האליטה הערבית חיה ובועטת....בבועה משלה

THE WIZARD 55

New member
קראתי אותו

ומשיחות ששוחחנו בעבר על המסמך עלה שהמשמך פשוט לא שווה הרבה בגלל הדרישה להפוך את המדינה למדינת כל אזרחיה, או לבטל את חוק השבות

gogi000

New member
את לא חייבת להסכים לכל נק' במסמך

גם אני לא מסכים לכל סעיף במסמך, ואספר לך סוד גם מי שכתבו את המסמך לא הסכימו לכל סעיף שיש במסמך, היו יותר מ40 אינטלקטואלים שכתבו את המסמך והיו הרבה התפשרויות. בקשר להמנון אז אין שום התייחסות לקיומי בתור אזרח אז למה שאסכים איתו, אני בעד שינוי או הוספת דברים להמנון, אך נגד השארתו במתכונו הנוכחי כשהוא מבטל 20% מאזרחי המדינה. בקשר למדינת כל אזרחיה אני אישית בעד הפרדת דת ומדינה, הדת היא דבר יפה ואני אישית אדם מאמין אך כשמכניסים את הדת לפוליטיקה היא נהיית מכוערת ביותר, בישראל יש כפיה דתית, הרבה חילונים נגד הכפיה הדתית(והרבה בהם ימניים), זה שהחרדים מחליטים מה שהם רוצים ו10% שולטים ב90% וממרמרים להם את החיים(אין תחבורה ציבורית בשבת, איסור פתיחת חנויות בשבת...) לכן אני נגד כפיה דתית והגדרת ישראל מדינה יהודית כי דת ומדינה לא הולכים ביחד. בקשר לדגל אז זה לא משנה לי הרבה כי הוא בסך הכל סמל, אם נהיה כמו שוויץ אז אין לי בעיה לשים נ נח נחמ נחמן מאומן בתוך הדגל. תני חיוך, הכל לטובה

THE WIZARD 55

New member
חחח אהבתי את נח נח נחמן:)

גם אני מסכימה להפרדת הדת מהמדינה, גם אני חושבת שיש כאן כפיה דתית, וזה לא לרוחי בכלל.. גם בנוגע להמנון, מבחינתי שישירו שם GOD SAVE THE QUEEN הדברים היותר חשובים שהיו צריכים לטפל בהם הוא שיוויון הזכויות כשקראתי את המסמך, היתה לי הרגשה כאילו שהם יודעים את גורל המסמך, ובכל זאת מציגים אותו...וחבל..

gogi000

New member
כי היהודים רואים בכל דבר איום

99% מערביי ישראל רוצים לחיות בשלום והם נאמנים למדינה, עובדה שהם נגד העברת המשולש למדינה הפלשתינית, זה אומר שהם כן רוצים לחיות בשלום ואחווה. היהודים במדינה רואים בכל התבטאות של ערביי ישראל איום על קיום המדינה, ערביי ישראל סובלים מאפליה מתמדת ומחוסר שיוויון משווע, קל ליהודים לבוא ולהגיד שאין כאן אפליה, כי הם לא סובלים מאותה אפליה, בנוסף ערביי ישראל רואים את הפופולריות של אנשים גזעניים כדוגמת ליברמן והתבטאויות גזעניות לא חסר, כל התבטאות כזאת כנגד יהודים במדינות אחרות היתה תופסת כאן כותרות ופרשנויות ומחקרים על הגידול באנטישמיות במדינות אירופה, היו פותחים על זה קורסים באוניברסיטה ומה לא. אז מין הסתם ערביי ישראל גם מקצינים את תגובותיהם, אני חושב שרוב רובם של ערביי ישראל הם מתונים ביותר, אני אישית 80% מהזמן שלי מבזבז עם יהודים ואדם מאוד מתון ובר שלום, אך כשאני שומע התבטאויות קיצוניות כנגדי אז מין הסתם גם מקצין את תגובתי ורוב האנשים הם כך, ואגב זה גם להפך. אז כשאנשים כדוגמת אלה שכותבים בפורום כותבים כתבי נאצה כנגד ערבים אז זה רק מזיק לדו קיום ואחווה, כל ערבי מתון שנכנס ורואה את התגובות שלהם רק יקצין את תגובתו וכך אנחנו מערערים את היחסים בין הצדדים.

