האירוח של ד"ר יואב בן-דוב

אורי רז

New member
שלום יואב !

בנוגע להמלצות על ספרים בנושאי מאגיה ואזוטריקה, אני מכיר באי-הכרתי את התחום ברמה מספקת כדי לתת המלצות בעלות ערך בנושא. זווית הראייה שלי על מאגיה מצומצמת (חברת זורח אור בוקר), ואפילו לפינה הקטנה הזאת אין לי בשליפה המלצה על ספר מבוא טוב. בקדירה המבעבעת של כרמית יש, למיטב זכרוני, המלצות ספרים בתחום, ובטח יש כמה משתתפים קבועים בפורום שישמחו לתת המלצות.

../images/Emo43.gif פאגאניזם, זוגיות ופלורנטין

בשעה 19:00 יתארח בפורום פאגאניזם בישראל ד"ר יואב בן-דוב, יועץ ומנחה סדנאות ללימוד קלפי טארוט, פסיכומאגיה והתפתחות אישית ויענה לשאלות הגולשים.
ובשעה 19:30 תגיע לפורום אכזבות עידית רון, מאמנת אישית למציאת זוגיות, שפיתחה תוכנית המבוססת על אסטרטגיות שיווקיות עם היבט הוליסטי ותענה לשאלותיכם.
פלורנטין חוזרת! הסדרה שכבשה אתכם בשנות ה-90' חוזרת ל- HOT3 על שלל גיבוריה שמנסים לצלוח את דור ה-X. בואו להתענג על שנות ה-20 של איילת זורר, קארין אופיר, אבשלום פולאק, ניר פרידמן, אורי בנאי, עדי טרר וחבריהם באתר הרשמי. תפוז
אנשים מאחלת לגולשים ולבני משפחותיהם חג פסח שמח

dors

New member
שלום יואב,

אשמח אם תוכל להסביר על רגל אחת בשביל מי שלא מכיר, מהי תורת הקוונטים? תודה

ובקצרה

תורה פיזיקלית מתחילת המאה העשרים, שהיא הבסיס לפיזיקה של החומר, אבל היא גם מעוררת בעיות עקרוניות קשות ובכך שוברת את ההגיון המדעי המקובל.

הודעת פרידה

טוב, אני צריך לסגור. אפשר להפנות אלי שאלות נוספות דרך האתר שלי. תודה לכולם ולילה טוב.

צ ל י ל 8

New member
נכנסתי רק כדי לאחל חג שמח ../images/Emo161.gif

ליואב בן-דב וליושבי הפורום.

גמני.. קצת באיחור ../images/Emo12.gif

ברכות
"תמיד שמייח"
ליושבי הפורום וליואב - מדהימותק שכמוך

TheBlueOne

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה ליואב בן-דוב

אני אישית נהנתי מאוד מהנושאים שעלו פה. אני רוצה להודות ליואב על שהקדיש מזמנו.
.

toao

New member
שלום

גם השאלה שלי נסובה סביב יחסי מדע-מאגיה. אני מקווה שאתה לא משתעמם
יצא לי להתקל ברבים התוקפים את אלו שמנסים לחפש הסברים מדעיים לתופעות פסאודו-אזוטריות (פסאודו משמעו דבר המתיימר להיות דבר מה), בטענה כי "הם עוקרים את המיסתורין מהמאגיה". לי אישית זה נראה כמו מנטליות של בת-יענה. אמנם אני האחרון לטעון כי אין מקום לתחושות המסתורין והדרמה, אבל נראה לי שבמקום בו למדע יש פתרון - אסור להתעלם ממנו, או לתחום את המדע כלא רלוונטי עבור כל דבר שקשור למאגיה. כמדען ומיסטיקן, מסקרן אותי לשמוע מה דעתך בסוגייה, ומתי או האם בכלל יש לתחום את המדע בכל הקשור למאגיה.

לו זה היה עובד, הייתי בעד

כמו למשל הפראפסיכולוגיה - מחקר מדעי של תופעות על טבעיות. אחרי עשרות שנים מה יש שם - אוסף של ניסויים שמשכנעים את המשוכנעים ומשאירים את הספקנים בספקנותם, שום השפעה על התפתחות המדע, ושום השפעה על התפתחות העיסוק במיסטיקה (כמה ספרים בפראפסיכולוגיה יש בכל חנות ספרים מיסטית? מה זה אומר על העניין בתחום?) המסקנה שלי - לא מעניין. עדיף להתייחס למאגיה כמאגיה.

TheBlueOne

New member
שאלה נוספת

איך אנשי מדע אחרים שיצא לך לעבוד איתם או שמכירים אותך, מתייחסים לכל הנושא הזה? כלומר, כיצד קולגות רואים את התעסקותך בנושאים מאגים לצד נושאים מדעיים מדוקיים

בדרך כלל מאד לא אהבו

בעיקר הפיזיקאים, כי הייתי "אחד משלהם" והם הרגישו מאויימים.

שאלה ליואב

אז בעצם מה שאתה אומר זה שיש לנו כלים שונים להתמודדות עם המציאות, אחד מהם הוא הכלי המדעי, השני הכלי המיסטי/מאגי, וכל העניין הוא בתבונה ובבחירות שלנו בין הכלים. אין תשובה אבסולוטית אחת, כמו למשל שהכלי המאגי נכון תמיד, שזה נכון בערך כמו להגיד שהכלי המדעי נכון תמיד. כמה שזה נראה מגוחך להגיד את זה בעידן פוסט מודרני ועוד בפורום כזה, אבל האנשים שהגו את המודרנה ואת צורת החשיבה הרציונלית מדעית היו רדיקליים מאוד ובהחלט המציאו משהו חדש. חלליות לירח הם גם סוג של קסם אם חושבים על זה, לא?

למעלה