האיש האדום טוען שאין בישראל מקום לחילונים

certified.woke

Well-known member
דברים מרתקים, תודה על הבאתם.

אני לא יודע מה עשה חה"כ רוטמן שזיכה אותו בתואר "האיש האדום", אבל לטובת אלו שמסתפקים בקריאת כותרות ולא צפו בסרטון (הערוך אגב, משום מה), דברי האיש נכונים מילה במילה כמובן.

אלא ש... בניגוד למה שכותרת השרשור מבקשת להמציא לכם ולגרום לכם לחשוב, רוטמן לא תוקף את החילונים (או אומר שאין להם מקום בישראל) אלא עושה בדיוק את ההיפך הגמור מכך :). דבריו הם דברי שבח למתקראים חילונים.

מכאן יש 2 אפשרויות:
1. פותח השרשור לא בעל החוכמה והאינטליגנציה הנדרשים להבין זאת.
2. פותח השרשור מבקש להיבנות מעמדתו שציבור הקוראים שלו חסר את החוכמה והאינטליגנציה הנדרשים להבין זאת (ולכן פתח למעשה שרשור שקרי עם כותרת שקרית).

אשאיר לכל אחת ואחד להחליט לעצמו מה האפשרות הנכונה בעיניו.
אינני חילוני.
אני אתאיסט הבז לאהבלים המאמינים בקיום אֵל מופשט, אימטריאלי, בורא יקום, מנהלו ומנווטו פרטית וכללית.
אין מטופש מזה.
עם זאת, אינני מחצין זאת למכרים מאמינים, קולגות, או סתם בריות עמם אני בא במגע ביום-יום, אלא אם כן הם מתחילים לדבר בשבח השקפתם, או לנסות "למכור" לי אותה.
אני כאן משום שהורי הגיעו לכאן ומשום שאין לי אזרחות נוספת.
משלח-ידי מאפשר לי השׂתכרות בכל מקום בעולם.
אני "נייד" בפוטנציה, להבדיל מכאלה ש"תקועים" כאן מחוסר-ברירה ורוטמן מסיק מכך כי הם מאמינים בקיום אֵל...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אינני חילוני.
אני אתאיסט הבז לאהבלים המאמינים בקיום אֵל מופשט, אימטריאלי, בורא יקום, מנהלו ומנווטו פרטית וכללית.
אין מטופש מזה.
עם זאת, אינני מחצין זאת למכרים מאמינים, קולגות, או סתם בריות עמם אני בא במגע ביום-יום, אלא אם כן הם מתחילים לדבר בשבח השקפתם, או לנסות "למכור" לי אותה.
אני כאן משום שהורי הגיעו לכאן ומשום שאין לי אזרחות נוספת...
תודה על תסקיר אישי זה.
אין לי הרבה מה להגיב עליו (ולו מאחר ואיני רואה מה הוא קשור לדברי). רק אציין שמבחינתי אנשים ש"בזים" להשקפות עולם של חבריהם בגלל שהם חלוקים עליהם, זאת כשלעצמה עמדה בזויה לטעמי שבהחלט נכון וראוי לבוז לה.

certified.woke

Well-known member
תודה על תסקיר אישי זה.
אין לי הרבה מה להגיב עליו (ולו מאחר ואיני רואה מה הוא קשור לדברי). רק אציין שמבחינתי אנשים ש"בזים" להשקפות עולם של חבריהם בגלל שהם חלוקים עליהם, זאת כשלעצמה עמדה בזויה לטעמי שבהחלט נכון וראוי לבוז לה.
לא מדובר בסתם "חלוקים עליהם".
מדובר באמונת-הבל...בזיון למין האנושי...A Disgrace to the Human Race.
ואפרופו בוז - הרי כל יהודי מאמין בז בלבו למאמינים באֵל "אחר".
אני מקבל כל אתאיסט כשווה, בלא קשר לאתניות...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מדובר בסתם "חלוקים עליהם".
מדובר באמונת-הבל...בזיון למין האנושי...A Disgrace to the Human Race.
ואפרופו בוז - הרי כל יהודי מאמין בז בלבו למאמינים באֵל "אחר".
אני מקבל כל אתאיסט כשווה, בלא קשר לאתניות...
אתה חושב שאם תצווח באותיות גדולות ומודגשות זה יהפוך את דבריך לנכונים יותר? יגרום לך להישמע חכם יותר? אני שואל ברצינות. תמיד תוהה בקטע הזה.

