האינתיפאדה של ערביי ישראל עוד שניה פה...

mike00

New member
בוא ניגש לזה מזווית אחרת...

הנה התחנונים של בעלי העסקים הערבים... בעלי העסקים הערבים מיואשים: היהודים פשוט הפסיקו לבוא. היהודים: הם היו צריכים לחשוב על זה קודם. עם זאת, ראשי הרשויות היהודים ציינו כי במקביל לקריאה לישראלים לחזור ולבקר בפקיעין - שבה פסקה כמעט לחלוטין תנועת המטיילים - חייבים ראשי הציבור הדרוזי לקרוא לתושבים היהודים שעזבו בעקבות המהומות, לחזור ולהתגורר במקום. יאללה מוחה,תראה לי את הכתבות שדיברת עליהן.... מסקרן אותי לראות את הפגיעה החמורה בעסקים יהודיים בנתניה או בכל פינה אחרת במדינת ישראל...

מוחמד5

New member
הכתבה הראשונה

היא מה 23 לאוקטובר 2000, איך אתה מצפה שהיהודים יחזרו לקנות אחרי שבוע ! הכתבה השניה מתיחסת לפקיעין שמיטב בניו הינם חיילים וקצינים בצבא ישראל.

mike00

New member
מה הקשר למיטב בניו?

הרעיון הוא שבמקומות שבהם היהודים ירגישו מאויימים שם הם לא יבזבזו את הכסף שלהם... מגזר שיאיים בצורה ישירה על המגזר היהודי יאבד אותו מבחינה כלכלית.... ולא הבנתי את הקשר של הזמן,החרם נשמך די הרבה זמן עד כמה שאני זוכר,ואם כבר אחרי שבוע בעלי עסקים במגזר הערבי הרגישו צורך להתבכיין כנראה שכושר העמידה שלהם בחרם מהסוג הזה הוא נמוך ביותר,כמו שזה נראה שבוע אחד הספיק להם להבין מי באמת מפרנס אותם.... בוא נראה אותם מקשיבים לחאג' אמין אל אגבריה,יו"ר התאחדות הסטודנטים הערבים,הם בטוח יגיעו רחוק...

shm490

New member
מוחמד , שים לב מה אמר חג' כחיל

חוסיין חג' כחיל: "אני משלים עם המצב הזה. אני לא מאשים את היהודים שהם לא רוצים לבוא. שהערבים ישלמו עכשיו על האבנים שהם זרקו פה. אני אומר את זה למרות שאני יודע בוודאות שמי שעשה את המהומות הם המשת"פים ואנשים שבאו לפה במיוחד מעזה. יש מעט בעלי עסקים שהשתתפו במהומות ועכשיו הם משלמים על כך ביוקר, שילמדו לקח". "לפחות עוד כמה חודשים" חוסיין לא מאמין שהחרם שהטילו הקונים הישראלים על החנויות יסתיים בקרוב. "זה ייקח לפחות כמה חודשים, אבל אני לא כועס על היהודים אלא על הערבים. מי שלא טוב לו פה שיילך לעזה. אנחנו חיים פה יותר טוב מהיהודים. הפנאטים האלה שהולכים למסגד ושומעים שם כמה מילים ומתחילים מהומות, שילכו לעזה. פה היהודים והערבים חיים ביחד". זה היה אמנם ב2000 נכון אך עד היום המצב של העסקים ביפו לא חזר לקדמותו ואני מכיר לא מעט אנשים שלא מוכנים לנסוע אפילו דרך רחוב יפת שלא לדבר על לעצור שם ולקנות ובאמת כשאני עוצר לפעמים במאפיה אני היהודי היחיד וגם אצל כחיל העסקים עד היום לא מי יודע מה .

רק שעבודה עברית באה ממניעים טהורים של קידוש

העבודה, מסוציאליזם, לא היה להם שום קשר, לטוב או לרע לערבים. אצל אנשים כמו האגבריה הזה זה בא ממניעים של "בוא לא נכניס כסף ליהודים", אין לי בעיה, שלא יקנה אצלנו, אנחנו לא נקנה אצלו והכל יהיה טוב ויפה - זה הולך לשני הכיוונים.

