האדם הוא האב המשותף לכל החיות

qet1

New member
העולם היה קיים מספיק שנים לפני

הקומוניזם כדי לדעת שהמצב לא היה כמו שתיארת. זה שגרמניה המציאה מכונית כלשהי בזמן שלטון הנאצים ממש לא הופך את זה להישג אישי של היטלר... בכלל, אני לא מבין מה העניין ב"הישגים" הגדולים שמייחסים לדיקטטורים...במקרה הטוב אלה הישגים של העם שהם שיעבדו שסביר להניח שהיה משיג הרבה יותר בלעדיהם עם הם היו טורחים לשחרר אותו. האם זה שישראל היא מדינה סוציאליסטית אומר שכל הישראלים הם בהכרח סוציאליסטים? לא ברור. אני מסכים שישראל היא מדינה סוציאליטית ואני חושב שזו אחרת הבעיות המרכזיות שלנו וזו הסיבה שהכלכלה שלנו בכזה מצב(או יותר נכון הייתי לפני שנה, עכשיו מאז שביבי שר האוצר אנחנו צועדים לאט לאט לכיוון כלכלה חושפית...וכבר המצב מתחיל להשתפר). אין לי שום דבר נגד קומוניסטים באופן כללי, אני חושב שהקומוניזם זה רעיון יפה בבסיסו אבל פשוט יותר מידי מנוגד לטבע האנושי. הקפיטליזם לעומת זאת מנצל את טבע האדם בשביל להוציא את הטוב ביותר מכל אחד. יש לי בעיה עם אנשים ששיעבדו עם, רצחו המון אנשים (דיקטטורים לא יכולים להישאר בשלטון בלי לרצוח אנשים) ואז ניכסו לעצמם את ההשיגים של אותו עם. עם כבר תחליף את התמונה של לנין בקרל מרקס, ואז כולם יהיו מרוצים

demoloc

New member
חלק צזה לא נכון

לא כל הדיקטטורים רצחו את בני עמם בכוונה , ע"ע נפוליאון , שלא היה רוצח המונים , חוץ מפעם אחת שהוא ניסה לכבוש את רוסיה ומתו לו המון אנשים , אבל בכוונה הוא לא רצח את בני עמו. ב) עזוב המכונית , אמרת קרל מרקס? בלעדי לנין לא היית יודע את השם שלו היום (אולי בתור היסטוריון היית מכיר אותו). הקפיטליזם , ללא הרעיונות שהביאו הקומוניזם , היה מוציע את הרוע הטהור מכל אחד מאיתנו , שבירת גפיים , רצח מתקוממים , לא על ידי הממשלה , אלא על ידי מעסיקים. ואת כל ההשגים שציינתי כבר , לא העם השיג , אלא הדיקטטור , אני מבין שאתה שונא אותם , לא שאני מחבב אותם , פשוט אי אפשר להתכחש שהם עזרו לתרבות שלנו , לטובה פה ושם. פשוט כמו שאנחנו למדנו מההיסטוריה, תמיד יותר נחמד לדעת רק דברים רעים על אנשים ששונאים, אבל כולם בסופו של דבר אנושיים , וכמה שזה לא נשמע הגיוני , לכל אחד יש צד טוב.

qet1

New member
נכון,לכל אחד יש צד טוב

אבל יש אנשים שהצד הרע שלהם הוא כזה שלא משנה כמה טוב הם יעשו ההתיחסות אליהם צריכה להישאר כאנשים רעים ומעוררי סלידה.

demoloc

New member
כאן אין התנגדות

פעולות הרשע שלהם כופלות על פעולות על פעולות הטוב שלהם פי כמה וכמה מונים. אבל זה שזה פי כמה וכמה יותר גדול , זה לא אומר שהצד השני לא קיים.

SilentMike

New member
למה אתה אומר? ומה עם ניטשה?

