האליטה הערבית חיה ובועטת....בבועה משלה

האליטה הערבית חיה ובועטת....בבועה משלה

לפני כמה חודשים פורסמו 4 מסמכים של רוב המפלגות,התנועות והגופים הפעילים בחברה הערבית תחת הכותרת "מסמך החזון העתידי",שבו דורשים לשוויון כלכלי-חברתי ולביטול יהדותה של המדינה תוך הפיכתה ל"דמוקרטיה הסכמית".......... ומאז התקיימו כמה כנסים בכמה אוניברסיטאות ומכונים כדי לדון בעיקרי המסמכים.....וזהו! וגם באותה תקופה הועבר סקר בין הערבים אזרחי המדינה לגבי המסמכים,האם יודעים שיש מסמכים כאלה,אם יודעים מהם עיקרי המסמכים...... שני שלישים מהנסקרים לא ידעו להשיב מה זה "מסמך החזון העתידי"...... הבעיה היא בפרסום ובתקשורת לקויה או הערבים טרודים בבעיות אחרות? וגם בעניין "השירות הלאומי" כל הגופים הפועלים בחברה הערבית חברו יחד (זה הישג שלעצמו!!) להכשלת המהלך......וכבר התחילו במסע בישובים הערבים אודות "הסכנות" הטמונות במהלך המתרקם... האם הציבור לא יכול לשפוט בעצמו את העניין?לא סומכים על יכולות הניתוח וההבנה של עמנו? המציאות מציינת נתונים אחרים.......יש עליה מתמדת במספר המצטרפים לשירות הלאומי...!! וגם בעניין עזמי בשארה שהוא אחד ההוגים הבולטים ,עזב (ברח!!)את המדינה מבלי להסביר את פשר מהלכו.....למה עזב? מהו עונה להאשמות המדינה? האם זו חוכמה והתנהגות נורמטיבית ,שאנו החיים במדינה מסויימת נחתור תחתיה (זו חלק מההאשמות!!)? האם לא עדיף שתחזור לארץ ותתמודד עם ההאשמות,ולהפריך אותן אחת לאחת? ... צדק ח"כ ברכה כאשר ציין אם החלטנו לחיות במדינה הזו,אז עלינו לכבד את חוקיה....ולהתמודד רק במישור המשפטי או במישור הפוליטי....... ועוד דבר תמוה,יש מנהיגים ללא תומכים(ללא עם!!) בחברה שלנו........בשם מי הם מדברים? למשל תנועת אבנאא אלבלד...שגם לפני שנים התפצלה לשני רסיסים....ויש עוד!! אכן מצב העם שלנו משתקף באליטה שלנו, שהם מפולגים ,דואגים לעצמם ולמקורבים....... והאזרח הפשוט אין לו כתובת לא במישור הארצי (כי זו מדינה יהודית!!) ולא במישור המקומי.... העימות .......הוא עניין של זמן.......

respecta1

New member
סתם שאלה

אתה רציני? זה לא איזה טרול שבא להציק? בכל מקרה אם אתה רציני עזמי בשארה - בוגד מצדד בחמאס וחיזבאלה וכל החכים הערבים כמוהו למשל הח"כ שלפני יומיים- שלוש אמר שלא היה בית מקדש בירשולים ו ומג'אדלה שהיום אומר דברים הנוגדים ב200 אחוזים למדיניות משרד החוץ משרד הפנים ובעצם לכל הממשלה ושלא נתחיל לדבר על אחמד טיבי אתה אומר שצריך להלחם נגד הגיוס לשירות לאומי? תגיד לי אתה מקשיב לעצמך אחרי 40 שנה בלי שנאכפה נגדכם ולא חובה אחת סוף סוף מנסים לחשוב על איזה משהו שתצטרכו לעשות לעומת חייל יהודי שצריך לתרום 3 שנים מחייו למען הצבא בעוד שבאותם שנים ערבי לומד ועושה מה שבא לו בהם זו הגזענות האמיתית. בכל מקרה שסוף סוף חושבים על לתת לכם משהו לעשות במקום צבא שזה עדיין גזענות אבל עזבו את זה.. משהו של שנה שנתיים שבהם תתרמו לקהילה שאתם חיים בה וזו סכנה? תגיד לי אתה מקשיב לעצמך? להפוך את המדינה מיהודית למשהו? בחיים לא צא מהסרט אתם רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לא רק שאתם לא מסכימים לעבור לשליטת הרשות, לא רק שאתם מקבלים את כל הזכויות שכל אזרח מקבל, ולא רק שאתם שונאים את המדינה עכשיו אתם מחפשים להרוס את הסיבה שבגללה ובשבילה הוקמה המדינה? המדינה תשאר מדינה יהודית לנצח נצחים, בחיים לא תצליחו לעשות ולא טיפה של משהו כזה, יש מספיק אנשים שגם ילחמו על זה.

