האדם הוא האב המשותף לכל החיות

ו...ו...חוץ מזה, על מה שרשמת לי,

אולי אתה תעשה את מה שאתה מציע לי לעשות? שנינו הרי יודעים מה אנו עושים. בהערכה רבה ,פילו.

מספיק!!!!!!!

שם הפורום הוא אבולוציה שבו מדברים על נושאים הקשורים לאבולוציהואנשים שמאמינים שהאדם נברא ע"י אלוהים מקומם לא פה, אין בסיסי מזה. לפורום לא קוראים דיון על היווצרות האדם והיקום אלא פורום אבולוציה. כמו שאני לא יכנס לפורום דת אין צורך שאתה תיכנס לפורום הזה הרי הוא פורום אבולוציה ואני מתאר לעצמי שהסיבה היחידה שאתה כותב כאן היא כדי לחרחר ריב ולעצבן אנשים. טענתי הובנה לך? זה לא שהפורום לא מעודד דיון בריא אלא שהוא מיועד לאלה שכבר החליטו שהם מאמינים באבולוציה ורוצים ולשאול ולחקור לעומק את נושא האבולוציה.

אל תזלזל באנשיי הפורום כי לא כולם פ

חדנים כמוך גבר גבר.לא באתי לחרחר ריב אלא מי שמרגיש שאני מנסה לריב הוא זה שמכיל בתוך עצמו כעס על התמוטטות דעותיו וניסיון האחיזה בקש האחרון. אתה מזלזל באנשים כשאתה אומר שהם החליטו שהם מאמינים באולוציה. אמונה באבולוציה מקורה בניסיון להבין איך איפה ומתי התחיל הכל ושם הנושא הזה הוא לא אבולוציה אלא:"מושג הבורא והאלהים". אז אם כעס מתעורר בך פנה לפורום מדיטציה אחי,עשה ויפסאנה רק אל תעליב את עם ישראל ואנשי הפורום במילות שכלך הדל.

demoloc

New member
אני מעדיף שיזלזלו בי בגלל

שאני חושב שונה מכולם , ולא שיזלזלו בי כי אני חושב כמו כולם. אתה חושב מה שטיפטפו לך לתוך המוח , אני מרחם על אנשים כמוך , אנשים שמעולם לא פיקפקו באמונתם, אם לא מפקפקים באמונה, איך אתה יודע שהיא נכונה? מתד שני אם אתה מפקפק , מחפש עובדות , משווה אפשרויות , לומד רעיונות, ואחרי כל זה מגיע לאותה מסקנה, אז האמונה שלך חזקה מתמיד. אני ככל שאני חושב על זה , מגיע למסקנה שאלוהים הוא פאראדוקס, עצם קיומו לא ייתכן , כי אלוהים הוא כל יכול , אלוהים לא יכול לשקר -- לא יכול להיות. עצם קיומו של אל מפריחה אותו. ואני בודק את הטענה שלי כל הזמן , אני למדתי הרבה על הדתות , הרבה מהן כל הדתות הגדולות אני למדתי את הבסיסים שלהם , אבל מה לעשות , כל דת מורכבת בראש ובראשונה מאנשים "מוארים" שמצאו את אמונתם ואין להם ספקות. וובכן אדונים יקרים...אם אין לכם ספקות זה רק אומר שאתם לא יודעים שום דבר בנושא. וחיים באוטופיה שיותר דומה לפאטה מורגנה , שאתה מגיע למים , היא נעלמת . כלומר ברגע האמת האמונה שלך לא תציל אותך. לפיכם , האמונה לא תמנע מכם למות , אלא תביא אתכם לעולם שכולו טוב, אני אומר, איך אתם יודעים? יש לכם תמונות? יש לכם עדי ראיה? אה, אני מבין... יש לכם אמונה.... i rest my case

תודה גם אני אוהב אותך :) ואם אתה שו

אל שאלה,אענה בלי להתייחס לעלבונות שאתה מטיח: אני חילוני לגמרי ולא האמנתי בשום כוח או אל עד שהוכחו לי הדברים. אתה בטח לא תחפש הוכחה אלא תגיד מראש ששטפו לי את המוח כי ככה קל לך יותר.אני מכיר את הפחד..את השנאה לדעה הזו שיש בורא לעולם. מה שהכי חשוב ואני יודע בוודאות:הוא אוהב אותך וגמני! :) כשתרצה הוכחות,לא בצורת התרסה אלא בצורה מכובדת,דבר אלי. פילו.

qet1

New member
אתה כל הזמן מדבר על הוכחה, אפילו

אמרת שהיא מאוד פשוטה....אבל כשבישתי ממך להוכיח אמרת לי שזה מעבר לטפיסתי...אז נשאר לי דבר אחד להגיד לך: שקרן גרוע מטיפש.