לגופו של עניין כאמור מעלה, מי שרואה בהשקפת עולמו של האחר את כל מה שאתה צווח פה, אין לי אלא לראות את דבריו כבזויים שאין מקומם בציבור. אדלג על להוסיף כיצד אני רואה אדם שנוהג כך, אבל אני מניח ואולי מקווה שתדע להשלים את הפרט הזה לבד :).

קבל מי שאתה רוצה, אל תקבל את מי שאתה לא רוצה. אנחנו במדינה דמוקרטית (שהדמוקרטיות שלה לא נפגעה במאומה בשנתיים האחרונות), הכל צפוי והרשות נתונה. אבל כאמור, מאיפה שאני בא, אדם לא הופך לפסול בגלל שהשקפת עולמו לא מוצאת חן בעיני והשקפת עולמו לא בזויה רק בגלל שלי יש השקפת עולם אחרת.

אגב לא איכנס איתך לדיון בנושא שכן בעיני כל הדיון הזה בזוי ;-), אבל להשקפתי השקפת עולם לפיה אין מנהל לעולם היא "אמונת-הבל" (הגדרה מעניינת) לכל דבר ועניין.

מיצינו.

certified.woke

Well-known member
אתה חושב שאם תצווח באותיות גדולות ומודגשות זה יהפוך את דבריך לנכונים יותר? יגרום לך להישמע חכם יותר? אני שואל ברצינות. תמיד תוהה בקטע הזה.

לגופו של עניין כאמור מעלה, מי שרואה בהשקפת עולמו של האחר את כל מה שאתה צווח פה, אין לי אלא לראות את דבריו כבזויים שאין מקומם בציבור. אדלג על להוסיף כיצד אני רואה אדם שנוהג כך, אבל אני מניח ואולי מקווה שתדע להשלים את הפרט הזה לבד :).

קבל מי שאתה רוצה, אל תקבל את מי שאתה לא רוצה. אנחנו במדינה דמוקרטית (שהדמוקרטיות שלה לא נפגעה במאומה בשנתיים האחרונות), הכל צפוי והרשות נתונה. אבל כאמור, מאיפה שאני בא, אדם לא הופך לפסול בגלל שהשקפת עולמו לא מוצאת חן בעיני והשקפת עולמו לא בזויה רק בגלל שלי יש השקפת עולם אחרת.

אגב לא איכנס איתך לדיון בנושא שכן בעיני כל הדיון הזה בזוי ;-), אבל להשקפתי השקפת עולם לפיה אין מנהל לעולם היא "אמונת-הבל" (הגדרה מעניינת) לכל דבר ועניין.

מיצינו.
אין "מיצינו" unless I say so

התמקד והתאפס נא.
לא כתבתי בגופן מודגש ומוגדל מלה מדברי, אלא שתיים ממליך, אליהן התיחסתי.

