האדם הוא האב המשותף לכל החיות

SilentMike

New member
באמת שאלתי את עצמי.

באמת שאלתי את עצמי מתי מישהו פה בתפוז יעלה על החוכמה הזאת. יש בעיות ליאור?

ald1357

New member
ומה רע בלהיות סתם מבסוט :)

מה רע בלהיות סתם מבסוט :), ובכן מעבר לכך אני תמיד חושב שהחכמה לא יושבת באף צד של אף אחד, אלא מפוזרת בצורות שונות של טענות, במודלים שונים המיחדים ומבטאים יותר טוב מאחרים צורות משמעות שונה, האם טענה מתמטית שונה מטענה רגשית או טענה כלכלית ? בסופו של דבר הן מתארות כולן את אותה מציאות ממש אלא שפורקות אותה למודלים שונים וצורות תאור אחרות, ומכל אחד ממודלים אלא אתה יכול ללמוד מעין הבטים שונים של הבנת אותה המציאות, קצת יותר קשה ומאתגר הוא להבין שבסופו של דבר זה באמת אותה מציאות ממש ולראות את כל אותן צורות ומודלים במרחב קיום חופף גם בהבנה, ולא כל אחת בנפרד

Charles Darwin

New member
שכחת עוד כמה צדדים של המציאות

חולה נפש שחושב שהוא נפוליאון, חוויות על LSD, חלומות, ילדים שמשחקים באמא ואבא, עולמם הרוחני של שימפנזים, כל המיתולוגיות, כל הספרים של טולקין, כל סיפור שאי פעם נכתב, כל תירוץ של כל תלמיד בכל הזמנים (בעיקר "ה-
אכל לי ת'שיעורים"). בקיצור ה-כ-ל.

וואו תודה הסמקתי...מי זה ליאור????

עוד יחשבו שאני כתבתי את זה על עצמי אבל נו מילא... מעניינת הדעה על כך שהאמונה במסגרת דיון על אבולוציה,היא מושג ששייך אליה גם כן,היא חלק מתרבות והתפתחות וצורך בידע...המושג אבולוציה עצמו הוא תוצר של עצמו,הוא ניסיון לחקור את ההתפתחות מתוך התפתחות. קוצו של יוד...זה נקודה. פשוט נקודה בתוך חלל ריק. הרי כדי לברוא את היקום והעולם הבורא יצר מקום ריק. בתוך המקום הריק הזה הדבר המינימלי ביותר שיכול להיות הוא נקודה. התמשכות הנקודה מעט זה האות יו"ד. אפשר להגיד שנקודה היא אור והאות יו"ד היא הכלי שלה, כך שנוצר מרחב מאותה נקודה זערורית,עקב ירידתה מלכתחילה(או נסיונה להפסיק לרדת..ממקור האור הראשי.) זה בעצם כוח משיכה שהמדענים לא מצליחים להבין ביקום כיוון שהם לא עוסקים בקבלה.זהו הקשר בין קוואנטים לכבידה ברמות גדולות יותר. אפשר לאמר שהאור יורד למצב שבו הוא נהיה כלי,כאשר גובר המרחק מן המקור וכלי זה הוא עולמנו הנמדד כמצב של מרחב/זמן. עולם מחולק. מי אתה?אנו מכירים?

ald1357

New member
זרימה דו כיוונית

התפיסה האבולוציונית היא עובדה שאין מה לערער עליה, ובכל אופן יש תפיסה אחרת התפיסה שלצורך העניין כאן נקרא לה ה"קבלית" האם יכול להיות עולם בו שתיהן קימות במציאות ביחד ?, האם הן חייבות להכחיש האחת את השניה ?, לדעתי לא ולא, הייתי רוצה לנסות לפתוח מכאן דיון הקורא לנציגי שתי השיטות לנסות לבנות תמונת עולם בה עובדות שתי השיטות יחד, את גירסתי לתמונה כזו אביא לאחר התגובות במידה ויהיו כאלה :), הייתי רוצה שלא יווצר פה שוב מצב בו כל אחד שוטח את שיטתו ובזה מסיים את דבריו אלא מתייחס לאפשרות של החיבור בין השיטות לחיוב או שלילה או בהצעות של רעיונות כאלה או אחרים

demoloc

New member
חחח...אתה סותר את עצמך

הרגע אמרת שמדענים לא מבינים את זה כי הם לא עוסקים בקבלה, לעומת זאת אתה כל הזמן מציין שיותר ויותר מדענים , למעשה כתבת כימעט כל המדענים בארה"ב ובאנגליה שואבים את מחקריהם מהקבלה , אז תחליט, מה הם חוקרים?

ilovelior

New member
לא חושב שאנו מכירים...

