האלים

תמיר302

New member
האלים

אוקיי, עכשיו שראיתי שכולם פחות או יותר מסכימים שהאלים קיימים בצורה כזו או אחרת, אני בכל זאת שואל: מה אופיים? אני יודע שאף אחד מאיתנו לא יודע (אחרת הוא לא היה משתתף בפורומים (-: ), אבל בכל זאת- מה הדיעה שלכם? האם האלים נלחמים זה בזה, מקנאים, אוכלים, ישנים כסיפורי המיתולוגיות השונות, או שהסיפורים האלו מסתירים בתוכם אמיתות בצורה של סמלים? האם הם בעלי גוף? האם הם יכולים ללבוש צורה של חיות? ומה בנוגע לפולחן בני האדם? האם הפולחן שלנו מחזק אותם? האם הם תלויים בו, או לא ממש צריכים אותו? האם האלים מושלמים? טובים ביסודם (כלומר שואפים למטרה טובה כלשהי), או יכולים להיות גם רעים? לא ביקשתי את ה"אמת", אלא רק תיאוריות!

RainBird

New member
הכל נכון. כי כל דבר מתקיים במקום מסויים וזמן מסויים. גם סיפורים ומיתולוגיות. אין אמת אחת זוכר?

gwizard

New member
מרחיב...

אלים הם כל יכולים. אתה (תמיר) לא חושב כי זה חסר טעם לתאר מישהו היכול לעשות הכל ?

gwizard

New member
הא-הא

בוודאי שאני אומר כי הם כל יכולים. הרי הם אנרגיה...אנרגיה הקשורה למקור/ייקום/משזהלאיהיה... זה מובן מעליו שאין גבולות למה שאנרגיה זו תוכל לעשות כי מאנרגיה זו מורכב הכל (=אתה, אני, אדמה, מכוניות, עצים, העב"ם שיושב וחושב את אותם מחשבות על כוכב לכת מיליוני שנות אור מאיתנו) - הכל. ואגב, גם אתה וגם אני אלים לפי התפיסה הזו. וגם אתה וגם אני יכולים לעשות הכל. זוהי בדיוק התפיסה של הוויקה.

תמיר302

New member
ואני לתומי חשבתי

שאנחנו בסה"כ בני תמותה פשוטים! יש לי בעיה עם ההגדרה שלך אותם כאנרגיה. לאנרגיה לא אכפת ממה שקורה. היא פשוט שם. אם האלים אנרגיה, אז הם נעים ללא מטרה, חסרי מחשבה או הבנה כשלהי, ובוודאי שלא שומעים אותך.

gwizard

New member
אני מציע לך

אני לא יודע מה הרקע שלך במאגיה, אבל אני מציע לך כי תקרא חומר על צורות אנרגטיות (Thought forms או Energy constructs). בצורתה הגולמית האנרגיה היא אכן ללא מטרה, אך זה לא המקרה כאן. הדוגמה הכי פשוטה להבנה: בזמן שאתה מתפלל אתה נותן צורה לאנרגיה וזה מה שמאפשר לך לשמוע ולדבר עם האלים (או היישויות או החייזרים אם תרצה) נ.ב. אני כבר רואה את הברק המטורף משהו בעיניו של נדב

תמיר302

New member
אז נגיד...

אני יכול לדמיין עציץ, לקרוא לו ברוך, ולפנות אליו כאל?

RainBird

New member
אוקיי. אני אשחק. אם יש אמת אחת, מהי? פרט הסבר ותן דוגמאות.

RainBird

New member
השאלה הייתה מופנית לתמיר ../images/Emo13.gif אבל בסדר. אם יש אמת אחת והיא שונה לכל אדם זה לא אומר שיש אין ספור אמיתות?

