האידיאולוגיה של משרד הבריאות להפחיד הציבור

פולספגן

New member
אני פשוט מדגישה את השטויות שאתה פולט

להבא, תחשוב לפני שאתה ממהר להקליד כהרגלך ...

כמובן...
תהיי בריאה.

מאיפה את יודעת במה אני דוגל?

אני דוגל בלחלות אפילו ע"י הדבקה יזומה? היכן ראית את זה?
אני דוגל בקידום בריאות בת-קיימא, המונעת מלכתחילה את התחלואה, או מאפשרת התמודדות קלה איתה, אם וכאשר מגיעה.

אני בוודאי לא דוגל בנטילת סיכונים מיותרים במקרי חירום העלולים לסכן את חיי התינוק. גם אם ב 99.9% מהמקרים החום ירד מעצמו בתהליך טבעי, עדין אני בעד לגשת לרופא עם התינוק כדי לשמוע גם את דעתו וכדי לשלול את אותו מקרה שבו החום עשוי להוות אינדיקציה למשהו חמור בהרבה.
כמו שאני מעריך מטפלים מסויימים (מאד) שרכשו את אמוני המביאים ראייה טבעית והוליסטית לבריאות האדם, כך אני גם מעריך את הידע של הרפואה הרגילה עבור סוגים מסויימים (מאד) של בעיות, בראשם תחום רפואת החירום.
צריך לקחת את הטוב שיש לכל תחום להציע, באופן מושכל וזהיר.

פולספגן

New member
כתבת בעבר על החשיבות בלחלות במחלות הילדות

לכן, כתבתי שאתה "דוגל בלחלות אפילו ע"י הדבקה יזומה", כאשר כפי ששמת לב, כתבתי "אפילו" ולא קבעתי זאת כעובדה.

אני כמובן, מסכימה איתך על חשיבות זאת וגם הוכח במחקרים שזה מונע סרטן ומחזק את המערכת החיסונית.

אין שום ערך מוסף ללכת לרופא בחום של 38 מעלות, כי אין לרופא שום יכולת לאבחן אם זה "אותו מקרה שבו החום עשוי להוות אינדיקציה למשהו חמור בהרבה" והוא יכול לעשות את זה רק ע"ס בדיקות דם (ספירת דם) ובחום כזה, הוא לא יישלח לדקור תינוק.
רק בחום מעל 39.5 הוא יישלח את התינוק לעשות ספירת דם.

הדבקה יזומה מונעת סרטן??????

הדבקה יזומה מונעת סרטן רק במידה ומתים מהמחלה בה נדבקתם. אשמח אם תראי לנו איפה קראת על מחקר ש"מוכיח" את זה.

ואני חשבתי שכבר שמעתי כאן הכל...

תקשיבי. יש הבדל עצום בין לומר "מחלות ילדות מונעות סרטן" לבין הצגה של המחקר אותו הצגת ואני אסביר:

אם לומר את האמת קשה להסיק משהו מהמחקר הזה. הם השוו אנשים שחלו לאנשים שלא חלו, אבל במקום אחד הם מתייחסים למקרים כאל חולות סרטן ובמקום אחר הם מתייחסים למקרים כאל חולות חזרת, ובשום מקום הם לא מדברים על איך הם יכלו לכלול רק אנשים שלא חוסנו נגד חזרת. המחקר כלל רק אנשים שנולדו אחרי התחלת החיסון נגד חזרת באנגליה. אחד המאמרים שמצוטטים שם כתומך בקשר בין סרטן שחלות להדבקה בוירוס הוא זה -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1544753
שאומר בפירוש :
a mumps virus infection does not have a protective effect against ovarian cancer as reported in another study

למען האמת אף אחד לא יודע היום בוודאות מה הגורמים לסרטן שחלות (חוץ מנטיה גנטית ומזל מחורבן).

מה שעלול להשתמע מדבריך הוא שכדאי להדביק ילדים במחלות בשביל להגן עליהם מסרטן עתידי. אני היחיד שזה נשמע לו בעייתי?

ד"א אני יכול להביא לך דוגמא למחקר שמראה דברים דומים על החיסון נגד חזרת, כך שלכאורה יש כאן שתי ציפורים במכה אחת:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15746945

גילוי נאות

כמעט שכחתי, התייעצתי עם רופא לגבי נושא סרטן השחלות והמשפט "למען האמת אף אחד לא יודע היום בוודאות מה הגורמים לסרטן שחלות (חוץ מנטיה גנטית ומזל מחורבן)" הוא ציטוט שלו.

פולספגן

New member
המשפט שלו לא סותר כלום, כי חיסונים יכולים

להיות גם בעסק כגורמים לסרטן וגם מחלת הילדות יכולה להפחית הסיכוי לחלות בסרטן.

יש המון דוגמאות לכך ולא רק לסרטן השחלות.

אין לי בעיה עם עדויות

יש לי בעיה עם מסקנות מרחיקות לכת כתוצאה ממאמר אחד לא מוצלח במיוחד.
תוכלי לתת לנו עוד דוגמאות לקשר בין מחלות ילדות לירידה בסרטן ומנגד בין חיסון לעליה בסרטן? (עם רפרנסים כמובן)

פולספגן

New member
אגב, יש אפילו מחקר משנת 1966 על סרטן השחלות -

נערך מחקר על 4500 נשים בהולנד והתגלה כי אלו אשר חלו בילדותן במחלת החזרת לא פיתחו סרטן שחלות כנשים בוגרות. [The Journal Cancer - 1966]

הודגם במספר מחקרים, כי כאשר אנשים חולים במחלת החצבת ללא פריחה (כמו במקרה של חיסון שתופיע החצבת בצורה מתונה וללא פריחה על העור (פרשנות שלי)) הם עלולים להיפגע במחלות אחרות כמו סרטן בבגרותם.

לגבי, חיסונים שגורמים לסרטן, אתה יכול לחפש את פרופ' אנדרו מניוטיס, שהינו ראש תכנית לביולוגיה של התא וההתפתחות של מחלת הסרטן במחלקות לפתולוגיה והנדסה-ביולוגית, אוניברסיטת אילינוי, שיקגו.
הוא מצא קשר בין החיסונים למחלת הסרטן.
האם אתה חולק עליו?
אגב, הוא גם חתום על מסמך שאומר: "לא לחסן!!" שחתומים עליו למעלה מ-80 רופאים, אחיות ומדענים.

כמו כן, יש לך את מה שפרסמתי בעבר כאן (ההדגש על " generation of reactive oxygen species" ולא על ההמשך) בפורום וטרם התייחסת.

ושוב בואי נבדיל

על סמך מה שאת מציגה לקום ולומר שחזרת מונעת סרטן זה וואחד הגזמה.

לגבי מאמר המיטוכונדריה, אני חושב שיש הבדל קל בין מה שקורה לתאים בצלחת למה שקורה כאשר מזריקים לשריר. בעבר כבר ציינתי את המיהול העצום שהחומר עובר ואת זמן הסילוק שלו מהגוף. במאמר הנתון התימרוסל התחיל להשפיע בריכוז של 1 מיקרומולר (וגם שם זה לא הבדל משמעותי סטטיסטית) והאפקט המשמעותי חל בריכוז 5 מיקרומולר. רק לסבר את האוזן מדובר בריכוז המצוי בסטוק של החיסון. קחי את חצי המיליליטר הזה ותמהלי אותו בנפח הדם ותקבלו ריכוז כל כך זעום שאפילו במחקר הזה הוא לא מזיק. על כל פנים לא מצאתי טעם להמשיך לדון בזה מהסיבה הפשוטה שכבר אין כספית בחיסונים, כך שגם אילו היתה סכנה (ולדעתי לא היתה) היא חלפה בזכות מתנגדי חיסונים צעקניים.

לגבי המחקרים שאת מדברת עליהם, אמרת פעם שיש לך מלא רפרנסים בשלוף, יש סיכוי שגם המחקרים האלו נמצאים בין אותם רפרנסים? אשמח אם תקלי עלי את החיפוש ותפרסמי את הקישורים.

קורטוב של אד הומינם

אנדרו מניוטיס לא אומר גם שמחלת האיידס לא בהכרח נגרמת ע"י נגיף הHIV? מעבר לכך שלא מצאתי ולו מחקר מדעי אחד שהוא חתום עליו בנושא חיסונים.

פולספגן

New member
ואיזה מחקר חתומה האורחת שהתארחה כאן בפורום?

(ד"ר קרן לנדסמן)
זה קצת דו פרצופיות שלך לאור תגובתך הזאת ועוד ...

לגבי שאלתך, מילות המפתח הן "לא בהכרח" והואיל ואין ברפואה בוודאות, אז מהיכן אתה כ"כ בטוח שהוא לא צודק?

עזבי

זה החלק הטפל וחסר החשיבות של הדיון. בואי נחזור לעיקר. תוכלי לתת לי קישורים לרפרנסים על הקשר בין מחלות להגנה מסרטן ו/או בין חיסונים לסרטן? ובבקשה משהו קצת יותר רציני מהקישורים הקודמים...

לרופא אין שום יכולת לאבחן?
וואלה?

בפעם האחרונה שבדקתי רופאים יודעים לבדוק סימנים חשודים נוספים שהורים לא בהכרח מודעים להם / לא יודעים כיצד לבדוק נכון / כיצד לזהות מה זה מה / חסרי ציוד מתאים וכו' או בקיצור, לא יודעים לאבחן לבד כי... אה... נו... או, זהו! הם לא רופאים.

כשאני מרגיש שמשהו אצלי לא בסדר אני לא מחליט על דעת עצמי שזה "שטויות" אלא הולך לאיש מקצוע שיבדוק אותי ואז בכיף, אני אשמח אם הוא יספר לי שזה אכן שטויות (עדיף על פני החלופה שהוא יסביר לי שיש לי משהו רע, לא ככה?) ואם זה לא שטויות, אז כל הכבוד לי שלא הזנחתי ולא הזנחתי בשאננות אלא באתי בזמן. לא חסרים מקרים שבהם אבחון מוקדם מגדיל משמעותית את סיכויי ההחלמה. המציאות מלאה באנשים שאמרו "שטויות" וגילו בדיעבד שהו לא, ממש ממש לא...
אז בטח ובטח כשמדובר באדם שאינו אני ואין לי יכולת לדעת מה הוא מרגיש, קל וחומר תינוק שלא יכול לדבר ולתאר מה ואיך הוא מרגיש.

פולספגן

New member
אלף רופאים יגידו לך אלף סנריויים

אם הייתי סופרת את הטעויות של הרופא ילדים של ילדיי, שהיינו אגב פרופסור, הייתי היום מליונרית, כולל הסטרפטוקוק האחרון שאני התקעשתי שזה סטרפטוקוק ושיישלח לבדיקת דם והוא אמר לי שזה סתם שפעת ויתעקש על כך.
נחש מי צדק?

למעלה