האם קיים מנהל לַעולם?
ברור שלא!
הטבע מתנהל לו, אדיש לקיומך ולקיומי במדה שווה, מבלי לתת דעתו על אמונותיך ובוודאי שאינו מנוהל על ידי מנהל כלשהו.
השמש, למשל, אינה מנורה, לַמְפָּה, פרמננטית, אלא כלה והולכת.
היא "שורפת" מדי שניה 600 מליון טון מימן ומפיקה רק כ- 596 מליון טון הליום.
הפחת, כ- 4 מליון טון לשניה, מתפזר בחלל לכל עבר כאנרגיה מוקרנת, אנו קולטים כ- 0.45 בליוניוׂת ממנה וזה מחייה אותנו.
היא אמנם לא תכלה מחר, אולם בסופו של דבר, לאחר השתלהבות חולפת(*) שבמהלכו תתנפח ואולי תשרוף את כדה"א, תדעך לאחר כלות ה"דלק" שלה, ואִתה ידעכו החיים כאן ולא יהיה לאל ידו של אלהיך למנוע זאת.
היא נוצרה בתהליך טבעי ותכלה בתהליך טבעי ואני מקווה עבורך שאתה תופשׂ זאת.
גם אם האנושות תצליח להגר בעוד מועד אל פלנטה מסבירת פנים אחרת החגה סביב לשמש אחרת - אבן השתיה, ציון, הר-הבית, ירושלים, ישראל - ישארו כולם מאחור קפואים בטמפ. נמוכה הקרֵבה והולכת אל האפס המוחלט (273°C-)...ויקיץ הקץ על אחד מסכסוכי הדמים הגדול ביותר מעולם.

לא לחינם תאר חמורבי את השמש כמקור סמכותו.
בראש טבלת האבן המתארת את חוקי חמורבי מתואר אל השמש נותן לחמורבי את החוקים, וממנו שואב חמורבי את סמכות החקיקה.

הרבה יותר הגיוני לעבוד את השמש מעניקת החיים, מאשר לעבוד אֵל מופשט, אימטריאלי, רעיוני, אשר איש לא ראהו ואיש לא שמעו, אף לא הנביאים, אף לא משה בסיני...

(*) תהליך Hertzsprung–Russell

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
התמקד והתאפס נא.

האם קיים מנהל לַעולם?
ברור לי שלא!
הטבע מתנהל לו, אדיש לקיומך ולקיומי במדה שווה, מבלי לתת דעתו על אמונותיך ובוודאי שאינו מנוהל על ידי מנהל כלשהו.
היא שורפת מדי שניה 600 מליון טון מימן ומפיקה רק כ- 596 מליון טון הליום.
הפחת, כ- 4 מליון טון לשניה, מתפזר בחלל לכל עבר כאנרגיה מוקרנת, אנו קולטים כ- 0.4 בליוניות ממנה וזה מחייה אותנו.
היא אמנם לא תכלה מחר, אולם בסופו של דבר תדעך, לאחר כלות ה"דלק" שלה, ואִתה ידעכו החיים כאן ולא יהיה לאל ידו של אלהיך למנוע זאת.
גם אם האנושות תצליח להגר בעוד מועד אל פלנטה מסבירת פנים אחרת החגה סביב לשמש אחרת - אבן השתיה, ציון, ירושלים, ישראל - ישארו כולם מאחור...
ניסיתי והצלחתי להתגבר על התנשאותך המיותרת וחסרת היסוד שבתחילת תגובתך. אבל כל שאר תגובתך, מתנשאת לצערי באותה מידה. אז אמנם חשבתי שמיצינו כבר קודם, אבל כל שעשית בתיאור הארוך שלך זה לשכנע אותי שאכן זה המצב :).

שהרי אני כלל לא דן כאן בשאלה אם יש או אין בורא לעולם. זה אתה תחליט לעצמך ואני אשקול לעצמי. מה הטבע כן או לא שורף בדיוק, רלוונטי לנושא פחות מקליפת השום. הדיון היה על דבריך לפיהם אתה בז ל(מיליארדים) שחושבים אחרת ממך ושולל למעשה את זכותו של האחר לחשוב שלא כמוך.