אבל במדינה פיצקית כמו שלנו - אין לדעת. בכל מקרה, אני מבין את חוסר רצונך לשטוח את דיעותיך , כי אין לכך סוף או התחלה. אך בכל זאת - אני בטוח שבתור אדם חילוני לגמרי לא קפצת ממקומך ורצת לחקור קבלה רק בגלל כמה הודעות באיזה פורום. ולכן אני מבקש עוד המחשות צורך. אני אוהב ללמוד, אני סקרן, כל נושא שההמחשה תתמלא בה אני לא אפחד ללמוד אותה. גם בתור אדם שמאמין בטבע , תמיד האמנתי גם בעולם רוחני. לא יודע בדיוק מה דעתי על יחסי הגומלין שביניהם, כי עד לקריאת הודעות אלו לא ממש ניסיתי למצוא קשר. כלומר אולי הטבע כתולדה של הרוח ( שהטבע הוא "מפה" מסויימת של רוח האדם - לשיטתך ) , או שהרוח היא חלק מהטבע בגלל היווצרות המוח. בכל מקרה אני תומך מאוד מאוד (מתחילת השירשור) בניסיונו של ALD1375 להפוך את המקום הזה לא לדיונים על דבר שכולם פה כבר מקיאים אותו מרוב שברור לכולם שזה ברור לאחרים - אבלוציה ערומה. אלא בואו ננסה לראות אבולוציה בווריאציות שונות בחיבור עם שיטות אחרות. מי שחושב שזה לא אפשרי - לא העריך נכון את מורכבות האבולוציה... אתם חושבים שרק מה שאתם רואים בעיניים התפתח? אתם באמת מאמינים שהאבולוציה מוגבלת לדברים שהם חומר ? שלקוחים מטבלה מחזורית... אני אישית תמיד האמנתי ברוחניות אפילו אם היא דבר שהטבע יצר, כי אפילו אם הטבע יצר אותה , זה כרגע הדבר הכי נעלה וגבוה ביכולות הטבע. אולי אם "נתמחה " ברוחניות ופלפול עצמי ופנימי נגיע עם האבולוציה לעוד כמה שלבים... טוב אני חייב לעוף לאוניברסיטה אז בינתיים יום נעים לכולם.

היי אתה שוב... נעים לקרוא אותך עד

מאוד. נדיר לראות בימינו אנשים שמחפשים דעה אחרת, בלי לנסות להתווכח קודם. בקשר לדבריך: יש הבדל בין רוחניות למודעות,אלו שני מושגים שונים,כשהאחד כמו שאמרת (המודעות), מנסה להראות לנו שהרוח היא תולדה של הטבע, כחלק מהמוח. זו האשליה. הדבר האמיתי והמוסתר הוא,שאין לאדם בעלות על הרוח. הרוחניות היא בעצם תיקון של מצב זה,שנדע שהבורא הוא בעל הבית שלה.של הרוח ולא אנו.(היהודי ידע זאת בעבר עד שרצון הגויים התערבב בו). כל העניין ברוחניות, זה שהיא אינה תלויה בנו כלל,אלא בבורא בלבד.בבעל הבית. אין לנו דרך להתפתח רוחנית, ממש לא. רק התיקון של ה"דעת" גורם להתפתחות הרוחנית.זה החוק היחיד בטבע שנקרא:"חוק השוואת הצורה". יש משפט שאומר: "ושוויתי ה' לנגדי תמיד",כלומר, מעבר לכך שתמיד צריך לדעת שהבורא הוא הכל וש"אין עוד מלבדו",עלינו גם להשתוות לו בתכונותינו. אנו לא יצורים טבעיים(אנו יצרנו את הטבע),אנו מעל הטבע,אנו אלוהיים, אבל "נפלנו" מדרגתנו.(עקב חטא עץ הדעת). תנועת תהליכי המודעות היא ימינה ושמאלה, ביחס לקו אמצעי. הרוחניות היא עניין אנרגטי והיא נבחנת בתנועה של מעלה ומטה, כאשר, אי- אפשר לעלות מעלה בלי לתקן (להגיע/להשיג את קו האמצע בין ימין ושמאל=ישראל). "עלייה" זו מעלה של האנרגיה בהתאם לתיקון נקראת:"הכרת תחושת הבורא". הוא זה שמעלה,מושך אותך אליו,אם תיקנת או הראית נכונות. אתה נשמע לי אדם מאוד חכם ועם הרבה אור. אם נדבר באי מייל או בתיבת מסרים האישית של תפוז, אספר לך כמה דברים שמאוד יעניינו אותך לדעתי, לא קשורים לידע דווקא, אלא על משהו שאתה (ספציפית אתה ועוד אנשים,ממש כמו במטריקס,חחחחח) קשור אליו כל חייך ומחפש אותו,בלי לדעת מזה. :) כתוב לי אם רוצה. אחרון הפילוסופים.

