האלים

תמיר302

New member
אני שמח

שסוף סוף ניתנו לי תשובות ברורות (לא בהכרח נכונות, אבל ברורות). נדב, ביססת את הטיעונים שלך על האלים על טקסטים קדומים. נכון- אלו קובעים שהאלים קיימים כישויות נפרדות. אבל, יש תפיסות שונות למהות האלים. הומר והסיוד תיארו אותם כבעלי גוף, אוכלים, מקנאים, וכו'. אבל פילוסופים רבים בזו לתיאורים האלו. לא לחינם סוקרטס הוצא להורג. אפלטון לדוגמא טען שהאלים הם מושלמים. מכאן, שהם אינם מקנאים או משקרים- כי הם לא זקוקים לכלום או מפחדים מדבר מה. הם טובים ביסודם, ופועלים למען טוב האדם. הסיפורים המתארים את האלים אונסים, בוגדים, משקרים וכו' נתפסו בעיניו כחילול השם.

נדב פ1

New member
תראה ,

גישות יש על ימין ועל שמאל , השאלה היא מה אתה רואה כ נכון ומה אתה רואה כ לא נכון . במיתולוגיה היוונית למשל , אשר מייצגת את האלים כפיסיים , נהנתנים ויראי גורל גם יחד - ישנו גם ייצוג כלשהו לרעיונות אבסטרקטיים - למשל , אל הנהר הוא הוא הנהר עצמו וכך הלאה ידידי . כל שכן לגבי המיתולוגיה ההודית , אשר אולי ה-מונח הידועה בתחום ברחבי העולם הוא מונח הברהמן . על פי תפיסות אימפרסונליות כלשהן אשר התפתחו לאחר פלישת הארים ( על פי הטיעונים מאזור באלטיקום של היום ) להודו בשנת 3500 לפני הספירה , הברהמן הוא מקור החיים והברהמן , התודעה הקוסמית - היא היעד הגבוה אליו יש לחזור . בנוגע להינדואיסטים ה"תאיסטים" יותר - אף אחד מהם לא שולל כהוא זה את הברהמן , העניין הוא שהם רואים את האלים ( איש איש והאל שלו ) כדמות ואישיות מ-ע-ב-ר לברהמן . על אף זאת , טענה רווחת היא שהאום , ההברה של הברהמן - היא כוח שמעבר לאלים עצמם. רמזים עמומים לכך תוכל למצוא בתנ"ך בו כתוב " כי ה' אל קנא " או " חרון אפו של ה' " , או " ה' איש צבאות " , באותו האופן ותוכל למצוא בקוראן רמזים למקור אשר עבר סילוף ומיסטיפיקציה מיותרת , וכנאמר ביהדות - " כל המוסיף גורע " . מיותר לציין זאת בנוגע לדת הקתולית ... נ.ב - אם תקרא היטב את דבריי , תיווכח לדעת שבמיתולוגיה היוונית הגורל הוא כוח שמעבר לאלים , ובהודו עד היום ה-אום הוא כוח שמעבר לאלים . והיי ... במה אם לא ב Omm Magick עסקינן ?

תמיר302

New member
מצטער

לא הצלחתי להבין את הנק' של דבריך. אני שאלתי על אופי האלים, ואתה דברת על הכח שמעבר להם.

gwizard

New member
תלוי את מי אתה שואל

לי יש רק אמת אחת. האמת שאני יודע. לך גם יש רק אמת אחת. האמת שאתה יודע. לנו ביחד אמור להיות 2 אמיתות, נכון ? לא, לא נכון כי מבחינתי יש רק את האמת שלי ומבחינתך יש רק את שלך. ככה שיש רק אמת אחת, אך היא שונה לכל אחד.

RainBird

New member
ואובייקטיבית זה? אתה מכיר את האמת האובייקטיבית? העולם לא בנוי מ0,1 זה לא בינארי. אם האמת שלי נכונה כלפי אז זה לא משנה אם היא נכונה מבחינה מתמטית.

תמיר302

New member
תראה...

אתה יכול לטעון שהעולם שטוח, וללכת לחפש אחר הנהר הגדול שמקיף את העולם. אובייקטיבית, עוד שנה ומשהו תחזור לאותו נק' שממנה יצאת לדרך.