אם וכאשר תרצה להתייחס לכך, אשקול לחזור בי מהמיצוי. עד אז כאמור, רק אישרת שאכן מיצינו.

certified.woke

Well-known member
ניסיתי והצלחתי להתגבר על התנשאותך המיותרת וחסרת היסוד שבתחילת תגובתך. אבל כל שאר תגובתך, מתנשאת לצערי באותה מידה. אז אמנם חשבתי שמיצינו כבר קודם, אבל כל שעשית בתיאור הארוך שלך זה לשכנע אותי שאכן זה המצב :).

שהרי אני כלל לא דן כאן בשאלה אם יש או אין בורא לעולם. זה אתה תחליט לעצמך ואני אשקול לעצמי. מה הטבע כן או לא שורף בדיוק, רלוונטי לנושא פחות מקליפת השום. הדיון היה על דבריך לפיהם אתה בז ל(מיליארדים) שחושבים אחרת ממך ושולל למעשה את זכותו של האחר לחשוב שלא כמוך.

אם וכאשר תרצה להתייחס לכך, אשקול לחזור בי מהמיצוי. עד אז כאמור, רק אישרת שאכן מיצינו.
אמנם בז, אולם באפוק מנומס...עד שהם מנסים "למכור" את הפרקמטיא המתליעה שלהם.
אינני שולל דבר.
גם לפתאים זכות קיום כלאתאיסטים...אולם קשה להתאפק נוכח טפשותם.

ספציפית, מה תעשה כשתכבה השמש והאנושות תכחד...או תיאלץ לנדוד ולהותיר מאחור את אבן השתיה, ציון, הר-הבית, ירושלים, ישראל?
דיה לצרה בשעתה (ברכות ט ב)?

בכל מקרה - עדיף לעבוד את השֶׁמֶש "התורנית"...זה פשוט יותר הגיוני...

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
אין "מיצינו" unless I say so

התמקד והתאפס נא.

האם קיים מנהל לַעולם?
ברור שלא!
היא "שורפת" מדי שניה 600 מליון טון מימן ומפיקה רק כ- 596 מליון טון הליום.
הפחת, כ- 4 מליון טון לשניה, מתפזר בחלל לכל עבר כאנרגיה מוקרנת, אנו קולטים כ- 0.4 בליוניות ממנה וזה מחייה אותנו.
היא אמנם לא תכלה מחר, אולם בסופו של דבר, לאחר השתלהבות חולפת(*), תדעך לאחר כלות ה"דלק" שלה, ואִתה ידעכו החיים כאן ולא יהיה לאל ידו של אלהיך למנוע זאת.
גם אם האנושות תצליח להגר בעוד מועד אל פלנטה מסבירת פנים אחרת החגה סביב לשמש אחרת - אבן השתיה, ציון, ירושלים, ישראל - ישארו כולם מאחור...

(*) תהליך Hertzsprung–Russell
ואיך אתה באת לעולם?

certified.woke

Well-known member
ואיך אתה באת לעולם?
תודה, "הרמת לי להנחתה", כדאמרי אנשי, והענקת לי הזדמנות לזכוי הרבים במשהו שלא לומדים ברשת החנוך העצמאי.
באתי לעולם בתהליך טבעי של רביה מינית אנושי.
אלהיך לא העניק לי חיים.
תא מין זכרי חי התמזג עם תא מין נקבי חי שהחל מתחלק.
לא היה כאן שום תהליך של יצירת משהו חי מחמרים דוממים.
הקלט לתהליך היה שני תאי מין חיים.
חֲיוּתם עברה בשרשרת מסירוׂת, כמו העברת לפיד מיד ליד ומדור לדור.
לא היה מתרחש דבר לו אחד מן התאים היה מת, או שניהם כאחד.

גזור ושמור והנחל לבניך...

אלפיני

Well-known member
דברים מרתקים, תודה על הבאתם.

אני לא יודע מה עשה חה"כ רוטמן שזיכה אותו בתואר "האיש האדום", אבל לטובת אלו שמסתפקים בקריאת כותרות ולא צפו בסרטון (הערוך אגב, משום מה), דברי האיש נכונים מילה במילה כמובן.

