האגודה "תנעל" את האונ' מיום שני הקרוב...

IdanXP

New member
האגודה "תנעל" את האונ' מיום שני הקרוב...

שמעתי מקודם ברדיו חיפה ראיון עם יניב בן שושן (הסיו"ר אם אני זוכר נכון...) שאמר שאם עד יום שני לאחר חופשת חנוכה לא תסתיים שביתת המרצים, האגודה תסגור את הקמפוס מיום שני ואילך. אין לי דיעה לגבי העניין.... אבל אולי זה סוף סוף יזיז משהו למישהו.

IdanXP

New member
נצטרך לחכות עד שתצא הודעה מסודרת בנושא

בתקווה שעד אז השביתה תיגמר...

IdanXP

New member
עכשיו גם מפורסם ב YNET :

אגודת הסטודנטים בחיפה תשבית את הלימודים בשבוע הבא פורסם: 04.12.07, 17:46 אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה הודיעה על השבתת הלימודים החל מיום שני בשבוע הבא. זאת, לאות הזדהות עם שביתת המרצים. מחר ישביתו חברי הסגל הבכיר והזוטר, בשיתוף עם אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב, את הלימודים במוסד.

IdanXP

New member
אין לי מושג... ->

לקראת יום שני יודיעו כנראה. אני לא מהאגודה. וסתם לידע כללי... על איזה משחקיה את מדברת ?

אוףףף, דיייי כבר!

כאילו שזה יזיז למישהו! צאו מהבועה שלכם... כל מה שזה יעשה זה לפגוע בנו עוד קצת... (קצת הרבה?)

amitk80

New member
אכן כך

במידה והשביתה לא תסתיים עד יום שני שערי הקמפוס הולכים להסגר לזמן לא מוגבל. שמעתי את זה גם מנציגת חוג שהיא גם ידידה שלי.. עמית

IdanXP

New member
ואולי זה כן יזיז ???

כמו שכתבתי, קשה לי להגיד אם זה החלטה נכונה או לא, אבל יש סיכוי שזה כן יזיז משהו. אחד הדברים לדעתי שגורם לשביתה הזאת להיות לא מוצלחת הוא שההשבתה היא לא כוללת. ברגע שרק חלק מהשיעורים מושבתים וחלק אחר לא ובטלוויזיה ממשיכים לראות קמפוסים מלאים ושוקקי סטודנטים (ולא משנה שהם באו רק לקורס אחד מסכן שעדיין מתקיים...) השביתה של המרצים מאבדת מהאפקטיביות שלה... ואנחנו ממשיכים לסבול. המרצים לא ממש יוצאים להפגנות ולא ממש שומעים את קולם.... עד כדי כך שזה כבר לא מוזכר אפילו בחדשות אז אולי אם הסטודנטים יזכירו לכולם שעדיין השביתה מתקיימת והסטודנטים ממשיכים להיפגע ממנה יום-יום - סוף סוף משהו יזוז. כי כמו שזה נראה, מהמרצים - הישועה לא תבוא.

IdanXP

New member
אז נמשיך פשוט לחכות למשיח...

זה הכי טוב, הכי יעיל ולא דורש מאמץ בכלל.

אני לא מבינה למה אני צריכה להזדהות עם השביתה

כמה שהמטרה חשובה, זה נעשה על הגב שלי. כרגע אני די מזדהה עם עצמי, עם כל הכסף והעבודה שהשקעתי בסמסטר שנראה כרגע אבוד.

stkachov

New member
תמיד זה נעשה על הגב של מישהו

שביתת המורים על הגב של התלמידים, שביתת עובדי הנמלים על גב היבואנים והיצואנים, שביתת הרכבות על גב נוסעי הרכבת, שביתת נתב"ג על גב ציבור הטסים... תמיד יש נפגעים משביתה. כמה שזה לא נעים לנו באופן אישי, אנחנו זה לא העניין המרכזי כאן. העניין המרכזי הוא פגיעה בתנאי השכר של המרצים, ולכן יש להם זכות להאבק על שכרם, כפי שיש לכל עובד אחר במגזר הציבורי בישראל.

יש להם זכות, אבל הם פוגעים לי בזכות בסיסית

אני נרשמתי לאוניברסיטה בחוסר ידיעה מוחלט ממה שהולך לקרות. אם הייתי יודעת, לא הייתי נרשמת לאוניברסיטה השנה! הכסף שלי נזרק לפח, פשוט נזרק לפח, ואין לי מושג איך אני הולכת לשלם הלאה אם לא יחזירו לי אותו - הכל תוכנן ללימודים סדירים של 3 שנים, לא לטירוף שהולך פה. אז זכותם, זכותי לרצות ללמוד את הקורסים שעליהם שילמתי, ואם זה נלקח ממני, אז לפחות את המעט שאני לומדת - אבל עכשיו באים סטודנטים אחרים ומחליטים בשבילי שאני לא אלמד! איפה הזכות שלי פה?

stkachov

New member
כל זה נכון

אבל את רק מסתכלת על העניין מנקודת המבט שלך, ולא מנקודת מבט אובייקטיבית. ישנם דברים בחיים אשר לא תמיד נמצאים בשליטה. אם מחר יש לי טיסה חשובה לחו"ל ואני הולך לסגור עסקה שתניב לי רווח של עשרות מיליוני דולרים, ופתאום פורצת שביתה בנתב"ג ואני לא טס... אני לא יכול לבוא בטענות לעובדים. הם לא אשמים בזה שהעסקה שלי לא יצאה לפועל. זוהי אמנם התוצאה של שביתתם, ואני נפגע מאוד מכך, אבל לא הם ולא חברת התעופה שממנה רכשתי את הכרטיס אשמים באובדן המיוליונים שלי. כמו שכבר אמרתי, תמיד יש נפגעים משביתה. אלו הם עובדות החיים וכדאי שתתרגלי לכך שלא תמיד הכל תחת שליטה, ופועל לטובתך.

למעלה