קניתי, וכל עוד לא מחרימים אותי, אני לא אחרים

אחרים. תוצאת אום אל פאחם אני לא אקנה כי הם לאומנים פלשתינאים פנאטים ואני באמת לא יודע לאן ילך חלק מהכסף שלי.

פנתר 11

New member
במחשבה שנייה...

שלא יקנו אצלנו ושאנחנו לא נקנה אצלם.. שלא יעסיקו אותנו אצלם ושלא יעבדו אצלנו.. שלא יתנו לנו להשתמש השרותים שלהם ושלא ישתמשו בשלנו, לא בתי חולים, לא טלויזיה ולא כלום..שלא ימכרו לנו מוצרי חלב ושלא יקנו אצלנו.. מעניין מי יצא מופסד....מי יחזור לימי הבניים כמה ערבים ראיתם שנותנים עבודה ליהודים? רק כשהם נאלצים.. אבל לעבוד בשביל היהוד, להרויח כסף זה בסדר.. צבועים שכמותכם...

respecta1

New member
על אגירת הנשק..

האיש אשכרה מתכנן מלחמה, איך לא עוצרים ..... כזה אחרי שהוא אומר כזה דבר?

הטרוריסט שואל: מה תעשו איתנו? פשוט מאוד

נעביר את הגבול מערבה והעיר שלו תימצא ברש"פ. ואם הוא יסתנן לשטח מדינת הסהיונייה נפעיל נגדו את תקנות ההגנה לשעת חירום, כמו שנעשה עם אבותיו. אבל מה יקרה אם הם ישלפו את הנשקים הבלתי-חוקיים ואת חומר הנפץ ויעשה ת'אוורה? אהלן וסהלן חברים: מלחמת העצמאות ב' (נכבה ב') בדרך ובסוף תמצאו את עצמכם במחנות פליטים 'בעדה ע'זה' ו'בעדה ביירות'.

respecta1

New member
אהבתי גם שהוא אומר

שהוא מבין מה "עשו להוריו" יותר מאשר הם מבינים
.. כנראה זה בגלל שהוא שטוף מוח והם חוו את המציאות.. שלא בדיוק תואמת.

mike00

New member
"אם היהודים ייתנו שוויון הכל יהיה בסדר".....

"תפסנו את מיידי האבנים מהכפר" התגאו השוטרים. "אלה לא מיידי אבנים",ניסו לשכנע אותי תושבי הכפר. "אלה ילדים שגרים ממש סמוך לכביש,ששיחקו בזריקת אבנים.בטעות אולי עפה אבן אחת לכיוון הכביש.אם היהודים ייתנו לנו שוויון הכל יהיה בסדר". אתה מבין את זה??הילדים בסך הכל גרים ממש סמוך לכביש,הם שיחקו בזריקת אבנים ובטעות,רק בטעות עפה איזה אבן אחת או 30 לכיוון הכביש....... אבל מה? רק תן להם שוויון והילדים שגרים ליד הכביש יפסיקו לשחק בזריקת אבנים,או שימשיכו לשחק אבל ה"טעויות" שלהם יפסקו.. הם באמת חושבים שאנחנו כאלה מפגרים??

אושרי 7

New member
אח... סוף סוף קצת אמת.

סוף סוף קצת קלפים על השולחן. הגישה הזו טובה לישראל לאין שיעור יותר מהגישה של "ערבי טוב", כפי שהבחור היטיב לנסח. אני מעדיף אויב טיפש על פני אויב חכם. אין לי ספק שכל הערבים חוץ ממיעוט בטל ומבוטל מתנגד לציונות מכל וכל, אבל יש שתי דרכים להלחם בציונות. הדרך הטיפשית: פיגועים, יידוי אבנים וחשיפת הרצון הכללי להעלמות ישראל מהמפה. הדרך החכמה יותר היא הכחשת הרצון הזה תוך ניצול חכם של הדמוקרטיה של ישראל, להעמיד פנים שפניך לשלום תוך כדי התחמשות, מיצול רמת המוסר הגבוהה של ישראל, ניגון על רגשות ופנייה אל הרחוב הישראלי המטומטם. וברגע הנכון, לתקוף.