אף אחד לא השליט משטר "ניטשיאני" על אף עם חשוב, ובכל זאת מכירים את ניטשה. ניטשה ומרקס היו שני הפילוסופים החשובים של המאה ה-19, ולכן זוכרים אותם. כמו את דקארט, קאנט ואחרים. נכון שהעובדה שבנו עליו אימפריה לא הזיקה, אבל הרעיונות של מרקס התפשטו גם איפה שלא זכו להגיע לכדי דומיננטיות.

demoloc

New member
מכיוון שאכן קמו הסובייטים

אז אתה לא יכול לדעת מה היה קורה אילו הם לא קמו....

demoloc

New member
נכון, פשוט אני מציין שהרעיון לא היה

קיים קודם בקנה מידה בינלאומי

qet1

New member
חחח...קודם כל אני קפיטליסט ../images/Emo6.gif

הנה, לעניין: לא סביר שהחיות נוצרו מהאדם מכיוון שאין שום ראיות התומכות בכך. בנוסף לכך, התגלו מאובנים של חיות שונות מתקופות של לפני עשרות מליוני שנים בעוד מאובנים של האדם או של שלבי ביניים בין אדם לקוף התגלו רק מתקופו של מליוני השנים האחרונות... לדוגמא דינוזאורים:אין שום ראיה לכך שהיה קיים אדם לפני הדינוזאורים או שלבי ביניים שמצביעים על ההתפתחות של האדם לדינוזאור.

