האגודה "תנעל" את האונ' מיום שני הקרוב...

stkachov

New member
ברור שלא

אבל זה היה כתוב מראש בהמלצה שלהם שלא לשלם את השכ"ל. היה כתוב שיהיה קנס של עשרים ומשהו שקל לחודש.

amitk80

New member
קיבלתי עדכון על כך

נציגי האגודה קוראים לציבור הסטודנטים לא לשלם את השובר השלישי של שכר הלימוד. הנושא עדין לא פורסם באתר האגודה אבל הנה אני מעדכן אותכם בנושא מבעוד מועד (כמעט 10 ימים לפני) כדי שסטודנטים לא יגיעו לדקה התשעים בלי מידע בנושא. ראו עצמכם מעודכנים. סבבה?

tutiris

New member
השביתה על מצב החינוך בארץ לא רק ההשכלה הגבוהה

אני מניחה, שכמו שעידן כתב, זה אמור גם ליצור לחץ על ור"ה. הודעה רשמית תצא בקרוב!

מתי תבינו ש``תפיסת גל`` לא עובדת?

כמו שנה שעברה שקשרו את השביתה למלחמת לבנון וכו`. זה אולי נשמע אגואיסטי אבל כשכל סקטור נאבק למען רווחתו על הסטודנטים לדאוג קודם כל לסמסטר שלהם. סורי שאני לא נלהבת מהטרנד החברתי האחרון ושאיני פוליטיקלי קורקט.

תעשו לי סדר. למה אתם שובתים לעזאזל?

קודם כל, למען הסר ספק, על מה ולמה השביתה? סולידריות עם המורים והמרצים בלבד? או שגם על ההחזר הכספי של החודשיים האחרונים שהלימודים היו משובשים מאד? אתם יוצאים מתוך נק' הנחה שעד יום שני ימשכו השביתות של המרצים והמורים, נכון? מה יקרה אם אחת השביתות, באורח פלא, תסתיים לפני יום שני הקרוב? מה יקרה אם אחת השביתות, והפעם נשים את הדגש על שביתת המרצים, תסתיים עם תחילת שביתת האגודה? למה לעזאזל התעוררתם רק עכשיו? תקנו אותי אם אני טועה, אבל תא חד"ש מראשיתה של שביתת המרצים מנסה לקדם צעדי סולידריות עם השביתה (כמו ההפגנה לפני שבועיים). למה אתם שתקתם עד עכשיו? מה עם ההשלכות של עוד שביתה ארוכת טווח? לעזאזל, יש סטודנטים שכמעט ולא לומדים מתחילת השנה, אז במידה ובתחילת שביתת האגודה יחזרו המרצים ללמד והאגודה תמשיך לשבות, מה יעלה בגורלם של הסטודנטים, הקורסים, הסמסטר? כבר עכשיו כל נושא ההשלמות והמרתון יהיה בעייתי. כנראה תבוטל חופשת הסמסטר, בטוח מועדי ב' יגלשו לסמסטר הבא, ועוד שיבושים כאלה ואחרים. אז מה יקרה אם השביתות (לא משנה של מי) תמשכנה? הריי לא ניתן יהיה לדחוס חומר של סמסטר ליומיים! נ.ב מה השם של התא הגדול באגודה? נטו (NETO) או NATO (כמו הפושעים המאוחדים)? פשוט שמעתי את שתי הגסאות מהנציגים שלכם ולא הבנתי איך NATO קשור לעסק.. תודות.

אה, ועוד משהו

קראתי בפלאייר הזה שאתם מחלקים שאתם מתכוונים לנעול את שערי האונ' (איזה שערים בדיוק?) בשלשאות ולהציב באריקדות משקי חול וצמיגים בוערים. אז כל השטויות האלה מטאפוריות או שאתם באמת מתכוונים למשהו סטייל המהפכה הצרפתית? ומה יעלה בגורלם של הסטודנטים שיחליטו להפר את השביתה ולבוא ללמוד? תעמדו, כמו שנה שעברה, בכניסה לכיתות, תמנעו מאנשים להכנס ותבצעו לינץ' בכל 'פורה חוק'? ועוד שאלה. חברי התא שלכם, הפעילים, נציגי החוג, או איך שהם אל מתקראים, מחויבים ללכת כל השנה עם החולצות האדומות של נטו \ החולצות הסגולות של האגודה?

לפי מה שקורה בד"כ...