אלא ש... בניגוד למה שכותרת השרשור מבקשת להמציא לכם ולגרום לכם לחשוב, רוטמן לא תוקף את החילונים (או אומר שאין להם מקום בישראל) אלא עושה בדיוק את ההיפך הגמור מכך :). דבריו הם דברי שבח למתקראים חילונים.

מכאן יש 2 אפשרויות:
1. פותח השרשור לא בעל החוכמה והאינטליגנציה הנדרשים להבין זאת.
2. פותח השרשור מבקש להיבנות מעמדתו שציבור הקוראים שלו חסר את החוכמה והאינטליגנציה הנדרשים להבין זאת (ולכן פתח למעשה שרשור שקרי עם כותרת שקרית).

אשאיר לכל אחת ואחד להחליט לעצמו מה האפשרות הנכונה בעיניו.
מיצוש, האדום, בזכות השיער אם לא הבנת, טוען בסרטון "שאין דבר שכזה יהודי חילוני שלא היה שכזה אף פעם ואף פעם לא היה לו מקום". סוג של התכחשות המאוד מתאימה לטייפקאסט שלך אגב. בנוסף אמר כי לחילונים יש משהו מאוד מאיים בשטחי א"י לתפיסת העולם החילונית.
שהם לא יודעים מה הם עושים פה אם אינם קשורים ליהדות, ואני מוסיף לתפיסתו הפשיסטית-דתית של רוטמן כמובן,
עוד הוסיף שעם ישראל מעיד על קיומו של אלוהים בעולם וככל שאתה יותר מחובר לזה אתה יותר מחובר לעם ישראל. כלומר אה לה רוטמן צריך להיות מאמין על מנת להיות מחובר.

אז אני תומך בדברים שאמר ישי הדס, ומזכיר לנאד הנפוח הזה וגם לך שחילונים שנטשו את היהדות גלותית הם שהצליחה ליצור מדינה לעם ישראל בארץ ישראל. במידה וימאס להם משכמותו ושוב ינטשו, שוב יפול שכן דרכו אינה מסוגלת לנהל מדינה באופן עצמי. לכן כדאי מאוד לסמוטריצ'ים , רוטמינים, ובן גבירים יצברו להוריד הרבה מההיבריס חסר הכיסוי שלהם.

גם אין כמו ההיסטוריה של העם היהודי במקום מימי בית ראשון ושני להוכיח את הנקודה הזאת שכן בכל פעם שעם ישראל נוהל על ידי קיצונות דתית מהר מאוד גם נפל ונכבש.

Harrington

Well-known member
מנהל
מיצוש, האדום, בזכות השיער אם לא הבנת
דווקא מסתבר שלא. לאיש אגב שיער שחור, במקום בו נותר לו שיער. נדמה לי שאין שם עודף.
, טוען בסרטון "שאין דבר שכזה יהודי חילוני שלא היה שכזה אף פעם ואף פעם לא היה לו מקום". סוג של התכחשות המאוד מתאימה לטייפקאסט שלך אגב. בנוסף אמר כי לחילונים יש משהו מאוד מאיים בשטחי א"י לתפיסת העולם החילונית.
שהם לא יודעים מה הם עושים פה אם אינם קשורים ליהדות, ואני מוסיף לתפיסתו הפשיסטית-דתית של רוטמן כמובן,
עוד הוסיף שעם ישראל מעיד על קיומו של אלוהים בעולם וככל שאתה יותר מחובר לזה אתה יותר מחובר לעם ישראל. כלומר אה לה רוטמן צריך להיות מאמין על מנת להיות מחובר.

אז אני תומך בדברים שאמר ישי הדס, ומזכיר לנאד הנפוח הזה וגם לך שחילונים שנטשו את היהדות גלותית הם שהצליחה ליצור מדינה לעם ישראל בארץ ישראל. במידה וימאס להם משכמותו ושוב ינטשו, שוב יפול שכן דרכו אינה מסוגלת לנהל מדינה באופן עצמי. לכן כדאי מאוד לסמוטריצ'ים , רוטמינים, ובן גבירים יצברו להוריד הרבה מההיבריס חסר הכיסוי שלהם.