אני מבין מה אתה מתכוון וגם לי הייתה

בעיה עם זה. כשאדם נמצא באמונה שמעל הדעת אז הוא יודע תשובה של הכל.. Cדמדרגת האמונה שלו כמובן. ואם אותו אדם גם לומד איכשהו את חוכמ תהקבלה אז היא מגלה לו איך זה קורה. כשאני אומר שהכל בא מן האדם הראשון אז יש להבין שהוא לא נראה כמונו, אלא היה בשיא הרוחניות עד כדי שהוא "קצת פחות מאלוהים". שים לב לאן חותרת האבולוציה, היא מפתחת את המודעות ואת הרוחניות. זה כי הכל חוזר לקדמותו,אבל בתיקון. כשאנחנו מביטים אחורה על הדברים נראה כאילו חלפו מליוני שנים וכולי...אבל זה לא נכון (וגם כן נכון) כיוון שהמושג הזמן,שהוא דבר יחסי ושייך לעובדה שהאדם הראשון חטא,התפתח גם כן.הזמן אני מתכוון,שהתפתח. התפתחות זו היא בעצם התלבשות של גוף גשמי על "רשימת אור" שיורדת למטה ודורשת תיקון וחזרה לשורשה. כשאנו מביטים אחורה נראות לנו תקופות של מליוני שנה וכולי זה מהסיבה שזה קרה אבל,בדיעבד. אני יודע שזה קשה לתפיסה, אבל אנו מביטים על הדברים לא בזמן שהם מתרחשים אלא איך שהם התרחשו. כיוון שאנו קובעי החוקים והזמן והטבע ותנועתו, אז אנו מתנהגים בהתאם למשוב שהדברים מחזירים לנו. צריך ללמוד חכמת קבלה ואותיות ולהבין למשל את האות א' שהיא =1000...וכולי... שים לב למושגים הבאים: שנה=מלשון שינוי חודש=מלשון חדש שבוע =שבת ושבועה יום/ימים=מקורות של מיים שניה=חזרה על דבר מסויים(שניות..). רגע זה מצב של מנוחה,הכל בא מתוך הנצח(מהבורא) אל הריק (רגע,מנוחה) ואז תמיד יש דילוג על האל"ף לכן הכל מתחיל משניה (קוראים לה שניה,שים לב ולא ראשונה)...כמו "בראשית.." הבריאה כל הזמן קורית ונמתחת על פני מה שנראה לנו כמרחב/זמן ומליוני שנים... שניה ושנה דומות אחת לשניה כי שנה היא שניה ש"נמתחת" על פני זמן שכולל בתוכו סיבות ותוצאות ובחירות אנושיות ... לא רק החיות באו מן האדם(האישה) הכל בא מן האדם,כל הטבע כולו,זה מה שהוא החליט אחרי שהבורא שם אותו בעולם. מאותו רגע הבורא לקח חזרה אליו את האות אל"ף ואז התחיל הזמן;אשליה=א-של-יה לכן אתה אף פעם לא רואה אותה,אותו את סיבת הדברים. קוראים לזה "הסתר" של הבורא בגלל טומאת החטא. טומאה וקדושה לא הולכים יחד, אבל רחמיו כה גדולים שהוא עשה דרך להגיע חזרה למקור וזה נקרא "תיקון". הייתי מת לשבת איתך ושננתח יחד ונראה בקבלה את כל הדברים הללו, איך נוצרה כל חיה וחיה ומאין היא באה,הדגים, העופות, החיידקים,ממש כל דבר. אפילו הצלחת שאנו אוכלים בה מתוארת בבריאת היקום ובסוד הקבלה. כל דבר ודבר בנוי מאותיות אשר מאירות ומקיימות את היקום כולו(התורה). צריך לחשוף אור זה ולראות אותו ממש, כדי לבצע את המטרה של החים והקיום. דינוזאור מבטא הלבשות של גוף שמשמעה יצור נטול כל תכלית אשר הבהמיות והרצון שלו לגדול למימדים היא כל תכליתו.הוא מבטא את הרצון של האדם לגדול על ידי אכילה והתרבות נטו. מצב זה ימנע מבן האדם להגיע אל העולם ולהתפתח. לכן מראש נגזר דינם(דין-ז-אור) האות ז, מבטאת את אבר המין בדרך מסויימת, שנקראת כלי זין, נשק. כוח הרשע ביקום ממציא כל הזמן דברים והפרעות למנוע מהאדם לחיות ולהביא את המטרה של היקום למקומה. הבורא עשה מראש שהכל בנוי מאור וכלי...כך שתיקון הוא יצירת כלי שיכול לקלו אור אין סוף. כיוון שדינו של כלי הזין זה לקבל אור(אולי זה קשור למטאור גם שפגע והשמיד?)אז הם נעלמו מן העולם וחלקיהם ייהפכו לחלק מן האדם(על זה לא אדבר איך זה קורה ומאי ןהאדם בא). מוות זה של הדינוזאורים,הדין של האות ז לקבל אור ו"למות" זה בעצם ירידת העולם כולו בעוד שלב...אל האות ו"ו, מזי"ן לו"ו. האות הזו תביא את האדם. ו"ו היא קרס...קריסת העולם הקודם. עכשיו יהיה עולם של בני אדם שהתכלית שלהם זה תלות(וו זה קולב נכון? משהו שתולים עליו..). אם רק תרצה לדעת וללמוד תוכל לדעת כל דבר ודבר איך הוא נוצר והתפתח, כמה הבורא מופלא וגאון. איך ההשגחה שלו(שכינה) עושה שהכל יהיה לטובה ורק התפיסה שלנו היא שמעוותת(כאמור האל"ף נשארה אצלו ודרכה חודר אור לעולם). עד פה להיום אחי, מקווה שאתה תפתיע אותי עם ידע בפעם הבאה. אחרון הפילוסופים.

qet1

New member
שניות זו מילה חדשה

האקמיה ללשון קבעה אותה רק בשנים האחרונות. דינוזאור זו מילה שהגיעה לעברית מהאנגלית, ובאנגלית אין משמעות ל "דין" "ז" או "אור". אני יכול להמשיך... אמרת הרבה אבל לא אמרת כלום, הכל משחקי מילים ולא הראת קשר קלוש כלשהו לעולם האמיתי בו אנחנו חיים.