כמה הערות

הבחור הזה משקר ומשחק אותה מנהיג דור הצעירים והעתיד ורוצה להתחבר עם האחים שלו בגדה ועזה אחרי שהקו הירוק טושטש ע"י ערוץ אלגזירה ומטיל חרם על היהודים כדי לפגוע בפרנסה שלהם, גזענות והתנשאות זה מה שהרגשתי מדבריו, ידיעות מחפש את אנשים הנכונים כדי לספק חומר לקוראיו, ליברמן ואגבריה דומים, שניהם רוצים למחוק, לבטל, לאגור נשק וחומר נפץ. לגבי החרם הכלכלי שהוא מטיל על עסקים של יהודים, בכפר שלי יש שתי מכולות, כל הסחורה היא תוצרת ישראל, שטראוס, תנובה, עלית, סנו, ומה לא, הרי אנחנו בישראל ולא בגדה, רוב הכפר עושה קניות משם, ומי שאוהב למלא עגלות הולך למגה, קלאבמרקט וכו', במיוחד סבא ואבא שלי שמעדיפים לקנות אצל היהוד במקום לדאוג לפרנסתו של בעל המכולת בכפר,חחחח, בכלל זה לא קשור ליהודים וערבים, הרי גם שם יש עובדים יהודים ועובדים ערבים כמו שבעל המכולת קונה סחורה מיהודים, סליחה, ולמה דואגים באום אלפחם לשלטים בעברית יותר מערבית על החנויות שלהם, וגם בנצרת או כל מקום אחר. מבחינת אנשים כמו אגבריה אבותינו או ליתר דיוק הסבים שלי למשל הם בוגדים ומשת"פים כי לא נלחמו מספיק על מנת למנוע את הקמת המדינה, אני בטוח שאם היו נלחמים הייתי היום נמצא במחנה פליטים בירדן או בגדה או שלא בחיים, בעיני הם היו גיבורים כי הם חזו מראש את תוצאות המלחמה שהלכה והתקרבה וכרתו את הברית שלהם עם הצד ששירת את האינטרסים שלהם ולא הלכו שולל אחרי סיסמאות שלא הוכיחו את יעילותן. גם דיבורו על הציונות חסר טעם ולא נכון, או שהוא עיוור או שהוא עושה מעצמו עיוור, אפשר לחשוב שיהודים קמים בבוקר וחושבים על הציונות ועל ציון, כנראה שלא הפנים את העובדה שמטרתם הראשונה של בני האדם היא לחיות, ובמסגרת מדינת ישראל אנחנו צריכים לדאוג לשיוויון מלא לכל האוכולוסיות החלשות, לחסל את מדינת ישראל אי אפשר, והדרך היחידה היא רצח עם, ואם זה מה שהוא רוצה אז שימות לבד ולא יקח אותנו איתו.

אבותיך היו חכמים וראו את הנולד

הם התנהגו כמו רוב היהודים ברוב היסטוריה שלהם. כשהיהודים נתפסו לקנאות דתית-לאומנית-משיחית כמו במרד הגדול ובמרד בר כוכבא התוצאה היתה אסון לאומי לאלפי שנים. אבל מה לעשות שבעם שלך ניצחו ומנצחים החוסיינים את הנשאשיבים ומוליכים את העם שלכם לאבדון. או כמו שרנא 48 כתבה בקומונה 'קפה יאפא' שהיא מנהלת: ערביי 48 יעדיפו למות ולא לקבל את המדינה הציונית.

בזה אתה צודק

מי שניצחו בעיניי הם אלה שנשארו באדמות שלהם ובכפרים שלהם, אני לא יודע מי זאת רנא, בכל זאת מי שרוצה למות מוזמן למות.

mike00

New member
אקרא,למרות שלפעמים אנחנו לא כל כך מסכימים

התגובה שלך נתנה לי הרגשה טובה אחרי יום קצת מבאס.... תודה לאל שיש עוד אנשים כמוך שהם קודם כל בני אדם....

למעלה