respecta1

New member
אה ולכל

אזרח גם ערבי יש כתובת לפנות אליה לגבי מה שהוא צריך המדינה יהודית דמוקרטית קודם יהודית אבל דמוקרטית וזה שהיא דמוקרטית ומפותחת עושה שלכל עניין כמעט יש לכל אזרח במדינה לאן לפנות

תיקון: בשארה לא בוגד, להיפך הוא נאמן לעמו

וללאומיותו באופן מובהק. זה שהוא אזרח ישראלי לא מחייב אותו בנאמנות למדינה כי הרי "הוא היליד" ואנחנו "פולשים קולוניאליסטים", הרי אנחנו אלה ש"נפלנו" עליהם... לגבי זה שרוב ערביי ישראל לא מכירים את תוכן מסמך החזון העתידי של וועדת המעקב, אולי זה נכון, אולי זה לא אך הוא בהחלט מייצגת מאמנה את רוב ערביי ישראל, ביטול המדינה היהודית ובמקומה מדינת "כל אזרחיה" כדי שגם פלשתינים יוכלו להתאזרח כאן ולא הרבה זמן לאחר מכן גם להקים ממשלה המורכבת מקואליציה של מפלגות ערביות.

respecta1

New member
לא יאומן.. לא קראתי עד היום את המסמך הזה

פשוט הסתה, כל מילה שלו שקר שבא נגד המדינה שונאי ישראל כבר אמרנו?

תקרא גם את הצעת החוקה של אירגון עדאללה

ומסמך חיפה. אין כאן על מה להתעצבן, את האמת, למה צפית?, תשמח על זה שאילו מסמכים כנים ויחסית ברורים ועל העובדה שהם נכנתבו על ידי מיטב האינטלקטואלים של פלשתינאי ישראל כך שהם בהחלט מייצגים, הם לא שוליים או קיצוניים ותתיחס אליהם כאל משהו דרכו אתה פשוט יכול ללמוד על הצד השני.

THE WIZARD 55

New member
ממש לא יובל

הם לא מייצגים את רובם... תשאל את מייק, את תינו, את ליון7 לא עוד אנשים שאני מכירה ולא אזכיר את שמם כאן, אנשים שכותבים במקום אחר.. ממש לא! אף אחד לא רואה את המסמכים האלה לפני שהם יוצאים לשוק המסמכים אף אחד לא נותן לציבור לראות אותם..זה שהם פועלים על דעת עצמם, זאת בעיה של הערבים במדינה.

respecta1

New member
את לא יכולה להתעלם מזה

שהמפלגת שונאי ישראל לא זוכר את השם קיבלה כמה וכמה מנדטים בבחירות האחרונות

gogi000

New member
הם כן מייצגים את רובם

זה שאת ועוד מס אנשים לא מסכימים עם המסמכים האלה לא אומר שהרוב לא מסכים עם זה, מי שכתב את מסמך החזון הם מבחר של אינטלקטואלים ערבים ישראלים מכל הקשת הפוליטית, לכן היא די מייצגת את עמדת רוב ערביי ישראל. נכון שרוב ערביי ישראל לא קרא את החזון אבל זה לא אומר שהם לא מסכימים עם מה שכתוב שם. עכשיו לפני שתוקפים את המסמך צריך קודם כל לקרוא אותו, אני בספק אם את או הילדונים הימניים בפורום קראו את מסמך החזון, בכל המסמך אין ולא משפט אחד שמערער את קיומה של ישראל ומבטל את זכותה על הארץ, הם פשוט רוצים שיוויון מלא והכרה בערביי ישראל כמיעוט לאומי, אז קודם כל תלכו לקרוא את המסמך אחר כך תבואו לתקוף. בקשר לשירות לאומי אני אישית בעד זה אבל קודם כל שיהיה שיוויון מלא, אנחנו לא נבוא לתרום למדינה כאשר המדינה מתעלמת מקיומנו, בכל תחום בחיים רואים את הגזענות והאפליה, ערביי ישראל לא יהיו הדרוזים מס' 2, לתרום ולתת ולחכות לזכויות שלא מגיעות, ובסוף לקבל מילה טובה, עם מילה טובה לא הולכים למכולת.

mike00

New member
מעניין.....