רק האמונה תנצח את הפחד

כסיל ופחדן ורשע אומרים:"זה מה שיש ועם זה ננצח" וכבר היה כתוב עליהם בספרי הקודש,על טיפוסים מסויימים,מה דינם. "ואשחק למו"....אין לך ממש מושג מזה אומר אז אפרש לך: אשחק=אגחך. יודע למה גיחוך ולא צחוק? כי העולם בנוי מלכתחילה ככה שאי אפשר לתת עדיפות לאמת על האבסורד, ככה הבורא ברא את היקום...שלא נוכל לדעת ונצטרך לבחור...בחיים ולא במוות. באמת ולא במגוחך. וזה שמגוחך מאמין שהעולם כולו חייב לבוא אל קיצו. היקום כל הזמן מתרחב מאז המפץ הגדול,כך שהעולם הולך אל אבדון...אל התפזרות לחלל והפיכה היקום לכלום ושום דבר. כשמביטים מבחינה פיסיקלית אין עתיד ליקום.זה נקרא מוות. מוות טוטאלי. רק עם אחד ביקום יכול לגרום לכך שזה לא יקרה. אבל מה לעשות שכבר מזמן נאמר שהעם הזה הוא קשה עורף ורבים ממנו ימותו כי דעות ורצונות הגוי והעמים סביבו התערבבו בו, כי הוא נתן עדיפות למוות ולא לחיים. "וישחק למו".

qet1

New member
רק ההגיון ינצח את האמונה

כסיל ופחדן ורשע אומרים:"האדם הוא האב המשותף לכל החיות".

ההיגיון הוא של השכל לכן אינו יכול

להגיע אל האמת.שכל זה דבר מוגבל בתוך הסובייקטיביות של עצמו. אמונה היא דרגה רוחנית והיא "מעל הדעת". הפחד הוא חמקן ומגיע גם לשם...הוא אומר לך :אל תאמין בחיים ובאמת ובתכליתיות אלא תאמין בי,בשכל(מלשון שכול=מוות כמו הורים שכולים). הוא אומר לך שלא תמצא כל היגיון בתוך אמונה (הוא לא מזכיר לך באותה הזדמנות שגם באהבה אין היגיון). אני מבטיח לך,אל תחשוש,הוא טועה. טועה ומטעה כדי להשליט את המוות ואת השכול ביקום. היגיון במקום של האמונה נקרא "הגיג" שזה רמה גבוהה של היגיון שבה רמת הדעת נוצרת מלמעלה כלפי מטה ולא כמו בהיגיון שהולך משמאל ימינה, אבל זה מורכב מידי שתבין תהליכים של מודעות ורוחניות. רק אגלה לך שהגיג ברמה של אמונה הופך לשיר ולתפילה ולידע אין סוף. ממש ,אדם יודע הכל,איך נוצר המפץ, מזה גל/חלקיק והשניות ביניהם,מדוע היקום מתרחב ומה עתיד לקרות איתו(מעיכה או התפזרות על פי קבוע אומגה..) ,אדם שנמצא בדרגת האמונה שמעל הדעת יודע בדיוק מהי ההתנפחות האינפלציונית שהייתה ביקום שניה אחרי תחילת המפץ ומהם זרעי הכבידה שנמצאו על ידי הלוויין "קובי", אדם כזה גם יודע מדוע כמות הריק ביקום הולכת וגדלה והגלקסיות מתרחבות במהירות שמעבר לחישובים ולציפיות. לא תרצה גם לדעת? או השכל יספר לך? אני תמיד מעדיף שהמקור יספר לי,זה שעשה את כל זה וברא את ההיגיון ואת הבלבול שיש פה(למען חופש הבחירה). טוב עזוב את מי מעניין היקום באמת? האגו יותר מעניין כי הוא שולט בידע ומשעבד אותו לעצמיות המוות. המשך לעסוק באגו או פנה למקור. בהצלחה.

qet1

New member
../images/Emo41.gifטעות../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

האמונה לא נמצאת "מעל" הדעת היא נמצאת "מחוץ" לדעת. כל מה שבני-אדם לא מסוגלים להסביר הם ממציאים הסברים שונים ומשונים וקוראים להם "אמונות". ככה נוצרות דתות ואתה לא שונה מכל שאר עובדי האלילים.