גם אין כמו ההיסטוריה של העם היהודי במקום מימי בית ראשון ושני להוכיח את הנקודה הזאת שכן בכל פעם שעם ישראל נוהל על ידי קיצונות דתית מהר מאוד גם נפל ונכבש.
לבי השאר, לא יודע מי זה ישי הדס. קראתי שאתה מצטרף אליו. לא המשכתי לקרוא מעבר לכך. על כל השאר כבר עניתי במהלך השרשור. הרגשת צורך גם אתה לבוא ולעוות את דברי רוטמן ולהוציא את דבריו מהקשרם? שיבושם לך. אני לא מרגיש צורך להשתתף במשחק הזה בפעם הרביעית. עמך הסליחה.

אלפיני

Well-known member
דווקא מסתבר שלא. לאיש אגב שיער שחור, במקום בו נותר לו שיער. נדמה לי שאין שם עודף.

לבי השאר, לא יודע מי זה ישי הדס. קראתי שאתה מצטרף אליו. לא המשכתי לקרוא מעבר לכך. על כל השאר כבר עניתי במהלך השרשור. הרגשת צורך גם אתה לבוא ולעוות את דברי רוטמן ולהוציא את דבריו מהקשרם? שיבושם לך. אני לא מרגיש צורך להשתתף במשחק הזה בפעם הרביעית. עמך הסליחה.
אין בעיה שלא קראת. אני כבר רגיל אצלך. לכן אני משתמש בך כמקפצה לעביר דיעותי לאחרים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין בעיה שלא קראת. אני כבר רגיל אצלך.
המצאה חביבה, אבל לא באמת חוברת למציאות (למרות שאני יודע שלא מעט, בעיקר מהסוג שלא באמת קורא בעצמו, סבורים כך בטעות) :).
לכן אני משתמש בך כמקפצה לעביר דיעותי לאחרים.
מצוין. עלה והצלח בקפיצותיך וקפץ לך להנאתך.

שבת שלום.

marabo

Well-known member
אחל לו הצלחה ואחרי שהחילונים יעזבו נראה מי יפרנס אותך.
בפעם המליון
לכו מכאן כולכם יחד עם הכסף הטמא שלכם
יהיה לנו רק טוב בלעדיכם, ועוד יותר טוב ועוד יותר טוב.
אני רק לא בטוח מי בעולם בכלל ירצה אתכם, אבל זו לא בעיה שלי.

SupermanZW

Well-known member
בפעם המליון
לכו מכאן כולכם יחד עם הכסף הטמא שלכם
יהיה לנו רק טוב בלעדיכם, ועוד יותר טוב ועוד יותר טוב.
אני רק לא בטוח מי בעולם בכלל ירצה אתכם, אבל זו לא בעיה שלי.
אני בקנדה כמעט עשור, כתבתי על הפראיירים שעדיין מפרנסים אותך ושכמותך.

marabo

Well-known member
אני בקנדה כמעט עשור, כתבתי על הפראיירים שעדיין מפרנסים אותך ושכמותך.
אז קח אליך את כל חלאות קפלן והכסף הטמא שלהם.
איש לא מפרנס אותי, אני מפרנס את הפרזיטים השמאלנים והפנסיות התקציביות ושאר החלאות.

SupermanZW

Well-known member
אז קח אליך את כל חלאות קפלן והכסף הטמא שלהם.
איש לא מפרנס אותי, אני מפרנס את הפרזיטים השמאלנים והפנסיות התקציביות ושאר החלאות.
הם מעדיפים את קפריסין ופורטוגל. לקנדה מגיעים האיכותיים יותר.

למעלה