פרם שי

New member
כן כן, אבל למה כל כך הרבה טעויות?

א.צרם לי אז אחזור לשם: ישראל לא מדינה סוציאליסטית, ומעולם גם לא התיימה להיות. התיימרנו פעם להיות סצויאלדמוקרטים, וגם זה כבר לא קיים מאז מהפך 77. ישראל היא מדינה קפיטליסטית שמתשמשת בשיטותיו של מילטון פרידמן, מוריהם של ביבי נתניהו ויעקב פרנקל, ורבים אחרים. מעטים הסוציאליסטים בארץ, וזה שכתבתם את זה מראה שאין לכם מושג וחצי מושג על מהו סוציאליזם, וחבל שאתם כותבים על מרקס ולנין אבל לא יודעים מהו המושג הבסיסי שעליו דיברו. ב. אכן האחרון מתלהם ללא שום הגיון, ולפעמים סתם כותב יפה כמו שחוזרים בתשובה טריים שראו-את-האור (וזה גם לא רק בדת היהודית אלא אנשי מדיטציה וכל דבר שפתאום אדם אומר עליו: יוריקה!) נוהגים לעשות. זה בסדר, אין מה לעשות, אולם לפחות שתהיה לך משנה סדורה ולא שבבי משחקי מלים שהרבי שלך נתן לך (אהבה, ו וי, ואוו מדהים. ידעת שגם אם תחליף את במילה טואלט את האותיות ט ול בו ו-י, תעיף ט אחת ותזיז את הו קדימה, תקבל אותו דבר?
). להודעות הראשונה. אכן, גיבוב. האדם היה קודם. בסדר, היה אלוהים, או אלוהות, או כח עליון, סבבה, זה לא נתוסר אבולוציה ולא סותר דת. אבל אדם ואז חזר, ואז קוף ו..מה?!?! אין שום סדר בדברים. ג. הערה אחרונה: יש כשל רציני באמונה שהדת היהודית היא הראשונה, החשובה, שהאדם נוצר לפני 7000 שנה, וכו' וכו'. הוודות (הכתבים ההודיים) קיימים כבר 7000 שנה, וזה רק הכתב! מי יודע כמה שנים לפני כן כבר הועברו בע"פ. היהדות היא אחת הדתות הצעירות בעולם, והתפתחה מדתות אחרות. מכלול המיתולוגיות בה מעניין ביותר, כמו כל מיתולוגיה, אבל אישית אני נהנה יות לשמוע על האנומן הקוף ההודי מאשר על שלמה או על דוד. כי אם כבר אגדות, אז שיהיו צבעוניות:)