ald1357

New member
גם אם יש משהו בדבריך

גם אם יש משהו בדבריך אתה לא יכול לכפות אותם ככה כפשוטם על המציאות שמראה התנגדויות של מציאות כמעט בכל מהלך אמפרי לוגי, מה שאתה נדרש לעשות במקרה כזה הוא לנסות להבין איפה התפיסה שאתה תופס יכולה אכן להשתלב במציאות כפי שהיא נצפת נמדדת ומובנת כמערכת התפתחותית העולה בשלבי ההתארגנות שלה, בכלל לקרוא את המציאות לא פחות חשוב מלקרוא ספר קבלה או כל מערכת טענות אחרת, כי גם לשיטך המציאות עצמה נכתבת בידי האלוהים לעומת כל הנסיונות לתאר אותה שנכתבים על פי ההבנות המצומצמות של האחרים, ולכן הייתי רוצה שתביא לי טענות מן המקור ולא מתוך הפרשנויות שלו, זאת אומרת מהטבע שכבר אמרנו שנכתב ישירות, ולא מתוך סדרת פרשנויות הסגורות לוגית בתוך עצמן ללא בדיקה וקישור, וכשאתה משתמש באחת הטענות המובאות מאותן פרשנויות עליך בפרוש להראות את כל הדרך המקושרת אל המקור, קרי הטבע דרווין הביא מערכת לוגית הנסמכת על תצפית ועל מעין תפיסה לוגית אשר ניתנת לצפיה בכל מקום בטבע, ומספיק שיהיה מקום אחד בטבע שפועל אחרת אז כל התאוריה של דרווין תיפול, לטענתך הטענה של דארווין היא אינה נכונה מעיקרה ולכן בטח לא יהיה לך קשה להראות מקום אחד לפחות בטבע בו מתבטאים ומוכחים הראיות לקיומה של שיטה אחרת, אבל את ההוכחה הזאת שוב נא להביא מהטבע ולא מתוך תאוריה מעגלית, מאחר ואני מניח שאתה מניח לפחות שאלוהים לא יצר סתם דברים בטבע הרי שיש לך בסיסים רבים להוכיח את הטענה שלך שהעולם נבנה לפני כששת אלפי שנה בצורותו כפי שאנחנו מכירים אותה, כולל גלקסיות ויקום מתרחב ולהסביר למה דווקא תופעה כזו או כל תופעה אחרת בטבע באה לשרת תמונת עולם של בריאת האדם לכתחילה ופרישת דווקא עולם כזה על כל רמות המורכבות שלו, כפי שאמרנו כבר בתחילה התפיסה שלך צריכה להיות לחול על כל ההתהויות והצרופים הקורים בטבע, אחרת לא יהיה ברור למה אלוהים יוצר טבע כל כך מורכב עם עודפי יצור מרובים בהם למשל האדם הוא פסיק של פסיק של פסיק מבחינת כמעט כל היבט פיזי מרחבי זמני ואו משמעותי שתבחר, בתוך מערכות קיום אחרות, ולא רק זאת אלא שלא תוכל לטעון שהיתה שיטה אחרת ביצור ושיטה אחרת לאחר מכן שהלא נאמר בצלם אלוהים ברא אותם, כך שמה שזרם משם והלאה הוא מה שעובד גם כאן ועכשיו, כפי שאמרתי הגישה החכמה יותר היא שיטת השילוב של שתי המערכות ולא הביטול של האחת על ידי השניה, מה שמחייב אותך לדבר מתוך ראש יותר פתוח ולא מתוך כיפה שיושבת לך על הראש וקובעת מה היא האמת או לא

