האידיאולוגיה של משרד הבריאות להפחיד הציבור

זו אולי כותרת נחמדה לשיר, אבל במציאות

ייעוץ רפואי של רופאים נוטה להתכנס לנקודות די ספציפיות אלא אם מדובר במשהו נדיר או חריג וקשה לאיבחון. ממש לא חסרים מקרים שבהם גם עשרה רופאים (בואי נדבר במונחים ריאליים, בסדר?) יתנו לך את אותה תשובה בדיוק.

איני מכיר את רופא הילדים של ילדייך כך שאין לי יכולת לשפוט את איכויותיו המקצועיות. גם אותך איני מכיר, אבל על סמך האופן שבו את מתבטאת בפורום, השיפוט שלי של איכויותייך המקצועיות בתחום הרפואה נמוך יותר. הדבר היחיד שאני יכול לומר הוא שאם לא היית מרוצה מהרופא לא ברור לי למה המשכת ללכת אליו, בטח אם הוא עשה מיליוני טעויות כפי שאת מתארת. אני מניח שהחיבה להגזמה עם מספרים מופרכים היא לצורך הרטוריקה, אבל וואלה, לא הייתי נשאר אצל רופא שטועה ושאיני סומך עליו גם אחרי הטעות הראשונה או גג השנייה...

פולספגן

New member
מכיר את משפט המחץ של רפו"ל ז"ל?

מבחינתי רופא ילדים או משפחה הוא פקיד שתפקידו לתת לי הפנייה לבדיקות או לרופא מקצועי או תרופה שאני רוצה ותו לא.
בגדול, כמה שזה אולי יפתיע אותך, אני מאמינה לרופאים, אך דוגלת במשפט המחץ של רפו"ל ז"ל - "כבדהו וחשדיהו".
עובדה שאני הולכת לרופאים, אך בודקת כל דבר שנראה לי חשוד. (אם לא הייתי מאמינה בהם, אז לא הייתי טורחת ללכת ...)
לראיה, בזמנו, אבי הלך ל-2 אורטופדים לאחר שמונית דרסה אותו - אחד רצה לאשפז אותו בנחרצות בכדי לתת לו אנטיביוטיקה לוריד ואיים עליו שאם לא התאשפז, אז יכרתו לו את הרגל.
הרופא השני, אמר שאין צורך לאשפז.
כאשר אבי הלך לאותו רופא (הראשון) לבקורת והוא הסתכל ואז אמר "לקחתי אמצעי זהירות".

מספיק מונח ריאלי בשבילך?

מכיר את המשפט הזה מהספרות, הוא לא של רפול...

מבחינתי אף רופא אינו פקיד. בילדותי היו לי רופאי ילדים מעולים וכיום אני הולך לרופאת משפחה שאני מרוצה ממנה, ולו לא הייתי מרוצה לא הייתי הולך אליה. אני לא חושב שרופא הוא על-אנושי ולעולם אינו טועה או שכל הרופאים מקצועיים באותה המידה... כמו בכל מקצוע, יש טובים יותר ויש פחות ולכן אפשר לבחור ולכן יש גם חוות דעת שנייה (וגם שלישית) אם צריך. היו רופאים שהחלפתי, היו רופאים שלא מצאו חן בעיניי אז הלכתי לרופא אחר. כך אני נוהג כשאני מקבל שירות מכל איש מקצוע. אם הוא לא מספק אותי או מפשל, NEXT. את זו שנשארת אצל הרופא שלך אף שאינך מכבדת אותו כלל, כך נראה...

פולספגן

New member
גם זמינות היא פרמטר שיש לקחת והואיל ואני

מאמינה בעצמי וידעת לעשות את המסננים המתאימים בשביל לסנן טעויות או חוסר ידע שלו.

אם אין בקופת החולים שלך רופא טוב וזמין למקרים

שאת זקוקה לו, תחליפי גם קופה על הדרך.

אבל בעצם את יודעת יותר מהרופא, אז מה זה משנה...

פולספגן

New member

אני מקווה שהוצאת את הלכלוך מהעין ותוכלי לקרוא

אין לי בעיה של זמינות לרופאים טובים בקופת החולים שלי באיזור מגוריי. לרופאת המשפחה שלי אין בעיה של תורים וגם לרופאים אחרים שאני הולך אליהם, ואם יש בעיה דחופה אז מקבלים אותי גם בלי תור ואם הרופא לא מקבל אז אני הולך לרופא אחר. אני יודע שהשירות בקופות החולים משתנה מקופה לקופה ומאיזור לאיזור, אז אם השירות בקופה שלך לא משהו, החלפת קופה יכולה לעזור. את יכולה לא להאמין לי, אבל לא המצאתי כלום. תעשי עם זה מה שאת רוצה.

אז אולי את לא בקופה הגרועה ביותר באזור מגוריך

אבל יש עוד שתיים...
ואולי אתם גרים ביישוב קטן או דווקא באיזור שבו יש עומס גדול מאוד על הרופאים. אני יודע משרשורים שקראתי בנושא קופות חולים (בפורומים אחרים) שזה משתנה מאוד מאיזור לאיזור ואנשים שעברו עיר מצאו את עצמם לא פעם עוברים קופה בעקבות זה.

פולספגן

New member
חברות שלי בהן והמצב שם ממש לא גורם לי לעבור:-

יש רופאים שיותר זמינים ויש שפחות זמינים בהתאם למוניטין שלהם וצריך להתפשר על משהו שיותר חשוב לך ולי זמינות זה תנאי מחייב.

cומcו

New member
מסכימה איתך כי לדעתי לא היתה שום הזנחה

זה לא חוכמה לבקר אחרי מעשה, כי יכל להיות גם הפוך שכתוצאה מהליכה לרופא, הוחמר המצב והגיע עד מוות.

עזבי אותך כאן מבל המגיבים, כי להם חשוב לסמן
בשביל להשקיט את המצפון שלהם שעשו את הכל ובעצם לא עשו כלום, כי הליכה לרופא יכולה לגרום לשאננות בדיוק כמו כל הבייבי-סנס למיניהם.

למעלה