אני אישית כן קראתי את כל המסמך.......זהו מסמך ששואף לחיסולה של מדינת ישראל בצורה "דמוקרטית"... זהו מסמך שמתייחס רק לבעיות כביכול של ערביי ישראל ללא מתן מענה לסיבה שהבעיות האלה קיימות וללא מתן מענה הוגן לבעיות של תושביה היהודים של המדינה.....גזענות רק לצד השני.. בלה בלה בלה

gogi000

New member
יפה

אני חושב שיש במדינה מספיק יהודים נאורים שיכתבו מסמך על בעיותיהם במדינה והם לא צריכים שהערבים יכתבו על בעיות היהודים במדינה. המסמך מתאר את בעיות ערביי ישראל במדינה והדרך לפיתרונן. אם קראת את החזון אז תביא לי משפט אחד מהחזון שמבטל את קיומה של ישראל

mike00

New member
בבקשה

# ישראל תכיר בזכותם של בני העדה המוסלמית בניהול ענייני הוואקף האיסלאמי והמקומות הקדושים, ותסיר ידה מהמקומות הקדושים למוסלמים ולנוצרים, כחלק מהזכויות הקולקטיביות המוקנות לערבים הפלסטינים בישראל. # ישראל תכיר בזכותם של הערבים הפלסטינים בישראל לקיים קשרים לאומיים, אזרחיים, תרבותיים וחברתיים עם שאר חלקי העם הפלסטיני וכל מרכיבי האומה הערבית והאיסלאמית. #הבטחת ניהול עצמי לערבים הפלסטינים בתחומי החינוך, הדת, התרבות והתקשורת. וההכרה בזכותם להגדרה עצמית בכל הנוגע לעניינים שיש בהם ייחוד קולקטיבי, באופן שישלים את שותפותם במרחב הציבורי במדינה. #היותם של הערבים הפלסטינים בישראל בעלי הארץ המקוריים, אשר יש להם קשר אינטגראלי והיסטורי בינם למולדתם מבחינה רגשית, לאומית, דתית ותרבותית. זאת רק דוגמא...יש עוד... אבל במילים אחרות מה שהם בעצם אומרים זה שישראל צריכה לתת להם לנהל את המקומות הקדושים גם ליהודים מכיוון שישנה מחלוקת לגבי כמה מהם.. בנוסף הם דורשים שירשו להם לקיים קשרים עם מדינות אוייב שעויינות לישראל למרות שכבר הוכח שיש מעורבות די גדולה של ערבים ישראלים בטרור,ולמרות שלא מדובר בכל ערביי ישראל אלה שנתפסו מעמידים את השאר תחת ענן כבד של חשד מתמיד. ניהול עצמי בתחומי תקשורת וחינוך,זאת אומרת מדינה בתוך מדינה ללא יכולת פיקוח על הנעשה... היותם של ערביי ישראל בעלי הארץ המקוריים???אפשר להתווכח פה שעות בנושא.... מבחינתי אין להם יותר זכויות על בארץ מאשר ליהודים..והכרזה כזאת כמוה כתחילת הסוף של המדינה.. בעוד דקה וחצי ישורשרו להודעה הזאת אותם מקרים שבהם נתפסו ערביי ישראל בעזרה לטרור ולמדינות אוייב.. ביום שבו האינטלקטואלים האלה ישפיעו על הציבור שלהם אולי יהיה על מה לדבר בחלק מהסעיפים..

