אחלה
1 טענה פוזיטיבית היא כזאת בהתאם להקשר השיחה - 2 הטענות יכולות להיות פוזיטיביות. עמדת שיווי המשקל (כלומר עמדת המוצא הרציונאלית) היא "לא יודע" או הסתמכות על ידע מוקדם (נגעתי באש וגילית שהיא חמה,לכן בפעם הבאה לא אגע בה למרות שיכול להיות ואני לא יכול להוכיח באופן מוחלט אחרת,שהיא לא תהיה חמה).
 
כאשר אדם מעוניין להחליף את עמדת המוצא הזו בידע כלשהו הוא טוען טענה פוזיטיבית. למשל: האם לאריה יש קרניים על הראש? לא יודע (עמדת מוצא). עכשיו אריה בא וטוען : יש לי קרניים על הראש. בוא תוכיח <באופן מוחלט> (אני מזכיר לך שצמד המילים הזה נלווה להודעותייך) שאין לי קרניים. הבעיה היא,כמובן,שאינני יכול להוכיח דבר שכזה. לא בגלל שאין לי כח ואני רוצה שאתה תעשה את כל העבודה - אלא כי אני לא יכול. אני יכול להציג טענות שמראות ש<לא סביר> שיש לך קרניים (לבני אדם ככלל אין קרניים,אני לא רואה קרניים עלייך וכן הלאה) אבל תמיד תוכל לטעון שאלו קרניים בלתי נראות\שאני לא מסוגל לראותן וכן הלאה. אי אפשר,ככלל,להוכיח ש<אין> לך קרניים (שום,ניתן רק להביא ראיות כלך שהדבר לא סביר - ומכיוון שהרבה דברים לא סבירים התקיימו ומתקיימים,זאת לגמרי לא הוכחה). לכן ע"מ שתשפיע על עמדה רציונאלית ותשנה את עמדת המוצא שלה ("לא יודע"\ידע מוקדם) עלייך להוכיח טענתך.
 
עוד נושא שחשוב להדגיש (למרות שהעליתי אותו כבר) הוא שמלבד במתמטיקה אין דבר כזה "הוכחות",קרי - אין דבר כזה להראות שמשהו הוא X ב100 אחוז. קיימת אפשרות שכל השיחה הזו מתנהלת בראש שלי,האם אני יכול להפריך את הטענה הזאת? כמובן שלא. אבל זה לא ישפיע על התנהגותי או יגרום לי להתחשב באפשרות הזאת עד שיבוא מישהו,יטען זאת ויוכיח זאת.
 
עכשיו נתקדם לטיעון השען. אנחנו מוצאים שעון ביער ואתה שואל אותי: האם אתה חושב שהוא נוצר לבד? ואני עונה לך: לא,הוא נוצר על ידי בני האדם. אתה שואל למה אני חושב כך ואני עונה שמכיוון שאינני מכיר שום יצור אחר מלבד האדם שמייצר שעונים,ולעומת זאת האדם מייצר שעונים ולכך ראיתי עדויות רבות (מגוף ראשון ושני) ולסיכום: כל הידע הקודם שלי מצביע על כך שהאדם מייצר שעונים. אם אתה רוצה לטעון שקיימת יישות אחרת שמייצרת שעונים עלייך להראות שהיא קיימת. כמו האפשרות שכל השיחה הזאת מתקיימת בראש שלי - יש אפשרות תיאורטית שקיימת יישות אחרת שמסוגלת לייצר שעונים (אם לא הייתה אפשרות תיאורטית כזאת לא היה על מה להתדיין) אלא שאם אתה טוען זאת עלייך להוכיח את קיומה.
 
2. אני אנסה שוב: נקודת המחלוקת שלנו היא סביב הגדרת "מכונה". ההגדרה המילונית שאני מכיר היא שמכונה (בהגדרה) נוצרת על ידי האדם לשימושו,שעון הוא מכונה שנותנת אינדיקציה של זמן ולכן בהגדרה נוצרה ע"י האדם. אתה טוען אחרת - הסבר מה גורם למכונה להיות כזאת לשיטתך.