דת ומלחמות

vvizard

New member
דת ומלחמות

1. קתולים ופרוטסטנטים שניהם נוצרים. סונים ושיהים שניהם מוסלמים. אבל בכול זאת יש סכסוכים אלימים ביניהם. 2. המשטר האתאיסתי הקומוניסתי הרג מיליוני אזרחים שלו. 3. נאצים, אומנם לא היו בכלל אתאיסתים, אבל האידיאולוגיה שלהם ברובה איננה דתית ומבוססת על עקרון עליונות הגזע. 4. ציונות היא אידאולוגיה חילונית (חוץ ממספר זרמים בתוכה אשר לא היו עקריים) המבוססת על רעיון של לאומיות. וכמו כול תנועה לאומנית גרמה להתנגשויות אלימות. מה שאני רוצה להגיד זה שאנשים תמיד ימצאו על מה לריב (לדוגמא, השרשרת הזאת :) ), והדת איננה הגורם לכך, למרות שיכולה להיות תירוץ. ולדעתי ההיפך הוא הנכון. דת היא מכשיר לשליטה וסדר בקבוצה גדולה של אנשים והעולם היה הרבה יותר רגועה ועם תקופות ארוכות של שלום עולמי אם כולם היו מאמינים באותה דת מאוד נוקשה תחת מנהיג רוחני חזק אחד, מאשר אם כולם היו אתאיסתים. כמובן, שהרבה דברים אחרים היו נפגעים אז, כמו מדע, זכויות הפרט וכו', אבל אין לי ספק שפני הסכסוכים בעולם היו משתנים לטובה. דרך אגב, כול זה לא קשור בכלל לשאלת קיום האלוהים.

vvizard

New member
אופס...

דרך אגב, זאת היתה תגובה לRandy, פשוט לא פרסמתי את זה נכון.

RANDYme

New member
אז ככה..

1.ישנם גם זרמים בדתות השונות. אין סכסוכים בין הקתולים לקתולים. באותה מידה אתה יכול לקרוא לנצרות חלק מהיהדות. 2.נאצים רצחו יהודים בשל היותם יהודים. היהדות היא דת=רקע דתי. 3.הפעם המאה שאני אומרת את זה בפורום הזה- אם כולם היו מאותה דת, ואפילו מאותו זרם שלה לצורך העניין- לא היו מלחמות כאלה קשות. אולי היו מלחמות על טריטוריה, כסף, או זכויות, אבל השנאה לא הייתה נוצרת כמו שיש היום.

Lu Tze

New member
הנאצים גם רצחו צוענים, הומוסקסואלים

מפגרים וחולי נפש. האם כולם האמינו באותה דת? חוץ מזה, הנאצים לא רצחו יהודים בדת, הם רצחו יהודים בלאום. הם רצחו גם יהודים דתיים, גם מתבוללים וגם נוצרים שאחד מהוריהם או סביהם היה יהודי.

RANDYme

New member
אני אנסה להגיב

לכל אחד בנפרד.... 1.הנאצים רצחו בעיקר יהודים. רצח ההומואים וצוענים והמפגרים היה מעין "לקיחת מונית" על רצח היהודים. הנאצים שנאו את היהדות, את מנהגיה, ואת סממניה. לא סתם הם ניסו לשבור את היהודים יותר מאוחר המחנות השונים על ידי לקיחת זכויות אלו מהם. 2.זה לא משנה איזה סוג של יהודי מם רצחו-מתבולל, חילוני... העיקר שהיה יהודי, ולא ארי. 3.האידיאולוגיה הנאצית לא התבססה כמעט על דת, אבל מספיק לקרוא את תורת הגזע כדי להבין שמדובר בדת."היהודי נראה כך וכך..." "מפיץ מחלות" "אונס נערות גרמניות" "שטני" "טפיל"... הרעיון הוא שהם דיברו על היהודי-על הלא נוצרי. קשה לי לתאר רצח עם של עם מאותו דת- וזה עוד לא קרה למיטב ידיעתי.

Lu Tze

New member
הנאצים רצחו בעיקר יהודים,

נו, יופי. הרגע פטרת כמה מאות אלפי אנשים בהינף יד. וזה באמת לא משנה איזה סוג של יהודים, זה היה בגלל ה*גזע* לא בגלל ה*דת* שלנו.

RANDYme

New member
ומה הביא לבחנה הזו???

