האגודה "תנעל" את האונ' מיום שני הקרוב...

נכון, ועד עכשיו לא התעצבנתי משביתת המרצים

יותר מידי, כי לפחות חצי מהקורסים למדנו, וכמו שאומרים "את מה שלמדנו אף אחד לא יכול לקחת מאיתנו". אבל עכשיו, זה כבר מוגזם. לא מבינה למה הסטודנטים עושים את זה עכשיו. לא חושבת שייצא מזה משהו טוב, ועכשיו לקחו ממני גם את החצי הזה שאני לומדת. אז נכון, אני רואה את זה מנקודת מבט אישית, אבל איך אפשר שלא? כמה אפשר לסבול את זה? הרי המדינה לא שמה קצוץ על המרצים, השביתה שלנו אפילו לא מוזכרת בחדשות, כולם מדברים רק על המורים והתיכוניסטים. הניסיון הזה "לרכב" על גל השביתה של המורים פשוט לא הולך! מתי יבינו את זה? כשהסמסטר יבוטל? ההחלטה הזו של הסטודנטים - זה הקש ששבר את גב הגמל. עד עכשיו ניסיתי לשכנע את עצמי שהכל יהיה בסדר, שהסמסטר לא יבוטל, אבל אם עכשיו נפסיק ללמוד גם את מה שאנחנו לומדים - אני לא רואה איך הסמסטר לא יבוטל! אם באמת תהיה שביתת סטודנטים לא מוגבלת, זה הסוף.

IdanXP

New member
אז לא הבנת את כוונתי

אף אחד לא ביקש ממך להזדהות עם השביתה וגם אני לא מזדהה איתה (גם אם מטרותיהם של המרצים מוצדקות). ושביתות, כפי שכתב ויטלי, תמיד פוגעות במישהו ואין מה לעשות לגבי זה. סה"כ אני מנסה להעלות לדיון דרכים שיסייעו בקיצור השביתה הזאת שנפלה עלינו - אני לא בעד השביתה - להיפך, אני רוצה שתסתיים במהרה וכיוון שהמרצים לא ממהרים לסיים אותה לפי איך שזה נראה, אולי באמת הגיע הזמן שהסטודנטים יעשו את זה. איך ? אין לי מושג. אבל אי אפשר כבר לשבת יותר בשקט ולראות איך הסמסטר הזה הולך לעזאזל ואם את טוענת שאת נפגעת עכשיו - אז נראה אח"כ מה יהיו ההשלכות של השביתה הזאת. (לפי איך שזה נראה קיץ למשל גם לא יהיה לנו בגלל שיזיזו הכל קדימה.) אני לא מזדהה עם עצמי בלבד, אני מזדהה עם כל הסטודנטים שיושבים עכשיו בבית מתוסכלים וחסרי אונים. יכול להיות שעצם נעילת הקמפוס תפעיל למשל לחץ על ור"ה, אם כל שאר האונ' ילכו בעקבות חיפה, ולחץ כזה הוא תמיד מבורך.

