דת ומלחמות

RANDYme

New member
הבהרה!

א.במקרה שלי יש כנרה קשר בין אתאיזם לטבע. קשה לי לקשור בין אמנה באלוהים לבין הטבע- כי חד וחלק- אני לא מאמינה שאלוהים יצר את הטבע, ואני לא מאמינה שקיים אלוהים- על כל סוגיו יהיו אשר יהיו. ב.אכן- אני אתאיסטית מהסוג השני .ע"ע שורה אחת מעל. ג.לא זכור לי שנתתי שמות ל-כביכול "אלים שלי". קרא הודעות קודמות אחשלי. הקשר שלי עם הטבע הוא אינרקציה מחשבתית מסויימת. אל תבקש ממני להסביר לך- כי אין לי איך. אני יודעת שאני אוהבת את הטבע, מעריצה אותו,מזדהה איתו,ודואגת לו. כל אלה במושגים שלך. כולל ה"איתו". ד.העולם כן נסוג לשורשים. תבדוק. כיום יש יותר אתאיסטים מבעבר, יותר צמחונים מבעבר, יותר ארגונים להגנת הטבע מבעבר, יותר מודעות לסביבה מבעבר.פעם קראו לזה היפים. אצלי זה נסיון פתטי לחזור לשורשים. לא יודעת איך אתה קורא לזה. ה. הטכנולוגיה כן עושה הכל על מנת שלא נזוז מהספה. זה התחיל בשלט רחוק- טלפון אלחוטי, מתגים ששולטים בבית כולו, קניות הישר מהבית, וכו'. מה שנשאר זה רצפה נעה, וכורסא שהופכת לאסלה, שחס וחלילה לא נקום כדי להשתין.

it me

New member
אתה שלילי לגמרי בשביל מסטר טאו

השם שלך... אני מקווה שאתה יודע... לקוח מגדול החכמים הסיניים. הטאואיזם טוען כי אין להתאמץ כלל כדי להשיג את מה שרוצים ואני אומר שכך או כך כולנו בני אדם (חלקנו יפים יותר וחלקנו פחות) אני מצטער אם דברי אינם ברורים או ברורים מדי ולכן אפשט: לרנדי זכות להביע דיעה בלי להצטדק ולמרות שאני מסכים איתה במאת האחוזים איני יוצא כאן להגנתה. ידידי אנא הבן כי לטבע קשר בלתי נפרד מחיינו וכן מאמונתנו שכן כולנו יציריו וכולנו כאחד צריכים ללמוד לכבדו ורק אז נרשה לעצמנו להאמין שקיימת יישות אלוהית או לחילוםין להאמין שלא קיימת יישות כזו. אני מקווה שהדיונים יהיו יותר ממצים מאשר כן-לא-כן-לא ושתרבות הדיון תישמר. באותה הזדמנות רציתי לשלוח התנצלות למטאליסט.

Lu Tze

New member
קודם כל, הניק שלי בא (כמה מפתיע)

מלו-טצה, שהיה גם הוא פילוסוף סיני, אבל אבי הטואוזים הוא לא היה. זכותה של רנדי להביע דעה וזכותי לא להסכים איתה. אולי ההודעה שלי הייתה יותר מדי אגרסיבית, אבל מפריע לי שאנשים מנסים למזוג לתוך האתאיזם את ההשקפות שלהם ולטעון שזוהי מהות האתאיזם. השאלה עד כמה הטבע קשור לחיינו היא לא רלוונטית, רנדי ניסתה להראות (עד כמה שהנתי) שיש קשר בין אתאיזם לטבע, ולכך אני מתנגד. אני לא מבןו למה אתה מתכוון ב"לא-כן-לא" לא שללתי את דעתה של רנדי סתם כך אלא הבאתי נימוקים. אם אתה לא מסכים עם אחד מהנימוקים האלה, אתה כמובן רשאי להביע את דעתך.

it me

New member
הצדק עמך ידידי

בסך הכל עמדתי על הצורך בסובלנות על מנת לקדם דיון פורה. הרגשתי הייתה שיש מעט מתיחות בכתיבתך לרנדי ומכאן תגובתי.

Lu Tze

New member
מעט מתיחות? אולי כן, אבל אני לא

חושב שהגזמתי.

Uranium

New member
רואים שאתה לא אתאיסט.....

אני בתור אתאיסט, אבל רק בתור אתאיסט למדתי יותר ממה שכל דתי יכול ללמוד על שלום וערכי זכויות, אולי זה נראה לך ככה, אבל בתור אתאיסט למדתי להאמין בעצמי ובעזרה של בני האדם אחד שני, אני לא חייב את אלוהים ואני בטוח שאני התנהג לבני אדם יותר טוב מכל מאמין אחר.... וישנם עובדות גם בשטח... למשל, חילונים שלא מאמינים ברובם באלוהים, אלה הם רק יהודים מבחינה של לאום מה שנקרא "פוסט-ציונות", רובם שמאלנים, בעד שלום ובעד זכויות אדם... לעומת הדתיים שבעד גירוש הערבים, להרוג את אלה שלא יהודים ולהיות במקום שלא היינו בו לפני, אבל היה כתוב בתנ"ך והינו בו אולי לפני אלפי שנים,אז בואו נהרוג את אלה ששם ונהיה שם, כי אבותינו היו שם לפני 200 שנה, וואלה יופי!, מה קרה? (היסחפות בגרוש) זה אולי מה שאתה חושב, אבל זה לא חשוב שאתה חושב, כי ישנם כבר עובדות בדרך..., האלה שפחות דתיים יותר הומניים מהדתיים עצמם...) ואתאיסט, שזה שיא ה"לא להאמין" יהיה הכי טוב, ואני בטוח במאה אחוז שכל האתאיסטים, ותשאל גם בפורום את האתאיסטים שכולם בעד שלום, זכויות אדם, חוופש, כבוד מינימלי, ערכים לבני אדם, התנהגות בכבוד, סובלנות וכו'.... אז אתה לא תוכל להגיד לי, אתאיסט ממוצע, מה אני יכול לגרום!