THE WIZARD 55

New member
ברור שאנחנו מקצינים

כאשר אנחנו נתקלים בתגובות קיצוניות, גם אני חוטאת בכך.. לדעתי המסמך הנ"ל היה חסר סיכוי מלכתחילה, במקום שהמסמך יעסוק בבעיות הערבים במדינה, בנושא האדמות מקומות תעסוקה, דיור, בניית ערים חדשות, כבישים בכפרים בבעיית הבדואים, חינוך ועוד ועוד..הוא עוסק בזכות השיבה ביטול חוק השבות, המנון, דגל... גם אם חשבו לרגע שהם מגישים הצעה בומבסטית בכדי שיוכלו לנהל מו"מ על המסמך, המסמך הכיל נקודות שאף פעם לא יכל להגיע לשולחן הדיונים. ואם כל כך רוצים לשקם את מצב הפלסטינאים, האם לא כדאי קודם לכן לשפר את מעמד הערבים במדינה. הרי איך אפשר לעזור לאחר כשאתה שקוע בצרות ולא מסוגל לעזור לעצמך.

gogi000

New member
לא אמרתי לך לקרוא את המסמך במלואו../images/Emo3.gif

הם כן התייחסו לבעיות ערביי ישראל במדינה, אך כל המפרשנים לא התייחסו לבעיות האלה אלא רק התייחסו לדברים שנוגעים למהות המדינה שהם אגב שוליים במסמך, לכן ביקשתי ממכם לקרוא קודם את המסמך במלואו ולא להסתמך על דברי פרשנים, הנה כמה דוגמאות: 1. הסוגיות המרכזיות והעיקריות שבפניהן ניצבים הערבים הפלסטינים בישראל הינן: המשך האפליה הגזענית בחוק; ייהוד המרחב הערבי; גידול טבעי של האוכלוסייה לעומת המרחב המצטמצם והולך; החלוקה המינהלית במדינה (שטחי השיפוט של הרשויות המקומיות); היעדר ההשתתפות בקבלת החלטות; תכנון מתאר לא נאות והריסת הבתים הערביים. 2. בעייתיות המצב הקיים: הבעייתיות של כלכלת האזרחים הערבים הפלסטינים בישראל באה לידי ביטוי ב: 1. הרמה החינוכית והמקצועית הנמוכה של כוח העבודה הערבי ורמת ההשתתפות הנמוכה בכוח העבודה האזרחי. 2. השתלבות מעוותת בכלכלה ובשוק העבודה, שבאה לידי ביטוי ב: רמת ואיכות החיים הנמוכות בהשוואה למגזר היהודי, ובו בזמן העלייה ברמת החיים והצריכה בהשוואה לעבר בקצב מהיר יותר מהפיתוח הכלכלי והעלייה ברמת ההכנסה. גורמים תרבותיים וחברתיים מובנים המסייעים בהעלאת רמת הצריכה ובשימוש בדרכי חיסכון שאינן תורמות לפיתוח הכלכלי. תלות כלכלית המושפעת מעמדות הממשל המרכזי והציבור היהודי, התפתחויות פוליטיות וצבאיות בארץ ובאזור והתלות הנשענת על קצבאות הביטוח הלאומי. 3. יעדי על 1. יצירת חברה חדשה מבחינת מאפייניה המובנים ודרכי התמודדותה עם החיים וההליכים הכלכליים העיקריים (ייצור, הפצה וצריכה). 2. השתחררות מהתלות הכלכלית ומההיסמכות על הקצבאות ההולכות ומצטמצמות כתוצאה מהמדיניות הכלכלית חברתית משנת 2001. 3. הפחתת אחוז העניים והפחתת עומס העוני (ההבדל בין רמת ההכנסה לקו העוני). תמיכה בפלחים שידם אינה משגת רמת חיים נאותה מסיבות אובייקטיביות שאינן קשורות בהם. 4. להביא למצב של רמה מינימאלית של השפעה מתנודות השוק הנגרמות כתוצאה מההאטה בפעילות הכלכלית והשתלבות העובדים הזרים והשינויים במאזן ההיצע והביקוש - במטרה להפחית את רמת האבטלה והתעסוקה החלקית. 5. יצירת אווירה חיובית מבחינת השתייכות, קיום עורף חברתי תומך וחברה סולידארית והרצון בנתינה. בנוסף להצרת הפער בין שכבות החברה הערבית. אני הבאתי חלק קטן מאוד מהבעיות, 80% מהמסמך מדבר על בעיות ערביי ישראל במדינה ופתרון בעיות אלו, חלק קטן מאוד מהמסמך מתייחס למהות המדינה שזה אומר הגדרתה כמדינה יהודית, המנון, דגל... והיהודים תקפו את המסמך כשהם הביאו רק את החלק הזה והתעלמו מ80% מהמסמך שהם העיקר ומדברים על בעיות ערביי ישראל והדרך לפתרון, ואיך להפוך את ערביי ישראל לאזרחים יותר טובים. שוב אל תתעצלי, תקראי את המסמך
, ואז נדבר הנה המסמך במלואו: http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=4975#6

THE WIZARD 55

New member
קראתי כבר פעם../images/Emo3.gif

אבל אקרא אותו שוב..כי כבר לא זוכרת אבל בלי שום קשר, כשאתה עם דרישות מוגזמות, קיצוניות, אף אחד לא יסתכל על הבקשות האחרות..