mike00

New member
1

1) מדרחוב נווה שאנן בתל אביב - חאלד עשור בן 41 מיפו נאשם שהסיע את 2 המחבלים המיתאבדים , בפיגוע נרצחו 5 ונפצעו 38 2) תחנת הרכבת בנהריה - מוחמד שאכר חבישי בן 48 מהכפר אבו סנאן התפוצץ בספטמבר 2001 3 הרוגים ו92 פצועים, בני משפחתו ועוד 8 מכפרו נעצרו אחר כך בחשד לשיתוף פעולה עם מחבלי חיזבאללה. 3) קניון השרון בנתניה - אחמד ג'אבר תושב חדרה הסיע את המחבל המתאבד , בפיגוע נירצחו 5 וניפצעו 135. 4) הדולפינריום בתל אביב - ערבי ישראלי מיפו הסיע את המחבל בפיגוע נירצחו 21 וניפצעו 106. 5) צומת גולני- ערבי ישראלי בן 17 תושב דיר חנא יחד עם 3 חבריו הניחו את המיטען שב"ה לא גרם לנפגעים. 6) תושב אום אל פחם נעצר בחשד שתיכנן לסייע למחבל מיתאבד להיכנס לבצע פיגוע. 7) 4 ערבים ישראלים נעצרו לאחרונה בחשד שהעבירו חומר מודיעיני לחיזבאלה. 8) 2 הנערות שהיו באוטובוס שהתפוצץ סמוך למרון וידעו על כוונתו של המחבל ובמשך 20 דקות לא הודיעו לאיש מלבד למלט את עצמן. יותר מאוחר הסתבר שקרובי משפחתה של אחת הצעירות סייעו למחבל 9) בוהייזה סעדי בת 25 מסכנין נידונה ל 16 חודשי מאסר בגין אי מסירת מידע על הפיגוע התאבדות בשוק מחנה יהודה ידעה ביגלל קשרים שהיו לאחותה עם מחבלים מהחזית העממית על כוונת המחבלים לשגר מחבלות מתאבדות וכן ידעה פרטים מדוייקים על תוכנית הפעולה. אחותה גם כן נעצרה. 10) ארבעה ערבים "ישראלים" חשודים במסחר של אמצעי לחימה ומידע מודיעיני עם האוייב כאשר שניים מהם שירתו בעבר בצבא, בחשד שסחרו במידע-מודיעיני, אמצעי לחימה, עם אויבים מלבנון. לפי החשדות איברהים הייב בן 28 מנצרת נעזר בשניים מתושבי הכפר רג'ר על גבול ישראל-לבנון. גם דודו של איברהים כניראה מעורב 11) דרוזי תושב הגולן חשוד שמסר מידע מודיעיני לסוריה הדרוזי תושב הכפר בוקעתא 12) חוליית מחבלים ערבים ישראלים ביצעה פיגועים קשים מאד בירושלים בהם הפיגוע באונברסיטה ובקפה מומנט . בפיגועים נירצחו 35 וניפצעו 200 ואאל קאסם תושב ראס-אל עמוד וסאם עבאסי תושב סילואן מוחמד עודה תושב סילואן ועלאא עבאסי תושב סילואן מילבד הפיגועים הרצחניים שהם ביצעו , הם תיכננו שורה ארוכה של פיגועים נוספים: פיגוע במועדון "צוותא" בת"א, במסעדה בשכונת עין כרם בירושלים, פיגוע נוסף במסעדת "סבארו" בירושלים, פיגוע בעין גדי ועוד שורה של פיגועים נוספים 13) משפחת בכרי