי ואומנות גופנית, טיפוח הגוף והפיכה שלו לאומנות מהלכת, אמנם מזריקים צבע בעור ומכאיבים, אבל זה די תלוי, כי מצד אחד מוסיפים משהו מלאכותי לעור ומצד שני, לכל כאב יש בסוף תוצאה, טובה או לא טובה שאת ההחלטה אם זה טוב או לא, עושה מי שזה נוגע אליו, אז בקטע הזה אני חושבת שזה מאוד תלוי בנקודת המבט. פירסינג זה קצת אחר, כן, זו אומנות, אבל בזה יש באמת מיותר, יש כל כך הרבה מקרים שהגוף דוחה את הפירס וממש מוציא אותו בלי שום מגע מהבן אדם, זה אמנם רגישות לחומרים מסויימים, אבל זה עדיין סימן שמשהו לא צריך להיות, זה משהו שלא במקום, עושה חסימות להילה ומכאיב, התכשיט הוא לא משהו שטבעי ממש, זה גוף זר ולא טבעי שחודר לגוף הקדוש של האדם... אני באמת רוצה להוריד את הכל, אבל אני צריכה קצת זמן להפרד... ואני גם חוששת שכמה חלקים בי יראו כמו מסננת
(אני לא עד כדי כך מחוררת כמו שזה נשמע) ובקשר לBDSM, זה מהנה, זה משחק מהנה, כמובן שזה נורא תלוי ברמת הכאב, אני רואה מכות, קשירות ושאר דברים כואבים קטנים כבסדר, כל עוד זה עדיין הכאב שאומר לא להמשיך יותר ממה שכבר עושים, כי אז יהיה לא טוב לגוף, אבל יותר מזה כבר נראה לי שיותר מדי והשחטה של הגוף, בקשר להשפלה, זה תלוי, אדם שמאמין בטוהר הגוף לא יהיה מושפל מדברים כלשהם שבמשחק הזה נועדו להשפלה, כמו למשל להשכיב בן אדם על הבטן ולהכניס לו אצבעות לפי הטבעת או להיות על הברכיים ולמצוץ לזכר (סליחה על הפירוט), כי יודעים שאם זה מענג זה טוב ורחוק מלהשפיל וגם הגוף שלך ושל השני בסדר גמור וכמובן שיותר מזה. אני לא חושבת שיש דבר בשם "סתירה", אחרת משהו לא הגיוני, אדם תמיד יכול למצוא הקשר בין דברים שנראים "סותרים", במודע או לא במודע.

spiral dancing

New member
אני מצטערת אני לא מבינה את ההבחנה

ומה אין אנשים שרגישים לדיו שאותו מזריקים לגוף? יש אנשים כאלה ועוד איך... אז כמו שיש אנשים שדוחים פירסינגים יש גם כאלו שאלרגים לקעקועים... ומה תגידי על ניתוח פלסטי למשל? אפשר להגיד שזה יופי ואומנות גופנית... אבל (שוב) יש כאלה שיגידו כך גם על הפירסינג... יש חברות שבהן זה מקובל וגורם מקובל למשיכה מינית (שבטים באפריקה עם צלחות בשפתיים עולים על דעתי ספציפית כרגע) זה שאותך זה מרתיע בצורה אישית לא אומר שזה לא קישוט בשביל מישהו אחר

למעלה