חחחחחח אחי אין לי כיפה לראשי,

אתה יודע איפה הכיפה היחידה שיש לי נכון? לכולנו יש אותה באותו מקום. אין אדם חילוני ממני. אני לא בא לספר לאנשים את המקור לדברים,אלא רק לפתוח בפניהם דעה נוספת,רעיון. לא אני זה שיכול לקבוע אם אדם יסכים איתי או לא,אני יכול רק לרשום ומי שלא מפחד שילך ויחפש האם יש אמת בדבריי. כלומר, מראש אני יודע שהרוב פחדנים,אבל בשביל אמיץ אחד זה היה שווה, אם יש כזה. וגם אם לא, עלי לעשות את שעלי לעשות. אני יודע מראש שגם אם אוכיח את דבריי ואנמק וכולי... מי שלא רוצה לראות לא יראה גם עם אלף הוכחות. ומי שרוצה לראות את האבסורד יראה גם בלי הוכחות, כי ע ובדה שהרוב חושבים שהאדם בא מן הקוף למרות שאין הוכחה אחת לכך ואפילו דרווין לא העז להגדי כזה דבר.אבל אנשים מראש לוקחים מה שנוח להם על פי דמיון פשוט ושטחי של עיניהם הסומות. גם אם אביא מליון נימוקים ואראה איך היקום כולו פועל לפיהם עד לפרטים הקטנים ביותר, גם אז הפחד לא ייעלם לאנשים,הוא יגבר. וכשהפחד גובר אנשים נאחזים בדעה הקדומה שלהם כי היא האחרונה שהם הכירו והם חוששים משינוי, שהוא חוק הטבע היחיד. הם חושבים שהדעה שלהם היא חוק הטבע. אבל תמיד יש אותך איש חכם ואני יודע שצריך רק נר קטן בשביל להאיר את כל החדר. באהבה,פילו.