נכון...זה מעבר לתפיסתך ולא טפיסתך

ולא שזה אומר משהו שהייתה לך שגיאת כתיב, אני פשוט יודע שאין לך יכולת לקלות את הדבר הכי פשוט ביקום...לא רק לך,לרוב היקום. ככה עשה את זה הבורא, מה אני יעשה שהוא גאון?

Charles Darwin

New member
*אעשה *לקלוט

ולא שזה אומר משהו שהיתה לך שגיאת כתיב (או שתיים), אני פשוט יודע שאין לך יכולת לקלוט את הדבר הכי פשוט ביקום...לא רק לך, לרוב היקום.

Charles Darwin

New member
חחח טוב אז ../images/Emo52.gif

פשוט לא קראתי את שאר ההודעות שלך בפורום (ארוכות מדי בשבילי) ככה שאין לי הערכה לגבי רמת הכתיב שלך... נ.ב. בכל מקרה היתה לך טעות לא מכוונת: "לא רק לך,לרוב היקום" אומור להיות: "לא רק לך, לרוב היקום" (עם רווח אחרי הפסיק)

Charles Darwin

New member
אומור=אמור...../images/Emo3.gif

שגיאת הדפסה, לא כתיב... וממילא זה נכתב מלמעלה, לא?

חימם לי את הלב... וכן..יש לאנשים

טעויות בגלל מהירות של כתיבה ומחשבה...אתה יודע מה קורה לי לפעמים? שאני חושב על המילה הבאה כבר ובגלל זה מסיים את המילה הקודמת עם טעות כתיב...כך שהאות האחרונה במילה היא האות הראשונה של המילה שתבוא אחריה אבל טפו טפו טפו, אין לי טעות כתיב לעולם מחוסר ידה לשוני...סמוך על סמוך. אגב דרווין...שוחחנו על דמיון גנטי של אדם וכולי...אני די בטוח שהקרבה הכי גדולה היא לחולדה...אם רוצה ויכול לבדוק אז יהיה מעולה שכולנו נדע את האמת ולא על מנת להתנצח אלא לחלוק בה...שבת אחים גם יחד. פילו.

qet1

New member
חחח..."...מחוסר ידה לשוני"

חחח...המשפט הכי מצחיק ששמעתי ממך אבל שאלת! שאלת בפורום ביולוגיה וענו לך שמבחינה גנטית הקרבה לשימפנזה היא הרבה יוןתר גבוהה! אם יש לך מקור (מדעי, לא קבלי) שמראה אחרת אני אשמח מאוד לראות...

עכשיו אפנה את שאלתי למנהל הפורום

האם פורום זה מיועד לדיונים בנושאי אבולוציה או שזה פורום לדיונים על מוצא האדם והיקום באופן כללי כי אם זה אכן פורום שעוסק רק בענייני אבולוציה נטו אני מזמין אותך לבעוט החוצה את המיסיונר המחרחר ואם לא, תשאיר אותו...על אחריותך בלבד כי אני ובטוח גם אנשים אחרים רואים אותו כגורם מפריע. ואני אישית קצת מאוכזב מהחדירה של גורמים מפריעים כאלה ועתה אתחיל להפנות את שאלותיי בנושא לפורום מדע פופולרי כי שם מתעסקים במדע נטו

Charles Darwin

New member
נו באמת...

זה ברור שהשם אבולוציה ימשוך לכאן מיסיונרים. נראה לי שחלק מהאנשים כאן דווקא נהנים להתווכח איתו ואולי זה עוזר להם להבהיר לעצמם כמה דברים בקשר לאבולוציה. אם וכאשר מישהו יבוא עם שאלה או נושא לדיון שהוא קצת יותר ענייני אני מניח שהוא יקבל את מלוא תשומת הלב...ואם יש שירשור שלא נראה לי או לך אפשר פשוט להתעלם ממנו. את השרשור הזה, למשל, התחיל מר פילוסופים ומסתבר שיש כאן כאלה שמוכנים להגיב. אמרתי כבר שמקסימום אני אשרשר את כל ההודעות שלו לשרשור אחד וזה לא חייב להיות מטרד גדול..

