האלים

ToryMaster

New member
אז?

אני גם לא מדברת על דיבור אחוקי עם האלים [אפילו שאני כן יכולה להדגים לך על זה], אבל אני גם לא מדברת על התרפסות בפניהם, עבודה *אותם*, או הקרבה עצמית. אני לא מבינה, למה זה שאתה לא רואה שום מקור עתיק או קדום שמצביע על יחס יותר קרוב, אישי, שווה עם האלים, אומר שזה לא קיים, לא נכון, או משהו?

תמיר302

New member
כלל לא!

פשוט, מעבר לקשר הרופף, אני מניח, ורק מניח כי אינני יודע, שפאגאנים קדומים היו זועמים על יחס כזה. אולי הם היו רואים בו כמין חילול השם. אבל היות ואת מדברת עם ה"אביזרים" (=אלים), אז את יודעת יותר ממני כנראה.

ToryMaster

New member
שיזעמו

יש גם הרבה יהודים דתיים שיזעמו על זה שאני בכלל מעזה להאמין ולכבד מגוון רחב של אלים על פני האל האחד והיחיד בלה בל הבלה. באמת מעניין אותך אם הפאגאנים הקדומים היו זועמים על האמונה שלך? שיזעמו קודם על זה שב"גל הראשון" מציגים את הדרואידים ככת שהייתה מקריבה קורבנות אדם בתוך פסלי עץ ענקים ומעוותים.

gwizard

New member
אתה צודק ואני גאה בכך

אני גאה בזה שאחרי 2000+ שנה אני מרגיש כי הפאגאניזם התקדם והתפתח. אני גאה בזה שאני לא חייב לנהל מערכת יחסי תלות עם כוח עליון אשר כל הדתות רואות בו המקור לאהבה. אני גאה בכך שאני לא חייב להקריב קורבנות תמיר תמימים כדי שארטמיס תתן לי רוח להפליג. תן לי לשאול אותך משהו. למה אתה רוצה לדעת על מהות האלים ? במה אתה מאמין כרגע ? מאיזה עדה אתה ומה הרקע התרבותי שלך ? נ.ב. יום הולדת שמח

תמיר302

New member
תודה רבה!

אז, למה אני רוצה לדעת על מהות האלים? אני פשוט רוצה לשמוע דיעות שונות על האלים- החל מפנתאיזם רך ועד קשה. כרגע אני מה שנקרא פולתאיסט קשה, במסגרת של הלניזם. עדה ורקע תרבותי? חח מה זה שייך למשהו?

gwizard

New member
זה שייך

כי סביבה וחינוך תרבותי משפיעות על מי שאתה כיום. ידיעה על מאיפה אתה בא יעזרו לי מאוד להבין אותך ולהיות מסוגל לתקשר איתך ברמה אחרת.

RainBird

New member
אתה מעדיף את הפאגניזם הקדום? על הקרבת הקורבנות האנושיים ומלחמת הפופלאריות בין אל לאל?

RainBird

New member
בהבדל הוא שאני לא כזה. אני כוהן נאו-פאגני לאלה. ויש לי פטרונים רבים יחסית.

