רק רציתי לאחל שבוע טוב לכולם שתהיה
לנו אחלה התפתחות שכלית ותודעתית, עתה משחגגנו שוב את חג השבועות, חג מתן תורה. אם מעניין מישהו, אז רציתי לספר על הצד ה"אבולוציוני" של העניין; המעמד של הר סיני, היה מאוד מורכב וכל העם שהיה שם, היה "כאיש אחד ולב אחד", מעין תודעה אחת שלמה המורכבת מ600 אלף נשמות שהן "ערבות" זו לזו. אבל, המצב הזה היה עדיין בוסרי, כי התורה שנמסרה (מוסָר) מעין "נכפתה" על האנשים שהיו שם. הסיבה לכך היא, שהם כל כך נחשבו מפותחים,עד שהם יהיו חייבים מעכשיו לדעת מהם חוקי הרוח,אחרת ימותו. התפתחות רוחנית ללא "ספר הוראות" אשר מורה לך כיצד להמשיך מכאן והלאה עלולה להביא לאסון. כיוון שה"רוח" רוצה שהאנשים יהיו כמותה בדיוק(היא טובה ומייטיבה), היא נתנה להם את התורה(והם ידעו שהם חייבים אותה לכן הסכימו לקבלה). הדבר היחיד שהיה חסר להם אז הוא "השתוקקות", כי כאמור היו חייבים כבר לקבל אותה. על מנת שתיווצר השתוקקות, יהיה עליהם לרדת שוב מדרגה עליונה זו(של קירבה לרוח), לשכוח את המעמד ואז בדרך כלשהי להתחיל להתוודע אליו שוב ולייצר "השתוקקות" לתורה ולרוח...להשתוקק מאהבה וידיעת התכלית. לפי דעתי זו התקופה שבה העם היהודי מתחיל להבין את החוסרים שיש בחייו ולשאול מדוע. הרצון לרוחניות שוב מתחיל ואנשים מגלים כי כסף,שליטה,כבוד ומושכלות לא מביאים אותם לכלום כי אם למלכודת של אבולוציה ללא מטרה.מלכודת המוות.השאלה שצצה באדם "מדוע אני חי" גדלה וגדלה ונוצר באדם מצב של חוסר שבו הרוח המרחמת נכנסת. נקודה זו של חוסר ראשוני שמתמלאת נקראת "הנקודה שבלב". מרגע זה כשהרוח מעורבת בחייו שוב מתחילה התפתחות תודעתית(תיקון חטא עץ הדעת) שבה הוא מבין שהשכל(השכול המוות),הוא לא המטרה אלא חיי נצח ברוחניות("אני קדוש ואתם תהיו קדושים כמוני"). נוצרת השתוקקות לדבר האמיתי. אין עוד פחד להתקרב אל ההר("לא תקרבו אל ההר")...אל הרהורי ה"מה יהיה" שבהם השכל שולט. לא כמו אז שהר סיני(הר הניסיון) והיה כ"הר הנכנס לגיגית", אלא שעתה הגיגית הוז התרחבה,על ידי הגיגים רבים שהביאו להשתוקקות. אנו רוצים לעלות אל ההר כמו משה. מי שעובר את התהליך מרגיש איך זה קורה,לאט לאט, זה נרקם... האנושות הולכת לבצע "קפיצה אבולוציונית" שבה קבוצה יחידה שהתפתחה והרוח שורה עליה,"תמשוך" את שאר העולם אליה ומי שיגיד לא להתפתחות, יהיה נתון לחוק הבררה הטבעית. מי שעוד יחשוב שכסף ושליטה ומושכלות הם החיים, כנראה שיגלה בדרך הקשה שהם לא. מה דעתכם? יכול להיות שתחול כזו התפתחות במין האנושי? הרי אם האדם יתפתח מדעית עד כדי שיוכל להיות כמה שפחות תלוי בגוף(בעזרת המדע) או לבנות אדם משל עצמו, אם זה העתיד אז לא נראה לי שזה יקרה. זה יקח המון זמן ונראה לי שהמוות והמלחמה והחור באוזון והפצצות הגרעיניות והטרור ימנעו זאת מכדור הארץ.הם מתפתחים מהר יותר ונראה לי שהם עומדים לשבור שיא בקרוב. מה דעתכם? פילו.