ilovelior

New member
פעם ראשונה שלי בפורום... ולכן

ארשה לעצמי לנסות לראות את הדברים מהצד. לאלו שלא מוכנים שהפילוסוף יישאר בפורום - אני הוכחה חיה שצריך לתת לכל מי שרוצה להשתתף בפורום להשתתף - כל עוד הוא לא משתטה - כי אני רק נכנסתי לפורום כרגע (מלשון לפני חצי שעה) , וממש רותקתי לשיחה, בלי קשר למה עמדתי האישית בנושאה, ואני מוסיף את הפורום הזה לפייבוריטס. ואם כך קרה אז זה מוכיח משהו מסויים לגבי האם להשאיר או לא. נכון שבהתחלה קצת עיוותתי עפעף לצורת השיחה המתלהמת של הפילוסוף , אך לאחר קריאה ממושכת יותר , הבנתי שזו לא התלהמות כלל וכלל , זו פשוט לשון אחרת , לשון שאני לא מבין אותה, ממש כמו בעיות גישור שנובעות מהבדלי תרבות ,הוא באמונתו שלו ואני באמונתי שלי, אבל היא עניינה אותי , ואני שמח על חלק מאנשי הפורום שידעו להתעלות מייד בהבנה זו ולהמשיך לקלוח עם השיחה , וקצת עצוב על חלק אחר של הפורום שפשוט הרטיט אצלו משהו מסויים בהמשך שיחה יפה זו - הרי אני משוכנע שאם אדפדף בפורום לארכיון, אמצא המון שיחות שהן לא קשורות כלל וכלל לאבולוציה... ולאלו שממש כעסו על השתתפותו - לי מהצד זה ממש נראה כאילו הפכתם בפרקטיות שלכם, ברצון שלכם תמיד לראות את העולם באובייקטיביות , את האבולוציה - לדת משלכם - ממש "כעסתם" על דבריו - איך זה יכול להיות? הרי אף לשיטת האבולוציה צריך להיות ברור - שהאבולוציה היא שפיתחה את החלק ההוא במוח שלנו שנתן לאדם את האפשרות כביכול "להאמין". אז לכל היותר אל תשתתפו בשרשור זה - אבל לכעוס?! - זה מעיד על משהו. זה אפילו קצת מוזר -כי אתם מאמינים באבולוציה. לפילוסוף - פילוסופיה יפה ומעניינת - אך לא אעיז להביע את דעתי עליה ביודעי רק קוצו של יוד ( מה האות הזאת מסמלת? או לפחות מה מסמל הקצה שלה? ) אהבתי מאוד את הקלילות במובן החיובי (הזרימה) של CHARLES, מנהל אם אני לא טועה , אבל צרם לי שמשתמע מההודעות שיש שיחות מחתרתיות שמתבצעות שלא על גבי הפורום, לגבי החלטות אם להשאיר פה את הפילוסוף. לא במקום לפי דעתי . כאן אני מסיים את תפקידי כ"עד ראייה" ומתחיל בהשתתפות... סתם אני צוחק - אבל באמת אחלה שיחה (אם מורידים ממנה את כל "ההפרעות")

ilovelior

New member
charles

במחשבה שניה, אני חדש פה ואולי דיונים אלו התבצעו בשירשורים קודמים שלא קראתי - אם זה כך קבל התנצלותי - אם לא - אז לא כמובן.

ald1357

New member
גם אני תומך בהשארת דעות שונות

גם אני תומך בהשארת דעות שונות ולא צנזור השתתפות לפי סוג דעה, באיזשהו מקום יש משהו גם במה שאחרון הפילוספים אומר אם כי הוא מוציא את זה מכלל שיווי משקל בהיותו תומך נלהב ללא עוררין בתמונת עולם חד צדדית ולא משולבת, הייתי קורא לו למתן את סגנון ההתבטאות המעט נצחני שלו אפילו בהבעת הדעות, ולנסות לסגל לעצמו מעין גישה יותר מקשיבה ועונה, בעיקר מקשיבה למה שאחרים אומרים ולא להגיב אוטומטית בביטול כפי שאחרים גם כן מגיבים אליו אלא, לנסות להבין את ההגיון האמור בשיטה זו או אחרת ומשם אם הוא חושב שיש לו דרך או פתרון לענות, כשאתה חוזר שוב ושוב על עמדתך בלי להתייחס למה שטוענים האחרים זה לא עובד פשוט, וגם אם ראית את האור ראיית האור ברמה רצינית מחייבת אותך לדעת להוריד לפחות שבבים משם, ולקשר אותם למציאות, ולא על ידי הכחשת המציאות, מה שנחוץ לפורום הוא יותר פיתוח תרבות דיבור ודיון מאשר צנזורה על דעה כזאת או אחרת, כי כל אחד מאיתנו מכיר את דעותיו כבר בלי לכתוב אותן כאן, ואם לא יתבצע כאן דו שיח והקשבה בין מגוון דעות אין טעם בפורום כזה, ולכן הקטע הוא לא איזה דעה מנצחת אלא איזה דעה מוסברת בצורה יותר טובה וככל שהיא מוסברת יותר טוב היא פותחת את עצמה להערות ולשילוב עם דעות אחרות. ולכן ההערות של אחד לשני מוטב שיתמקדו אולי בסגנון ויכוח ולא על עצם דעותיו

למעלה