נדב פ1

New member
*נאנח באכזבה*

ארדן , אני מציע לך לא לפתוח במלחמת פורום חדשה , בבקשה אל תשחית את תמיר . ובנוגע אליך תמיר : " מה אופיים? " - אופי שונה לכל אחד ואחד מהם . " האם האלים נלחמים זה בזה, מקנאים, אוכלים, ישנים כסיפורי המיתולוגיות השונות, או שהסיפורים האלו מסתירים בתוכם אמיתות בצורה של סמלים? " - כן , כן ושוב כן . אבותינו בעלי גוף פיסי ובעלי תחושות , רגשות , מחושים, תשוקות וצרכים . לגבי האמיתות בצורה של סמלים - המיתולוגיות מכילות בתוכן אכן לקחים רבים ו milestones עבור התודעה , האינטרפרטציה של כל אחד למיתולוגיה היא שונה בגלל שכל אחד מאיתנו בנוי שונה בבסיסו , אבל המקור למיתולוגיות אחד הוא . " האם הם בעלי גוף? האם הם יכולים ללבוש צורה של חיות? " - בהחלט . חד וחלק כן . "ומה בנוגע לפולחן בני האדם? האם הפולחן שלנו מחזק אותם? האם הם תלויים בו, או לא ממש צריכים אותו? " - אין להם צורך ישיר בפולחן שלנו והם לא תלויים בנו , כי אם נהפוך הוא . האדם הוא שביסס את הפולחנים בזמן שאבותינו לא חפצים בדבר זולת יחסי כבוד ואהבה , הכנה לקראת הגעתם אל כדור הארץ . " האם האלים מושלמים? טובים ביסודם (כלומר שואפים למטרה טובה כלשהי), או יכולים להיות גם רעים? " - לא , הם אינם מושלמים . בהתבסס על הקונספט שכל אחד שונה מרעהו והם אינם הומוגנים בהכרח , אזי טענה בדבר מושלמות היא ערך ערטילאי מדי מכדי להיות נכון במאת האחוזים . על אף זאת , בין אם תקרא את התנ"ך , הקוראן , הברית החדשה, הוודות או המיתולוגיה היוונית - תראה שאין שחור ולבן כאן , כוונותיהם בנוגע למין האנושי ( כפי שעברו מיסטיפיקציה והגיעו לטקסטים המדוברים והמסולפים ) טובות , על אף זאת יש באפשרותם לכוון עניינים בדרכם ולפי שיקול דעתם במקרה הצורך. גיבויים לדבריי קיימים למכביר , ולו תמצא טקסט עתיק ורציני אחד , ואחד בלבד - שלא תופס כך את האלים כאישיות נפרדת לכל אחד ואחד מהם , אוריד בפניך את הכובע ידידי , ועד אז אני מציע לך באמת ובתמים לא להתייחס יותר מדי לטענות לוטות בערפל וחסרות כל שאיפה לחקר כן ואמיתי .

gwizard

New member
הערה קטנה

המקור למיתולוגיות הינו האדם שכתב אותם ולא האלים כפי שאתה רומז. האדם אומנם כתב אותם בהשראת האלים, אך תפיסתו תלויית תרבותו והתפתחותו ולא בהכרח משקפת את המהות של האלים.

נדב פ1

New member
אלון -

"המקור למיתולוגיות הינו האדם שכתב אותם ולא האלים כפי שאתה רומז. האדם אומנם כתב אותם בהשראת האלים, אך תפיסתו תלויית תרבותו והתפתחותו ולא בהכרח משקפת את המהות של האלים. " ב-ד-י-ו-ק !!! האדם כתב את המיתולוגיות , בהתבסס על דברים אמיתיים וממשיים לחלוטין . אבל , כפי שאמרת - הדבר תלוי בתרבותו והתפתחותו - אזי היות ולא ידע מדעי וטכנולוגי גבוה היה מנת חלקו , הדברים עברו סילוף רב מאוד . מה גם שאנשים רבים לקחו את המסרים והעבירו אותם סילוף מכוון למטרות אינטרסנטיות ( ע"ע הוותיקן והאינקוויזיציה ) . אלא שהרעיון נשמר בדתות רבות מאוד , גם אם עברו סילוף גדול ( מה גם שלמן תחילת הדרך הוא ניתן לכל תרבות בהתבסס על רמתה ) . בין אם תביט בבודהיזם ששימר רעיונות תודעתיים נהדרים , בין אם תביט בדתות התאיסטיות שמספקות די והותר רמזים ומקדמים , בין אם תקרא את התנ"ך והקוראן , אכן הרעיון נשמר , לפיכך אדם שמחפש במקומות רבים ומוצא שהכל נכון במידה כלשהי עבורו - עלול לחשוב שהכל אינסוף אמיתות , אלא שפשוטו כמשמעו הרבה דברים נכונים פשוט כי הם מכוונים לאותו המקור , בלי קשר לאשר התפתח סביבם , באי אלו נסיבות כל המרבה הרי זה משובח . באיסלאם אגב נהוג לטעון שהקוראן נלקח מאותו הלוח השמיימי שממנו הגיעו גם התנ"ך והברית החדשה , ואם תשים לב - דתות כמו הדת הדרוזית ובייחוד הבהאים לא שוללים דתות רבות אחרות , הן טוענות שהכל מסתדר יחדיו בין כה וכה במציאות שאנחנו לא קובעים בהתבסס על קפריזה ספיריטואלית .

gwizard

New member
לא הבנת אותי

"אזי היות ולא ידע מדעי וטכנולוגי גבוה היה מנת חלקו , הדברים עברו סילוף רב מאוד" לא לזה התכוונתי. התכוונתי כי לכל אחד פרספקטיבה משלו ומדע וטכנולוגיה ממש, אבל ממש לא קשורים לזה. אתה גורם לי להבין מדבריך כי האנשים היום יותר חכמים מאשר היו פעם בגלל המדע. אני לא מסכים. המדע זה טוב ויפה, אבל מדען בעיני לא נאור יותר אלא להפך, דומה לילד שרק עכשיו גילה שהוא יכול ללכת אך מפחד לעבור את הסף של הדלת לעולם הלא נודע.

RainBird

New member
אלון אם זה לא היה ברור הוא מתכוון לדת חייזורס שלו ../images/Emo153.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo112.gif

RainBird

New member
והאמת שלי לא סובלנית במיוחד לאמת של נדב אני מודה. אבל זה עדיין משעשע.

למעלה