Dia Leoghann

New member
האלים

<האם האלים נלחמים זה בזה, מקנאים, אוכלים, ישנים כסיפורי המיתולוגיות השונות...?> בוודאי שכן. קודם כל הם אוכלים והם ישנים כי יש בכך צורך - חלק מחוקי הטבע הם שכל יישות חייבת לאכול ולישון על מנת להתקיים. כמו שטענתי כבר קודם, חלק מן ההוויה העל אלוהית היא חוקי הטבע, ולכן האלים כפופים לחוקים אלו. הם נולדים, מתים (או לפחות ניתן להרוג אותם), זקוקים למזון ושינה, וכו'. אם אתה צריך דוגמאות, פתח את האנומה אליש או את ספר התנ"ך (כבר בבראשית פרק א' תמצא לכך דוגמה). שנית כל הם גם נלחמים ביניהם ומקנאים זה בזה, פשוט כי הם רבים. כל אל עם הגחמות שלו, האינטרסים שלו והרצונות שלו. כשיש ריבוי רצונות, יש ניגודי אינטרסים ומתחילים מאבקים. זה טבעי לחלוטין. <...או שהסיפורים האלו מסתירים בתוכם אמיתות בצורה של סמלים> תמחק את ה'או'... במיתולוגיות "מוצפנות" (הן לא באמת מוצפנות, פשוט אנחנו כבר לא מבינים אותן) אמיתות רבות, ללא קשר לאיך מתוארים בהן האלים. <האם הם בעלי גוף?> קשה לי לחשוב על איזה שהוא אל בדתות שאני מכיר קצת לעומק (מהמזרח הקדום ומערבה)שאין לו גוף, ואני מתכוון לגוף בצורת גוף האדם. <האם הם יכולים ללבוש צורה של חיות?> כן. וגם של צמחים, ושל עוד דברים. <האם הפולחן שלנו מחזק אותם? האם הם תלויים בו?> אני לא יודע אם הפולחן שלנו ממש מחזק אותם (תיאוריית האגרגור אומרת שדווקא כן), אבל הם ללא ספק תלויים בו. כמו שכתבתי למעלה אלים צריכים לאכול. אם אתה צריך דוגמאות, שוב, פתח את התנ"ך או את האנומה-אליש. <האם האלים מושלמים?> תלוי למה את מתכוון בשלמות... שלמות פיזית? קשה להגיד על הפייסטוס למשל שהוא מושלם - הוא הרי מכוער ונכה. אבל בתחום האומנות הוא ללא ספק מושלם, ואין אל או אדם שעולה עליו. בוא נגיד שהאלים משתדלים להיות כל-יודעים (ואני לא מתכוון לידע אינטלקטואלי) ובעלי חיי-נצח, ויש להם את האמצעים להשיג את המטרות הללו. שוב, לדוגמאות - התנ"ך או אנומה אליש (או למעשה כל מיתולוגיה אחרת) <האם האלים טובים ביסודם או רעים?> אם נעזוב לרגע את הוויכוח חסר הטעם על מה זה טוב ומה זה רע וכמה יש באמצע, אז האלים הם טובים ביסודם ורעים כשבא להם, ולפעמים לא מעניין אותם כלום. בקיצור הם פועלים לפי הגחמות הפרטיות שלהם, האינטרסים שלהם והדאגות האישיות שלהם. לנו לא נותר אלא לנסות למשוך קצת תשומת לב גם אלינו. זו האמת שלי, שהיא גם תיאורתית לחלוטין.

RainBird

New member
אני בטוח שהוא גם היה אומר "האלים הם לא חייזורס!" אם הוא היה מבין לאן אתה חותר.

ToryMaster

New member
מותעק

עזוב לרגע את הדחייה שלך מהכיוון שלדעתך [או לידיעתך] נדב חותר אליו, תן לדיון התפתח, נזק לא יכול לבוא מזה.

gwizard

New member
נדב !!!

אל תגרור את הדיון המרתק הזה לרמה הזו בבקשה. אם יש לך בעיה אישית עם ארדן - תפתרו את זה מחוץ לפורום. ארדן - כנ"ל.

נדב פ1

New member
מאה אחוז .

ואני מציע בזאת לחזור כבקשתך אלון לעצם הדיון - מבין כל אלו שהגיבו בדיון זה עד כה , אני חושב שהגישה של תמיר היא בריאה מאוד ונכונה , והגישה של אריאל גם מאוד לרוחי . במאבק המכריע של גישותינו - האלים פיסיים והמציאות האובייקטיבית שלא מושפעת מאמונה אישית - היא היא הגישה אשר בסופו של יום תוכיח את עצמה כנכונה !

RainBird

New member
כמו שאתה פותר את הבעיות עם ג'סטין מחוץ לפורום? מה, אנחנו עוזרים לך. לכל פאגן רציני יש צורך באיזה Archnemesis קטן.

תמיר302

New member
אאתגר אותך

ברשותך. אתה מציג עמדה לפיה האלים הם מטארליסטים, או שלא הבנתי נכון? אם זה המקרה, אז עולות השאלות: איפה הם נמצאים? איך הם שומעים אותנו? ועוד הרבה בעיות שכאלו. בנוגע לעובדה שהאלים אוכלים וישנים...אם הם לא יאכלו, הם ימותו מרעב?

למעלה