מהכפר בוענה בגליל סייעו למחבל המתאבד שפוצץ עצמו באוטובוס סמוך למרון. איברהים בכרי, יאסיןבכרי ,מוחמד בכרי, מחמוד בכרי, עזיז בכרי, מרואן בכרי, מלכה בכרי 14) חוליית מחבלים ערבים ישראלים מצור באהר : עומר אטרש, חדד אבו חאמד וזיאד אטרש נילכדו על ידי כוחות הבטחון לפני שהספיקו לבצע את זממם. המרצחים תיכננו להניח מטען של 40 ק"ג חומר נפץ בתחנת אוטובוס, פיגועים סמוך לבית רוה"מ , ירי טיל לעבר מסוק במנחת הכנסת, פגיעה באנשי כוחות הבטחון שמאבטחים את הר הבית, כמו כן תיכננו עוד שורה של פיגועים. 15) סמוך לשדה התעופה שדה דב בתל אביב ניתפסו לאחרונה מספר ערבים ישראלים בזמן שהם אוספים מל"מ ( מודיעין לפני מיבצע ) ככל הנראה לצורך פגיעה במטוסים אזרחיים 16) אחמד בן סאברי כבהה מהכפר אום אל קוטוף, שליד קיבוץ מצר סייע למחבל סירחאן להסתיר את הנשקשבו ביצע את הרצח של 5 יהודים בקיבוץ במצר 17) 2 ערבים ישראלים תושבי לוד חאפז מקבל ומוסא חסונא בני 21 הסיעו את המחבלת המתאבדת מרמאללה למחסום מכבים, בפיצוץ נפצעו קל 2 חיילים. 18) אללה קרחי תושב ענתא ניסה לפוצץ רכב עם בלוני גז באזור המועדונים שבמתחם מגרש הרוסים בנס איש לא נפגע. 19) במסגד בעיר טייבה נמצאה חגורת נפץ שיועדה למחבלים מתאבדים שכוחות הבטחון הצליחו ללכוד. 20) 2 תושבי בית צפפא מוסא סלמן ועבד אל קאדר זיתאוי הואשמו במסירת מידע לאוייב , ה2 ניסו לגייס נערות שהתגייסו לצה"ל. 21) ערבים ישראלים מהכפר יפיע מואפק עירוק, בן 58 ושני בניו, וסים, בן 28, ומאהר, בן 30 סייעו למחבלים המתאבדים שביצעו את הפיגועבתחנה המרכזית הישנה בת"א, בפיגוע נרצחו 23 בני אדם. 22) ערבי ממזרח ירושלים פצע מאבטח של משרד התעסוקה שביקש ממנו לעמוד בתור. 23) מחמוד המשרי, בן 35 מקלנסוואה הסכים לסייע בהחדרת מכונית תופת שיועדה לפיגוע בפתח תיקווה הוא נלכד לפני שהפיגוע יצא לפועל. 24) בגלגוליה שבמשולש התגלתה מעבדת נפץ שהופעלה ע"י ערבים ישראלים 25) 3 ערבים ישראלים בני אותה משפחה מחמוד עבד חלים, בן 23, מוחמד חסין עבד אל חמיד, בן 22 ואברהים חסין עבד אל חמיד, בן 22 תושבי הכפר מנדא בגליל נעצרו לאחרונה בידי כוחות הבטחון לאחר שיצרו קשר עם פעיל ג'יהאד איסלמי אותו פגש עבד חלים בזמן "שעלה לרגל " למכה. פעיל הג'יהאד האיסלמי גייס אותו תמורת תשלום במטרה לבצע פיגועים במקומות הומי אדם באמצעות הנחת מטענים.