ald1357

New member
לא איכפת לי אם זו כיפת קסמים

לא איכפת לי אם זו כיפת קסמים שלא נראת ולא נמצאת שם פיזית, אני מדבר על לדבר מתוך גישה מקבילית המנתחת את העולם, ושלא מנסה להראות בכל שלב איפה זה מתבטא בטבע, יש הרבה חוכמה בכל צורה של העמדת דברים כל עוד היא שומרת על רציפות הגיונית ובניה היררכית של רעיונות , אבל לכל השיטות חייבים להיות עוגנים הקושרים ומורידים אותן עד למציאות שלנו, ומשם חזרה אל התפיסות האחרות המתארות את תמונת העולם של אלא שאתה מסביר להם, אני מניח שאתה מבין שאני מבין את מה שאתה מסביר, ואולם רק להציג קו מחשבה אחד בלי לנסות לקשור אותו אל המציאות ואו להתמודד עם התפיסות שאין עליהן מחלוקת ומביאות צורות העמדה אחרת של נתונים היא יותר מעין להתפס להכחשה של מציאות אחת על ידי העמדת מציאות אחרת, זה הופך להיות כמו ויכוח פוליטי למשל ביננו לבין פלשתינאים לכל אחד יש את תמונת העולם שלו ואת הצדק שאפשר לומר "אפילו האמיתי" שלו הפילוסוף צריך לדעת לראות את שתי תמונות העולם ולדעת ליצור חיבורים מאחת לשניה כך שגם בעלי הדעה השניה יכולו לקבל במושגים שלהם תמונה המשקפת את האינפורמציה הגלומה בתמונת העולם של הצד השני, לצורך זה יש להשתמש כמו שאמרתי קודם במכנה המשותף והמכנה המשותף הוא לא אחר מאשר הדברים שקורים בטבע מעבר לדעות המפרשות אותן, ולכן כשאתה מביא מסקנות כל כך רחוקות, ואני לרגע לא מתייחס פה לנכונות שלהן, מן הראוי הוא שתיתן גם את הצורה של המכנה המשותף שלהן זא אומרת איך הן מתבטאות בטבע האמפירי כפי שרובנו מסכימים עליו כמציאות היותר משותפת ונתפסת על ידי רובנו, זה אולי יותר קשה מאשר לנווט רק בתוך המערכת הסגורה לוגית, אבל יש לזה הרבה יותר יתרונות, ולכן אם אתה אומר שהאדם הוא הבסיס להתפתחות האבולוציונית מוטב שתראה לשיטתך איך זה מתקשר ומביא ראיות ואפילו לעצמך מתוך מה שקורה בטבע למשל איך יכול להתפתח שימפנזה מאדם או מקרי ביניים כאלה ואו אם אתה מתכוון לסוג אחר של התפתחות דבר עליה, זה אמור להיות ברור לך שמה שקרה עדיין ממשיך לקרות אלא אם אתה מניח שפעם קרה משהו אחד ובגללו אנחנו כולנו נמצאים היום פה זאת אומרת שקרה מאורע חשוב אחד בטבע חד פעמית שקבע את מהות הטבע והוא אינו קורה יותר, כגון התפרקות הנשמה הגדולה לרצונותיה ורסיסיה, אם זה עדיין ממשיך לקרות תראה ותסביר מאיפה ואיפה זה קורה בצורה כזאת שתאפשר גם למי שרוצה לקבל את גירסתך עם עוגנים למציאות של כאן ועכשיו, אני מאמין שמציאת הדרך להביא את העוגנים תלמד אותך שיש גישה בה שתי הדעות הסותרות לכאורה יכולות לדור במכנה משותף אחד ולא האחת על חשבון ההכחשה של השניה, אכן אתה צודק שלאנשים נדרש אומץ מסויים אפילו על מנת להתייחס ברצינות לגישה חדשה, ידע הוא דבר שנסמכים עליו נפשית ויש צורך בכוחות נפש לבנית מערך חדש הרמוני על מנת להסמך עליו באותה יעילות כמו על הקודם, ולפעמים יותר "כדאי" פשוט להתבצר ולהכחיש כל דעה השונה משלך אפילו אם היא נכונה, אבל כדאיות זאת לא תעמוד במבחנים שיעמתו שיאמתו אותה מול מציאות המקבלת פנים רבות ולא רק כאלה שמתאימים לאותו ידע מצומצם, ואולם גם לאמיצים שמוכנים לעשות צעד ולתת צאנס ולבחון שיטות שונות, גם עבורם יש צורך לפעמים לבנות גשרים אל המקום בו הם נמצאים, לפעמים כדי להעלות אותם למעלה יש צורך לרדת עד למקום בו הם אוחזים ולהראות את הדרך שלב אחר שלב, ולא לתאר מלמעלה את הנוף, זה לא הנוף שהם רואים, וגם אם אתה יודע לתאר אותו בצורה משכנעת זה לא ההסבר שהם זקוקים לו אלא יותר לאיזה כיוון לפנות מהמקום בו הם נמצאים, זאת אומרת לדבר איתם מתוך המושגים שלהם מתוך השפה שלהם, להראות להם מתוך המקום בו הם נמצאים את הדרך המובילה אל אותו הנוף אותו אתה מתאר, על מנת לעשות זאת אתה צריך קודם כל להבין את הטענות של הגישה השניה וההגיון הפנימי שלה, ולראות האם יש בו סתירה בפני עצמו ,מעין להיות מומחה בשיטת החשיבה של הטענה הנגדית "דע מה תשיב לאפיקורס" כי אם אין בו סתירה הוא יכול להיות גם כן נכון בדיוק כמו ההגיון האומר הפוך שלך, אין הגיון אחד מבטל הגיון שני, ולפעמים על מנת ללמוד איך השני רואה את האמת דורש ממך את אותו האומץ שהיית מצפה שיהיה לו על מנת לבחון את הטענות הצודקות שלך, המציאות סובלת הרבה הגיונות חלקיים שלא נראה שיכולים לדור יחד והחלק היותר מעניין בדרך כלל הוא לשלב בין הדברים,וגם כאן הכל באהבה מה שאמרתי לך הוא נכון לכל תרבות שיח פילוסופי או לימודי, ולא משנה באיזה עמדה אתה אוחז, אלא עוסק יותר בבנית גשרים נכונים בין עמדות,

