האינתיפאדה של ערביי ישראל עוד שניה פה...

התקשורת בוחרת להשמיע את הקולות הקיצוניים

תזרים לחשבון שלי כמה מליונים ואקים לך מפלגה מתונה

אני כלל לא מסכים עם הטיעון הזה

ערבים שמדברים בצורה מתונה או בעד המדינה תמיד קיבלו זמן מסך. בתכנית לונדון וקירשנבויים, צבי יחזקלי תמיד מביא לטלויזיה דברים שמוסלמים מתונים אומרים. לצורך הדיון גם אם מה שאתה אומר נכון זה עדיין לא מסביר מדוע לא קמים ארגונים או תנועות של ערבים מתונים. אם תקים מפלגה אז לכל היותר אני אוכל לתת לך את הקול שלי.

לפני שמחפשית תשובות, צריך להגיע להסכמה על

ההגדרה "מתון". האם כדי להיות מתון חייבים להסכים עם המיינסטרים הציוני? או לא? (ומה בדיוק ההגדרה של "ציונות" בימינו? להיות ציוני נחשב מתון או לא?) אפשר לומר שעבור המיינסטרים במגזר הערבי, מי שהולך בכיוון של קורלציה מלאה עם הציונים או אפילו מבקש להיטמע בתרבות המערבית, נחשב "מתרפס" ו"משת"פ". קיימת בעולם הערבי כולו מגמה שאי אפשר להתעלם ממנה, של אימוץ רעיונות "מערביים" (למשל המהפיכה התקשורתית שעוברת עליו, שבמרכזה הצורך לקבל דיווחים אמינים ולשמוע תמיד נציגים של שני הצדדים), אבל זה אימוץ סלקטיבי. אפשר לומר שהעולם הערבי, וגם הערבים בישראל, מחפשים דרך שמצד אחד תוכל לאפשר להם להתחרות מול ההישגים המוכחים של התרבות המערבית - אבל מצד שני תהווה אלטרנטיבה ולא היטמעות מוחלטת. כנראה שבישראל מתרחש אותו התהליך עצמו, אבל קצת יותר בקטן..

ערבי מתון מבחינתי זה ערבי

שמעוניין לזכור את הנאכבה אך להפסיק לבכות עליה. לזכור את העבר אך לצעוד לעבר העתיד. הכרה במדינת ישראל לפחות בגבולות 67 שיודה בפה מלא שהשלטון הישראלי יותר טוב מהשלטון הערבי. והכי חשוב שבאמת בתוך הלב שלו שיאמר שהוא לא שונא את ישראל.

אוקיי, נראה לי שאני די מסכים עם לפחות חלק

מההגדרה. נתחיל מהסוף: אם כשאתה אומר "לא שונא את ישראל", אתה מתכוון למשהו כמו "לא חושב שרוב הישראלים קמים בבוקר וחושבים איך להרוג/לגרש/לחסל את הערבים" - אז די ברור שרוב הערבים הם כאלה. אבל אם "לא שונא את ישראל" פירושו לשיר את "התקוה" באותה התלהבות שניצולי שואה שרו אותה - כאלה קצת יותר קשה למצוא............. גם כשמדברים על "השלטון הישראלי יותר טוב מהשלטון הערבי" - לא שמעתי ערבי שהכחיש את זה מכל וכל, אבל מצד שני צריך לזכור שגם אם ברור לכולם שהשלטונות בכל מדינות ערב גרועים יותר (וזו גם הסיבה שבעולם הערבי דורשים שינוי ומתחוללים שינויים), זה לא יכול לשמש כטיעון נצחי להשתקת כל טענה שערבי משמיע. חשבת פעם כמה טיעון כזה יכול להיות פוגע ומעליב? "הכרה במדינת ישראל" - להרבה ערבים קשה מאד לחיות עם הידיעה שהם לא מוצאים לעצמם שום הגדרה בתוך המפעל היהודי-ציוני, אף על פי שהם לא מפסיקים לחפש אחת כזו. זה שורש הבעייה, יחד עם העובדה שהעולם הערבי כולו בחר להתייחס למפעל הציוני כאל עצם בגרון במקרה הטוב, ו"חיידק מטונף" לפי ההגדרה החדשה של אחמדינג'אד - מה שלא בדיוק מחמם כאן את היחסים....... "לזכור את הנאכבה אך להפסיק לבכות עליה" - קל מאד לומר את זה, אבל מעניין אם אתה מודע לעובדה שהבכי לא מגיע סתם מתוך רצון להתבכיין ולהישמע מסכנים. חלק לא קטן מהערבים שישראל לא איפשרה להם לחזור לביתם לאחר המלחמה ב- '48, עדיין לא השתקמו ולמעשה חיים כמו כלבים במחנות פליטים של האו"ם, ומחכים לרגע שיתאפשר להם לחזור. אם אתה שואל אותי, העובדה הזו תורמת לשימור הסכסוך הרבה יותר מהנכבה עצמה- ובהחלט הגיע הזמן לשמוע בעולם הערבי ביקורת לא רק כלפי ישראל, אלא גם כלפי אותן מדינות שלא איפשרו לפליטים הערבים להשתקם בתחומן. הדבר הזה נשמע לאוזניים שלי כל כך טריויאלי, שכל פעם אני מתפלא מחדש מדוע זה לא קורה. תחשוב לרגע איך הציבור בישראל היה מגיב אילו ישראל היתה למשל נסוגה מסיני מבלי לאפשר ליהודים שהתפנו משם להשתקם בתוכה!

ערבי שיסכים איתך הוא לא 'מתון'

כי ברור שאתה נגד 'המיינסטרים הציוני' וה'ציונים' בכלל כמעט כמו בל"די מצוי ואתה מעריץ גדול של טלי פחימה. ערבי שמסכים איתך הוא קיצוני בהתנגדותו למדינה הציונית. נכון שאתה לא צועק 'ברוח בדם', אבל תוכן דבריך דומה.

מגדלה הוא אדם קיצוני?

לא נכון??? אבל בכל זאת הוא אמר שהוא בעד מדינה לאומית וכל דבר שהוא אמר הוא אנטי ציוני

חחחח איזה סתומים

תראו מה הוא אומר" "קשה היה השבוע להכנס ולצאת מהכפר ששוכן ליד חדרה,ממש על חוף הים.בשל מקרים של יידוי אבנים פרסה המשטרה מחסומים בכל האזור.בין היתר היא חסמה את כביש הגישה היחיד לכפר.לדברי המשטרה הפעילות היתהנחוצה."תפסנו את מיידי האבנים מהכפר" התגאו השוטרים."אלה לא מיידי אבנים",ניסו לשכנע אותי תושבי הכפר."אלה ילדים שגרים ממש סמוך לכביש,ששיחקו בזריקת אבנים.בטעות אולי עפה אבן אחת לכיוון הכביש.אם היהודים ייתנו לנו שוויון הכל יהיה בסדר". לפי המשפט האחרון הוא בעצם מודה שכל מה שהוא אמר זה בולשיט!!

אושרי 7

New member
סקרים רבותיי סקרים!

דברו אליי במספרים. להלן הסקר של חברת NEAR EAST CONSULTING שמוכיח ש 97% מהערבים של יהודה ושומרון תומכים בחיזבאללה: http://www.neareastconsulting.com/surveys/ppp/files/20060804-en-pr.pdf שלא יבלבלו לכם את המוח. סקרים נוספים בדרך.

AdonAsda

New member
נכון נכון, הערבים הם אותם ערבים

הים הוא אותו ים, הלירה היא אותה לירה והקיפודים הם אותם קיפדים.

למעלה