רק רציתי לאחל שבוע טוב לכולם שתהיה

לנו אחלה התפתחות שכלית ותודעתית, עתה משחגגנו שוב את חג השבועות, חג מתן תורה. אם מעניין מישהו, אז רציתי לספר על הצד ה"אבולוציוני" של העניין; המעמד של הר סיני, היה מאוד מורכב וכל העם שהיה שם, היה "כאיש אחד ולב אחד", מעין תודעה אחת שלמה המורכבת מ600 אלף נשמות שהן "ערבות" זו לזו. אבל, המצב הזה היה עדיין בוסרי, כי התורה שנמסרה (מוסָר) מעין "נכפתה" על האנשים שהיו שם. הסיבה לכך היא, שהם כל כך נחשבו מפותחים,עד שהם יהיו חייבים מעכשיו לדעת מהם חוקי הרוח,אחרת ימותו. התפתחות רוחנית ללא "ספר הוראות" אשר מורה לך כיצד להמשיך מכאן והלאה עלולה להביא לאסון. כיוון שה"רוח" רוצה שהאנשים יהיו כמותה בדיוק(היא טובה ומייטיבה), היא נתנה להם את התורה(והם ידעו שהם חייבים אותה לכן הסכימו לקבלה). הדבר היחיד שהיה חסר להם אז הוא "השתוקקות", כי כאמור היו חייבים כבר לקבל אותה. על מנת שתיווצר השתוקקות, יהיה עליהם לרדת שוב מדרגה עליונה זו(של קירבה לרוח), לשכוח את המעמד ואז בדרך כלשהי להתחיל להתוודע אליו שוב ולייצר "השתוקקות" לתורה ולרוח...להשתוקק מאהבה וידיעת התכלית. לפי דעתי זו התקופה שבה העם היהודי מתחיל להבין את החוסרים שיש בחייו ולשאול מדוע. הרצון לרוחניות שוב מתחיל ואנשים מגלים כי כסף,שליטה,כבוד ומושכלות לא מביאים אותם לכלום כי אם למלכודת של אבולוציה ללא מטרה.מלכודת המוות.השאלה שצצה באדם "מדוע אני חי" גדלה וגדלה ונוצר באדם מצב של חוסר שבו הרוח המרחמת נכנסת. נקודה זו של חוסר ראשוני שמתמלאת נקראת "הנקודה שבלב". מרגע זה כשהרוח מעורבת בחייו שוב מתחילה התפתחות תודעתית(תיקון חטא עץ הדעת) שבה הוא מבין שהשכל(השכול המוות),הוא לא המטרה אלא חיי נצח ברוחניות("אני קדוש ואתם תהיו קדושים כמוני"). נוצרת השתוקקות לדבר האמיתי. אין עוד פחד להתקרב אל ההר("לא תקרבו אל ההר")...אל הרהורי ה"מה יהיה" שבהם השכל שולט. לא כמו אז שהר סיני(הר הניסיון) והיה כ"הר הנכנס לגיגית", אלא שעתה הגיגית הוז התרחבה,על ידי הגיגים רבים שהביאו להשתוקקות. אנו רוצים לעלות אל ההר כמו משה. מי שעובר את התהליך מרגיש איך זה קורה,לאט לאט, זה נרקם... האנושות הולכת לבצע "קפיצה אבולוציונית" שבה קבוצה יחידה שהתפתחה והרוח שורה עליה,"תמשוך" את שאר העולם אליה ומי שיגיד לא להתפתחות, יהיה נתון לחוק הבררה הטבעית. מי שעוד יחשוב שכסף ושליטה ומושכלות הם החיים, כנראה שיגלה בדרך הקשה שהם לא. מה דעתכם? יכול להיות שתחול כזו התפתחות במין האנושי? הרי אם האדם יתפתח מדעית עד כדי שיוכל להיות כמה שפחות תלוי בגוף(בעזרת המדע) או לבנות אדם משל עצמו, אם זה העתיד אז לא נראה לי שזה יקרה. זה יקח המון זמן ונראה לי שהמוות והמלחמה והחור באוזון והפצצות הגרעיניות והטרור ימנעו זאת מכדור הארץ.הם מתפתחים מהר יותר ונראה לי שהם עומדים לשבור שיא בקרוב. מה דעתכם? פילו.

