אני לא חושב
הבעיה שלי עם הגדרת המדינה כמדינה יהודית זה שאני בעד הפרדת דת ומדינה, אין לי בעיה שהשם שלה יהיה מדינה יהודית, מצידי שתקרא מדינת הבאבא סאלי גם מי שכתבו את הדוח כל רצונם הוא שיהיה שיוויון מלא והכרה בערבים כמיעוט לאומי, אני לא חושב שמחיקת המילה יהודית תשנה במאומה את האופי של המדינה, אופי של מדינה נקבע ע"י הרוב במדינה, שוויץ היא לא מדינה נוצרית אך האופי שלה נוצרי כי רוב התושבים נוצריים, אותו עקרון טורקיה, לכן זה לא כשימחקו את המילה יהודית פתאום כולם יתחילו ללבוש רעלות ברחוב, כלום לא ישתנה באופי המדינה. ההתייחסות להגדרת המדינה היא מאוד שולית במסמך, רוב המסמך מתייחס לבעיות הערבים במדינה ודרך פתרון בעיות אלו, התקשורת והפולטיקאים בחרו להתמקד רק בסעיפים שנראים "מאיימים" כגון הגדרת המדינה... כדי לתקוף את המסמך, אך אם תקרא את המסמך במלואו תראה שהוא מסמך מאוד אותנטי, הבעיות הן מאוד מציאותיות והפתרון שלהן הוא הגיוני בהחלט, פתרון בעיות אלה לא רק יעזור לערבים עצמם אלא גם ישפר את חייהם של היהודים, זה יקטין את רמת הפשיעה, יגרום להעלאה בהשכלה של הערבים, יקטין את הסתמכות הערבים על ביטוח לאומי ויגדיל את שייכות הערבים למדינה ובמקביל גם את התרומה של הערבים למדינה. אני מבקש שוב תקראו את המסמך במלואו ואל תסתמכו על פרשנויות של אחרים, כי ככה אתם תשארו מקובעים עם דעות של אחרים.