RainBird

New member
ואם אני אמות בדרך? ויש אסכולות שטוענות שאי אפשר לחזור הבייתה ואי אפשר לדרוך באותו נהר פעמיים. ייתכן שהאדמה שטוחה ואין סופית?

RainBird

New member
ראה ציור מתקופת פרה ימי ביניים. אתה סומך על מכשיר שידע את האמת? מכשיר ולא אדם?

תמיר302

New member
אוי נו באמת

אני לא נכנס לקשקוש פוסט-מודרניסטי. זה לא נושא השרשור.

נדב פ1

New member
כל הכבוד תמיר .

אני תומך בך . ארדן יכול להיות גאוני ומבריק לעיתים , אבל מדי פעם יש לו טריגרים בלתי נשלטים של פרימיטיביות צרופה ומגוחכת .

תמיר302

New member
אני חייב לציין

שרב העמדות המוצגות פה רחוקות מאוד מאוד מהרעיונות המקוריים של הפאגאניזם, בין אם הדת של הקלטים, היוונים או הבבלים. יש פה יותר שילוב של פוסט-מודרניזם, תנועת הניו-אייג', וקצת דאגה אקולוגית.

gwizard

New member
ברור

אחרי הכל אנו נקראים ניאו-פאגאנים. אגב, מה לדעתך הם הרעיונות המקוריים של הפאגאניזם ?

תמיר302

New member
קשה להכניס

את כולן, מה עוד שיש הבדל בין הדתות השונות. אבל כעיקרון מדובר בדתות שכיבדו נסיון אישי, לצד התעמקות פילוסופית- תיאולוגית במהות האלים. דת שהתבססה על אמונה כנה, ולא רק על גנוסיס. דתות שהכירו בקיום עצמאי של האלים, וידעו שקיים פער אדיר בין האדם בן התמותה לבין האלים האדירים. אדם הוא לא אל, הוא לא מסוגל לעשות הכל, ויש דברים מעליו ומעבר לו. האדם לא עובד עם האל במערכת יחסים אישית-פרסונלית. האדם סוגד לאל, בתקווה להכרה מצד כח אדיר שכזה. יש כמובן רעיונות רבים נוספים, פשוט הדגשתי את אלו הרלוונטיים לשרשור. זרמים שונים בניאו-פאגאניזם התרחקו מרחק אדיר מכל רעיון כזה, והתקבל, לדעתי כמובן, מיקס די רדוד של רוחניות.

gwizard

New member
המממ

איפה שאני אומר "יש" זה אומר כי הדברים האלה קיימים בניאו-פאגאניזם בכלל ו-וויקה בפרט. בדתות שכיבדו נסיון אישי, לצד התעמקות פילוסופית- תיאולוגית במהות האלים - יש דת שהתבססה על אמונה כנה, ולא רק על גנוסיס - יש דתות שהכירו בקיום עצמאי של האלים - יש וידעו שקיים פער אדיר בין האדם בן התמותה לבין האלים האדירים - יש אדם הוא לא אל, הוא לא מסוגל לעשות הכל, ויש דברים מעליו ומעבר לו. - בהחלט יש. כאשר אמרתי כי כולנו אלים זה היה מטאפורית כי בכולנו יש את הניצוץ האלוהי. האדם לא עובד עם האל במערכת יחסים אישית-פרסונלית - אין. ולדעתי טוב שכך. אל היושב לו אי שם במרומים הספיק לי ביהדות. אני מעדיף לשוחח עם האלים שלי במקום להתפלל ואז ולהתפלל שהם שמעו אותי. האדם סוגד לאל, בתקווה להכרה מצד כח אדיר שכזה - אין. אדם אשר סוגד לאל במטרה לקבלת הכרה מהאל הוא בעיני נחות וטיפש. מערכת יחסים צריכה להיות מושתטת על אהבה, לא תלות. מיקס רדוד של רוחניות ? לא נראה לי. כמובן שיש לא מעט פלאפים וסתם אנשים שקראו כמה ספרים וחושבים שהם מומחים. אבל הלמידה לעולם אינה נפסקת...

למעלה