מדוע OFF אחי? אינך חושב שהאבולוציה

לוקחת אותנו אל שלב שבו נתפתח רוחנית ותודעתית? לפי דעתי כן, כי אין סיכוי שנתפתח ליצורים אחרים מבני אדם בלי שנעלה את שכלנו לרמת תודעתית גבוהה, שבה מליוני רסיסי המידע שיש לנו מצטרפים לשלם אחד. שלם זה שהמוח שלנו ירכוש בצורה של תובנה עמוקה וחדשה, יעלה אותנו בדרגה. עליית דרגה שכזו שתחול בהרבה אנשים, תשנה את העולם כולו. אבל, כיצד אנו יוצרים שלם שכזה במוחנו? כיצד אנו מחברים עשרות תאוריות במוח לכדי הבנה אחת ומהי הבנה זו? הרי הידיעה עצמה אינה המטרה כי ככה לעד יכולים להיות בני אדם שמפתחים עוד ועוד תאוריות והכל בעצם דעתם הסובייקיטית על העולם והיקום בו אנו חיים. לי נראה שמדע הוא אינו מטרה אלא אמצעי. הוא יסייע לנו להתפתח אל הרוחני שבנו, אל המופשט, אל המקום שבו אנו לא נזדקק לשום מכשיר עוד אלא נהיה מעין נובעים מתוך מצב שבו אנו יודעים הכל משום שאנו "מחוברים להכל". המדע לדעתי כבר ניצח את עצמו,כי על פי כל הממצאים זהו סוף עידן הפיסיקה והמדע. הכל נכנס למבוי סתום...מתגלים כל הזמן עוד ועוד ועוד חלקיקים ונראה שאין לזה סוף ותכלית. היאוש שנוצר בעולם המדע יביא מדענים לשאול את עצמם "למה". לשם מה כל החלקיקים הללו ומה עושה אותם כה אין סופיים? האם יש ביקום אנרגיה אין סופית כלשהיא שמקיימת אותו? האם חלקיק נראה כזה רק בגלל שאנו בעצם מבחינים בחוקיות וקובעים לו להיות כזה(כשהוא בכלל לא כזה)? יכול להיות? למיטב דעתי בימים אלו נכנס חוק באוניברסיטאות ברוסיה שכל מי שילמד תואר בפילוסופיה יחוייב ללמוד "חכמת הקבלה" שטוענת שהיא התובנה הסופית...התאוריה של הכל. הבנתי שחוק זה ברוסיה נוצר עקב התאספויות של מדענים עם הדוקטור הרב המקובל מיכאל לייטמן שהרצה בפניהם מספר פעמים כבר. לי נראה מדהים שלמשל "חומר" ו"אנטי חומר" הם בעצם המושג הקבלי קו ימין וקו שמאל. קו האמצע הוא החמקמק,הוא הקו שאליו שואפת ההתפחות האבולוציונית של האדם. שבו הם מתאיינים לכדי ישר. חומר נקרא "הרצון לקבל על מנת לקבל" ואנטי הוא "לקבל על מנת להשפיע". התאיינות זו נראית בעצם כ"עולם" שכל הזמן מתממש מתוך התאיינות. מצב זה שלא מפסיק מביא למסקנה שיש ביקום כוח שכל הזמן מקיים את הדברים ושהוא אי ןסופי..אנרגיה שממנה יורד הכל כל הזמן. כיוון שהאנרגיה הזו כל הזמן נותנת מעצמה(אז נוצר רצון לקבל) אז, התערבבות החומר והאנטי חומר חייבים ליצור מצב שבו נדע רק על החומר, כי זה מה שהאנרגיה יצרה:"רצון לקבל". ההבנה שאפשר לקבל ולהשפיע חזרה(ולא רק לקבל על מנת לקבל-עמל"ק) מתחילה ליצור כאן מדע שלם של חוקים שבהם אפשר לדעת הכל ולעלות לדרגה הרוחנית עליה דיברתי. זה מצב שבו אנו מבינים את התכלית ורואים שהעולם לא מחוצה לנו אלא בתוכנו ושאנו קובעי תנועת הקוונטים בו, כך שהכל משתקף מתוכנו בעצם(כמו בביטויים "השקפת עולם" "תפיסת מציאות")... אנו ממש משקפים החוצה את מציאות העולם הפנימי שבנו ולכן הוא קיים שם בעצם, אנו תופסים אותו,ממש כמו שהיד יכולה לתפוס חפץ, המחשבה מקיימת את העולם. מה דעתכם? האם אפשרי שנדע את החוקיות של רוחנו? האם זוהי ההתפתחות אל יה הולך המין האנושי?

חחחח..תאכל את הלב או תאכל OFF

כי אמא שלך בטח לא יודעת להכין עוף אמיתי(היאט עסוקה בעבודה שכולנו יודעים מהי) חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה