האידיאולוגיה של משרד הבריאות להפחיד הציבור

פולספגן

New member
כי אין צד בטוח ולהמנע מחיסון יותר בטוח מאשר

לחסן, כי אתה לא מזריק לך חומרים זרים לגוף.

זה מזכיר קצת את כל הביטוחים שיש, שמתי שאתה צריך אותם, תמיד ימצאו את הסעיף הקטן למה לא לשלם לך וכך זה בדיוק החיסון שמתי שתצטרך אותו, כבר יימצא סיבה למה הוא לא היה יעיל

*אנחה* ולכן הצעתי פתרונות מקדימים...

תיכנסי לפורומים של מגדלי בעלי חיים ותראי שאפילו הם לא ממליצים לחכות ולראות מה מתפתח אם יש בעיה עם חיית המחמד... לווטרינרים יש קו חירום של 24/7 למקרים כאלה ומתקשרים להתייעץ ואם הוא אומר לבוא למרפאה באים. מטריד לראות שאפילו מגדלי בעלי חיים לוקחים את בריאותם ברצינות רבה יותר מהורים מסוימים...

פולספגן

New member
כמגדלת בעל חיים בעצמי הרשה לי לגחך

רק המחשבה מלהכניס את ה-
לתוך כלוב כבר גורמת לי לוותר על הרעיון.

מרשה בכיף, גחכי חופשי אם זה עושה לך טוב

אני לא יודע אילו בעלי חיים את מגדלת מלבד חתול (זה לא באמת מעניין אותי), אבל יש בעלי חיים רגישים שלא מראים בקלות סימני מחלה וכשרואים משהו לא שיגרתי זו הזנחה פושעת לא להתקשר מיד לווטרינר. לצערי נתקלתי יותר מדי פעמים במקרים שהמגדלים חשבו שזה משהו קטן ולא משמעותי, חיכו, או במקום להתקשר שאלו באיזה פורום, עד שנהיה מאוחר מדי וחיית המחמד שלהם שילמה את המחיר.

זה אכן לא כיף (לכל הצדדים) ופעמים רבות לא קל להכניס חיית מחמד לכלוב, אבל כשמדובר בבריאות אלא מצבים של חיים ומוות, וכדי שלא יסתיימו באפשרות השנייה אני לא לוקח סיכון ולא רואה שום סיבה לוותר על הרעיון.

ואם זה נכון לחיית מחמד, קל וחומר לתינוק... מי שלא טורח אפילו להתקשר לרופא, וואלה, אני שמח שאני לא בנו או חיית המחמד שלו.

פולספגן

New member
אני לא מגדלת בע"ח כיום מלבד ה-

בעבר, גדלתי גם

אגב, יש הבדל עצום בין בע"ח לתינוק, כי להבדיל מתינוק שבוכה כאשר לא טוב לו, בע"ח לא מראה זאת וכשהוא כבר מראה, אז המצב כבר החמיר.
גדלת בע"ח בחייך? כי ילדים, אנו כבר יודעים שלא גידלת.

השרשור כבר עבר לעמוד השני ובכל מקרה

אין לי כוונה לפרט על עצמי (אני ממש לא האישיו כאן) אז זו תגובתי האחרונה, בקצרה, ותעשי איתה מה שאת רוצה:

א. בעל חיים יכול להראות שלא טוב לו, ואם כבר אז תינוק בוכה הרבה כשלא טוב לא במצבים שיגרתיים למדי שאינם מהווים בעיה רפואית.

ב. בכל מקרה לא מדובר בתינוק שמראה שלא טוב לא אלא במדידה אובייקטיבית של חום, אז בין אם הוא בוכה או לא, אם זה לא חום נמוך שעובר מהר, מתקשרים לרופא ולו רק כדי להיות בצד הבטוח!

ג. כן, גידלתי בעלי חיים בחיי.

ד. לא הולדתי ילדים, מעולם לא כתבתי בפורום שלא גידלתי.

אין לי כוונה להרחיב מעבר לכך מאחר שחיי הפרטיים אינם מעניינו של איש.

פולספגן

New member
אתה לא צריך לכתוב, כי תגובתיך מסגירות אותך -

יש 4 סוגים שונים של בכי של תינוק וניתן לדעת לפי כל סוג, אם זה בכי של רעב או עייפות או שמשהו מציק לו.

4 בדיוק! יש לך מחקר על זה? את מעבירה סדנאות?

הרי ידוע שהורים תמיד יודעים לזהות בדיוק למה התינוק בוכה, בפרט אם הם הורים טריים...

אה, לו רק הייתה להם אינדיקציה אובייקטיבית, משהו שאפשר למדוד שמעיד על כך שיש בעיה...

לא מכיר, אלה כנראה ספרים חדשים יחסית

מכיוון שזה לא ממש רלוונטי לי כיום אני לא עוקב אחרי כל ספר הדרכה חדש להורות "נכונה יותר" שיוצאים כמו פטריות אחרי הגשם או קונה כל פיפס שפולט גורו תקופתי כזה או אחר לענייני תינוקות ילדים ובכלל. אני מאסכולה שאומרת בפשטות שאם לתינוק יש חום מתקשרים לאיש מקצוע, לפחות במקרה שלי זה אומר רופא ולא פסיכולוג.

לגבי הספר, הרצתי חיפוש מהיר בגוגל והוא מצא לי בעיקר ביקורות של הורים שממש לא אהבו אותו... אבל עזבי, באמת שאין לי כוונה לפתוח דיון על ספר שאיני מכיר. אני רק מקווה מאוד שלא כתוב שם שאם לתינוק יש חום צריך להתעלם, לא להתקשר לרופא אלא לחכות ש"משהו יתפתח"!

פולספגן

New member
ה-
-ים לא מדברים על רפואה ולא נותנים עצות

רפואיות.

בנוסף, הם ממש לא חדשים, כי אני מכירה אותם 7 שנים והם יצאו הרבה לפני שאני נחשפתי אליהם.

אגב, ברור לי שמשהו לא נוח לך, אז הוא נהפך ל"לא ממש רלוונטי"

אז הם לא רלוונטיים לדיון הזה

זה לא פורום הורים או גידול ילדים...
וכן, ראיתי באינטרנט שזה יצא בישראל בעשור האחרון, מבחינתי זה חדש, זה אחרי תקופתי (ולכן זה לא רלוונטי. אה, וגם העובדה שזה לא פורום הורים או גידול ילדים).

פולספגן

New member
התת דיון היינו על סוגי בכי ולכן הם רלוונטיים

מתואר שם 4 סוגי בכי כפי שכתבתי.

מותר להגיד "טעיתי" וזה יגרום לי לכבד אותך, מאשר הטקטיקה שאתה נוהג עכשיו.

ממממ לא. זה נושא שאת העלית, לא דנתי בו

שאלתי מאיפה הבאת את זה, הפנית אותי לספר הורות פופולרי בישראל בעשור האחרון, הבנתי, לא התרשמתי, עברתי הלאה. אני לא רואה בזה שום דבר רלוונטי לדיון וכבר הבהרתי למה בהודעות קודמות ולכן נראה לי שבשלב הזה כשהדיון מתחיל להתפזר (וכבר מזמן עבר לעמוד השני) והעניין מוצה לגמרי כבר לא נשאר לי מה לטחון. את מוזמנת להוסיף את המילה האחרונה שוודאי תהיה איזו ירידה עליי, תהני.

פולספגן

New member
אז אתה בעצם טוען שאתה לא יודע להתדיין וכל

מטרתך היא רק לעקוץ?

שאלת שאלה והשבתי לך עניינית ואני רואה שאתה בעצם לא יודע להתדיין

למעלה