gogi000

New member
סורי אני חייב לזוז

בס סומך עליך שזה יהיה יצירתי, לא דורש הרבה רק שיעברונא שוואי, שי משפט קטן שנרגיש קצת שייכים מבטיח שאתייחס אחרי

respecta1

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

באיזה סרטטטטטטטטטטט אתה חיי הם נגד העברת המשולש כי פה הם מקבלים זכויות ודברים שבחיים הם לא היו מקבלים ברשות רוב הערבים שונאי ישראל ובסדר בקטנה הבנתי את החשיבה שלך אילן מראה לך 100 מקרים שערבי ישראל עזרו לטרוריסטים ברצח, אז אתה קובע שיש 100 שונאי ישראל בתוך המגזר והשאר נאמנים למדינה רוצים לחיות בשלום

respecta1

New member
שלח באמצע

יש יותר אפליה נגד יהודים מאשר נגד ערבים במגזר הציבורי יש למשל הרבה גנים שלא יקבלו ערבים לגנבים או קיבוצים שלא יקבלו ערבים אבל יש גם כל הכפרים הערביים שבחיים לא יקבלו יהודי שיעבור לגור או לא יקבלו לגן שמה יהודי אז במגזר הציבורי המצב שווה יש אפליה דומה בין שני הצדדים כל אחד עושה לשני ובממסד עדיין אין אחד למרות הבקשות החוזרת שסיפר על פעם א-ח-ת שהוא או מישהו שהוא מכיר או מישהו שהוא מכיר מכיר אז עד שיסופר אחרת אין שום אפליה ממסדית, יש אפליה בציבור אבל בממסד ממש לא ולעומת זה זה שיהודים חילונים צריכים לתרום שלוש שנים מחייהם למדינה בעוד שערבים\ חרדים בשנים האלה לומדים - אין יותר אפליה מזה.

aviadbarel

New member
ומה לגבי מדינת היהודים?

גם אני נגד כפייה דתית, אבל עדיין ישראל צריכה להיות מדינת היהודים בראייתי. כמובן תוך מתן שיוויון זכויות לכולם והכל, אבל אם תבטל את האופי היהודי של המדינה מה נשאר? למה היא הוקמה?

mike00

New member
הוקמה בשביל שהאליטה הערבית תוכל לזעוק גוועלד

מה היתה עושה אותה אליטה לולא היה לה במי להלחם? על מה היו כותבים שירים,מחזות,סרטים וציורים אילולא היתה פה מדינה יהודית?? האליטה אולי לא תודה בזה אבל אנחנו המוזה שלהם

gogi000

New member
אני לא חושב

הבעיה שלי עם הגדרת המדינה כמדינה יהודית זה שאני בעד הפרדת דת ומדינה, אין לי בעיה שהשם שלה יהיה מדינה יהודית, מצידי שתקרא מדינת הבאבא סאלי גם מי שכתבו את הדוח כל רצונם הוא שיהיה שיוויון מלא והכרה בערבים כמיעוט לאומי, אני לא חושב שמחיקת המילה יהודית תשנה במאומה את האופי של המדינה, אופי של מדינה נקבע ע"י הרוב במדינה, שוויץ היא לא מדינה נוצרית אך האופי שלה נוצרי כי רוב התושבים נוצריים, אותו עקרון טורקיה, לכן זה לא כשימחקו את המילה יהודית פתאום כולם יתחילו ללבוש רעלות ברחוב, כלום לא ישתנה באופי המדינה. ההתייחסות להגדרת המדינה היא מאוד שולית במסמך, רוב המסמך מתייחס לבעיות הערבים במדינה ודרך פתרון בעיות אלו, התקשורת והפולטיקאים בחרו להתמקד רק בסעיפים שנראים "מאיימים" כגון הגדרת המדינה... כדי לתקוף את המסמך, אך אם תקרא את המסמך במלואו תראה שהוא מסמך מאוד אותנטי, הבעיות הן מאוד מציאותיות והפתרון שלהן הוא הגיוני בהחלט, פתרון בעיות אלה לא רק יעזור לערבים עצמם אלא גם ישפר את חייהם של היהודים, זה יקטין את רמת הפשיעה, יגרום להעלאה בהשכלה של הערבים, יקטין את הסתמכות הערבים על ביטוח לאומי ויגדיל את שייכות הערבים למדינה ובמקביל גם את התרומה של הערבים למדינה. אני מבקש שוב תקראו את המסמך במלואו ואל תסתמכו על פרשנויות של אחרים, כי ככה אתם תשארו מקובעים עם דעות של אחרים.

היא מייצגת את רוב ערביי ישראל?

אני עוקב מקרוב אחרי התנהלות הדברים סביב המסמכים...... רוב הערבים במדינה מוכנים לקבל את הגדרת המדינה כיהודית ודמוקרטית בתנאי שנקבל שוויון אמיתי ולא פירורים......לפי אחד הסקרים בשנה שעברה לכן המסמכים בכלל לא מיצגים את הרוב אלא רוב האליטות שחיות בבועה משלהן...... לכן אני מציע לבדוק כל דבר לעומק ולהסתמך על נתונים ולא לזרוק דברים ללא ביסוס....

gogi000

New member
אתה הבאת רק סעיף אחד מהמסמך

בכללית רוב ערביי ישראל כן מסכימים לרוב המסמך, נא ראה תגובתי לויזארד למעלה.

למעלה