amitk80

New member
אני אתן קצת עדכונים

דיברתי עם נציגה מהאגודה בניסיון ללקט יותר מידע על השביתה אז ככה: במידה והשביתה של המרצים לא תסתיים עד יום שני אז כל הקמפוס יושבת (כולם שובתים) ביום שני (זה כולל ספריה והכל). מה שאני יודע שגם מתוכננת הפגנה גדולה לאות הזדהות עם המרצים. במידה והשביתה תמשך גם ליום שלישי אז היחידים שילמדו זה תלמידי מכינה והמקצועות הרפואים (סיעוד, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה - tutiris אני לא טועה פה נכון)? השאר יושבת. ביום שלישי לא ידוע עוד אם הספריה תושבת גם כן. המטרה של סגירת הקמפוס היא להפעיל לחץ להביא לסיום השביתה של המרצים. תראו, כל שביתה פוגעת במישהו. מצד אחד לא לומדים וכביכול נדפקים, אבל כמו שכבר נאמר פה המרצים לא עושים מספיק כדי להעלות את הנושא שלהם בתקשורת ולכן כבר כמעט לא מדברים על השביתה שלהם. כל יום שעובר והנושא לא נפתר אנחנו הסטודנטים נדפקים בסופו של דבר כי ככה גודלים הסיכוים שהסמסטר יוארך. אם נשבית את הקמפוס אז קיים סיכוי טוב שיופעל לחץ מאסיבי יותר על ור"ה להביא לסיום השביתה וכבך להמנע מפגיעה גדולה יותר בעתיד הסמסטר. אני אהיה גלוי איתכם אבל לדעתי יש סיכוי טוב שהסמסטר יפגע. השאלה האם אנחנו רוצים פגיעה מינימלית במידת האפשר או לשבת ולא לעשות דבר ובכך לתת למצב להדרדר עוד יותר. מעבר לזה, עלו פה מספר פעמים בקשות של סטודנטים שהאגודה תיקח יוזמה ותנסה להביא לסיום שביתת המרצים, אז הנה יש ניסיון להביא לסיום המשבר. ברור לי שיש פה כאלו שלא יסכימו עם המאבק של המרצים אבל זהו מאבק על עתיד כל המערכת. אין מדובר רק במאבק של מרצים. כמו שאמרתי כבר בכמה שיחות מדובר במאבק על מערכת החינוך. המורים כבר לא מלמדים כמעט 50 יום, מרצים שובתים כבר 37 יום (אם אני לא טועה). האם הפתרון הוא לשבת ולתת למצב להיות כמו שהוא? למשרד האוצר נוח מאד שכל סקטור מנהל מאבק מולו כי הוא בעמדת כוח גבוהה יותר (כי הוא שולט על קופת המדינה). אני חושב שאם כל הסקטורים (מרצים, סטודנטים, תלמידים ומורים) ילכו ביחד ויאבקו על עתיד מערכת החינוך לאוצר יהיה קצת יותר קשה להתמודד מולנו. מעבר לכך, לדעתי מדובר במאבק שהוא מוסרי כי מדובר על עתיד החינוך של ילדינו. מצב החינוך בארץ היום לא טוב ורואים את זה בהרבה מאד מדדים. נראה לי שזה עיתוי לנסות לשנות זאת והשינוי צריך להגיע מהדור הצעיר כיוון שאנחנו נהיה אלו שנוביל את החברה בזמן הקרוב (עבודה)..

tutiris

New member
תשובה לעמית

ככל הידוע לי, למקצועות ה"רפואיים" יש לימודים לאלו שלומדים בתוכניות המשלובות ויהיו לימודים בפקולטה לרפואה של הטכניון. מה שנלמד באוניברסיטה, כן יושבת. כרגע אני לא ממש יודעת פרטים, אני גם לא בטוחה בתשובה. עוד יצאו הודעות מסודרות.

amitk80

New member
מידע בנושא

דברי עם רעות צוקרל שהיא הדוברת של האגודה שמחליפה את סער. אני אביא זמבורה להפגנה...

stkachov

New member
כמו שכבר כתבתי פעם

כל הפעולות הללו אלו פעולות סרק, ללא שום השפעה ממשית על הנעשה. הפעולות הללו הן בעיקר פעולות לצרכים פנימיים כדי להראות שהנה עושים משהו ולא יושבים בשקט, אבל שוב, מבחינת התועלת, אין בכך שום תועלת.

IdanXP

New member
אתה צודק אבל...

מה אפשר לעשות מעבר לזה ? כמו שכתבת זה בשביל להראות שעושים משהו ולא יושבים בשקט... וזה בכל זאת גם משהו. אפילו אם התועלת אפסית - זה עדיין עדיף על לא לעשות כלום.

stkachov

New member
נכון

אין מה לעשות מעבר לזה. לפעמים צרך להכיר במגבלות הכוח שלך ולהבין זאת. אני לאו דווקא יוצא כנגד צעדי המאבק הללו. הם חשובים במידה מסויימת. אני רק אומר שהתועלת מהם לא משמעותית.

השביתה הזאת לא תזיז שום דבר

ואם היא תהיה ממושכת אני כבר לא מדברת על זה שאנחנו נפגע כי אנחנו לא נלמד ואולי אח"כ יהיה עומס מטורף-אני מדברת על זה שדיירי המעונות משלמים שכר דירה ולא משתמשים במעונות ואח"כ מישהו יחזיר להם את כל העלויות?ואם באמת הסמסטר יתארך-אולי זה פוגע בתכניות של אנשיםלחופשה?לעבוד אולי? בשורה התחתונה אני לא חושבת שהשבתת הלימודים הוא הפתרון-אולי הפתרון הקל אבל לא הכי טוב

stkachov

New member
אגב

כמו עם תשלום השכ"ל... גם עכשיו אין על כך מילה באתר האגודה. ברדיו הם כבר הודיעו, באינטרנט הודיעו, אבל באתר האגודה אין זכר לפעולות המתוכננות.

למעלה