האדם הוא אדם. איך חילקו את הגזעים? על פי מיקום גאוגרפי??? ותתפלא, אבל כואב לי על האנשים שמתו בשואה. אבל כמה אלפים לעומת כמה מליונים? היחס מעט שונה. ובצורה היחסית של העניין זו כן הייתה "לקיחת טרמפ". או מונית... כבר שכחתי..

Lu Tze

New member
מה? מי? איך?

אף אחד לא "חילק" את הגזעים (אגב, גזע הוא מונח שמציין חלוקה בתוך מין, אבל אין קשר בין החלוקה הזו לבין מה שהנאצים עשו, יש 3 גזעים של בני אדם). קבוצות של בני אדם במקומות גיאגרפיים התחלקו בינם לבין עצמם ולכן התרבו רק בין עצמם, לכן תכונות מסויימות (כמו גודל האף למשל) שהיו שכיחות בקרב הקבוצה נהיו יותר ויותר דומיננטיות. בנוסף לכך, גם האבולוציה עשתה את שלה וגרמה לצבע השיער או העור להשתנות. לכן יצא שיש הבדלים חיצוניים בין קבוצה אחת לקבוצה אחרת. על סמך ההבדלים החיצוניים האלה תורת הגזע חילקה את העמים. לא אמרתי כמה אלפים, אמרתי מאות אלפים. כמעט מילון אם אני לא טועה. אף בנאדם, אפילו לא היטלר, לא קם בבוקר ואומר לעצמו "הממ... אני חושב שאני אהרוג חולי נפש היום", הוא לא עשה את זה סתם. הוא הרג חולי נפש, הומוסקסואלים ומפגרים (שאגב, היו ארים לכל דבר) כי הוא האמין שהם מטמאים את טוהר הגזע שלו. ואני מדגיש שוב, האנשים האלה היו ארים לכל דבר, מה שאומר שיכול להיות מצב של רצח שיטתי שבו גם הרוצח וגם הקורבנות הם מאותו עם. שלא לדבר על אותה דת. בנוגע לצוענים, אותו רעיון כמו עם היהודים, הם גזע נחות ולכן יש להשמיד אותם.

Uranium

New member
גם רציתי להגיד על נושא זה מעט....

קודם כל,המטרה של היטלר לא הייתה להרוג את כל היהודים, מטרתו הייתה להרוג את כל העולם חוץ ממי שגזעו הוא הגזע הארי (להזכירכם, ארים = בלונדינים לרוב, לבנים כמו סיד, אף מחודד, עיניים כחולות וכו') ומושלם (מה שנקרה כיום אאוגנטיקה או משהו כזה שאומר שצריכים להגיע מבחינת בני האדם בגנים להכי טוב והכי טהור מה שנקרא), הוא התחיל עם היהודים כי באותם שנים כבר היה תמיד זרמים קטנים של אנטישמיות, אז הוא התחיל עם היהודים, כי היהודים היו לאום ללא הגנה כלשהי, כנ"ל גם היו הצוענים, ההומוסקסואלים, המפגרים והחולי נפש, כולם היו שונים מכולם ולכל העדות או האנשים השונים האלה לא הייתה הגנה כלשהי משל עצמם, ולכן גם אף אחד לא היה שומר עליהם בהתחלה (לקח לבעלות הברית 6שנים להגיע אני מזכיר לכם, וזה רק בגלל שהם פחדו על השטחים של עצמם, כי כולנו יודעים שבנוסף היטלר רצה להשתלט על העולם, ולא בגלל שהם רצו להגן על העמים האלו..), ואחרי זה, התכנית הייתה (מה שלא התקיים לאחר התבוסה ע"י בעלות הברית) שאחרי שהוא יכבוש את המדינות והשטחים האלה והאלה, ואחרי שהוא יסיים עם העמים והאנשים הקטנים האלה והאלה הוא יתחיל עם אחרים בעלי יותר כוח כמו המוסלמים, כי אם הוא היה מסיים את היהודים, צוענים וכו' והוא היה כובש את כל השטחים שהוא רצה בהתחלה, יכל להיות לו יותר כח, וככה הוא היה יכול להתגבר גם על המוסלמים, ומי שלא מבין למה הוא לא התחיל עם המוסלמים, כמובן שזה בגלל המדינות והמנדטים המוסלמים הרבים שהיו ברשותם של מדינות מתפתחות ומוסלמיות. כנ"ל גם הודו או סין, שבכלל הודו הייתה שייכת לבריטניהככה שלהרוג את כל הכושים האלה והנחותים האלה זו בעיה עכשיו בנוסף לזה שהם מאות מיוליונים, אז זה כבר יותר קשה לנצח, אז היטלר חשב לעצמו, בוא נתחיל עם הקטנים והחלשים ואז נעבור לחזקים... אבל בסופו של דבר המטרה של היטלר לא הייתה להרוג את כל היהודים אלה מטרתו הייתה לכבוש את העולם ושכל העולם יהיה ארי ומושלם.....