כמה שאני אוהב להתדיין איתך..באמת

... אספר לך משהו; אני בוודאות יודע,בוודאות מוחלטת, שמי שקורא את דבריי מתחיל לחוש עקצוץ ולא בגלל שהם נכונים או לא אלא בגלל שהגיע זמנם להחשף וגם אם זה בתוך פורום או ל 2 בני אדם. מכיוון שהגיע הזמן של דברים לקרות, אין כבר צורך לפנות אל האפיקרוס בדרך פתלתלה,כי היקום בנוי ככה שהוא כבר לא יהיה אפיקורס אלא פחדן,מסכן או רשע. זה הזמנים האלו אחי. מי שימשיך להתנגד לאהבה,שהיא הכוח היחיד ביקום ושמניע אותו(אפשר במקום האותיות א' ו-ב' המילה אהבה להכניס את האותיות י' ו', אתה בטח יודע זאת),יסבול. כבר אי אפשר להתנגד לאהבה,היא בוערת ואם נדמה לך שאני צריך לדבר לאדם בשפתו,אז שוב אגיד לך, נגמר הזמן הזה. הם מבינים. בטח שלא אוכל בתוך דפי הפורום לספר כיצד נוצר העולם כולו מאדם הראשון(אני יודע שאתה יודע,גם אם לא בפרטי פרטים), כי זה כולל כמויות של חומר, שקשור להכל ,למפץ הגדול ולהתרכבות כחלקיקים אט אט עד שנוצר יקום והתגלגל לכדי מצבו כיום... אם הייתי יכול לספר זאת כאן, לא היה צורך בספרי קבלה ובתורה בכלל. האלוהים היה נתפס די מהר בעיניי כולם,מה שעושה אותו די עלוב לא? יש הרי מושג שנקרא "השוואת הצורה", אז מי שחושב שיש לו השתוות צורה עם הבורא על ידי זה שהוא משתווה עם הניו אייג או עם סייאנסים וקמעות ומה שלא יהיה, שיבושם לו.לא אני זה שיראה בסוף לאדם את דרכו. אדם כזה רוצה רוחניות שאומרת "האגו שלי יחליט מיהו הבורא". הבורא לועג להם ולאלו שחוששים מאהבה,ולטוענים שצריך ללכת עם התלמיד לפי דרכו,וזאת בלי לדעת שדרכו של התלמיד כבר כתובה מראש, שבזמן הזה שלנו היא תהיה דרך שכבר נראית היטב לעין ונשארת החלטה אם ללכת בה או לא. אני שומע אותו מלגלג על הלא מאמינים, הוא עושה שישמעו אותו מגחך,כדי שלא יגידו לא שמענו לא ידענו לא ראינו. כל פיגוע, כל תאונת דרכים,כל נרקומן שיש בארץ, כל פגע רע שיש ומתגבר, הם הסימנים. ALD, ראית "מטריקס"? שתי סטיות קיימות במערכת והן אהבה ואמונה. הן מעניקות לאדם את אשליית הבחירה החופשית. כל התנגדות להן תיצור חיזוק של הפחד והרוע וגם כל התחזקות של הפחד והרוע מחזקת את אהבה ואמונה חזרה באותה מידה וכן הלאה. בסוף חייבת להישאר זכות הבחירה לאדם...שיחליט אחרי מה הוא הולך, שיחליט האם שווה לו להמשיך להתנגד. אני כותב פה את דבריי כי זה זמנם להיאמר והם חלק מן האור "הלוחץ" ביקום לסמאי העיניים ולפחדנים שנותרו. אל תאמין לדעת שאומרת לך שצריך לתאר לאנשים איך בדיוק קרו הדברים. צריך רק להכניס מעט בינה לראשם והאור כבר עשה מראש שזה הזמן שבו הבינה תעיק עליהם עד לרמת בחירה בין פחד לאהבה.בין יהודי לגוי. יש אחי היהודי? אחלה שבוע בינתים,כתוב עוד. אחרון הפילוסופים.

למעלה