ביום הראשון יחסמו את הכביש הראשי לאוניברסיטה, אותם 30 אנשים קבועים, ורק הם, שמגיעים תמיד לכל הפגנה שהאגודה יוזמת,לא משנה על מה היא, וכל האוניברסיטה כבר מכירה אותם בפנים. כולם אגב, פעילי האגודה. הם יגיעו עם כמה שלטים, מגהפון וישרפו צמיד אחד בשביל הסמליות (איכות הסביבה כנראה לא ממש מעניינת אותם). גם עיתונות שנקראה מראש תבוא לצלם אותם והם ידאגו שה"נכה תורן" שתמיד דואגים להביא יופיע במצלמה. ככה אנחנו נראים הכי מסכנים, וזה טוב לרייטינג. בשעה 12 העיתונות תעזוב והם יקפלו את הבסטה. אחרי זה זה יהיה כמו בשנה שעברה. וחברי התא הולכים עם החולצות עד הבחירות לאגודה.

stkachov

New member
ההערה

באשר ל"נכה התורן" מיותרת. לא יכול להיות שלנכה תהיה גם דיעה והוא באמת יתמוך באגודה ובשביתה מבלי שיביאו אותו? אני ראיתי נכים עם חולצות של האגודה. לכן כיוון שיש פעילי אגודה נכים, סביר להניח שנראה אותם בהפגנה כי הם פעילי אגודה, ולא כי "הביאו אותו" להפגנה.

ההערה במקום רק חלקית

אני לא אומר חס וחלילה שלאדם נכה אסור שתהיה דיעה או חברות באגודה. מה שאני אומר, גם אם זה לגמרי פוליטקלי קורקט, אבל אני מכיר עוד אנשים ששמו לב לכך, זה שאחוז הנכים בהפגנות האלה גדול בצורה מחשידה מאחוזם באוכלוסיית הסטודנטים, וכמעט בכל סיקור של הפגנה ישנה תמונה אחת לפחות שהמצלמה מתמקדת בהם במיוחד או שבתמונה קבוצתית בעל הכיסא גלגלים יהיה בדיוק במרכז הקבוצה. אין לי שום כוונה לזלזל בנכים, ואני מתנצל מעומק ליבי אם מישהו נעלב מדבריי. אבל גם אם עובדות הם בגדר "לא נעים לומר", זה לא אומר בהכרח שהן לא קיימות.

amitk80

New member
אני אנסה קצת לענות על חלק מהשאלות

אהלן, אני אנסה לענות קצת על שאלות שעלו פה. שם התא הגדול באגודה או תא נטו סטודנטים (Neto students). מטרת השביתה היא להביע הזדהות עם שביתת המרצים והמורים שכבר נאבקים במשך כמעט חודשים והממשלה פשוט משתינה להם בפנים בלי להתבייש? אם שביתת המרצים תסתיים לפני יום שני אז מן הסתם לא יהיה צורך בחסימת הקמפוס ביום שני. גם במהלך שביתת המורים והמרצים תא נטו לקח חלק במאבק כמו שתא חדש לקח (נשלחו מספר נציגים להפגנה בתל אביב - לא ההפגנה באותו יום שבת) ואני לקחתי חלק בהפגנה שנערכה במרכז הכרמל שגררה גם חסימת כבישים (חלק מתא נטו) אז זה לא יהיה נכון להגיד שרק עכשיו התעוררו. ההפגנה שהיתה אמורה להיות באוניברסיטה בשיתוף עם תא חד"ש התפוצצה בגלל יום הכאפיה שנפל על אותו יום. לגבי המטרות של השביתה (וחבל שלא קראו פה קודם את המטרות אבל אני אחזור על זה) 1. להביע הזדהות עם מאבק המרצים והמורים 2. להפעיל לחץ להביא לסיום שביתת המרצים שפוגעת בנו על כל יום שעובר. אני אגיד לכם את זה בצורה מפורשת, כאשר כל הבלאגן הזה יגמר תהיה פגיעה (כנראה שהסמסטר יארך אבל אני לא יודע מה עוד יכול לקרות). ביטול הסמסטר או מתן עוברים לא ילקח כלל בחשבון. אני אופתע מאד אם זה יקרה. כמו שאמרתי כל יום שעובר פוגע בנו בציבור הסטודנטים ומטרת השביתה היא להביא לסיום מהיר שלה על מנת למזער פגיעה בסמסטר שכבר גם ככה נפגע. יתרה מזאת השבתת הקמפוסים תכלול גם את הטכניון וגם את אוניברסיטת תל אביב (ממה שלי יצא לשמוע היום ממטה המאבק) לגבי תשלומי שכר הלימוד, אגודת הסטודנטים קוראת לציבור הסטודנטים בקמפוס לא לשלם את השובר השלישי של שכר הלימוד. כל מי שרוצה לקחת חלק במאבק מוזמן להצטרף למטה המאבק. לפרטים נוספים ניתן לפנות לרעות צוקרל דוברת האגודה הנכנסת בטלפון 0542425217. חג שמח, עמית

amitk80

New member
תיבת מייל לפניות בנושא המאבק

לכל סטודנט שיש שאלה בנושא המאבק שלא נשאלה כאן מוזמן לשאול כאן בפורום או להשאיר הודעה בכתובת [email protected] חג שמח

מה עם הנזקים שאתם עשויים לגרום?