Lu Tze

New member
אתאיסטים הם לא קהילה.

אין להם מאפיינים משותפים וגם תפיסת עולם דומה היא לא הכרח. הדבר היחיד שמשותף לאתאיסטים הוא שהם לא מאמינים בקיומו של כח עליון מודע.

למבדה

New member
אה, באמת.

1. אני לא יודעת לגבי סכסוכים בתוך הדת הקתולית (למרות שיש, בטח שיש). אבל תסתכלי פה על הזרם האורתודוכסי. אנחנו אפילו לא יכולים להסכים על רב ראשי אחד, וצריכים שניים לכל עדה. וזהו רק סממן אחד, יש אינסוף אי הסכמות בתוך החברה הדתית\חרדית, או לחילופין: החילונית. 2. אם אני אלחם עם מישהו על כסף או טריטוריה הייתה נוצרת פחות שנאה מאם הייתי נלחמת על טריטוריה בגלל הדת? הרי נתנו לך דוגמאות (המשטר הקומוניסטי, המשטר הנאצי) של משטרים אתאיסטים שרצחו ושנאו. ועוד דוגמא: תסתכלי על החברה הישראלית החילונית. השנאה היא רבה למרות שכולם יהודים- רוסים, אתיופים, אשכנזים, מזרחיים....

ואם כולם היו אחים-תאומים-זהים

הם (כלומר אנחנו) היו (אולי) עוד פחות נלחמים... למרות, שכבר קין רצח את הבל! הם היו סה"כ שני אנשים בתבל! נדמה לי שגם עם רומוס ורומולוס היה סיפור דומה?

RANDYme

New member
זה כמו

שתיתן לי את סיפור נוח והמבול כדי להוכיח לי על אסון הטבע הגדול ביותר.... סיפורים תנכ"ים לא עבדים אצלי, גם אם יופיעו אצל עוד דתות כמו במקרה זה.

לא הבנת את ה"רעיון".

הסבר: זו בסה"כ אירוניה: האנשים בתבל אינם ולא יהיו תאומים-זהים. תמיד יהיו עשירים ועניים, מדכאים ומדוכאים, דמוקרטים-ליברלים וקנאים חשוכים, לכן סיבה ל"מסיבה" תימצא תמיד, אם במסווה של מלחמת דת, ואם במסווה אחר, ואם ללא מסווה.

ובנוסף, זלזולך באגדות-עם

ממש אינו מוצדק. אגדות עתיקות משקפות לעתים חוכמת חיים מסויימת, מוסר השכל מסויים וכו'. לעתים הן מהוות זיכרון משהו קדום, או סמל למשהו, כמו סיפורי ספר בראשית על הצייד הראשון, הרועה הראשון, הנפח הראשון, המוסיקאי הראשון, השיכור הראשון וכו'. כאילו במציאוּת לא קורה שאחים רבים ושונאים, גם בלי "הדוגמה" של קין והבל!

erezsh

New member
ושים לב למוסר ההשכל

השיכור הראשון הוא גם הנאנס הראשון! D: למרות שהדעות חלוקות.

erezsh

New member
דת ומלחמות

מלחמות תהאנה תמיד, וזה בשל הצורך הבסיסי של האדם. הדת רק נותנת להן הצדקה - מה שגורם לתכיפות גדולה יותר והיקף גדול יותר. מה שאותי באמת מטריד בדת - הוא האבסולוטיות שלה - כלומר היא מאפשרת לאנשים ואפילו דורשת מהם להימנע מהיגיון שהרי הדת יודעת כל ואין להתווכח עמה, וכך גם שוללת את המוסר של האדם, והופכת אותו למוסר קולקטיבי, שמונהג בעצם ע"י איש אחד (או קבוצה). בחברה של אינדיוידואליסטים מלחמה בהיקף גדול, אם בכלל, לא אפשרית מלבד מקרים קיצוניים. תראו למשל, איך אנו לא מצליחים לנהל מלחמה כמו שצריך נגד הפלשטינים בשל השמאל. אז במקרה שלנו זה מזיק (לדעתי), אבל אילו גם הצד השני היה כמונו - היה שורר שלום.

הדרך הפשוטה לניצחון במלחמה עם

הפלסטינים היא ההכרה בזכותם להגדרה עצמית ובהקמת מדינתם העצמאית בגבולות 67. הימין הדתי והחילוני מחבל בסיכויים לעשות זאת, ולפיכך אחראי על שפיכות הדמים ההדדית הנמשכת.

ב', זה ברור לא לכולם.

א', זו הבחירה של רבים. כמו שאמר פעם משה דיין, הרבה לפני שהחזירו את סיני: אם תהיה בחירה בין שלום לבין שרם-א-שיך, עדיף שרם-א-שיך. מה אכפת למתנחלים "האידאולוגיים" כמה בני אדם ייהרגו למען "הרעיון" שלהם?

meindelbium

New member
ומה עם החרדים!?!??!

למה אכפת להם מאלה שנהרגו בצבא אם הם בעצמם לא היו שם גם במלחמת יוה"כ?!?!??!

it me

New member
סוף סוף

חיפשתי אחד אמיתי בפורום הזה ומצאתי. נושא החרדים הוא פתח לשרשור חדש לגמרי... מי שבא לו מוזמן...

למעלה