Lu Tze

New member
אין לי כמעט שום ידע על התוכניות

של היטלר, אבל אני כן מכיר את תורת הגזע ואת הפירוש של היטלר לתורה הזו. בעוד שהיטלר הרג את ההומוסקסואלים כי זה היה נוח לו, את היהודים הוא הרג כי הוא האמין שהם אונדר-מנץ' - תת-אדם. הוא האמין שהם הגזע הכי נחות לכן הוא החל איתם, כמו כן, הוא האמין שהיהודים שולטים על בעלות הברית לכן כשמלחמת העולם ה-2 פרצה הוא החל להרוג יהודים כפעולת תגמול (כי הוא חשב שהיהודים היו אחראים להכרזת המלחמה). את חולי הנפש והמפגרים הוא הרג כדי שהם לא יפגעו בטוהר של הגזע שלו. בהחלט היו לו תוכניות בנוגע לשאר העמים, הרעיון היה לנצל אותם עד לנקודת השבירה ואז להרוג אותם. היו לו גם תוכניות לארים לא טהורים.

Lu Tze

New member
שלי?

הרוב משיעורי היסטוריה ותוכנית או שתיים מערוץ ההיסטוריה.

Lu Tze

New member
לא מבוסס?

אם אתה מגדיר את המורה שלי להיסטוריה (ואת מערכת החינותך המופלאה שלנו) ואת ערוץ ההיסטוריה כמקורות מידע לא מבוססים, אז כן...

it me

New member
רנדימי צודקת

היטלר אכן יצא כנגד היהודים בשל דתם וכל הטוען אחרת מכחיש שואה הוא... היטלר ניהל מאבק דתי בנוסף למאבק גזעי. "דיכוי הכנסיות" הייתה פעולה מרכזית שביצע היטלר על מנת לבסס את משטרו הטוטאליטרי. היטלר יצא בתעמולה שבמרכזה הוא מוצג כאנטי נוצרי מובהק ולכן אני אומר שהיכן שיש עניין דתי לוהט שם תימצא איבה שנאה והרבה מוות ושכול. יום טוב לכולנו...

Lu Tze

New member
הנאצים לא בדקו דת,

הם בדקו שושלות דם. לא היה אכפת להיטלר במה אתה מאמין, היה אכפת לו מי ההורים שלך. תראה, עצם המילה "גזען" נגזרת מהמילה "גזע", לא "דת".

it me

New member
הנאצים בדקו דת בהחלט

תראה לנאצים לא היתה בעיה עם אמא של אף אדם אם היא לא הייתה יהודייה. תסביר את זה... מה פה לא ברור? הוא לא שנא את הדת היהודית כעיקרון אלא האמין שהיהודים ,בשל היותם יהודים, נגועים באיזו מחלה אותה הם מפיצים. היטלר לא שנא רק יהדות הייתה לו בעיה עם כל דת שהיא.. גם נצרות דרך אגב וזה היה בהחלט מאבק כח בינו לבין הדת.

Lu Tze

New member
לא. לפי התפיסה הדתית, יהודי (בדת)

הוא מי שאמא שלו יהודיה. אתה צריך להפריד בין יהודי בדת לבין יהודי בלאום לבין, מה שתורת הגזע הגדירה, כיהודים בגזע. היטלר רצח יהודים בגזע, לא יהודים בדת או בלאום. למשל, היטלר הכניס לגטאות גם אנשים נוצרים ש-נניח-הסבא שלו היה יהודי. מבחינה דתית, האנשים האלה לא היו יהודים. גם מבחינת הלאום הם לא היו יהודים. היטלר בדק את ה*גזע* של האדם, לא את ה*דת* שלו או ה*לאום* שלו.

it me

New member
איך אתה מסביר

את המאבק שלו כנגד הקטולים ואת העובדה שהוא הציג עצמו בתעמולה כאנטי נוצרי ולא כאתאיסט?

Lu Tze

New member
אני לא מבין מה הקשר בין שני הדברים.

דבר ראשון, אני לא בטוח איך הוא הציג את עצמו, אבל הוא האמין בדת האלילית של הגרמנים. דבר שני, נניח שהוא היה אנטי-נוצרי, איך זה מתקשר לכך שהוא רדף יהודים בגזע ולא בדת?

למעלה