מה עם הסטודנטים שבכ"ז יבואו ללמוד (ויהיו הרבה כאלה.. לפחות מהחוג שלי ומהשנה שלי, בקושי שמעתי קולות תמיכה בשביתה שלכם). ולא ממש ענית לי למה נזכרתם רק עכשיו? למה לא השבתתם את כל העסק שבוע-שבועיים לאחר תחילת שנת הלימודים?

amitk80

New member
אז עניתי על זה ואני אענה בשנית

לפני חודש לא היתה אגודה שיכלה להניע מאבק מסודר. לא מדויק שלא היו פעילים בהפגנות. אני הייתי בהפגנה של המורים במרכז הכרמל לפני שבוע וחצי. אני הייתי נציג של נטו שהלך להפגין מתוך תחושה של אחריות למערכת (אמא שלי היא מורה ששובתת כבר חודשים). בנוסף נשלחו נציגים מנטו לפני שלושה שבועות להפגנה בתל אביב למחות על העוול המתמשך למורים. בהפגנות היו גם נציגים של חד"ש. למה לא היתה שביתה בתחילת הלימודים? נכון אני מודה שזאת היתה טעות ובמידה מסוימת פספסו את המועד אבל אני לא חושב שזה מאוחר להאבק. הייתי שמח אם זה היה נעשה מוקדם יותר אבל כיוון שזה לא נעשה, האם לא נלחם על זה עכשיו? אני לא בטוח שיהיו שיעורים. אני הבנתי שכנראה יפוצצו שיעורים (אני אישית לא אקח בזה חלק מסיבות שלי). אני חושב שזה אינטרס של המרצים הזוטרים שלא יהיו שיעורים כי גם הם נפגעים מהשביתה של המרצים הבכירים (הרי גם הם סטודנטים בסופו של דבר). אני מבין את הפחד שלהם כי הם מרצים צעירים, אבל לפעמים במאבקים ערכים צריכים לקחת את הסיכון. זאת דעתי ומתרגלים ומרצים זוטרים שיעשו מה שהם מבינים. עניתי לך?

amitk80

New member
למה תמים?

כי אני חושב שאני מסוגל לשנות קצת בעולם? תכתוב לי במסרים אישים. אין לי בעיה לדון איתך על זה, אבל זה לא המקום. סבבה?

IdanXP

New member
הודעה לגבי ההשבתה שקיבלתי במייל :

שלום לכולם! החל מיום שני נפתח בהשבתה של האוניברסיטה: ביום שני ימלאו לשביתת המרצים 48 ימים, זו שביתת המרצים הגדולה ביותר מאז שנת 2001. מקצתם של השיעורים מתקיימים, אך חלק גדול מהסטודנטים לא לומד בפועל 43 ימים! אחרי שנה של מלחמה בלבנון שבעקבותיה השתבשו הלימודים ושביתת הסטודנטים בשנה שעברה על עתיד ההשכלה הגבוהה, נראה שאין כל שיפור במצב ההשכלה הגבוהה בפרט והחינוך בארץ בכלל. אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה מודעת לבעיות בחינוך במדינת ישראל ולא יכולה להתעלם מהן יותר! משבר החינוך נוגע לא רק לסטודנטים ולמרצים אלא למורים, לתלמידים ולסגל הזוטר באוניברסיטאות. השביתה שאנו יוזמים החל מיום שני, היא ללא הגבלת זמן ותימשך עד אשר הממשלה תפתור את כל הבעיות בחינוך ומערכות ההשכלה ישוקמו. לפיכך החלטנו להוות דוגמא לשאר האוניברסיטאות ולסגור את אוניברסיטת חיפה לאלתר בכל מסלולי וחוגי הלימוד. ביום שני נסגור את הקמפוס עם שלשלאות ושקי חול, נפגין אל מול האדישות ולא נאפשר כניסה לאוניברסיטה. אנו קוראים לכם לתמוך במאבק ולא להגיע ללימודים החל מיום שני הקרוב ובנוסף- לא לשלם את התשלום השלישי של שכר הלימוד! לפרטים ומידע נוסף:יריב 054-2425239פליקס 054-2425216רעות 054-2425217 [email protected]

למעלה