mike00

New member
2

26) ערבי ישראלי הסיע מחבל מתאבד לפיגוע בנתניה ב-30 במארס פוצץ עצמו מחבל מטול כרם בכניסה לקפה "לונדון" בנתניה. אחד החיילים נפצע אנושות אך הרופאים הצילו את חייו, חבריו נפצעו קשה ועוד עשרות אזרחים נפצעו. הנאשם, חאלד עבד אגבריה מערערה, נעצר ימים אחדים אחרי הפיגוע, והוא מואשם בסיוע לרצח ובהסעת המחבל מקו התפר באזור בקא אל גרביה, למדרחוב של נתניה 27) ערבי ישראלי סייע לפיגוע בשכונת קרית מנחם שרות הבטחון הכללי, יחידת הגדעונים ולוחמי מג"ב ירושלים עצרו ערבי ישראלי תושב מזרח ירושלים החשוד כי הסיע את המחבל המתאבד בקו 20 בחודש נובמבר האחרון בשכונת קרית מנחם בירושלים. בפיגוע נרצחו 12 ישראלים ועשרות נפצעו. אחמד סעדה, תושב א-טור המחזיק תעודת זהות ישראלית גויס לחמאס בית לחם בשנת 2001 ומאז עבר אימונים בכלי נשק שונים שכללו אימון באקדח, רובה סער מסוג 16-M ואף איסוף מודיעין במחסום בית לחם (מחסום 300) שם בדק כיצד ניתן להעביר דרך המחסום חוליות חמושות לתוך ירושלים. תמורת כל פעילות כזו קיבל לידיו 100 דולר. במהלך הפעלתו, הוצע לו להוביל מחבל מתאבד לירושלים. החשוד הסכים ואף נסע פעמיים לפני הפיגוע לשכונת קרית מנחם כדי לאסוף מודיעין על האזור וכדי לבדוק את מסלול נסיעתו של האוטובוס, כך טוענים החוקרים. ביום הפיגוע פגש החשוד את המחבל המתאבד במיסגד בכפר הנמצא סמוך לשכונת גילה בירושלים. שם עלו השניים למונית כשעל גופו של המחבל המתאבד חגורת נפץ. השניים לא החליפו ביניהם מילה בכל מהלך הנסיעה. עם הגיעם למקום, הוריד החשוד את המחבל המתאבד בסמוך והצביע לעבר תחנת האוטובוס ואח"כ המשיך בנסיעה במונית למקום עבודתו כפועל בנין בשכונת הר חומה. 28) כוחות הבטחון עצרו את סאמר אטרשת שעבד בחברת קייטרינג בבית שמש ועומר שריף שעבד כעובד נקיון באוניברסיטה העברית בגבעת רםת שניהם תושבי מזרח ירושלים בעלי תעודות זהות ישראליות וגוייסו בידי החמאס והובילו את המחבלים המתאבדים שעשו את הפיגועים בירושלים בקו 6 בגבעה הצרפתית ובקו 14 סמוך לבנין כלל. בפיגועים נהרגו 23 ישראלים ואזרח זר ונפצעו 125 בני אדם שריף היה אמור לנצל את קרבתו לאזור הכנסת וקרית הממשלה בירושלים כדי לאסוף מידע על ראש הממשלה ועל אישים בכיריםת ככל הנראה כדי לחטוף אותם או להתנקש בחייהם. הוא גם הודה כי התכוון ליצור קשר באינטרנט עם ישראלי ואחר כך לחטוף אותו 29) עותמאן כיאניה, תושב מזרח ירושלים, בן 23 גוייס ע"י קרוב משפחהת סופיין עבדו המשתייך לארגון החמאס שהציע לו להצטרף לפיגוע הרעלה יחד עם פעיל נוסףת מוסא נאסרת בן 22 תושב ראס אל עמוד, כיאניה קיבל לידיו טבליות רעל וביצע ניסיונות בחתולים כדי לוודא את יעילות הרעלת ומתוך כוונה להחדיר את הרעל למשקאות שיוגשו לסועדים על פי הנחיות שקיבל מהחמאס רכש עבדו בבית מרקחת סמוך לשער שכם בעיר העתיקה קופסה של טבליות הגורמת להרפיית השרירים הוא סבר שנטילת כמות נכבדת ממנה עלולה להביא לדום לבץהרעל היה אמור לפעול כ-15 שעות לאחר בליעתו - מבלי להשאיר סימני הרעלה עבדו שיער כי האפקט יהיה כשל התקף לב כוונתו הייתה להרעיל את הסועדים בקפה רימון בירושלים שם עבד 30) השב"כ והמשטרה עצרו 2 בדואים מהנגב בחשד שהתגייסו לחמאס ותיכננו לבצע פיגועים נגד חיילי צה"ל באזור הנגב. עצור שלישי בפרשה שירת בעבר בצה"ל - והחשד הוא כי השתמש בידע הצבאי שלו כדי לאמן את החוליה - ייתכן שמבלי שידע על כוונותיה. השלושה הם עלי ארייט ואחיו סעדת גשש לשעבר בצה"לת וכן קטין שזהותו אסורה בפרסום. הפרשה נחשפה בעקבת מעצרו של פעיל חמאס בחברון בשם יוסף נקאירה בן 21 שעבד שנים רבות כשוהה בלתי חוקי בכסייפה שבנגב. בחקירתו הודה נקאירה כי גויס לארגון החמאס ופעל כדי לגייס צעירים נוספים. בין היתר הודה כי גייס את עלי ארייט והקטין. החוליה תיכננה בין היתר לחטוף חייל מג"ב בצומת נבטים לרצוח חיילים ואף לבצע פיגוע מכונית תופת משולב בירי על אוטובוס חיילים 31) מונזר חטיבת בן 19 מהכפר עיבלין שבגליל קשר קשר לעשות פיגוע התאבדות. בסיוע קרובי משפחה בג'נין יצר קשר עם ערבייה שהציע לו לעשות פיגוע בקניון הקיריון במפרץ. כמו כן הציע לו להיעזר בעוד אדם שיוטל עליו לתקוף את אחד השומרים בעוד המחבל המתאבד פורץ פנימה ומפעיל את המטען. ואולם כשהשניים סיירו סיור מוקדם וראו שהאבטחה בקיריון רבה החליטו לנסות לפוצץ מכונית תופת אלא שמונזר חטיב נחשף ונעצר בעוד מועד ע"י השב"כ 32) שישה מאסרי עולם נגזרו בבית המשפט המחוזי בירושלים על זעייר אשרף שהורשע בכך שהסיע את המחבל המתאבד שביצע את הפיגוע בקו 4 ברחוב אלנבי בתל אביב בספטמבר 2002. בפיגוע נהרגו שישה בני אדם ונפצעו 84 נוספים אשרףת בן 24 תושב הכפר עקב במזרח ירושלים ובעל תעודת זהות כחולה הסיע מחבל נוסף שהתכוון לבצע פיגוע בטיילת בתל אביב אך בשל ערנות המאבטחים הפיגוע סוכל באוקטובר 2002 לכדה יחידת הגדעונים של משטרת מחוז ירושלים את זעייר בביתו. הגדעונים ביצעו חיפוש בדירה שכורה נוספת של זעייר, בדחיית אל-בריד, ושם התברר כי הדירה שימשה את החמאס להלנת מבוקשים ומחבלים מתאבדים. בבית נתגלו עוזון, אקדח, תחמושת, מצלמת וידיאו וקלטת של המחבל המתאבד שביצע את הפיגוע באוטובוס קו 4 בתל אביב. זעייר הודה בחקירתו בשב"כ כי גוייס לחמאס חמישה חודשים קודם לכן, כאשר היה במסגד ברמאללה והלין בביתו השכור שני מחבלים, בלילה שקדם לפיגוע. מכתב האישום עולה שהוא הסיע את המחבל המתאבד לרחוב אלנבי. סמוך לשעה 13:00 עלה המחבל לקו 4 ומיד כאשר החל האוטובוס בנסיעה הפעיל המחבל את חגורת הנפץ וגרם לפיצוץ עז. בפיגוע נהרגו, כאמור, שישה ישראלים ונפצעו 84. זעייר הואשם ברצח, ניסיון לרצח וסיוע לאויב בעת מלחמה. 33) מחמוד עבד חלים, בן 23, מוחמד חסין עבד אל חמיד, בן 22 ואברהים חסין עבד אל חמיד, בן 22 תושבי הכפר מנדא בגליל נעצרו בזמנו בידי כוחות הבטחון לאחר שיצרו קשר עם פעיל ג'יהאד איסלמי אותו פגש עבד חלים בזמן "שעלה לרגל " למכה. פעיל הג'יהאד האיסלמי גייס אותו תמורת תשלום במטרה לבצע פיגועים במקומות הומי אדם באמצעות הנחת מטענים 20 שנות מאסר בפועל נגזרו בבית המשפט המחוזי בחיפה על מחמוד עבדל חלים ימ"ש ועל מחמד עבדל חמידי מ"ש 14 שנות מאסר נגזרו על איברהים עבדל חמיד ימ"ש 34) שני " ערבים ישראלים" חאלד סכראן חמדוני, בן 23 מהכפר תמרה, ואשרף ניזאר חסן, בן 23 מכפר יאסיף. רכשו סכינים והתכוונו לרצוח חייל ולגנוב את נשקו בנס כוונתם סוכלה 35) הותר לפרסום כי כוחות הבטחון עצרו 2 "ערבים ישראלים" האחים מחמד ומאג'ר כנעני שגוייסו ע"י מרצחי חיזבאללה להעביר הוראות הפעלה והכוונה של מטענים לידי אנשים פת"ח ותנזים באיזור ג'נין, הנ"ל העבירו את החומר ע"י החבאתם במוצרי חשמל, וקיבלו בתמורה כ 10,000$. נגד החשודים - בני משפחת כנעני- הוגש כתב אישום.

