דת ואלימות

שוב,אדם כזה הוא חסר כושר הבחנה וללא ספק

מעורער נפשית. אם הייתי מכירה אדם כזה-הייתי מזמינה אמבולנס כחול שיקח אותו ישירות לפסיכיאטרי.

מתוך "צו האלה"

..."שירו,ריקדו וסעדו, מוזיקה ואהבה עשו, כל אלה לשבחי. כי לי היא חדוות הרוח, ולי הוא העונג על פני האדמה... ...אני היא האלה רבת החסד הנותנת שמחה בלבב אנוש... ...פולחני בלב עולז ישכון כי הנה כל מעשי אהבה ועונג-טקסיי הם. אם כאב גורם לך עונג-go for it אם הפרטנר שלך לסאדו מאזו ואת נהנים מהמעשה-אני לא רואה פה שום בעיה. הבעיה אכן מתחילה כאשר הגבולות המאוד ברורים של לא לפגוע בכוונת תחילה נחצים. אך אני לא רואה כיצד זה יכול לקרות לאדם בעל יכולת הבחנה בין רע לטוב. אדם שיודע שלפגוע פיסית באחרים עושה לו טוב,אך לא נעים לאחרים,ובכל זאת עושה זאת-הוא סוג של פסיכופט. כל אדם בר דעת יכול לשים לב היכן הגבולות נחצים. כאשר יש שיתוף פעולה והסכמה על כל הצדדים,אז למה לא? יש לנו גוף,וכדאי לנצל אותו כדי להפיק ממנו הנאה-בדיוק כמו בסקס. אם פירסינג עושה לנו טוב,אם קעקוע עושה טוב לגוף או לנשמה-למה לא. פגיעה שלאחריה תהיה פגיעה משמעותית באיכות החיים,או שהאדם לא יוכל לתפקד באופן נורמלי לאחריה-זה כבר משהו אחר. אך אם ידוע שלא יגרם נזק לטווח ארוך-לדעתי אין בכך שום בעיה,ואף להפך-כדאי לעשות דברים שמסבים לך עונג. אני באמת מאמינה שבשעות העונג ניתן לחוות הרבה חוויות רוחניות או משמעותיות.

spiral dancing

New member
מי מגדיר נורמלי?

יש אגדה על לוחמות אמזונות שהיו כורתות את שדן כדי שיוכלו למתוח קשת ללא הפרעות, בחברה כזאת הנורמלי הוא בחורה עם שד אחד, זאת עם השניים תחשב יוצאת דופן האם זאת פגיעה באיכות החיים שלהן? הן כביכול ביצעו את זה כדי לשפר את איכות החיים שלהן ואיכות מתיחת הקשת שלהן, מה שלנו נראה כמו הטלת מום גסה ופוגעת להם נראה כמו שיפור ושפצור

הגדרת הנורמלי היא תמיד ביחס לאוכלוסייה שבה

אנו חיים. זו הדרך פה מדרגים נורמלי או לא,בעל ליקוי כלשהו..וכך גם מודדים אינטיליגנציה. כל אלו נמדדים ביחס לחברה שבה האדם חי. מבחני אינטיליגנציה לסיווג רמות תלמידים שנעשות בביה"ס לדוגמא,הם תמיד ביחס לשאר התלמידים באותו הגיל מאותה המדינה.אותה שכבת אוכלוסיה. כך שבאמזונס,אם כל הנשים כורתות את שדיהן לשם "שיפצור" וזוהי התנהגות מקובלת-באוכלוסייה שלהן ובחברה שבה הם חיים,התנהגות זו תיחשב כנורמלית. אם אותן נשים היו מגיעות לחברה מערבית-מין הסתם ההתנהגות הזו לא היתה מקובלת.כי לנו יש אמות מידה שונות משלהן,ו(לצערי),לחזה האישה יש חשיבות רבה בחברה כשלנו. מבחינה ביולוגית,אגב,אני לא חושבת שיש צורך בשדיים מלבד הנקה.ובחברה כמו נשות אמזונס בה גם כך המין הוא דבר שולי,אז אכן גם השד איננו איבר נחוץ כ"כ. אני לא חושבת שהיתה את אותה ההתייחסות שם לגבי גדיעת אחד הגפיים.

spiral dancing

New member
אפשר גם להגיד שבלי גפיים אפשר

להסתדר היום בחברה המודרנית, קיומנו לא תלוי בהן בצורה מוחלטת ויש הרבה דברים שגם אדם נטול גפיים יכול לעשות ויכול להתקיים ולהתפרנס ולהיות מאושר אבל הבנתי את מה שאת מנסה להגיד לגבי הנורמות, יפה מאוד, את הראשונה בדיון שיש לה באמת דעה מפותחת וחושבת ולא סתם גחמה כמו "קעקועים זה יפה אז מותר אבל פירסינג זה פיכסה אז אסור"

neophile

New member
לא ניתן "להסתדר" בלי גפיים

כי או שאלו הגפיים שלך או של מישהו אחר

איש באמונתו יחיה

שכל אחד יאמין במה שיבחר, עם כל מה שזה מוביל אחר כך
ומי שבוחר לא להאמין, זה גם בסדר

spiral dancing

New member
חשבתי בהתחלה לא להגיב אבל אני חייבת לשאול

לקח לך הרבה זמן לחשוב על התשובה הזאת?

המממ,