האם אלוהים יודע את עתיד?

רון סי

New member
אם אלוהים יודע את העתיד

סימן שהוא כבר קרה (מבחינת אלוהים). אם הוא כבר קרה, אז הוא נקבע מראש. מי שקובע דברים מראש זה אלוהים. מכאן שאלוהים קובע את מעשיו של האדם.

מגהמוח

New member
אז זהו שלא.

המושג "קרה" זה לשון עבר בעוד שאצלו הכל "קורה" בהווה (כל הזמנים לפניו הם הווה. דרכיו של ה´ אינן בחוקיות הזמן שהאדם נברא מוגבל בתוכו. כך שלומר שמבחינתו זה כבר "קרה" זה ממש לא נכון להגיד. כשם שעיוור לא מבין בצבעים וחרש שלא מבין בצלילים כך איננו מבינים בענייינים אלוקיים.

רון סי

New member
אם אתה לא מבין בענינים אלוהיים

אז אל תנסה לענות לשאלות בקשר אליהן. השאלה החשובה היא האם בין אירוע לאירוע על ציר הזמן, יש עבור אלוהים "הפסקה", כלומר יש סדר בדברים המתרחשים, או שהכל קורה בבת אחת, כך שהרווחים בין כל האירועים בהסטוריה ובעתיד הם אפס. אם זו האפשרות הראשונה, אז אלוהים כן נתון למגבלת הזמן (שהיא מציאותם של אירועים על סקלת סדר מסויימת). אם זו השניה, אז בעצם הכל כבר "קרה".

מגהמוח

New member
אם נאמר שהכל אצלו כבר "קרה"

אז מה בעצם "קורה" אצלו במושגי הזמן שאתה מייחס אליו? אז אני שוב חוזר: "כשם שעיוור לא מבין בצבעים וחרש שלא מבין בצלילים כך איננו מבינים בענייינים אלוקיים."

L7

New member
סוף סוף מגמח מודה שאינו מבין את ה´

ומצד שני אתה מנסה מה טוב בעיניו ומה לא. אנא צניעות. אלוהים אוהב אתאיסטים.

מגהמוח

New member
תשמע מה אומר חכם יהודי

מגדולי ישראל: "אילו ידעתיו - הייתיו" כלומר אם הייתי יודע כיצד הוא עושה את אשר הוא עושה אז אוטומטית אני נהיה כמוהו (על אף שכוחותי מוגבלים ושלו לא מוגבלים) לכן כיוון שאדם חכם ככל שיהיה - בסוף יש גבול לשכלו. לעולם לא יוכל להבין את דרכיו של ה´.

L7

New member
הלואי וכל הדתיים היו מודים בחוסר

הבנה לדרכי אלוהים. הרי מתוך ההודאה בחוסר ההבנה נובע ספק בכל דבר כמעט והספק הוא הדרך לנאורות ולאי- דתיות

מגהמוח

New member
זה שאיני מבין את דרכיו או לא

יכול לעמוד על מהותו לא גורע מהעובדה שאני מאמין שהוא מנהיג ומשפיע על הכל. (שנאמר בתנ"ך: "מי יעמוד בסוד ה´?")

G o v er n o r

New member
"זה שאיני מבין את דרכיו או לא יכול

לעמוד על מהותו לא גורע מהעובדה שאני מאמין שהוא מנהיג ומשפיע על הכל" אינך מבין אותו אינך תופש אותו אתה מאמין שהוא מנהיג ומשפיע על הכל אז מה זה נותן לך, מעשית? מה יוצא לך מזה שאתה סוחב מטען פחדים מיותר בין אזניך? הודית כבר שחרף הקשיים שאתה מקבל על עצמך, אין מוקנה לך יתרון מעשי על פני. אה, שכחתי, עולם הבא. מדהים. כנראה שכל העובדים בעולם הזה עבור העולם הבא מקבלים שכרם לשביעות רצונם המלאה. עובדה! אף אחד לא חזר להתלונן שהונו אותו. ופסססט, שישאר בינינו, כיוון שאני לא אוהב להתפאר, הוא עובד בשבילי ואוכל מכף ידי הרחבה, הפתוחה והמזינה לכל חי רצון...

מגהמוח

New member
אם אדם היה יודע בוודאות מלאה

לאין שיעור בנוגע לשכר בעולם הבא - אזי עולם זה לא היה של צדיקים ורשעים אלא עולם של טיפשים וחכמים כי מי שיודע מה מחכה לו בעולם הבא ולא מקיים מצוות הרו יוגדר כטיפש! ולכן כל המיבחן של האדם הוא עד כמה הוא מאמין בתורה. וזה כל היופי בעולם של צדיקים ורשעים.(קל מאוד לכפור-קשה להאמין)

G o v er n o r

New member
זה כבר עולם של טפשים וחכמים, כאשר

לטפשים יש איזה קדוד אלקטרונוירוכימי בין האזנים אשר מכתיב להם כל מיני מטלות סרק והם עושים הכל ללא כפיה נוספת...

מגהמוח

New member
זו זכותך לחשוב כך...

גם זכותי לחשוב עליך כיצור שאין הבדל בינו לבע"ח - שניכם אוכלים ישנים ומתים. זהו.

G o v er n o r

New member
"כן" ולא "כנה". אם אתה עומד על כך,

אני סבור כי אתה בערך בן 16 ומתחנך במערכת החנוך העצמאי. בלי הלצות.

למעלה