gogi000

New member
תודה שהשקעת../images/Emo140.gif

באמת תודה שהתאמצת בשבילי, ואלה אני רואה שיש די ערבים ישראלים שמעורבים בטרור, אם נניח שהחברים שלך יתאמצו עוד יפשפשו בין עיתונים ישנים ויחפשו על כל ערבי ישראלי בן בליעל שמעורב בטרור, אז בוא נניח שתגיעו ל50 מקרים, אתה יודע אני אהיה לארג' איתך(ערביי ישראל הם גם נדיבים)
, נניח שהיו 100 אנשים מערביי ישראל שמעורבים בטרור, נכון ליולי 2007 ישנם 1,433,100 אזרחים ערבים בישראל, חשבון פשוט נחלק 100 חלקי 1,433,100 נמצא ש0.007% מערביי ישראל שהם בוגדים יענו 99.993% מערביי ישראל נאמנים למדינתם, אני חושב שבכל מדינה בעולם אחוז כזה של נאמנות הוא גבוה ביותר וגם בהתחשב בקשר המשפחתי שקיים בין ערביי ישראל לפלשתינים אז כל הכבוד לערביי ישראל. דבר חשוב נוסף הרבה מהמקרים שהבאת לא מדובר בקשר ישיר לטרור(אני לא מדבר על הסעות מחבלים), בנוסף רוב אלו שהיו כן מעורבים בטרור עשו זאת מסיבה כספית, אין מה לעשות בזמננו בגלל התאווה לכסף אדם רוצח את אבא שלו, מעט מאוד מהמקרים נעשו מסיבות אידיאלוגיות.

mike00

New member
אין על מה../images/Emo24.gif

לא יודע מאיפה הבאת את המספרים שלך אבל אני ספרתי רק בארועים הללו 100 ערבים ישראלים שהיו מעורבים בטרור נגד מדינת ישראל ונתפסו או שסיפורם פורסם במדיה......כמה עוד יש אני לא יודע,אבל אני בטוח שהמספרים הם גדולים יותר.. שלא תבין לא נכון,אני בעד שוויון זכויות,כואב לי שיש טענות קיפוח[חלקן גם צודקות]ועצוב לי שיש 20% מכלל אזרחי המדינה שלא מרגישים שייכות למדינה שבה הם חיים.... אני יכול בקלות להמליץ לאותם 20% לארוז את הפקעלח ולעוף מפה,כל זה במימון יהדות צפון אמריקה ושאר הארגונים שישמחו לטפל במקרים כדלקמן,אבל.......אני לא חושב שזאת הדרך לפתרון צודק לבעיה שאכן קיימת... במקום זה אני מציע לאותם אזרחים לגנות את המנהיגים שלהם[ראה ערך בשארה,שהוכח שהעביר מידע לחיזבאלה תמורת כספים אותם קיבל דרך חלפן ממזרח ירושלים שהודה בזה],אני עוד מציע לאותם אזרחים להביא אלטרנטיבות למסמך המדובר בשרשור הזה.....אלטרנטיבות שיש להן סיכוי לקבל לגיטימציה גם בציבור היהודי... ואני גם מציע לאותם 20% להתנער מאלה בתוכם שנתפסו בחתירה תחת המדינה... לצערי עוד לא ראיתי את זה קורה,ואני לא מדבר על יחידים פה בפורום אלא על הציבור עצמו.... איך אתה מצפה מהציבור היהודי לסמוך על ערביי ישראל אחרי כל כך הרבה מקרים? נכון,לא מדובר ברוב האזרחים הערבים במדינה...אפילו לא מתקרב לזה...מדובר במיעוט עלוב....אבל מכיוון שלא נשמע גינוי ציבורי למעשים האלה הם נתפסים בעיני הציבור היהודי כאג'נדה חברתית והקו שמנחה את רוב ערביי ישראל... וחשוב לציין שהסיבות למעשים בין אם הן כספיות ובין אם הן אידיאולוגיות לא משנה כלום..... התוצאות של המעשים ועצם העובדה שיש לגיטימציה למעשים מהסוג הזה בציבור ובהנהגה של ערביי ישראל היא זאת שמשנה...

gogi000

New member
תאמין לי קראתי את המשפטים 4 פעמים

תהרוג אותי אם אני יודע איך הגעת לזה מהמשפטים האלה על ביטול קיומה של מדינת ישראל, מ4 המשפטים האלה ניתן להסיק דבר אחד שערביי ישראל דורשים שיכירו בהם כמיעוט לאומי עם זכות לניהול עצמית, ואלה שיהיה לך לבריאות אחי

למעלה